PlayStation.Community

2019.05.19. 10:55 Techno
5 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Kell egy füles?

Szeretnéd játék közben tartani a kapcsolatot barátaiddal, de elégedetlen vagy a PlayStation 4-hez kapott gyári headsettel? Alig hallod, hogy mit mond a másik, és amorf kagylószerkezeted miatt állandóan kiesik a füles? Nincs pénzed a méregdrága prémium megoldásokra? Akkor a Venom kutatói neked fejlesztették ki a Nighthawk Chat Gaming Headsetet!

A fejlesztők éjt nappallá téve dolgoztak lázasan, hogy megszülessen a Nighthawk Chat Gaming Headset, amely rendíthetetlenül tartja magát – szinte – bármilyen formájú fejszerkezeten. A dobozban szerény körülmények között utazik a gyárból az otthonokba, mindössze egy pukifólia és egy hajlított kartonlap biztosítja, hogy készülékünk sérülésmentesen érkezzen meg. A csomag tartalmazza magát a headsetet, valamint a használati utasítás elérhetőségének linkjét tartalmazó kis kártyalapot. Ezek után a készülék jack-dugóját csatlakoztatjuk a DualShock megfelelő nyílásába, a PS4 menüjében beállítjuk a dolgokat, és a szerkezet máris használható.

Nos, mint azt a termék neve is sejteti ez a cucc csak és kizárólag a játék közbeni verbális kommunikáció kényelmén, illetve minőségén hivatott javítani, magukat a játékokból kiszűrődő hangfoszlányokat nem érdemes hallgatni róla. Egyrészt azért, mert csak egyetlen egy hangszóróval rendelkezik, így mezei mono hangzással jönne át a programok akusztikus világa, másrészt maga a hangszóró hangzása tompa. Ugyan a mély/magas hangzások relatíve a helyükön vannak, de a középmezőny foszlányaik élüket vesztik. Sőt, a basszus talán túlságosan is sok. De a szerkezetet nem zene, illetve más egyéb, a játékokból kiszűrődő neszek hallgatására fejlesztették ki, így ezt nem is számítom fel hibának. Ezért kell a beállításoknál csak és kizárólag a chat csatornát rádobni, hogy barátainkat tisztán érthessük az egyik fülünkön keresztül, míg a játék audiója szólhat a tévéből, vagy más egyéb hangsugárzó eszközből.

A pánt hossza mind a két végén állítható, kialakítása minden lehetőségtől megfosztja a fülest, hogy az lecsúszhasson a viselő fejéről, miközben a kipárnázott rész gondoskodik arról, hogy ne szorítsa el túlságosan fejbőr vérkeringését. Maga a hangszóró is megkapta a körkörös kis párnáját, amit egy műbőr-szerű anyaggal körbevontak. A sokat látott, rutinos felhasználók jól tudják, hogy az ilyen bevonatok előbb-utóbb megadják magukat az enyészetnek, azaz berepednek, felszakadnak és foszlányokra bomlanak az idő haladtával. Itt viszont számomra vastagabbnak, ellenállóbbnak tűnt a matéria, így lehetséges, hogy hosszabb idő elteltével a kíméletes felhasználás során nem keletkezik majd rajta sérülés.

A mikrofon 180°-ban elcsavarható a fülesen, a karja pedig tetszés szerint hajlítható. Mivel ez a 180° az égnek meredő, illetve a föld felé mutató pozíciót zárja (fél)körbe, a fülest csak a baloldali kagylónkra helyezhetjük fel. Voltaképpen rakhatjuk jobbra is, de akkor a mikrofont nem tudjuk majd kihajtani a szánk elé. Szóval aki a bal fülére rosszabbul hal, annak nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb termék a chatelésre.
A portéka kábele másfél méter hosszú, ami egy 3,5mm jack-dugóban végződik. A kábelen még található egy ruhára csíptethető kis vezérlő egység, amivel be-kikapcsolhatjuk a mikrofont, valamint szabályozhatjuk a fülhallgató hangerejét.

Mint azt már említettem a füles hangminősége némileg elmarad a minimálisan is jónak mondható szinttől, amennyiben a játékot hallgatjuk róla. De ha megfelelően beállítjuk – azaz ha csak és kizárólag csapattársaink hangját halljuk –, akkor nem tapasztalni problémát, mivel a (net által megszűrt/torzított) hang tisztán és érthetően szűrődik át.
Szóval chatelésre prímán használható a cucc, de meg kellett néznem még, hogy videó rögzítésnél milyen színvonalon kerül tárolásra a hangom. Az eredmény meglepő volt számomra, mert az elvártnál jóval jobb minőségben hallottam vissza magamat. Így amennyiben videókat szeretnénk streamelni egy adott játékról, és a látottak mellé fűznénk még némi kommentárt is, úgy ez a szerkezet bőven megállja a helyét. A PS4-hez mellékelt headsetnél szebb, tisztább minőségben továbbítja rögzítésre hangunkat, így kitűnő választás lehet azoknak is, akik belekóstolnának az internetes streamer/vlogger életbe.
Ezeken túl a szerkezet kompatibilis még egy rakás platformmal, köztük a tabletekkel és mobiltelefonokkal.

Mindent egybevetve a Venom Nighthawk Chat Gaming Headset tökéletesen alkalmas arra, amire szánták. A füles párnája által lezárt hallójáratunkban tisztán hallhatjuk csapattársainkat, és ők is érthetően hallanak majd minket. Kezdő streamereknek is kitűnő választás lehet, mivel a PS4 meglepően jó minőségben rögzíti a hangunkat a videó audioállományába. Mindezek mellett más platformokon is használhatjuk, legyen az egy másik konzol, egy tablet, vagy egy telefon. Ha egy igazi multiplayer kanapéharcos vagy, és már érik a gyári headset leváltásának a gondolata, akkor itt az egyik legmegfelelőbb eszköz!

RÉSZLETEK ITT
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. B_Renato97  Szerkesztő
2019.05.19. 15:00:05
LV4
+1
Király tech teszt! :) Még több ilyet.
4. cervezas90  PlayStation.Community tag
2019.05.19. 13:42:08
LV14
+1
Szerintem ha már vesz az ember,az már minimum sztereó legyen,csak chatelésre megteszi akármilyen füles,amit adnak mobilhoz.
én
3. zola0306  SonsOfSaRock
2019.05.19. 12:25:13
LV16
Válasz 2. jabulani üzenetére:
Tyúkbél. :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
2. jabulani  MINDENHATÓ
2019.05.19. 11:43:32
LV21
Hááát, a cérnafülesnél tuti jobb, az biztos!
One Shot-One kill. No luck,Just skill
1. quchy  PlayStation.Community tag
2019.05.19. 11:34:16
LV2
XD
PSN is currently undergoing maintenance.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.
DRAGON BALL Z: KAKAROT (PLAYSTATION 4)
2020.02.05. 16:42 Komment
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Son Goku legendája.
Jurassic World Evolution - a kiegészítő csomagok (PS4, PSN)
2020.02.04. 14:07 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A rövid, a bosszantó és a jó.