PlayStation.Community

2019.04.03. 12:45 Cool-Túra
70 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Hullagyalázás lvl végtelen.

Michael Jacksont, a popzene halhatatlan királyát senkinek sem kell bemutatni. Alighanem még egy civilizációtól távol tengődő barlanglakó, vagy a legeslegutolsó, isten háta mögötti faluban éldegélő újszülött is tudja ki ő, hallotta valamelyik muzsikáját, bárhol és bármikor fel tudná idézni egyik ikonikus táncmozdulatát, vagy álmából felverve is kapásból el tudna sorolni tőle legalább öt fülbemászó és meghatározó slágert – az tehát, hogy fontos hatással bíró, múlhatatlan előadóművész, csupán enyhe kifejezés.
A zeneiparra és úgy en bloc a popkultúrára tett mély jelentőségét nem is kell sokáig magyarázni: dalait milliók (mit milliók, milliárdok!) hallgatták és hallgatják mind a mai napig, zenei életműve páratlan, a karrierje során összegyűjtött elismeréseket és a rengeteg díjat számon tartani is alig lehet, a színpadon és nagy sikerű videoklipjeiben előadott látványos és egyedi tánckoreográfiái szintén rengeteg emberre komoly hatást gyakoroltak, és így tovább – a szakmában elért érdemeit tényleg napestig lehetne sorolni.
És ahogy az egy ilyen nagy volumenű szupersztárhoz illik, Jacksont a botrányok sem kerülték el: hosszú pályafutását legalább annyira meghatározták az állítólagos plasztikai műtéteivel kapcsolatos pletykák és az óriási port kavart pedofil-ügyek, mint a sikert-sikerre halmozó nagyszerű slágerek – előbbiek nem meglepő módon ugyanúgy elkísérték későbbi életében és még halála után is, mint utóbbiak.

Merthogy a sorozatos zűrjei mellett tényleg egy zenei ikon volt, ezt még azok is elismerik, akik amúgy nem igazán rajonganak érte, vagy egyáltalán nem is szeretik. Akkora Jackson-fanatikusnak azért én sem mondanám magam.
Természetesen megvolt lemezen a Thriller és a Bad, rongyosra is hallgattam mindkettőt, ahogy ma is bármikor rögtön hangulatba jövök, ha meghallom róluk valamelyik számot, de a rajongásom nem terjedt ki pl. az újságcikkek kivágására, majd füzetbe ragasztására, a falra feltűzött plakátokra, a mindenféle koncertfelvételek beszerzésére és a különböző relikviák gyűjtésére – csupán szerettem őt és elismertem azért, amit elért.
Ennél fogva hihetetlenül meglepett, sőt, szinte sokkolt a halála, (annak ellenére, hogy akkorra már köztudott volt, hogy nagyon nincs jó állapotban), és még most, ennyi idő elteltével is pontosan fel tudom idézni azt a napot. Középiskolás voltam, a nyári szünet közepén épp az akkori barátnőmnél töltöttem az éjszakát, amikor másnap délelőtt, körülbelül 10 órakor felkelve rögtön bekapcsoltam a magyar MTV-t (akkoriban még igazi zenéket adtak rajta és hellyel-közzel tudtak normális műsorokat készíteni), ahol éppen az „Earth Song” videoklipjét adták, de a képernyő alsó részén egy üzenőcsík pörgött, az akkor napvilágra került részletekkel együtt: a Pop Királya életét vesztette. Majdnem kipattantak a szemeim, ledermedtem, és csak bámultam üveges tekintettel a televíziót.
Egyszerűen nem akartam elhinni. Mert az örökkévalóság (mint oly’ sok más zseniális művész esetében) egyszerűen hozzátartozott a legendájához: sokunk egyenesen elképzelhetetlennek tartotta, hogy egyszer meghal majd, tejesen magától értetődőnek tűnt, hogy Jackson nem csak a zenéjében, de fizikai formájában is halhatatlan.

