PlayStation.Community

2019.03.11. 20:42 Kedvcsináló
16 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Puska a nyomiknak, kés a profiknak.

Vélhetően már minden érdekelt végigrettegte Claire Redfiled és Leon Scott Kennedy kínkeserves menekülését a zombifertőzött Raccoon City-ből a Resident Evil 2 remake/reboot verziójában. A megjelenés óta nagyjából három hét telt el, azóta mindenki elsajátíthatta a halálosztó lőporok és az életmentő gyógynövények keverésének művészetét, a legsunyibb taktikákat, amikkel a rendőrőrs egyes helyszíneit teljesen kihagyva juthatott el a játék végére, vagy azt, hogy miképpen kell a vírustolvaj kommandós Hunkkal pusztakézzel kikeveredni a csatorna mélyéről. A Capcom már a megjelenés előtt megszellőztette, hogy The Ghost Survivors címmel készül majd kiadni egy kiegészítő csomagot a játékhoz, amit a február 15-i frissítés hivatott a szoftverbe csomagolni.
Sokan – valamiért – sztorikampányokat vártak, holott szó se volt ilyesmiről. Az ingyenes extra tartalom a játékban alapból helyet foglaló The 4th Survivor módhoz hasonló, amiben három (plusz egy) szereplő kálváriája bontakozik ki, ahogy keservesen átverekedjük magunkat a zombik tömegén.
Nagyjából ez látható a teszt alján helyet foglaló videomontázsunkban.
A No Time To Mournban a lánya lassú halálával és átalakulásával szembenéző John Kendo sorsát válthatjuk meg, ha sikerül elérnünk a biztonságot jelentő célt. A Runawayben a zombiapokalipszishez enyhén lengén öltözött Katherine Warrent segíthetjük át a rendőrőrsre a társához, aki a cellában várja, hogy egy izmos, kesztyűbe bújt marok diótörőt játsszon a fejével. A Forgotten Soldier fejezetben pedig egy újabb vírustolvaj kommandóst irányítva kell kijutni a földalatti laboratóriumból. Ha mind a három kampányon végigmentünk, akkor megnyílik a No Way Out bónuszrész, amiben Daniel Cortini seriff-fel kell a benzinkút boltjában visszavernie az élőhalottak hullámait.
Mindegyik kis kampánynak van története, amiket kezdésnél állóképek formájában tálalnak fel befogadásra, és mindegyik egy alternatív, azaz egy mi lett volna, ha... eseményt dolgoznak fel. Mert az alapjátékkal ellentétben itt Cortini seriffet nem tépi szét az első zozó, Katiból nem lesz dekoratív boncalany, Kendo úr pedig nem próbálja ki, hogy egy sörétestöltény ugyanannyira megfelel-e állvakarásra, mint a saját körmei.

Szóval ahogy az már ismeretes, ezekben a minikampányokban egyetlen egy feladat van: eljutni a célig. Az útvonal adott, nincs csavargás, viszont vannak új játékelemek. Egyrészt mindenkinél megjelennek a hátizsákos zombik, akik némi felvehető cuccal gazdagítják tárgykészletünket. Ehhez nem kell feltétlenül mozgásilag deaktiválni rothadó testüket, egy szimpla töltény által bekövetkezett térdkalácsrepedés okozta pofára esés megszabadítja őket az értékes tehertől. Másrészt belefuthatunk majd tárgyakat rejtő automatákba, amik funkciójukat tekintve megegyeznek a hátizsákokkal, csak ezeket nem cipelik az élőhalottak, valamint (és itt a lényeg) a három bennük lakozó tárgyból csak és kizárólag egyetlen egy vehető ki belőlük, utána bezárják a boltot. Joggal lehetne megkérdőjelezni a dolog realitáshoz fűződő kapcsolatát, mert bíz Isten addig amortizálnám a szerkezetet, amíg ki nem nyerem belőle a másik két szajrét is. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy döntés elé állít minket ezzel a program (a következő sarkon beforduló lickerhez a kést, az EÜ. spray-t, vagy a nyúlcipőt vegyem fel?), aminek a helyességét az fogja igazolni, hogy sikerült-e hosszú távon életben maradnunk.
A fentieken túl kampányspecifikusan megjelennek új ellenféltípusok is, akik más-másféle módon keserítik meg amúgy sem könnyű életünket. Kendo úr a méreg lila ködében lubickoló zombikkal fut össze, amikhez ha túl közel kerül a dög elhalálozásakor, akkor megfertőződhet, a köhögésekben megjelenő tünete pedig garantáltan nem a legjobbkor fog előjönni. A kis hölgy a RE4 regeneratorjaihoz hasonló, az öngyógyítás művészetében igen jártas élőhalottak karmába futhat bele, amiket a sima töltények csak csiklandoznak, az erősebb lövegek viszont halálosak számukra. Az elfeledett katona pedig testpáncélt viselő zombikkal akaszthat tengelyt, amiknek csak a fedetlenül hagyott testrészeknél okozhatunk sérülést. Daniel Cortininél pedig mindez egyszerre jelenik meg, néha mixtúrában. Valamint ott vannak még a háti palackokat viselő dögök, akik a videojátékok klasszikus robbanó vörös hordóinak két lábon járó, harapó változatát testesítik meg Daniel és John kalandjában.

Maga a játékmenet jó, izgalmas, akcióban legalább olyan gazdag, mint az elhalálozás félelmével folyamatosan nyomasztó érzés. Ha az alapjátéknál is megöltél mindenkit, akkor itt az első sarokig nem jutsz majd el, annyira kevés a kezdő lőszerkészlet. És később sem fogunk úszni a skulóban. Persze némi ismeretre szert téve ez orvosolható, de ettől függetlenül a pályákon több dög mászkál, mint a lövések maximális száma. Szóval hiába pörgő a játékmenet, továbbra is a túlélés farkastörvényei dominálnak, amik hírből sem ismerik a kegyelmet és kíméletlenül a földbe tapossák a figyelmetlen játékosokat. De...

