PlayStation.Community

2019.04.12. 08:24 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Masamune
Értékeld a cikket!
...mobilos izé PS4-re jöhet?

Én kedvelem a tower defense játékokat. Ezekből már megkóstoltam nem is keveset. Számtalan változatuk létezik és igazából nagy különbség nincs is köztük. Adott 1 vagy esetleg több védelemre szánt objektum, vagy bejárat, vagy bármi, amit kisebb-nagyobb ellenséghullámok rohamoznak meg kijelölt utakon. A mi feladatunk természetesen megállítani ezeket a támadókat, stratégiailag jól elhelyezett védelmi egységekkel lefogni őket, megvédeni az objektumot, vagy mérsékelni a károkat.
A Hero Defense sem tér el a fent leírtaktól és a spanyol fesztivált se találja fel. Amivel viszont pluszt szeretne hozni a játékmenetbe az az, hogy a védekezést intéző egységeink mind különálló karakterek, akiket RPG elemekkel megbolondítva tudunk fejlesztgetni. Öt darab karakterünk van különféle képességekkel, melyeket a szolgálatunkba állítva próbáljuk majd megvédeni a gonosz hatalmától az emberiséget. Csapjunk is bele!

Mivel sztori nélkül nincs tower defense játék (haha), ezért kapunk azt is. A gonosz Necrosis báró sanyargatja a vidéket és bizony nem adókkal, hanem élőhalott hordákkal és elvetemült mágiával. A fia, Jack pedig felesküdött arra hogy elpusztítja a fatert és ebben segítségre is lel a társaiban akik később csatlakoznak hozzá, persze mindannyian sajátos célokból.
A csapat tagjainak képességei fejleszthetőek az Academy-n keresztül, a fegyvereikkel egyetemben, amit pedig a Forge igénybevételével tehetünk meg. Ehhez pontokra lesz szükség ami a sikeres küldetések után jár. Az Academy-ben képességfák nyitogatásával lehet fejlődni és ehhez semmi egyebet nem kell tenned csak grindolni a küldetéseket. És ez a szívás... mert azért annyira nem érdekes szerintem a nagy stratégiázós és minimális elemekkel tarkított tower defense, hogy órákra lekössön, de órákat kell grindolnod a fullos kifejlesztéshez. Ne értsetek félre, egy darabig szórakoztató a cucc, de azt fogod csinálni végig amit már az első pályán is szóval tényleg csak a stílus szerelmeseinek ajánlom.
A játékmenet nem nagy nehézség és a betanító rész érthetően hívja fel a figyelmünket a különféle játékmeneti okosságokra. A hőseid tudnak mozogni a pályán és a mozgatásuk fontos is lesz abból a szempontból, hogy minél hatékonyabban tudd védeni az objektumokat. Természetesen a képességek befolyásolják a védelem hatékonyságát. Például Barrows, aki egyfajta sírásó és tiszteletes, területre ható támadásokkal és a közelében tartózkodókat erősítve segíti a védelmet. Sam egy pyromancer leányka, aki felhevíti a védelmet és támadásai után az ellen egy picit még lángol és Jane a punk, aki pedig a közelharcra koncentrálva sebzi az ellent egy bézbóz ütővel. Jacket már említettem, ő ugye a főgonosz apuka ellen bosszút fogadott tékozló férfiember, aki azért tér vissza, mert itt az ideje karót lőni a fater szívébe. Ő amolyan jolly jokerként támad közelre és távolra is. Mindenki rendelkezik egyfajta pályán elhelyezett ún. shrine-nal, ami felerősíti a képességeit, de cserébe nem mozdulhat el onnan.

Számomra szórakoztató volt egy darabig a game, de szerintem hamar feledhető. Én személy szerint egyszerűen nem akarok egy ilyen játékkal játszani PS4-en. Vitán igen, mobilon igen, de PS4-en nem. Minőségében maximálisan jó egy gyors beleugrásra telón vagy kézikonzolon, de amikor leülök a TV elé, akkor nincs erre ingerenciám. Szórakoztató, de annyira nem az, hogy a figyelmünket órákig leköthesse. Jól összerakott, de annyira nem, hogy a bütykömet rágva órákat játsszak vele. Megfelelő minőségű játék, de azért szerintem ezen az áron jobbat is találsz, főleg egy akció keretében.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: HeadUp Games
Fejlesztő: Happy Tuesday
Megjelenés: 2018.08.16.
Ár: 8990 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2.22GB
Web: http://hero-defense.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények