PlayStation.Community

2019.03.16. 23:06 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
A Fekete-tenger kalózai.

Néha iszonyatosan lassan telik az idő... Szerencsére nálam leginkább csak akkor, amikor az ember önként vállalt szenvedésnek ígérkező játékáról igen gyorsan kiderül, hogy valóban nem sötétíti el a napot. Finoman szólva. A Blacksea Odyssey-n szó szerint megesett a szívem, miután a második-harmadik kínálatra sem vitte el senki a tisztelt szerkesztőtársak közül. Pedig valóban, már a játékról fellelhető képek sem kecsegtetnek sok jóval: erősen retro szellemben készült, 2D-s lövölde, alig kivehető, bénácska figurákkal, és az összes háttér fekete. Én már a témaválasztásért sem vagyok oda különösebben, de ennek a proginak a megvalósítása szerintem a rajongók számára is legalábbis komoly kihívást jelenthet.

A játék nem túlbonyolított története szerint minden évtizedben megküzdenek egymással az univerzum legnagyobb harcosai, hogy kiderüljön, ki a legjobb közülük, mely versengés végén a győztes magával a Csillagok Titánjával is összemérheti tudását. A korábban általam tesztelt, ugyancsak eléggé gyengusra sikerült Subaeriával ellentétben a Blacksea Odyssey ugyan rendelkezik betanító résszel, ám ez édeskevés annak a káosznak a leküzdéséhez, ami az ún. főjátékban vár ránk.
Különböző arénákban kell megküzdenünk ellenfeleinkkel, akik felfedezéséhez a képernyő bal sarkában elhelyezett radarképernyő próbál segítséget nyújtani. Ez még viszonylag jól is működik, hogy utána kezdődjön az igazi szenvedés.
A valójában szinte felismerhetetlen formátumú hősünk fő fegyvere egy lándzsaszerűség, melyet kismilliószor el tudunk dobni, viszont cserébe ugyanennyiszer kell meghallgatnunk a dárda elhajítását kísérő, hihetetlenül idegesítő és mindig ugyanolyan nyögést. Miután az ellenfelek bizonyos testrészét meggyengítettük, a szigony segítségével tudjuk azt leszakítani, így összességében őket több körben legyőzni. Karakterünk mozgása alapvetően a bal analóg karral történik, ami még viszonylag használható is, ám a jobb analógra kiosztott célzás fájdalmasan béna, mert a figura körül nagyjából egy centis területet fedi le, úgyhogy nagyobb távolságokban szinte használhatatlan.
Nem nagyon sikerült rájönnöm arra, hogyan tudjuk az életerőnket növelni a csaták során, inkább csak a saját űrhajónk védekező képességét tudjuk fokozni teljesen véletlenszerűen kapott, ún. rúnák használatával. A bossok esetén az a különösen idegesítő, hogy a testük teljes része nem is látható a képernyőn, és mi bármikor megsérülhetünk emiatt.

Összefoglalva: nagyjából semmi értelmeset, vagy élvezeteset nem találtam a Blacksea Odyssey-ben. Ahogy a mellékelt illusztrációk bizonyítják, grafikailag sincs a toppon a game. A szinte kivehetetlen főhősünkön túl az ellenfelekre sem lehet a fantáziadús jelzőt ráerőszakolni. A zene az elején még egész jó, de egy idő után ugyancsak irritálóvá válik. Úgyhogy ezt a rövidke írást is azzal zárom, hogy az elvetemült mazochistákon kívül senki se adjon ki pénzt ezért a progiért sem.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Digerati Distribution
Fejlesztő: Blacksea Odyssey
Megjelenés: 2018.07.11.
Ár: 3990 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 301.73MB
Web: http://blackseaodyssey.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Blacksea Odyssey
Digerati Distribution
CSAK ÓVATOSAN