Mindegyik fejezet lenyomható training módban is, így némi gyakorlással egybekötött terepfelderítést végezhetünk, hogy mi-merre, azonban a készítők galád módon pár ellenfelet a könnyebb fokozatról kitessékeltek, így érhetik a játékost csúnya, nagy meglepetések, ha áttérne a normál szintre. A menetek elsőre olyan negyed órát vesznek igénybe, de ebbe nem tartoznak bele az elhalálozások. Így minimum egy órányi extra idővel hivatott kitolni a játékidőt a kiegészítő. A kitartóbbak viszont belemerülhetnek az alap nehézségi fokozat nyújtotta kihívásba, hogy a neten eldicsekedhessenek eredményeikről, vagy behozhassák a jobbára maszkok képében alakot öltő extrákat. Nem mellesleg, ha az alapjáték Records-jánál kimaradt valami gyilokkal kapcsolatos feladat, akkor az ezeknél a futamoknál is behozható.
Őszintén megvallva a The Ghost Survivor árfekvése ennél nem is lehetne tökéletesebb. A zombiapokalipszis-turisták teljesen ingyen kapnak legalább egy órányi extra játékidőt, a vérprofik pedig mély-búvárokat megszégyenítő módon alámerülhetnek a kihívásoknak, és újabbnál újabb módokat találhatnak arra, hogy miképp is lehetne még egyszerűbben végigküzdeni azt a pár percet, amíg elérik a kijáratot. Ha már megvan a játék, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni!

(Az ingyenes DLC mellett a PSN Store-ról már szedhető a két főszereplő PS1-es low-poligon modellje is, amik szintén 0 Ft-ért vásárolhatóak meg!)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
16. ColdHand  Szerkesztő
2019.03.14. 00:28:46
LV22
Válasz 15. Lackooo üzenetére:
Te a három hetet a jelentől nézted gondolom, és úgy nézve igen, kicsit több idő telt el a játék - mármint a RE2 - megjelenése óta (kb. másfél hónap). Én csak annyit írtam a 12-es hsz.-nél, hogy a szövegben a "3 hét" az írás pillanatában értendő. Tehát olyan feb. 16-a magasságában írtam a cuccot. Ergo: a cikk írása és a kirakása között eltelt némi idő, és ezen ne kapjon csukló rohamot senkinek a jó édes anyja se! :)
Szóval igen, most így kirakva tényleg nem 3 hete volt a megjelenés, legközelebb majd figyelek erre (is). De ne kelljen már tovább magyarázkodnom, mert már nekem kínos. :D
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
15. Lackooo  Hackerman
2019.03.13. 21:31:06
LV16
Válasz 12. ColdHand üzenetére:
Nem értelek.

"A megjelenés óta nagyjából három hét telt el.." - én erre reagáltam. Vagy mire értetted a megjelenést? Mert a szövegkörnyezet magára a játékra utal.
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
14. martin  Főszerkesztő
2019.03.13. 14:43:22
LV27
Válasz 12. ColdHand üzenetére:
Akkor most az én anyám a kurva. :(
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
13. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2019.03.13. 10:15:24
LV28
Válasz 12. ColdHand üzenetére:
nekem nem tetcikk a teszt meg soká jötki
12. ColdHand  Szerkesztő
2019.03.13. 01:09:32
LV22
Válasz 11. Lackooo üzenetére:
Nemmondod?!

A megírás, és a kirakás között eltelt egy kis idő.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
11. Lackooo  Hackerman
2019.03.13. 00:31:18
LV16
3 hét? Nem február 25-én jelent meg, hanem január. :D
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
10. Resiskull  PlayStation.Community tag
2019.03.12. 21:59:06
LV22
Válasz 6. martin üzenetére:
Na igen, az az igazság ha pénzt kértek volna érte megveszem.XD
(de akkor is shit)
9. ColdHand  Szerkesztő
2019.03.12. 16:00:06
LV22
Válasz 7. VictorVance üzenetére:
Óvasd ela testet!!
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
8. martin  Főszerkesztő
2019.03.12. 13:55:27
LV27
Válasz 7. VictorVance üzenetére:
Igen. Én picit drágállom.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
7. VictorVance  Szerkesztő
2019.03.12. 13:07:31
LV19
Csókolom, tessék szíves megmondani, ez az a sztori DLC kiegészítés, amit annyira titkolnak???
Örülünk?
6. martin  Főszerkesztő
2019.03.12. 10:02:23
LV27
Válasz 5. Resiskull üzenetére:
Mondod ezt te, aki minden létező szemetet megveszel? :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. Resiskull  PlayStation.Community tag
2019.03.12. 09:36:53
LV22
+1
2 fillért nem ér az egész, tehát tökéletesen van beárazva, a tesztet jobb volt olvasni.XD
4. Onimushaman  Szerkesztő
2019.03.12. 08:37:07
LV24
Válasz 3. martin üzenetére:
Ez az engine bitang jó.
señor
3. martin  Főszerkesztő
2019.03.12. 07:36:07
LV27
Meglehetősen király a látvány.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. Onimushaman  Szerkesztő
2019.03.12. 06:27:37
LV24
+1
Nagyon faszan osszevagtad, gratulalok!
señor
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2019.03.11. 21:08:13
LV12
+1
Kellemes teszt és videó egyaránt!
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
9 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?