Csak hát az élet, ahogy mindig, úgy most is közbeszólt. A hír az egész világot megdöbbentette, és ahogy a fontos eseményeknél általában, úgy ennél a tragédiánál is a legtöbben pontosan emlékeznek arra, hogy hol voltak, mit csináltak, mit gondoltak és mit éreztek akkor, amikor mindez megtörtént.
Nehéz is lenne elfelejteni: napokig, hetekig és hónapokig csak ez folyt mindenhonnan. Időközben bemutatták a mozik a This Is It című dokumentumfilmet, annak az ötven alkalmas koncertsorozatnak az előkészületeiről szóló alkotást, ami elvileg Jackson nagy visszatérő turnéja lett volna, de aztán alig három héttel az első fellépés előtt meghalt, majd személyi orvosáról bizonyosodott be, hogy felelős a haláláért, és mialatt sorban jöttek a válogatáslemezek, a tribute videók és egyéb tiszteletadások, még az is kiderült, hogy Jordan Chandler annak idején apja kérésére hazudott arról, hogy Jackson szexuálisan zaklatta, mivel így próbáltak meg súlyos pénzeket legombolni az akkor még karrierje csúcsán álló sztárról.
Szóval, amikor mindezen ügyekre pontot tettek, mindenki azt gondolta, hogy itt a sztori vége, Jackson most már békében nyugodhat, és öröksége maximum csak a sokadik dal-feldolgozás, posztumusz-album, emlékkoncert, életrajzi könyv, vagy ehhez hasonló bizniszekkel kapcsolatban kerül majd elő.
Csakhogy 2019-ben már ott tartunk, hogy ha valaki állít valami mocskos dolgot egy másik emberről (aki persze rendszerint valamilyen híresség, mert miért ne), akkor az illető rögtön megy a húsdarálóba az egész munkásságával együtt, még mielőtt bebizonyíthatná ártatlanságát (már amennyiben ez lehetséges), az pedig, hogy megtette-e, vagy sem, ebből a szempontból lényegtelen, a média azonnal ráhúzza a vizes lepedőt, mintha bűnössége megingathatatlan tény lenne.
A sajtó nem is rest minden ilyen esetnek a lehető legnagyobb feneket keríteni, és bár úgy tűnik, hogy ez a mánia szép lassacskán kezd alábbhagyni, azért vannak még olyan régi ügyek és rejtélyek, amiket elő lehet húzni a kalapból. Szóval, mindezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy a mai hiperérzékeny, #metoo-világban cseppet sem meglepő, hogy ez a hírhedt Jacko-sztori is előkerült.
És ez is magyarázza a Neverland elhagyása című négy órás(!), HBO-n levetített dokumentumfilm létjogosultságát, még mielőtt feltennénk az ilyenkor szokásos „miért pont így”, „miért pont most” kérdéseket.
Ha valaki még nem tudná, a tárgyalt műben két, ma már persze felnőtt férfiember, Wade Robson (aki a ’90-es évek végén többek közt az NSYNC és Britney Spears koreográfusa volt) és James Safechuck mesél, igencsak részletekbe menően arról, hogy annak idején, amikor még mindketten kisgyerekek voltak, hogyan kerültek kapcsolatba Jacksonnal, aki aztán többször is meghívta őket és családjukat Los Angelesbe, majd neverlandi birtokára, aztán arról, hogyan és miképp folytatott szexuális viszonyt (saját elmondásuk szerint) a két lurkóval éveken keresztül.

Lett is jó nagy felháborodás a médiában és a világhálón, mindkét részről: Jackson albumjainak eladásai és dalainak letöltései drasztikus mértékben csökkentek, a kanadai rádióadók tiltólistára is tették, emellett még jó néhányan kampányolnak azért, hogy minél több helyen ne játsszák a zenéit.
Persze a másik oldal sem hagyja annyiban a dolgot: Londonban egy fizetett kampány keretein belül buszok oldalára kiragasztott plakátokkal hirdetik ártatlanságát, Twitteren hashtag-hadjáratot indítottak, és sok más híresség is felszólalt Jackson védelmében. Egy tökéletes (vagy inkább a mostaninál ideálisabb) világban talán együtt tudnának élni ezzel az üggyel az emberek úgy, hogy nem készítenek Jacko-vudubábukat és nem égetnek nyilvánosan lemezeket, hovatovább, esetleg nem hinnének el mindent, amit a televízióban látnak és amit az interneten olvasnak. De ez, amiben jelenleg élünk, messze nem tökéletes világ, sőt, úgy tűnik napról-napra álszentebb és egyoldalúbb.
És mint olyan, simán megtörténhet, mi több, magától értetődhet, hogy a Neverland elhagyása ebben a miliőben eléri a kitűzött célt, és nemhogy felkavarja az állóvizet, de egy pusztító hurrikán erejével csap le, köszönhetően annak, hogy a legtöbben kételkedés nélkül benyelik az egészet, és sápadt arccal hüledezve döbbennek meg az előadott sztorikon, többek közt azon, amiről amúgy Wade Robson egyszer már beszélt 2013-ban egy műsorban, csak akkor még fele ekkorát nem szólt az egész, mint amilyet most.

