PlayStation.Community

2019.02.22. 20:16 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Vaksi golyózápor.

A Mild Beast Games nevű fejlesztőcsapat nem mondhat magáénak túlságosan hosszú múltra visszatekintő karriert a videojáték iparban. Gyakorlatilag egyetlen stuffot készítettek, aktuális tesztalanyunkat, cím szerint az At Sundown: Shots in the Darkot, mely amolyan igazi régimódi „top-down shooter”, néhány sajátos ötlettel és a manapság kifejezetten divatos, komoly multiplayer-töltettel.
A cucc elsősorban az online játékra összpontosít, de tolhatjuk local play-ben is, és még egy laza, az alapokat felmondó gyakorló mód is bekerült. Utóbbi pikk-pakk tisztázza, valójában mi fán terem ez a produktum. Lényege annyi, hogy különböző, nem túl változatos, ámde esetenként interaktív, téglalap alakú pályákon ritkítsuk a jónépet (akár barátokat, akár automatizált botokat), lőfegyverekkel, vagy szúró-vágó eszközökkel. Tehát a játékmenet egyáltalán nincsen túlbonyolítva, semmiféle forradalmi elemet nem tartalmaz, ahogy az is biztos, hogy nem emiatt a cím miatt fognak rászokni az emberek erre a hobbira, ugyanakkor szerencsére nem is akar a stuff ilyesfajta babérokra törni.

Az At Sundown pikantériája abban rejlik, hogy (nevéhez méltóan) kvázi szinte végig a sötétben akciózunk, csak akkor láthatjuk a magunk és ellenfeleink pozícióját, ha a kijelölt fényforrások körén belül tartózkodunk, vagy amikor lövöldözünk. Ez máris ad egy csipetnyi egyedi ízt az egésznek: a fekete szobák és a gyengén megvilágított folyosók között rohangálva nem csupán agyatlan lövölde lesz a végeredmény, a szerepet itt a taktikázás, sőt, a lopakodás fogja átvenni.
Összesen 11 fegyver áll rendelkezésre, ezek mindegyike egyedülálló, más-más előnyökkel és hátrányokkal. Egy sörétes puskával nyilván nem szükséges annyira pontosan célozni (a kezdőknek és a gyakorlóknak leginkább ez ajánlott), nem úgy, mint például egy sima pisztollyal, az igazi császár viszont a gépkarabély, amikkel aztán tényleg hatalmas mészárlásokat tudunk rendezni és növelni az ölési-rátánkat. Természetesen az elért teljesítményeinkért és hatékonyságunkért tapasztalati pontokat kapunk és különböző power upokat nyithatunk meg.
Bár a játékban csupán 6 pálya kapott helyet, ezek mindegyike rombolható környezettel rendelkezik és logikusan lettek megtervezve. A golyók visszapattannak a falról (akár ezek is okozhatják a játékosok halálát), a legötletesebb pályán pedig egy metró-szerelvény száguld végig bizonyos időközönként, ami tovább nehezítheti a helyzetet.
A játékmódokkal kapcsolatban sem eresztették el magukat túlságosan a fejlesztők. Csak három darabot tartalmaz, egy battle royale alapút, melyben az utolsó talpon maradó személy győz, egy sima deathmatch-et és egy időlimites deathmatch-et. Minimális testreszabási lehetőséget is kapott a program, csapatszíneket választhatunk, megadhatjuk a meccsek, vagy épp a respawn időtartamát.
Hibái ellenére az At Sundown partijátéknak remekül megfelel. Egyszerre négyen lehetnek a pályán, egészen élvezetes és szórakoztató mérkőzéseket lehet vívni. A grafika is egész hangulatos, a színes, képregényes noir-stílus megkapó, a fény és árnyék hatások összességében jól működnek, még ha amúgy a tartalommal kapcsolatban azért bőven érheti szó a ház elejét.

Az At Sundown tehát egyáltalán nem találja fel a spanyolviaszt, ellenben unalmas délutáni napokra többedmagunkkal tökéletesen alkalmas – még ha maga a játék gerinceként funkcionáló „sötétben megbúvás” egy idő után már inkább idegesítő, mint kellemes.
Ettől függetlenül egy korrekt 4 csillagot nagy ímmel-ámmal mindenképp megérdemel (a jelenlegi árát mondjuk kissé sokallom, de az legyen az én bajom), a multiplayer szerelmeseinek pedig akár jó néhány óráig tartó kikapcsolódást is nyújthat.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A program cross-buy, így amint megveszed, mindkét platformra letöltheted.)

Kiadó: Versus Evil
Fejlesztő: Mild Beast Games
Megjelenés: 2019.01.22.
Ár: 5990 Ft
Játékosok száma: 1-4, Online: 2-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 432.41 MB
Web: https://sundown-game.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
At Sundown: Shots in the Dark
Versus Evil
REMEK