PlayStation.Community

2019.03.13. 17:49 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Értékeld a cikket!
Csövezésem története.

csövez (ige)

1. Csövet épít be; vezetéket húz.
A szerelő a vízvezetéket csövezi. Először csövez, aztán kipróbálja, hogy működik-e.

2. Nincs állandó lakóhelye, mindig máshol alszik.
A parkban csövez.
(wikiszotár)

Mindkét jelentésnek megvan a maga videojáték megfelelője, ami egészen a hőskorba nyúlik vissza:
1, Super Pipeline C64 1983, feladatunk egy csővezeték megóvása a rongálóktól egy mester, és a tanítványa által. Cél a pálya alján látható hordó megtöltése.
2, Csöves C64 1989, magyar fejlesztésű játék Tomcat jóvoltából, Nyugati téri aluljáróban kell egy hobót irányítanunk, és jó magyar szóval csövezni, inni, erőszakoskodni, rendbontani. Cél itt nagyon nincs, talán leginkább az antiszociális hajlamaink kiélése lehet.
Tesztünk alanya leginkább az első kategóriába illik be, annyi különbséggel, hogy a csővezetéket itt mi fogjuk kiépíteni, egyre nehezebb és bonyolultabb, néha kitekert formában. Az adott területre belépve látjuk a négy nehézségi szint közül (könnyű, közepes, nehéz, tapasztalt) éppen melyikkel fogunk megbirkózni építésünk során. A pályákon található egyre trükkösebb feladványokat kell megoldanunk, addig tekerni, forgatni, húzni-vonni azokat, amíg a beömlő víz eléri a lefolyót.
A vezetékek lehetnek egyenesek, derékszögűek, kanyargósak, bár néha találkozni fogunk elosztókkal is. Ami nem egyenes, azt el lehet, és kell is forgatni, viszonylag hamar bejön a képbe a harmadik dimenzió, mert nemcsak a szoba egyik végéből kell eljuttatni a vizet a másikba, hanem esetenként lentről fel a magasba. Ehhez segítségünkre lesznek a talajon elhelyezett forgató részek és gödrök. Ezek nagyban nehezíteni fogják az életünket: ha nem figyelünk véletlenül ledobhatunk csődarabokat, de ide jellemzően le is kell a megfelelőt ejteni, hogy a pálya sikeresen teljesítve legyen. Találunk majd mágneses elemeket is, amiket, ha összeillesztettünk, akkor azokat már együtt tudjuk mozgatni, illetve forgatni. Ha olyan elemeket raktunk össze, amit nem szerettünk volna, akkor használjuk a visszavon gombot. Miután végeztünk a szigettel, kapunk egy kis L alakú elemet, amit először nem tudtam mire vélni. Amikor megnéztem a trófealistát, láttam, hogy még nincs meg minden, így biztos kezdeni kell ezzel is valamit. A megoldásra végül a sziget legelején lévő világítótoronyban lévő megoldatlan rész adta a választ. Ide kellett visszavonszolni a darabot, így megnyílt a következő sziget. Ezen a szigeten jellemzően gyorsan végig fogunk futni; a megoldások nem egyszerűek, de pár jól kivitelezett mozdulat elég lesz a pályák teljesítésére. A sziget után már csak egy hajón kell ténykednünk, ez lesz az utolsó megoldandó terület, a maga nyolc feladványával.

A játék viszonylag egyszerű grafikával rendelkezik, engem csak néha a harmadik dimenzió zavart, mert nem minden esetben esett le, hogy felfelé kell építkezni, nem pedig vízszintesen. Szerencsére létezik visszavon gomb, mert egy-egy rossz mozdulat az egész addigi munkánkat elrontaná, illetve ha teljesen elvesztünk az építkezés során, akkor célszerű a Reset lehetőségét választani. A zenét csupán egy latin hangulatú gitárpengetés jelenti, nem zavaró, de nem is fogjuk dúdolni a tömegközlekedés során.

Elsőre nem tűnik fel, de a PPP egy kőkemény logikai játék, bizony sok fejtörő fog minket megállítani hosszabb-rövidebb időre, komplex gondolkodást és a pályák 3D-ben való átlátását igényli. Ne tévesszen meg minket az egyszerű grafika, ez inkább segítség, mert a csiricsáré, vagy túltolt textúra csak nehezítené a pályák megértését és a feladatok sikeres megoldását. Magát a végigjátszást egy hétvégi délután abszolválni tudjuk, amint befejeztük a hajó utolsó pályáját, meg is kapjuk a jól megérdemelt platina trófeát.
A kedvezményes ár, a viszonylag egyszerű platina, és maga az agyunk megdolgoztatása szerintem megéri a PPP-re való a beruházást, így sokkal élvezetesebb csövezni, mint a Nyugati aluljáró falának dőlve.

(u.i.: Ha elindítjuk a játékot és nem jön be a főmenü, állítsuk át a rendszer nyelvét angolra.)

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Digerati Distribution
Fejlesztő: Corey Martin
Megjelenés: 2019.02.06.
Ár: 3390 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 224.99MB
Web: http://pipepushparadise.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. Andras_01  PlayStation.Community tag
2019.03.14. 08:22:47
LV1
Válasz 1. martin üzenetére:
Jó kis agymozgató játék, biztos bejött volna neked is.
1. martin  Főszerkesztő
2019.03.13. 20:10:35
LV27
Pedig Leó még fel is ajánlotta tesztelésre, ez bejött volna.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Pipe Push Paradise
Digerati Distribution
REMEK