PlayStation.Community

2019.03.26. 11:21 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Játékmúzeum.

Ha nem olvasok utána, akkor soha nem gondoltam volna, hogy az Evoland: Legendary Edition nem egy régi klasszikus új kiadása, hanem egy mondhatni „klasszicizáló”, mi több, a videojátékok fejlődésének folyamatát bemutatni kívánó alkotás. Két címet tartalmaz ez a valóban figyelemreméltó, és érdekes előélettel bíró gyűjtemény. Az első játék az Evoland, melyet a francia illetőségű Shiro Games a 2012-es Ludum Dare nevű Game Jamre (játékfejlesztői verseny) alkotott meg, mégpedig „Evolúció” tematikában.
Ennek megfelelően az alig több, mint két óra alatt abszolválható kis progiban úgy követhetjük végig a játékok immáron 30 éves történelmét, hogy minden egyes kincsesláda kinyitással valami változik: először tudunk négy irányban mozogni, majd oldalra gördülni, utána jön a 16 szín, majd a 256 szín, fegyverek, NPC-k, és így tovább, egészen a legújabb idők RPG-inek kifejlődéséig. Ja és mindezt hatalmas poénokkal fűszerezve – zseniális! Természetesen az Evoland vitte el a pálmát a 2012-es Ludum Darén.
A gyűjtemény második darabja az Evoland 2, melynek születési éve 2015, és egészen mostanáig csak PC-n volt elérhető. Minden szempontból nagyobb lélegzetű alkotás, igen érdekes koncepcióval: 2D-s és 3D-s megvalósítást váltogat, az elbeszélt történet idejének, illetve az adott rejtvény megoldásának megfelelően.
Főhősünk Kuro, egy fiatal suhanc, aki az erdő közepén arra ébred, hogy nem emlékszik, kicsoda ő és mi történt vele – a játék gyakorlatilag ennek felderítéséről szól, egy különleges képességekkel is bíró hölgy, Fina közreműködésével. (A neveket amúgy meg lehet változtatni, az utóbbi karakter esetében valószínűleg több player boldogan élni fog a lehetőséggel.) Ebben a minden ízében modern RPG-ben a múlt, a jelen, és a jövő síkjai között váltogatunk, melyben a múlt egy NES-es, a jelen SNES-es, a jövő pedig modern 3D-s prezentációval bír. Eszméletlen jól van kitalálva! És ha ez még nem lenne elég, fogunk találkozni oldalra gördülő shooter szekcióval, vagy Street Fighter-jellegű harcos jelenetekkel. Az Evoland 2 igen masszív, legalább húsz órára rúgó játékidővel büszkélkedhet, remek zenével, brilliants narratívával, mely dialógusok esetén az első részben látott, sziporkázó humor újfent visszaköszön.

Igazából minden videojáték-rajongónak ajánlanám ezt a remek kis gyűjteményt... vagy legalábbis az Evolandet, mert mindannyiunk számára kötelezően ismerendő tartalmat kínál, azaz szórakoztatva tanít. A második rész inkább csak a szerepjáték kedvelőknek lehet érdekes, de nekik mindenképpen érdemes beszerezni, kiválóan fognak szórakozni.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Shiro Games
Fejlesztő: Shiro Games
Megjelenés: 2019.02.05
Ár: 5990 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 907.28MB
Web: http://evoland.shirogames.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.04.05. 18:28:32
LV17
Android-on toltam, kurta jó kis game, a 2. rész még jobb, csak ahhoz már kevés a telóm. Beszerzendő darab.
psn/sen id: pcpmate
2. tiNk  PlayStation.Community tag
2019.03.26. 12:13:04
LV18
Válasz 1. tiNk üzenetére:
Most nézem, van telóra is, külön-külön a két rész.
"We don't have to do this. You know that, right?"
1. tiNk  PlayStation.Community tag
2019.03.26. 12:10:32
LV18
Köszi, ment a kívánságlistámra.
"We don't have to do this. You know that, right?"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Evoland Legendary Edition
Shiro Games
SZÍNARANY

MARTIN BELESZÓL
Óriási ötlet és megvalósítás, ahogy váltja a korok jellemző stílusait!