Meg kell hagyni, a film dramaturgiája hibátlan: finom felvezetéssel kezd, halványan puhatolódzik, lassú vágásokkal, nyugodt hangszínnel operál, miközben fokozatosan megismerjük a főszereplőket, kezdeti szárnypróbálgatásaikkal és családtagjaikkal együtt, majd elmesélik mikor, hogyan és miként találkoztak először Michael Jacksonnal, regélnek az iránta érzett mértéktelen rajongásról és szeretetről, stb.
Aztán valahol a negyvenedik perc környékén hirtelen rázúdít mindent a nézőre, és jön a feketeleves: a két főhős a kamerába nézve bevallja, hogy gyerekkorukban szexuális viszonyt folytattak Jacksonnal, majd alapos beszámoló a lehető legmélyebb részletekkel, bemutatják családjukat, elmesélik életüket, egészen a kezdetektől, a reflektorfénybe kerülésen, a boldog időkön, a nehézségeken, a nyomáson és a fájdalmakon át, a Michael körüli balhékig, a saját depressziójukig és az átélt traumák feldolgozásáig bezárólag. Közben szó esik a szülőkről, a különböző érdekekről, a felelősségről (ez egyébként igencsak érdekes szelete a történetnek), a szétszakadt családokról, Jackson magasztalásáról, az önhibáztatásról, szóval nagyjából mindenről, ami a témába vág, ilyen-olyan mértékű hangsúllyal.
A Neverland elhagyása minden elemében profin van felépítve, afféle tökéletes pszichológiai hadviseléssel működő produktum, amely minden képkockájával, rezdülésével, gesztusával és mondatával a néző érzelmeire akar utalni – nem meglepő módon nagyrészt sikerül is neki, mivel a legtöbben még csak bele sem gondoltak abba, hogy ez legalább annyira (ha nem jobban) lehet egy zseniálisan előadott színdarab, mint a valós események szavakba öntése.
Nem mintha amúgy számítana valamit ez az egész: a Neverland elhagyása ugyanis nem csupán egy dokumentumfilmes mérföldkő (erre a témára azért majd még visszatérünk), hanem egy újabb fényes bizonyítéka annak, hogy a mai világban olyan, mint egyetemes igazság, egyszerűen nem létezik. Talán nem is létezett soha: mindenkinek saját igazsága van, és aki ebben az ügyben el tudná mondani a saját igazságát, már 10 éve halott.
Tehát mondhatnám én, hogy köztudott, hogy Michael Jacksonnak nem volt gyerekkora, és ezért egész életében azokat az elrabolt, elvesztegetett, vagy tönkretett időket akarta újra megtalálni, így nyilván jelenthetett számára valamiféle furcsa örömöt, vagy kielégülést, hogy gyerekekkel barátkozott, kisfiúkkal aludt együtt, vidámparkot, jobban mondva kvázi egy álomvilágot épített magának, ami persze bőven adhat okot gyanúra, viszont ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy igazak rá a vádak – abban meg talán még a legnagyobb fanok is egyetértenek, hogy Jackson nem egészen volt normális. Jöhetnék azzal, hogy szakértők tömege vizsgálta ezeket az állítólagos eseteket, és a filmben látható srácok kétszer védték meg eskü alatt Jacksont, ami persze rögtön felveti azt a gyanút, hogy talán valamiféle anyagi vonzat, vagy az újbóli reflektorfénybe kerülés miatt hozakodnak elő ezzel, mert már nem fut annyira a szekér, mint annak idején.

Említhetném a két főszereplő zűrös családi életét, ami szintén lényeges pontja a filmnek, ugyanakkor a különböző személyek felelősségének kérdése – ahogy korábban is említettem – valahogy elsikkad a Jacko-pedofil témakör mellett: holott Robson anyja felkapta fiát és annak nővérét, hogy Ausztráliából Amerikába költözzenek, hogy közelebb legyenek Michaelhez, így Wade-nek nagyobb esélyt biztosítva azzal, hogy befusson a szórakoztatóiparban – hozzá kell tenni, kamasz fiát és a bipoláris depresszióval küzdő férjét (aki amúgy később öngyilkos lett) meg hátrahagyta. Így hát a szülők is bőven megérik a pénzüket: előbbi simán megengedte, hogy 7 éves fia együtt aludjon egy 34 éves felnőtt férfival, majd gond nélkül otthagyta vele a birtokán 5 napig (ami, ha netán igazak a vádak, nem kicsit gáz, bár alapjában véve is totál nonszensz), és így tovább – arról nem is beszélve, hogy Robson anyja gyakorlatilag majdhogynem ugyanazt tette Wade-del, amit Jacksonnal a saját szülei, azaz tulajdonképpen elvette tőle a gyerekkorát.
Safechuck anyja meg ügyes leleményességgel jutott hozzá némi pénzhez és egy komplett házhoz is Michael révén, persze utólag már mindkettejük a popsztárt és annak cégeit vádolja a dolgok elősegítése és megtörténése miatt. Előhozakodhatnék még a többi, kisebb-nagyobb logikátlansággal, a film néha már gusztustalanul hatásvadász trükkjeivel, a manipulatív stílusával, szóval tényleg, napestig tudnám magyarázni a problémákat, ezer helyen bele tudnék kötni, de igazság szerint totálisan felesleges lenne, nem ez a Neverland elhagyása lényege, teljesen más üzenete van, mint azt sokan gondolják.

