PlayStation.Community

2019.03.29. 10:00 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: Binder
Értékeld a cikket!
FPS a mérges madarakkal.

(Ehhez a játékhoz PlayStation®VR és PlayStation®Camera szükséges!)

Meglepetésként ért az Angry Birds VR: Isle of Pigs bejelentése, legfőképpen azért, mert azonnal meg is lehetett vásárolni. Én pedig nem haboztam, rögtön leperkáltam a 4590Ft-ot érte.
Családilag rajongunk a mérges madarakért, mobilon és mozivásznon egyaránt, így egyértelmű volt, hogy ez nekünk azonnal kelleni fog. Megmutattam este a trailert a fiaimnak, akik először csak szimplán örömködtek, de amikor a kisebbik meglátta, hogy ez PSVR játék, totál megkattantak.
Másnap suli volt, így egy napot még ki kellett bírniuk. Rendes voltam, megvettem, feltelepítettem a gépre, de nélkülük én sem indítottam el.
A történet nem túl bonyolult. A gonosz malacok elraboltak 5 tojást, melyet vissza kell szereznünk. Egy apró szigeten találunk rá a tolvajokra, ahol a hegytetőn buliznak. Négy helyszínen, összesen 52 pályán át kell feljutnunk a hegycsúcsra. Minden blokkban 13 pályát találunk, melyek sorban nyílnak meg (minimum egy csillagra teljesíteni kell a szinteket, hogy továbbjussunk).
A játékmenet lényegében ugyanaz, mint az alapjátéknál (de ha valaki esetleg nem ismerné): likvidálni kell minden malacot, a lehető legkevesebb mozdulatból, a lehető legnagyobb rombolás árán. Minél több építőelemet rombolunk le, minél több madarunk marad, annál több pontunk lesz.
Ebben négy morcos madárka lesz a segítségünkre. Red, Chuck, Bomb és a Kékségek. Mindegyikőjüknek más a specialitása.
Az egyre nehezedő pályákon több helyről is tudunk lőni. Érdemes körbejárni az építményeket, mert néha csak bizonyos szögből látjuk meg a leggyengébb pontokat. Bármikor közelebb is sétálhatunk. Igen vicces egyébként pár centiről nézni a kis malackákat, ahogy grimaszolnak, pózolnak, táncolnak, vagy épp szundikálnak unalmukban.
A kilövés két kézzel történik. Az egyik kezünkben tartjuk a csúzlit, a másikkal pedig kihúzzuk a madárkákat tartó ülőkét, célzunk, majd lövünk. Ha ügyesek vagyunk, egy-két pontos találattal le lehet bontani az épületeket.
A játékidő nagyjából 2 óra. Természetesen, ha mindent szeretnénk 3 csillagra kimaxolni, akkor még egy-két órát rászámolhatunk. Véleményem szerint a szoftver elegendő szórakozást biztosít a gyerekeknek, főleg, ha a kedvező árat is figyelembe vesszük.
A program 1 giga szabad helyet foglal. A grafika szép, bár minimál, a 3D mégis elképesztően jól meg van csinálva. Jó a térérzet, kellemesen harmonikus az egész. A madarak atomcukik, figyelnek és reagálnak ránk, követnek a szemükkel, integetnek nekünk.
Negatívum hogy nincs semmiféle ranglista, de a saját eredményeinket sem látjuk. Csak azt jelzi a game, melyik pályát hány csillagra csináltuk meg. A madarak esetében nem választhatjuk meg, hogy mikor melyiket szeretnénk használni. (Mondjuk ezek a dolgok a mobilos verziókban sem mindenhol elérhetőek.) Véleményem szerint egy barátlistás eredményfigyelés nagy mértékben növelné az újrajátszási faktort. Remélem idővel esetleg kapunk még hozzá néhány pályát is...

Mindent összevetve én nagyon jól szórakoztam ezzel a játékkal. Aki szereti a mérges madarakat - és akinek vannak gyermekei is -, az mindenképp tegyen vele egy próbát. Garantált vigyorgás lesz a vége!

Kiadó: Resolution Games AB
Fejlesztő: Resolution Games AB
Megjelenés: 2019.03.26.
Ár: 4590 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.06 GB
Web: https://www.resolutiongames.com/angry-birds-vr-isle-o...
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. Onimushaman  Szerkesztő
2019.03.30. 09:47:59
LV24
Válasz 6. Binder üzenetére:
Kamerat meg tukrokon keresztul hackeli.
señor
6. Binder  Drift & Photo
2019.03.30. 08:38:40
LV22
+1
Válasz 1. nolifeHUN üzenetére:
Tolhatod ezt is a WC-ből...mondjuk érdekes látvány lesz...;)
5. mazy  PlayStation.Community tag
2019.03.30. 07:40:10
LV1
+1
Válasz 4. Onimushaman üzenetére:
Köszi :)
4. Onimushaman  Szerkesztő
2019.03.29. 22:08:24
LV24
+1
-1
Válasz 3. mazy üzenetére:
80% kb a teszt allapota, a kedvedert megerdeklodtem.
señor
3. mazy  PlayStation.Community tag
2019.03.29. 20:50:26
LV1
Sekiro teszt nem lesz?
2. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2019.03.29. 20:16:23
LV21
+1
Na ilyen játékokat kellett volna kiadni a VR mellé premierkor.
2019.03.29. 19:13:14
LV1
Nem tudom, nekem az Angry Birds mindig a wc-n nyomkodható kategória, ingyen elpötyögtem vele, de pénzt nem nagyon adnék érte. Még így se
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Angry Birds VR: Isle of Pigs
Resolution Games AB
REMEK