PlayStation.Community

2019.03.25. 09:08 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Értékeld a cikket!
Kétségbeesett harcosok mentőöve.

2018 november végén jelent meg a régóta várt Darksiders III játék, melynek fogadtatása elég megosztó volt. A program Darksiders-nek indult, Dark Souls-ként jelent meg, végül a javítócsomagok által a kettő keveréke vált belőle. Megmaradt a Dark Souls ementáli sajtszerű, levágásokkal teli pályadizájnja, valamint a harcok precíz kivitelezhetősége, de megkaptuk azt is, amit szerettünk a Darksiders-ben: a csaták élvezetét, a kalandozás fontosságát, és a fejlesztések értelmét. A kalandot én is elkezdtem anno, melynek a javítások végül visszahozták a lelkét, melyeket kezdetben hiányoltam - végül egy egész jó kis játék vált belőle.
Nemrégen volt hír, hogy a THQ Nordic elégedett a DSIII eladásaival, ami remény a sorozat lezáró epizódjának megvalósításához. Addig is, míg reménykedünk a negyedik részben, a fejlesztők a beígért két kiegészítőből az egyikkel már meg is leptek minket.

2019 február végén jelent meg a címben szereplő 101 körös arénaharc, amivel már találkozhattunk a második részben is. A játékban előforduló ellenfelekkel kell körönként megküzdenünk, 25 szintenként pedig egy Boss Fight vár ránk. A képlet egyszerű: éljük túl mind a 100 kört, hogy végül megküzdhessünk a sztori rejtett fő ellenfelével, Wicked Killingtonnal. Ahogy haladunk a főjátékban, úgy érhetők el a szintek. Egy főbűn legyőzése 25 pályát nyit meg, tehát a maximális 100 pályához négy főbűn begyűjtése szükséges.
Picit bonyolítottak a loot rendszeren, mert nem a készítők által létrehozott cuccokat kapjuk meg random, hanem pontokat gyűjtünk a szintek teljesítésével - Crucible (CR) -, és azokat lehet beváltani. Ezeket a CR pontokat kell gyűjteni, és ha összejött annyi, amennyibe az áhított fejlesztés/páncél kerül, akkor szépen el is költhetjük őket. Annyira persze ne örüljünk, mert eléggé megkérik az árát: egy páncél 60 CR, egy angyal vagy démon token 8 CR, miközben 25 pálya alatt kb. 7-8-at tudunk szerezni. Minél több szintet teljesítünk zsinórban, annál több CR pontot kapunk, viszont ha elbukunk, akkor az aktuális menetben megszerzett pontokat is elveszítjük, így vigyáznunk kell magunkra, hiszen elég kellemetlen lenne mondjuk a 82 szinten elbukni mindent.
Pontlevonás jár viszont az újraélesztő kristály aktiválásáért, így ha magabiztosak vagyunk, akkor ne használjuk, csak végszükség esetén. Miután legyőztük Wicked K-t, kapunk egy tárgyat, amivel az eddigi maximum tízes fegyverünket tudjuk még egy szinttel növelni.
Összegyűjtöttem nektek egy tipphalmazba tapasztalataimat a Crucible sikeres teljesítéshez:
- A következő képességek legyenek a legjobban felfejlesztve: Leviathan; Enoch; Fortifier,
- Barbs of Scorn legyen a legjobban felfejlesztve (vagy az a fegyver, amit a legtöbbet használsz),
- Minél több Rejuvenation Core-od legyen (Nephilim’s Respire),
- Minél nagyobb szinten legyen az: Életerőd; Erőd; Ügyességed,
- Először ne akarj végigmenni egyhuzamban a szinteken (Tapasztalat. 29. szinten elvesztettem az addigi CR pontjaimat, amitől elég lila lett a fejem), hanem haladj 25-ösével szépen sorban,
- Öt körönként van egy kis szünet, ahol dönthetünk, folytatjuk a küzdelmet, vagy beváltjuk a megszerzett pontjainkat. Ezeknél a szüneteknél mindig töltődjünk fel életerővel és Havoc-kal, továbbá fontos, hogy addig ne álljunk szóba az őrzővel, amíg nincs minden 100 százalékon,
- Ha van lehetőségünk töltődjünk az aktuális pálya közben is (Nagyobb szinten volt, hogy körbe-körbe menekültem az ellenség elől, amíg az életerőm, vagy a Havocom visszatöltődött. Dicsőség a futás, és nem hasztalan. Megoldás még, ha elbújunk valahova.),
- Jellemzően minden ötödik szintnél lesz egy nagyobb csata, itt nyugodtan lőjük el a Havocot, mert a szünetben vissza tudjuk tölteni,
- A Nephilim’s Respire kívül ne használjunk életerő kristályt,
- Ne legyünk restek használni a Nephilim’s Respire-t, úgy is visszakapjuk az ellenfelek legyőzése során,
- Minél nehezebb fokozaton vagyunk a játékban, annál nehezebb a Crucible, viszont annál több CR-t kapunk,
- Ne becsüljük le a kisebb ellenfeleket, mert meg tudnak lepni minket (emlékezetes 29. szintes bukásom),
- Ha eddig nem tanultuk meg a félreugrást, akkor pótoljuk, mert itt nagyon hasznos lesz, főleg a főellenfeleknél,
- Wicked K-hez végig kell egyhuzamban nyomnunk mind a száz szintet az elsőtől kezdve, különben az őrző nem ajánlja fel a küzdelem lehetőségét.

Ennyi tipp elég is lesz a saját taktika kialakításához. Ha csak az alapkiadást vetted meg, akkor szükséged lesz a viszonylag olcsón beszerezhető DLC megvásárlására, ami az új kihívások és jutalmak mellé új trófeákat is hoz. Ha szereted, vagy megszeretted a játékot, akkor ne hagyd ki a DLC beszerzését, főleg ne ennyiért. Most sem kaptuk meg a New Game+ -t, így ha tápolnád magad az Apocalyptic fokozaton, akkor ez most egy jó választás számodra, mert a főjáték korlátozott erőforrásai itt most végtelen számban érhetők el - igaz, ehhez legrosszabb esetben farmolni kell a Crucible szintjeit.
Én azt kaptam, amit vártam, pár kellemes órát egy jó játékkal. Remélem a következő DLC is legalább ilyen remek lesz!

(A The Crucible megvásárolható a PlayStation Store-ból, ára 2149 Ft.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Darkwood (PS4, PSN)
2019.06.16. 14:38 PlayStation Network
9 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Nem látni a tébolytól az erdőt.
Sword & Fairy 6 (PS4, PSN)
2019.06.15. 11:34 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Kína „ékköve”.
E3 2019 - mega-cikk minden fontos infóval
2019.06.13. 23:00 [E3] 2019
14 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Hogy tudd mit, mikor és miért nézel.
Mozi - X-Men: Sötét Főnix
2019.06.13. 07:13 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Halva született főnixmadár.
SPIKE VOLLEYBALL (PLAYSTATION 4)
2019.06.12. 09:33 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Budget röplabda.
Star Wars Jedi: Fallen Order - rengeteg infó a játékról
2019.06.10. 10:49 [E3] 2019
23 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Új tudnivalók a friss trailer mellé.
Shakedown: Hawaii (PS4, PSV, PSN)
2019.06.09. 14:05 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Small Theft Auto: Hawaii.
Mozi - Godzilla II: A szörnyek királya
2019.06.08. 10:50 Cool-Túra
11 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Szörnyek keringője.
MLB THE SHOW 19 (PLAYSTATION 4)
2019.06.07. 09:55 Játékteszt
4 hozzászólás
Szerző: Masamune
Bézbóz ütővel...
Code Vein – kipróbáltuk a bétát
2019.06.06. 16:10 Kedvcsináló
10 hozzászólás
Szerző: MrZ
Csiszolatlan szívás.