A film valójában egy új korszak hírnöke, és ebből a szempontból valóban mérföldkő: megmutatja és bebizonyítja, hogy a mai világban már nem az számít, hogy az emberek igazat mondanak-e, vagy nem, sőt, voltaképp pont ennek van a legkisebb jelentősége. A lényeg a botránykeltés, a balhé, a nagyotmondás, a meghökkentés, azaz a nagybetűs Cirkusz, amire persze mindig vannak és lesznek olyanok, akik ész nélkül ülnek fel. És ez, hogy bizonyos emberek bizonyos nyilatkozatai alapján karrierek mennek tönkre, egy-egy félresikerült, vagy természetes szövegkörnyezetből kiragadott félmondatok miatt művészeket lehetetlenítenek el a szórakoztatóiparban, vagy valakit egy vicceskedő bejegyzés matt hurcolnak meg, amit tizenvalahány éve írt ki a Twitterre, szóval ez az egész kicseszett boszorkányüldözés valahol kurvára rémisztő.
Az sem kevésbé, hogy a Neverland elhagyása újabb tanúbizonyság arról, hogy manapság egy ilyen szintű produktum is simán átmehet a rostán, amiben egy tíz esztendővel ezelőtt elhunyt sztárról mondanak egy csomó mindent, amivel gyakorlatilag az örökségét is durván rombolják (mert ezt nehezen tudnám másképp értelmezni, mint kőkemény életmű-gyalázást), ő meg még meg sem tudja védeni magát. Bár, ahogy fentebb utaltam rá, az sem számítana túlzottan, ha még élne, és elmondhatná a saját verzióját – nem igazán érdekelné a többséget.

