PlayStation.Community

2019.02.14. 08:57 Komment
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a hírt!
...egy fejlesztő szerint ez nem igaz.

Shawn Layden, a Sony Interactive Entertainment Wordwide Studios igazgatója nemrég azt nyilatkozta a Game Informernek, hogy a jelenleg bétában futó PlayStation 4-es cross-play - tehát, hogy más platformokkal lehessen együtt játszani - minden fejlesztő számára elérhető funkció, és semmivel sem zárják ki őket. A Chucklefish vezérigazgatója, Finn Brice azonban teljesen más fényt vetett a történésekre a nemrég megjelent Wargroove vonatkozásában.

Layden a következőt nyilatkozta:

"(A funkció) már működik a Fortnite-nál, és meglehetősen jól teljesít az alapján, amit látok. A Rocket League-nél is hamarosan bevezetjük. Az emberek folyton azt kérdezgetik, hogy 'a Sony miért nem hagyja ezt?' Mi nyitottak vagyunk. A kiadóknak és a fejlesztőknek csak beszélnie kell erről. Mint mindig, dolgozzatok együtt PlayStation fiókotok menedzserével, akik végigvezetnek azokon a lépéseken, amelyeket az Epic-kel megszületett együttműködésből tanultunk meg azzal kapcsolatban, hogy mi hogy működik. Nem hinném, hogy jelenleg bármi akadályozná ezt. Szerintem nyitottak vagyunk az ajánlatokra, mivel a Fortnite dolog elég jól sült el."

Ez pedig Brice kommentje a ResetEra fórumon:

"Helló mindenkinek,

A Chucklefish vezérigazgatója vagyok, és nemrég jelent meg a Wargroove cross-play funkcionalitással a PC, a Switch és az Xbox platformok között, így meg akartam osztani gondolataimat.

Többször is kérvényeztük a cross-play-t (fiókmenedzserünknél is közvetlenül, valamint a fejesektől egyaránt), egészen a megjelenés hónapjáig. Elég határozottan közölték, hogy erre nem lesz lehetőség.

A mi részünkről *szó szerint* annyi, hogy bekapcsoljuk, és már működik is. Persze lehet, hogy a Sony számára ez egy komplexebb folyamat.

Csak egyesnúlyt akartam nyújtani az ügyben, és kifejteni, hogy itt egyáltalán nem arról van szó, hogy a fejlesztők nem vették fel a kapcsolatot a fiókmenedzserekkel, vagy hogy elengedték a dolgot. Azt mondták nekünk, hogy nem lehet megoldani."


Brice később hozzátette:

"PS4-re is megjelenik a játék, korlátozottak az erőforrásaink, és vannak prioritást élvező platformok, amelyek képesek a cross-play-re, mivel fontos számunkra, hogy egészséges online funkcionalitásunk legyen ahelyett, hogy megosztanánk a játékosbázist.

Jelenleg ügyködünk a PS4-es verzión, viszont nem lesz PS4-PC cross-play, mivel az egy nem túl elegáns rendszer megkísérlését kényszerítette volna ki belőlünk, amiben biztosítani kellett volna, hogy az Xbox/Switch játékosok nem látják majd egymást, annak ellenére, hogy a PC-sekkel tudnának együtt játszani.

Talán ha egy PS4 játékos csatlakozik, akkor a PC lobbik elérhetetlenné válnak az Xbox/Switch játékosok számára? Nincsenek szép megoldások.

"A 'bekapcsolás' tisztázása érdekében, ez csupán technikai szemszögből van így. Biztos vagyok benne, hogy ha megnyílik a cross-play, akkor különböző betartandó irányelveket is magával vonz (ami persze jó dolog), és ez munkát igényelhet részünkről. Az irányelveken kívül azonban nincs tudomásunk olyan biztonsági vagy technikai problémákról, amelyek hátráltatnának minket. Mivel a Wargroove saját szervereinken fut, így is, úgy is helyén kell, hogy legyen minden biztonsági intézkedés.

Igazából részünkről több munka korlátozni a cross-play-t és izolálni a platformokat, mint hagyni, hogy működjön."


Az említett Wargroove egyébként "hamarosan" érkezik PlayStation 4-re.
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Back to School akciók
2019.08.28. 12:53 PlayStation.Community
0 hozzászólás
Extra lendület a tanévkezdés előtt.
PSC - Blast Zone! Tournament nyereményjáték
2019.08.25. 22:00 PlayStation.Community
3 hozzászólás
Szerző: martin
Parti van!
Cardpocalypse - kártyajáték történetmeséléssel
2019.08.24. 23:00 Komment
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Ha ősszel nem a Gardenben szeretnél kártyázni.
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III - új bemutató
2019.08.24. 22:29 Komment
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Kötelékek.
AeternoBlade II - megvan a megjelenés dátuma.
2019.08.24. 22:10 Komment
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
És kapott egy új bemutatót is.