PlayStation.Community

2019.05.22. 14:42 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: JediEco
Értékeld a cikket!
Futurisztikus csúszó-bigyó izé...

Isten bizony, nincs szerencsém a játékok kiválasztásával! Legalábbis tesztelés tekintetében, mert valahogy mindig kifogom az orbitális sz*patós darabokat. Pedig én csak szórakozni szeretnék, jól érezni magam és kellemesen kikapcsolódni, ehelyett folyamatosan 220-as pulzusszámmal, vérvörös fejjel ordítozok a tévémmel, az általam ismert összes szitokszó felhasználásával. Természetesen csak magamat okolhatom, hiszen én választottam ezt a gyöngyszemet is (ezúttal nem MolonLave MartinLight kolléga sózta rám). A FutureGrind trailerét megtekintve azt hittem első körben, hogy ez valami zenére épülő ritmikus játék lesz, de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna, mivel egy ügyességi stunt-racer szoftverről van szó, ahol ha hibázol, máris jön a restart felirat.
A félreértések elkerülése végett: semmilyen probléma nincs az ügyességi játékokkal, sőt kimondottan kedvelem őket, de az olyanokért egyáltalán nem rajongok, ahol egyetlen hibát sem engedhet meg az ember, mert máris kezdheti elölről az egész pályát. Jelen esetben pedig sajnos ez a tényállás a FutureGrinddel.

Alapjáraton van egy futurisztikus alul-felül kerekes spéci járművünk, amelynek két kerekének színei többnyire váltakoznak. Mindig csak az adott színnek megfelelő sávon lehet siklani a megfelelő kerékkel, és eszerint közlekedve, valamint trükközve, ugratva kellene teljesítenünk a pályákat. Ez még aránylag könnyűnek is tűnik, viszont a járművünkkel folyamatosan egyensúlyozni kell (hiszen egy keréken csapatjuk), ami már külön idegtépő tud lenni, és erre jön az, hogy mindig csak a megfelelő színű kerekünkre érkezhetünk a soron következő vágányra.
A pályák egyébként nem túl hosszúak, kb. 3-4 percesek, ám mindezek ellenére rendesen meg tudják dolgoztatni az embert, annak idegeivel egyetemben. Pedig olyan egyszerűnek tűnik a videóban!
A különböző színű sínekre ugratva, ahogy a tengelyünk körül fordulunk, hogy a megfelelő kerékre érkezzünk, akár még tovább is cifrázhatjuk a dolgokat. Különböző trükkökkel spékelhetjük meg a transzfert. Érkezhetünk az alsó kerekünkre, vagy akár a felsőről lefelé lógva, és ha igazán g*cikemények vagyunk, akkor közben egy 720 backflipet is kivitelezhetünk. A pályák teljesítéséhez általában kötődik valamilyen feladat elvégzése is, például menj úgy végig, hogy csak az egyik színnel érintkezel, vagy hozz össze egy 15-ös kombót, és ezekhez hasonlókkal szívatnak még minket. Sokszor nem is olyan egyszerűek ezeknek a kivitelezése. Ám a készítők idővel igyekeznek még változatosabbá tenni a pályaszakaszokat, kerékszínváltókkal, ugratókkal és egyéb nyalánkságokkal, majdan az újabb járművek is megnyílnak.

Vizualitás terén rendben van minden, a neon-futurisztikus elemek dominálnak leginkább, és idővel cserélődnek a hátterek is, ami igazság szerint teljesen felesleges, mert semmi pluszt nem adnak hozzá a játékhoz. A muzsikák jók, témához illőek, de sajna ezek is könnyen megunhatóak a 128. próbálkozáskor. Nem könnyű a játék, azt hiszem ezt már leszűrhettétek, a fentebb leírtak alapján, de azért szerettem volna még egyszer kiemelni ezt (biztos, ami tuti). Valamilyen fondorlatos háttérsztorit is belepakoltak a FutureGrindbe, ahol valamilyen álnok nagy cég munkálkodik a háttérben, de ez a szegmense a játéknak, olyan szinten hidegen hagyott, hogy nem is figyeltem rá (abszolút kihagyhatták volna). Viszont legalább pályák tekintetében nincs hiány, lesz bőségesen lehetőségünk anyázni egy jót. Kis gyakorlással ugyan minden pálya kivitelezhető előbb-utóbb, csak hát a türelem az nagy úr, amiből lehet, hogy nekem már nincs elég. Ám ha te is az isteni kézügyességéről elhíresült vad pontvadászok csapatába tartozol, akkor lehet érdemes tenned egy próbát a FutureGrinddel.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Milkbag Games
Fejlesztő: Milkbag Games
Megjelenés: 2019.01.22.
Ár: 5190 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 310.51MB
Web: http://www.futuregrind.net/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. JediEco  Szerkesztő
2019.05.23. 09:16:56
LV3
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Rövid ideig ment volna az a stream mert a túl sok vulgáris megjegyzés miatt az összes szolgáltató lebaszta volna hamar. :)
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
3. Onimushaman  Szerkesztő
2019.05.23. 06:13:15
LV24
Megnéztem volna egy stream közvetítést tőled, ahogy céklafejjel ordibálsz. :D
señor
2. JediEco  Szerkesztő
2019.05.22. 19:10:51
LV3
Válasz 1. martin üzenetére:
Ezt így szó szerint akartam beleírni a tesztbe, de gondoltam én maradok PíSzí, és inkább rád hagyom ezt a kijelentést. :D :D
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
1. martin  Főszerkesztő
2019.05.22. 15:02:30
LV27
Ez is ilyen kedves kis autistáknak való game. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
FutureGrind
Milkbag Games
KÖZÉPSZERŰ