Tehát nincs más hátra, megtekintés után mindenki levonhatja a megfelelő következtetéseket (egyébként, ha már itt tartunk, nem igazán ajánlom senkinek sem ezt a filmet, mindegy, hogy Jacko-rajongó-e, vagy sem), aztán a látottak alapján kialakíthatja saját elméleteit, hogy mi történhetett valójában – ennél többet nemigen tehet, hiszen úgysem fogjuk már megtudni, mi volt az igazság. Én a magam részéről ezután is ugyanolyan örömmel teszem be a lemezjátszóba a Thrillert, vagy a Bad-et, és többezredszerre is ugyanazokkal az érzésekkel és élményekkel hallgatom majd róluk végig a dalokat, és közben nem azon fogom idegesíteni magamat, hogy aki felénekelte ezeket a halhatatlan slágereket, lehet, hogy pedofil volt, és kisfiúkkal szexszelt.
Talán valahogy így kellene kezelnie mindenkinek ezt a helyzetet: különválasztani az embert és a zenét. Csak hát ez a világ messze nem tökéletes, és még az ideálistól is fényévekre van…
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
70. Richard  PlayStation.Community tag
2019.04.18. 20:50:58
LV5
A két "főszereplő" szülei milyen beteg agyúak lehetnek, hogy - nyilván a pénzre hajtva - hagyták, hogy egy felnőtt férfi a gyerekükkel aludjon és észszerűtlen időpontokba meglátogassa a gyereküket. Állítólag vonatoni. Sihuhúúúúú!
69. RED5
2019.04.07. 19:26:15
LV1
Ez a sztori nekem az időzítés miatt bűzlik. Most komolyan, 10 évvel a halála után jönnek elő vele? Miért nem még életében, vagy legkésőbb halálakor? Ennek semmi értelme.
Ill. dehogyis nincs értelme. Valakinek elfogyott a pénze, valaki meg akart egy még nagyobb összeget kaszálni, úgyis kezd lejt lejtmenetbe menni a metoo vonat, adjunk neki egy kis löketet.
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a pasas nem volt 100-as, és amiket privát életében művelt okot adott a gyanakvásra, de ennek legkésőbb 10 évvel ezelőtt kellett volna végére járni, mert ez ár nem a történtekről szól, hanem a botrányról és a pénzről.
68. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.04.06. 17:07:39
LV1
Válasz 65. martin üzenetére:
Nézegettem MJ-ről videókat, ahogy és amilyen hangon beszél teljesen egyértelmű, hogy borzalmas, horror amit a sátánivadék apja művelt velük. Ami ugyanilyen ördögi, hogy ezt az embert mintha termékként kezelték volna, mintha ő és a traumái nem számítanának, egy aranytojást tojó tyúk. Előbb az apja, majd ki tudja melyik gengszter menedzser. Sajnálom, hogy nem segített neki senki egy jó terapeutát találni vagy megoldást a traumáira.
67. Noob  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 14:25:46
LV6
Az is érdekes, hogy Culkin mélyen hallgat az ügyben, pedig ő is járt Jackson vidámparkjában. Lehet, hogy őt nem kukizta meg, de ha őt nem, a többieket miért. A Kris Kross gyerekekkel mi van?
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
66. martin  Főszerkesztő
2019.04.05. 13:17:44
LV27
Válasz 64. VictorVance üzenetére:
Ezen a filmen mindenki pénzt húzott, aki csak bármilyen formában is szerepelt benne, plusz annál is csilingelt akassza, aki a Jackson-jogdíjakat birtokolja. Michael holtában is csak termeli a zsugát, még a botrányokkal is.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
65. martin  Főszerkesztő
2019.04.05. 13:16:12
LV27
Válasz 63. Onimushaman üzenetére:
És az összes Jackson-gyerek még ki sem tálalt.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
64. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.05. 12:28:20
LV18
Válasz 55. Tuco üzenetére:
Igen, ennek a dokufilmnek nem volt semmi értelme azon kívül, hogy jól felhergelje az embereket, akik majd szépen egymásnak esnek, és azon kívül, hogy a benne szereplő emberek kapnak érte némi anyagi juttatást (mert azt lemerném fogadni, hogy fizettek nekik ezért), nem mellesleg egy olyan sztoriért, amit korábban már elmondtak a médiának.
Örülünk?
63. Onimushaman  Szerkesztő
2019.04.05. 12:13:58
LV24
Válasz 61. martin üzenetére:
Korrekt.
señor
62. martin  Főszerkesztő
2019.04.05. 11:45:10
LV27
Jackson papa felváltva terrorizálta, verte, vagy baszta a gyerekeit.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
61. martin  Főszerkesztő
2019.04.05. 11:44:22
LV27
Válasz 60. seeYOUsoon üzenetére:
https://www.mamamia.com.au/joe-jackson-latoya[...]

“When your father gets out of bed with your mother and gets into bed with his daughter and you hear the mother saying, ‘No, Joe, not tonight. Let her rest. Leave her alone, she’s tired,’ that makes you crazy,” she wrote.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
60. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 11:01:47
LV5
Válasz 41. martin üzenetére:
Azzal a történettel kellett volna kezdeni ezt a dokumentumot is, de ugye Jacko faterja annyit nem ér($) mint a fia.
..loading, please wait..
59. Onimushaman  Szerkesztő
2019.04.05. 10:57:15
LV24
Válasz 58. Tuco üzenetére:
Adom.
señor
58. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 10:56:11
LV1
+1
Válasz 57. Tuco üzenetére:
Egyébként én úgy látom a dolgokat, hogy Jacko egy beteg ember volt és az igazi bűnösök azok voltak akik ez lehetővé tették. Legfőképp a gyerekek szülei! De persze sokkal egyszerűbb és ugye kifizetődöbb is mindent egy szerencsétlenre kenni pláne úgy, hogy már védekezni se tud.
57. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 10:47:00
LV1
Válasz 56. VictorVance üzenetére:
Igen. Közvetlen bizonyíték nem volt! Viszont ilyen közvetett az volt bőven és ha most elfogulatlanúl belegondolsz az amúgy is prűd amerikai bíróságok simán lecsuktak volna ennél kevesebbért egy hétköznapi embert.
56. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.05. 10:36:41
LV18
Válasz 54. Tuco üzenetére:
Utal, de attól még, hogy valaki szereti a gyerekeket, és együtt alszik velük (amúgy utóbbira volt valaha valamilyen közvetlen bizonyíték?), még nem jelenti automatikusan azt, hogy szexelt is velük - figyelembe véve, hogy Jacksonnak nem volt saját gyerekkora, és egész felnőtt életében azt kereste.
Örülünk?
55. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 10:35:26
LV1
De amúgy egyetértek veled mert Jacko halála után 10évvel már teljesen felesleges és értelmetlen ez a boszorkányüldözés hiszen még ha el is követett volna valamit akkor sem lehetne már felelősségre vonni.
54. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 10:32:43
LV1
Válasz 53. VictorVance üzenetére:
Szted.az teljesen természetes és nem utal pedofiloliára, hogy egy felnőtt férfi egy ágyban akar aludni egy idegen 7éves kisfiúval?
53. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.05. 10:26:18
LV18
Válasz 52. Tuco üzenetére:
"Ha eltekintünk ettől a filmtől és azokat a tényeket vesszük csak elő amik tényleg bizonyítást nyertek"

Pl. milyen tények?

"tudni kéne különválasztani a zenei munkájától"

Amúgy pont erről szól a cikk.
Örülünk?
52. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 10:22:02
LV1
Válasz 51. VictorVance üzenetére:
Baromi nagyot tévedsz vagy csak az elfogúltság miatt nem tudtad értelmezni amit írtam. Én nem kezelem megdönthetetetlen tényként ezt a filmet és Jacko munkásságát meg pláne nem akarom sárba tiporni mert a 20.század egyik legnagyobb zenei előadójáról beszélünk akinek a munkássága akkor is maradandó lenne ha a bírósá elitélte volna, hogy pedofil. Én csak azt mondom, hogy ezt tudni kéne külön kezelni és ezt többek közt Te sem tudod. És az, hogy itt valami nagyon nem stimmelt Jackoval sztem.a legnagyobb fanatikusai is érzik még ha nem is vallanák be soha. Ha eltekintünk ettől a filmtől és azokat a tényeket vesszük csak elő amik tényleg bizonyítást nyertek akkor is bármelyik bíróság elitélte volna kiskorú megrontása miatt ha nem ő lett volna Michael Jackson. Ennél sokkal kevesebbért is csuktak le embereket pedofilként. Pláne az usa-van. De mondom ezt tudni kéne különválasztani a zenei munkájától.
Nekem ettől nem lesz kisebb énekes és ha meghallom a számait ugyanúgy fog tetszeni.
51. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.05. 10:06:44
LV18
Válasz 50. Tuco üzenetére:
Attól még, hogy állítasz valamit arról, hogy szerinted ő mit csinált, vagy mit nem csinált, az még mindig csak feltételezés marad, lehet, hogy igaz, de az is lehet, hogy nem.
Ha ezt a cikket elfogultnak gondolod, akkor nézz szét a neten, hogy mások mit írtak erről a filmről. Gyakorlatilag a legtöbben alapból megdönthetetlen tényként kezelik azt, amit elmondtak benne a szereplők, és hosszú sorokon keresztül gyalázzák Jacksont, az egész életművével együtt.
Számodra ez a verzió nyilván elfogadhatóbb, mert te alapból azt hiszed, hogy tényleg elkövette azt, amiket állítanak róla, holott mind a film, mind pedig a kritikusok és a véleményezők nagy része meg sem vizsgálja komolyabban a másik oldalt, hogy mennyi ponton elcsúszhatnak ezek a vallomások. Két véglet van, az előbbi csoport, aki simán felül a vonatra és a másik, az elvakult Jackson-fanok, akik életük árán is képesek lennének megvédeni kedvencüket (ami szintén egyoldalú és nem logikus megközelítés).
Örülünk?
50. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 09:47:58
LV1
Válasz 49. VictorVance üzenetére:
Nem azt konkrétan nem tudom, hogy Jacko megkúrta-e a srácokat de ennél kevesebbért is csuktak le már embereket akik nem voltak hírességek. És azért valljuk be, ha belegondolsz nem normális dolog amit művelt vagy szted.igen?
49. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.05. 07:42:49
LV18
Válasz 48. Tuco üzenetére:
A kérdés ugyanaz: te tudod, mi a valódi igazság?
Örülünk?
48. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 07:31:34
LV1
Sztem. Nagyon elfogult a cikk.
Attól még, hogy Jacko egy kimagasló előadóművész, kétségkívül egy aberrált fazon is volt egyben. Sztem.a zenei életműve nem mentesíti ez alól! Viszont ugye nem ő egyedül követte el ezt az egészet hanem mindenki még a gyerekek szülei is asszisztáltak hozzá! A szomorú ebben az egészben és amúgy a világban, hogy ha pénzed van akkor mindent megtehetsz hiszen mindig lesznek olyanok akik a haszon reményében úgyis kihúznak a szarból...
47. Noob  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 20:34:17
LV6
A papi molesztálásról van egy jó film.
Spotlight
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
46. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2019.04.04. 19:48:17
LV21
Pedofil témában még annyit, hogy várom azt a hírt-legfőként itthon- hogy a sértett gyermek szülei sajátkezűleg intézték el a dolgok, amolyan "Rambo4 torokkitépős" módon.
Tudom-tudom, most lehet erre azt mondani, hogy nem kell ilyet csinálni, mert a illető sitten úgyis megkapja. Tényleg ? Biztos ez ?
45. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2019.04.04. 19:36:45
LV21
Válasz 41. martin üzenetére:
Simán érdekelne, mert én csak annyit tudok a kis Jackson életéről, hogy a zene miatt igencsak szigorúan volt nevelve, sőt apa a falhoz is vágta, ha nem jól énekelt.
44. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2019.04.04. 19:31:02
LV21
Válasz 39. VictorVance üzenetére:
Nem, nem tudom. Így 100%-ra nem mondhatom, hogy Jackson tényleg pedofil volt, de nem zörög a haraszt ugye...
43. mitsuhiko  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 18:47:45
LV1
A boku no pico készítőiről is tudható, mégsem lesz kevesebb a mű


