PlayStation.Community

2019.03.10. 15:21 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
A túlélés ára.

Lassan fél év telt el a Shadow of the Tomb Raider megjelenése óta, de a játék kiadója még mindig nem húzza be a kéziféket: az extra tartalmak szorgalmasan érkeznek az alkotáshoz, még a stuff visszafogott kereskedelmi sikere ellenére is – vagy talán épp azért. Nem mintha amúgy ezek a DLC-k annyira sok új vásárlót vonzanának be, leginkább azoknak szólnak, akik az alapjátékot már kimaxolták, viszont Larát még terelgetnék egy kicsit. Nekik valószínűleg a legújabb kiegészítő, a The Price of Survival is be fog válni.

Persze nem kell olyan nagy csodákat várni ettől sem, viszont összességében nagyobb kihívást nyújt, mint az előző DLC-k – még ha már-már bosszantóan rövid is. Sőt, egy egész korrekt új történetet integrál be a már meglévők közé. A friss mellékküldetés elején Lara ráteszi a kezét egy titokzatos tárgyra, mely a fő-sztoriból is ismerős szekta-vezér, Amaru tulajdona volt, majd annak kódját megfejtve izgalmas kalandra indul arra a helyre, ahová a rejtjelező mutat. Az új nehézségek leküzdésében a „Hunter’s Array” névre keresztelt öltözet lesz segítségünkre (gyakorlatilag egy vadászruha, ami amúgy nemigen illik a fülledt dzsungeles környezethez), melynek viselésével az ellenség nehezebben vesz minket észre, és a „látomásnak” nevezett különleges képességünk is meghosszabbodik, valamit kapunk egy hangtompítóval felszerelt pisztolyt. A DLC-hez járó „Classic Trinity Gear” ezen kívül egy új skillt, a „Raptor’s Eye”-t is tartalmaz, mellyel a falakon és egyéb akadályokon keresztül is jobban láthatjuk az ellenség körvonalait.
Ahogy megszokhattuk, a paletta új helyszínekkel is bővül: a San Cordoba egy kalózhajó-roncs, az Ancient Aqueduct egy labirintus-szerű kacskaringós barlang, na meg egy The Sixth Seal nevű vadiúj Challenge Tomb is várja a bátor jelentkezőket. Természetesen a pályákat (melyeket ezúttal is csak egyedül lehet megcsinálni) ismét teljesíthetjük időre, vagy pontszerző meccsek keretein belül – de ha kedvünk szottyan csak simán mászkálni és felfedezni, akkor azt is megtehetjük.
Az eddig bevett tradíciókon nem változtatva a pályák teljesítését érmékkel jutalmazzák: az aranyat a kripták teljesítésével kapjuk meg, az ezüstöt a szingli-mód teljesítésével, a bronzok az időlimites opciók segítségével szerezhetők meg, utóbbihoz persze az aktuális ruhát is viselnünk kell, az aktuális fegyverrel.

A pályák egyébként eléggé színesek és izgalmasak, jobban mondva tisztességesen kidolgozottak, illetve kellőképp hangulatosak. Öröm őket bejárni, és már maga a barangolás is élvezetes, főleg ilyen pazar látvánnyal.
Ugyanakkor, ahogy az várható volt, a The Price of Survival nem tesz hozzá sokat az alapjáték mellé. Ettől függetlenül ideig-óráig leköti a kalandra szomjazó játékost, voltaképp az eddigi legjobb DLC a sorban, ami bár nem feltétlen jelent túl sok pozitívumot, amire kitalálták, azt korrektül teljesíti.

(A kiegészítőket a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A tartalom része a 9190 Ft-ért megvásárolható szezonbérletnek, de külön is beszerezheted őket 1529 Ft-ért.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Elmélkedő - Virtuális Futballigazság Döntő
2019.07.25. 22:00 PlayStation.Community
11 hozzászólás
Szerző: martin
...azaz csapatért játékot, vagy játékért csapatot?
Slay the Spire (PS4, PSN)
2019.07.19. 09:42 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Na még egyszer, utoljára.
DRAGON QUEST BUILDERS 2 (PS4)
2019.07.17. 17:06 Játékteszt
7 hozzászólás
Világokat építünk!
18 Floors (PS4, PSVR, PSN)
2019.07.16. 09:47 PlayStation Network
9 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négyemeletnyi borzalom.
Képregény - A sötét lovag visszatér
2019.07.14. 10:35 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az utolsó szuperhős-képregény.
Vaporum (PS4, PSN)
2019.07.14. 10:21 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Egy elfeledett zsáner feltámadása, ráadásul magyar nyelven!
Sorozat - Stranger Things: Season 3 (2019)
2019.07.13. 18:10 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Végtelen történet.
BLOODSTAINED: RITUAL OF THE NIGHT (PS4)
2019.07.12. 13:34 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Klasszikus képlet, komoly vérfrissítés.
Irony Curtain: From Matryoshka With Love (PS4, PSN)
2019.07.11. 11:27 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Oroszország anyácskában point and click játszani végig téged.
F1 2019 (PLAYSTATION 4)
2019.07.10. 09:16 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Újabb esztendőnyi formaautózás.