PlayStation.Community

2019.04.09. 07:27 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Pokoli nászút.

Mindig is komoly érzéki csalódást jelentettek számomra azok a játékok, amik az igényes és látványos átvezető videóknak, illetve a precízen megszerkesztett, néha még filmeket is megszégyenítő intro szegmenseknek köszönhetően első látásra igencsak zseniális, majdhogynem felejthetetlen élményeket ígérő stuffoknak tűntek – egészen addig, amíg meg nem láttam, hogyan is néznek ki valójában, mozgás közben.
Merthogy egyes esetekben a cutscene-ek és a marketing-célzattal készült videók óriási kontrasztban vannak magával a játékbeli grafikával és magával a játékmenettel – a minőség pedig legtöbbször sajnos nem az utóbbi felé billen. Sorolhatnék példákat (félve jegyzem meg, hogy nálam többek közt a World of Warcraft is ilyen), de egyrészt a jelen tesztalany szempontjából felesleges lenne, másrészt a fentebb taglalt dolgok ellenére gyakran előfordult, hogy végül, ha nem is makulátlan, de mindenképp egy szórakoztató produktummal gazdagodtam, függetlenül attól a bizonyos „érzéki csalódástól”.
A Hellfront: Honeymoon is ebbe a listába sorolandó: a Skygoblin fejlesztői egy feelinges, ’80-as éveket idéző mozgóképes bombával és fülbemászó szintetizátoros zenével indítanak, majd egy felülnézetes stratégiai lövölde közepébe csöppenünk, ahol egy tutorial pálya keretein belül dióhéjban el is mesélik, hogy mi dolgunk lesz majd a játékban.
Röviden-tömören: semmi bonyolult. A feladatok minden esetben az ellenség megsemmisítésére és a bázisépítésre korlátozódik, azaz a pályákon elszórt lövegtornyokat és katonai létesítményeket kell porig rombolni – mindezt összesen 3 világon és 75 térképen keresztül.
A Hellfront persze játszható egyedül is, de elsősorban a többjátékos-élményre lett kitalálva: lokális, két emberes co-opra és négy emberes online multiplayerre is lehetőségünk van a klasszikus Deathmatch mód keretein belül. Ennek köszönhetően természetesen eredményeinket feltölthetjük egy online ranglistára, pályánkénti maximális három csillagos értékelést pedig némi stratégiával és ügyes taktikázással érhetjük el.
Gondolkodni kell is, mivel egyetlen fegyverünk egy rövid hatótávolságú gépkarabély, ami nem könnyíti meg a dolgunkat, ráadásul akárhányszor sikerül elpusztítani egy lövegtornyot, a romok közül ellenséges bogarak hada özönlik ki, így hosszútávon nem sok esélyünk lesz.
Ha ez nem lenne elég, még katonákat is küldenek ellenünk, jól lehet, ezt egyébként mi is megtehetjük: ugyanúgy telepíthetünk mi is bázisokat, mint ahogy lövegtornyokat, előre kijelölt pontokra, más téma, hogy ezek nem bírják valami sokáig a tömegekben ránk törő csapatokkal szemben. Ezért, bár elsőre könnyűnek tűnik, voltaképp fokozatosan előre haladva szép lassan növekedik a nehézség is, ráadásul a játék annyira pörgős, hogy gondolkodásra nemigen marad sok idő.

A Hellfront nem meglepő módon messze van attól, hogy csúcskategóriás címnek lehessen nevezni, ahogy természetesen a spanyolviaszt sem találja fel – másrészt nem is ez az eredeti célja. Mindezek ellenére azonban remek szórakozást nyújt, sőt, ha arra van ingere az embernek, akkor könnyen rá tud kattanni.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Thunderful
Fejlesztő: Skygoblin
Megjelenés: 2018.12.19.
Ár: 3090 Ft
Játékosok száma: 1-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 677.05MB
Web: https://www.hellfront.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. kalandor  PlayStation.Community tag
2019.04.11. 04:57:23
LV1
Kipróbálnám , elég érdekesnek tűnik .
6. Papi1126  PlayStation.Community tag
2019.04.10. 13:21:27
LV2
Tennék vele egy próbát
5. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.04.09. 21:50:25
LV18
Kipróbálnám. :)
psn/sen id: pcpmate
2019.04.09. 20:38:23
LV1
A trailer zenéje megfogott
3. snike  PlayStation.Community tag
2019.04.09. 19:38:55
LV1
nem túl picik a pályák?
2019.04.09. 18:06:01
LV1
Mindhárom kycsimmel tolnánk egy coop-ot.
1. Zlathan_hun  PlayStation.Community tag
2019.04.09. 15:54:55
LV1
Érdekesnek tünik, kiprobálnám.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Hellfront: Honeymoon
Thunderful
REMEK