(bocs a szar viccért)
asia.playstation.com www.play-asia.com
42. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.04. 17:17:28
LV18
+1
Válasz 31. Greg üzenetére:
Jack Nicholsonról pl. anno nyílt titok volt, hogy nagyon-nagyon szerette a fiatal lányokat (Roman Polanski barátjával együtt). De ettől még számomra nem lesz kevesebb filmművészeti szempontból a Száll a kakukk fészkére, vagy a Kínai negyed, és emiatt nem fogom összetörni és elégetni a Ragyogás és a Batman DVD-met.
Örülünk?
41. martin  Főszerkesztő
2019.04.04. 16:24:52
LV27
Szerintem mondjuk lehet nagyobbat ütött volna egy hasonló "hangulatú" dokumentum film magáról a Jackson-família ügyes-bajos dolgairól, mert hát ugye náluk is elég furán értelmezték a családon belüli szeretetet.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.04. 16:16:11
LV18
Válasz 37. martin üzenetére:
Ilyen molesztálási ügy pl. nálunk is volt a munkahelyemen, az általános suliban, még tavaly nyáron, egy katolikus hitoktatóval kapcsolatban. Érdekes egyébként ilyenkor az egyháznak, nem csak a hozzáállása a dolgokhoz, de a működési rendszere is.
Örülünk?
39. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.04. 16:08:37
LV18
Válasz 38. Old_Raiden üzenetére:
És te tudod, mi az igazság?
Örülünk?
38. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2019.04.04. 15:29:27
LV21
Viktorkám, erre mondják azt, hogy az "igazság fáj".

