PlayStation.Community

2019.03.10. 15:21 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
A túlélés ára.

Lassan fél év telt el a Shadow of the Tomb Raider megjelenése óta, de a játék kiadója még mindig nem húzza be a kéziféket: az extra tartalmak szorgalmasan érkeznek az alkotáshoz, még a stuff visszafogott kereskedelmi sikere ellenére is – vagy talán épp azért. Nem mintha amúgy ezek a DLC-k annyira sok új vásárlót vonzanának be, leginkább azoknak szólnak, akik az alapjátékot már kimaxolták, viszont Larát még terelgetnék egy kicsit. Nekik valószínűleg a legújabb kiegészítő, a The Price of Survival is be fog válni.

Persze nem kell olyan nagy csodákat várni ettől sem, viszont összességében nagyobb kihívást nyújt, mint az előző DLC-k – még ha már-már bosszantóan rövid is. Sőt, egy egész korrekt új történetet integrál be a már meglévők közé. A friss mellékküldetés elején Lara ráteszi a kezét egy titokzatos tárgyra, mely a fő-sztoriból is ismerős szekta-vezér, Amaru tulajdona volt, majd annak kódját megfejtve izgalmas kalandra indul arra a helyre, ahová a rejtjelező mutat. Az új nehézségek leküzdésében a „Hunter’s Array” névre keresztelt öltözet lesz segítségünkre (gyakorlatilag egy vadászruha, ami amúgy nemigen illik a fülledt dzsungeles környezethez), melynek viselésével az ellenség nehezebben vesz minket észre, és a „látomásnak” nevezett különleges képességünk is meghosszabbodik, valamit kapunk egy hangtompítóval felszerelt pisztolyt. A DLC-hez járó „Classic Trinity Gear” ezen kívül egy új skillt, a „Raptor’s Eye”-t is tartalmaz, mellyel a falakon és egyéb akadályokon keresztül is jobban láthatjuk az ellenség körvonalait.
Ahogy megszokhattuk, a paletta új helyszínekkel is bővül: a San Cordoba egy kalózhajó-roncs, az Ancient Aqueduct egy labirintus-szerű kacskaringós barlang, na meg egy The Sixth Seal nevű vadiúj Challenge Tomb is várja a bátor jelentkezőket. Természetesen a pályákat (melyeket ezúttal is csak egyedül lehet megcsinálni) ismét teljesíthetjük időre, vagy pontszerző meccsek keretein belül – de ha kedvünk szottyan csak simán mászkálni és felfedezni, akkor azt is megtehetjük.
Az eddig bevett tradíciókon nem változtatva a pályák teljesítését érmékkel jutalmazzák: az aranyat a kripták teljesítésével kapjuk meg, az ezüstöt a szingli-mód teljesítésével, a bronzok az időlimites opciók segítségével szerezhetők meg, utóbbihoz persze az aktuális ruhát is viselnünk kell, az aktuális fegyverrel.

A pályák egyébként eléggé színesek és izgalmasak, jobban mondva tisztességesen kidolgozottak, illetve kellőképp hangulatosak. Öröm őket bejárni, és már maga a barangolás is élvezetes, főleg ilyen pazar látvánnyal.
Ugyanakkor, ahogy az várható volt, a The Price of Survival nem tesz hozzá sokat az alapjáték mellé. Ettől függetlenül ideig-óráig leköti a kalandra szomjazó játékost, voltaképp az eddigi legjobb DLC a sorban, ami bár nem feltétlen jelent túl sok pozitívumot, amire kitalálták, azt korrektül teljesíti.

(A kiegészítőket a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A tartalom része a 9190 Ft-ért megvásárolható szezonbérletnek, de külön is beszerezheted őket 1529 Ft-ért.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Trials Rising (PS4, PSN)
2019.03.19. 08:40 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: CocytusHUN
Get the balance right.
ONE PIECE: WORLD SEEKER (PS4)
2019.03.18. 17:21 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: martin
Türelem kalandot terem.
Bionik Quickshot (DualShock 4)
2019.03.18. 07:35 Techno
13 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Ravasztuning?
Achtung! Cthulhu Tactics (PS4, PSN)
2019.03.18. 07:19 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Sanada
Csápok és horogkeresztek.
Blacksea Odyssey (PS4, PSN)
2019.03.16. 23:06 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Petunia
A Fekete-tenger kalózai.
A 10 legfontosabb PlayStation Vita exkluzív játék
2019.03.15. 13:15 Classic PlayStation
20 hozzászólás
Megemlékezés a kézikonzol legjobbjairól.
Mozi - Marvel Kapitány
2019.03.14. 08:28 Cool-Túra
35 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A film, amiben egy macska a legvagányabb karakter.
The Hong Kong Massacre (PS4, PSN)
2019.03.13. 17:57 PlayStation Network
13 hozzászólás
Szerző: MolonLave
John Woo iskolája.
Pipe Push Paradise (PS4, PSN)
2019.03.13. 17:49 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Csövezésem története.
Resident Evil 2: The Ghost Survivors (PS4, PSN)
2019.03.11. 20:42 Kedvcsináló
16 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Puska a nyomiknak, kés a profiknak.