Attól, hogy a pop királya volt, akkora különc, fura szerzet volt, hogy ez is simán hihető.
37. martin  Főszerkesztő
2019.04.04. 14:27:09
LV27
Válasz 35. Dzson üzenetére:
Hét elején volt valami dokumentumfilm arról, hogy Magyarországon még egyetlen egy papi molesztálást sem ismert el a katolikus egyház és soha nem kért bocsánatot. Asszem' a bencések talán kettőt elismertek, bocsánatot is kértek.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
36. Noob  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 14:09:15
LV6
Válasz 35. Dzson üzenetére:
Egyrészt, másrészt az is segíti őket, hogy utólag mindent elsimít az egyház, ha kell állami segítséggel.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
35. Dzson  Szerkesztő
2019.04.04. 13:51:20
LV6
Válasz 34. Noob üzenetére:
A papok tudják a legjobban, hogy isten csak egy-két ókori mítosz meselénye, azért mernek megcsinálni efféléket.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
34. Noob  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 13:05:37
LV6
Válasz 30. Dzson üzenetére:
Van már erről film. A papok több gyereket rontottak meg, mint bárki más a Földön. Természetesen Isten nevében.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
33. Noob  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 13:03:44
LV6
Egyvalami jutott eszembe a filmmel kapcsolatban, hogy anno, amikor másodszor került a bíróság elé, Liz Taylor sietett a segítségére, aki azt mondta, hogy Jackson cerkája olyan, mint egy kisgyereké. Állítólag le is tolta a gatyót, hogy megnézzék a fejletlen fütyijét. Ha így volt, akkor hazugság, amit állít a két fickó. Most akkor nem tudom, hogy mi van.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
32. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 11:35:40
LV1
Baszki ott a jobb szélen nem Kovi van? :)
31. Greg  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 10:15:23
LV25
Válasz 24. VictorVance üzenetére:
Persze minden sztárnak vannak allűrjei de azért mondjuk pl részegen szétverni egy hotelszobát és pedofilnak lenni azért két külön kategória. Na nem mind hogyha az első példa is elfogatható lenne de mégis más tészta.
LV426
30. Dzson  Szerkesztő
2019.04.04. 09:42:36
LV6
A rkat egyházról is lesz ilyen film? Utána nem tanítják majd a katekizmust, mert pedofilokhoz köthető?
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
29. Joel1970  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 08:45:27
LV1
Válasz 2. martin üzenetére:
Igaza volt,hisz élnek és jól vannak.
RESIDENT EVIL 2
28. Joel1970  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 08:32:10
LV1
Biztos vagyok benne,hogy a vádak igazak.
RESIDENT EVIL 2
27. HUN_hatrix  The Saboteur
2019.04.04. 07:24:25
LV29
MICHAEL JACKSON: HAMISAK A VÁDAK?
https://tenyek.hu/tenyek/288719_michael-jacks[...]
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
26. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.04.04. 06:52:59
LV1
Gyereket is lógatott ki az erkélyen. Sajnos Jacko is áldozata volt a sikernek.
25. martin  Főszerkesztő
2019.04.03. 21:25:53
LV27
Van a világnak olyan szeglete, ahol ez a kultúra része.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
24. VictorVance  Szerkesztő
2019.04.03. 21:23:08
LV18
Válasz 21. Greg üzenetére:
Ha csak azt mérlegelnénk, hogy egy adott művész mit követett el, milyen allűrjei és zűrjei voltak a magánéletben, akkor egy filmet nem tudnál megnézni, egy zenét nem tudnál meghallgatni, egy könyvet nem tudnál elolvasni, sőt, egy festményre nem tudnál ránézni anélkül a rossz érzés nélkül.

Minden ilyen nagy sztárnak van valami fejlövése, egyik se normális, na meg még mindig az a helyzet, hogy úgyse fogjuk már megtudni, hogy mi az igazság, így ezt szépen el kell engedni.

Bobby Brown meg közel sem ez a kategória, volt néhány jó éve a srácnak, amikor a toppon volt, de ma már azt se tudják, hogy a világon van (mondjuk ezért ő is tett, nem is keveset).
Örülünk?
23. MrZ  La Peste Noire
2019.04.03. 21:19:45
LV12
+1
Egy fekete csávó, aki fehér lett, és Pán Péternek képzelte magát. Még valami? Amúgy jó volt ez a film, de szerintem akkora kamu az egész mint a ház. De ha igaz is a dolog, akkor se számít már szerintem. A csóka egy legenda és nekem az is marad örökre. Oh yeah.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
22. Greg  PlayStation.Community tag
2019.04.03. 21:12:26
LV25
Válasz 18. MolonLave üzenetére:
Pontosan.... sajnos.
LV426
21. Greg  PlayStation.Community tag
2019.04.03. 21:06:09
LV25
Victor egyébként amit a vége felé írsz azzal nem értek egyet. Én már nem tudom olyan önfeledten hallgatni mint anno... ilyenkor szerintem valami eltörik. Egy egész életművet lehet így tönkretenni (ugyanígy vagyok Bobby Brown-al is bár ő azért nem volt akkora kategória mint Jacko).
LV426
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
18 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.
JURASSIC WORLD EVOLUTION (PLAYSTATION 4)
2019.11.07. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Őskövület.
Monster Jam: Steel Titans (PS4, PSN)
2019.11.07. 09:36 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MrZ
Papírszörnyek.
Mozi - Terminátor: Sötét végzet
2019.11.05. 20:55 Cool-Túra
23 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Megrohadt (élő) szövet, elrozsdásodott fémváz.
WWE 2K20 (PS4)
2019.11.05. 07:49 Komment
7 hozzászólás
Szerző: HTB
GLOW - Gigantic Losers of Wrestling.
Erica (PS4, PSN)
2019.11.03. 15:22 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Avagy így játsszunk közösen filmet - magyar felirattal.
Képregény - A Sith Sötét Nagyura
2019.11.02. 19:24 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Sötét felemelkedés.
DEATH STRANDING (PLAYSTATION 4)
2019.11.01. 08:01 Játékteszt
151 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Az út a cél.
Az igazi horror #2
2019.10.31. 22:25 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: Sanada
Játékokat megihlető hátborzongató valós helyek és események. - II. rész