PlayStation.Community

2019.02.21. 10:23 Játékteszt
10 hozzászólás
Szerző: eszg_
Értékeld a cikket!
Szerelem démoni vírusfertőzés idején.

Az év első jelentős visual novel megjelenésével a PQube nem csak egy epikus szerelmi történetet tár a zsáner rajongói elé, de a Song of Memories-ban tálalt sztori nem nélkülözi a sötétebb tónusokat sem. Hogy ez mennyire lesz elég az erősen túlzsúfolt VN felhozatalban, arra hamarosan kitérünk, de először jöjjön egy figyelmeztetés: komoly sztori ide vagy oda, a Song of Memories alapvetően egy középsulis kislányokkal körbevett srác mindennapjairól szól, a kérdéses hölgykoszorú pedig nem fél felsorakoztatni a műfaj legnagyobb kliséit. Ebből következően az „imádnivaló” hugi mellett a játék hamarosan megismerkedhetsz a népszerű sportolólánnyal, annak látens leszbikus barátnőjével, a hosszas távollét után az iskolába visszalátogató csajjal, és egy D4U (azaz Dream 4 You.....) nevű pop idol csapattal is, csak hogy teljes legyen a kép. Ezzel persze baj nincs, de aki nem szokott hozzá a folyamatosan és önfeledten csipogó szereplőkhöz, annak a játék első pár órája maga lesz a pokol.
A Song of Memories szimpatikus módon már az első pillanattól bátran felvállalja fanservice jellegét, így a főszereplő legjobb barátja nyilván egy olyan fanclubot vezet, melynek középpontjában az osztály jó csaja van és mely társaság tevékenysége nagyjából kimerül abban, hogy a sportgyakorlatokat végző lányt kocsányon lógó szemekkel kukkolják. Eltekintve attól, hogy jobban belegondolva ez a szituáció mennyire elképesztően creepy, inkább ismerkedjünk meg a történettel, melynek középpontjában az általad elnevezett szereplő áll.
Hősünk egy tipikus tinédzser srác, aki ugyan reggelente irreálisan nehezen kel fel, ellenben a szíve mindig a helyén van. A kellemesen unalmas mindennapokat az a döbbenetes hír töri meg, hogy a főszereplő köré csoportosuló kis csapat hónapok óta egy külföldi kórházban senyvedő tagját feltételesen kiengedik, akinek nyilván segíteni kell a középsulis kasztrendszerbe történő visszailleszkedésben. Ja, és egy veszélyes vírus is pusztít egyébként, ami démonná változtatja a szexi és fiatal lányokat, de ez a játék első felében közel sem olyan fontos, mint a lehetséges románcok felvázolása.

A játékmenetet néha megtörik látványos harcok, melyek során a csajok bugyijából elővarázsolt katanák segítségével a DMC-ből merítő kombó alapú akciójelenetekben bizonyíthatod rátermettségedet... vaaaagy jópofa, de semmiképpen sem világmegváltó ritmusjáték szekvenciákban győzheted le az ellenfeleket. Sajnos / szerencsére a két állítás közül a második helytálló, hiszen a randaságuk ellenére is hangsúlyosan lebegtetett mellekkel rendelkező opponenseid ellen az egyetlen hatásos dolog a sátgán' HELYETT a zene, így a D4U lányok véletlenül pont meg tudják csillogtatni a tudásukat. A ritmikus gombmasszírozás kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a tinidrámába belefáradt gamert kizökkentse kicsit az olvasás fáradalmaiból, mégis azon kaptam magam, hogy a játék vége felé átnyomkodtam ezeket a részeket (melyre a cucc szerencsére lehetőséget biztosít), hogy még jobban belemélyedhessek a történet fordulataiba.
A Song of Memories ugyan nem a leglátványosabb tagja a visual novel zsánerének, de a minimális animációval rendelkező rajzolt karakterek kellő igényességgel vannak ahhoz megalkotva, hogy a valóban izgalmas sztorihoz megfelelő hátteret nyújtsanak. A több lehetséges befejezéssel rendelkező játék saccperkábé' 30 órán keresztül szórakoztatja a nagyérdeműt, aki pedig minden lehetséges endinget látni kíván, annak rendelkezésre áll egy eleinte meglehetősen átláthatatlannak tűnő flow chart, melyből kis tanulmányozással ki lehet bogozni a történet összes lehetséges elágazását.
Mivel a játék nem rendelkezik néhány helyesírási hibát leszámítva komolyabb problémával, így a műfaj rajongói mellett bátran ajánlható minden olyan gamernek, aki még csak most ismerkedik az interaktív regények műfajával.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-ból 14990 Ft-ért.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. martin  Főszerkesztő
2019.02.26. 11:58:28
LV27
Válasz 9. Onimushaman üzenetére:
#metoo
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
9. Onimushaman  Szerkesztő
2019.02.26. 09:25:11
LV24
Válasz 8. martin üzenetére:
https://youtu.be/fli3zzbrBEE
señor
8. martin  Főszerkesztő
2019.02.23. 14:16:40
LV27
Válasz 7. HolfyTeebee üzenetére:
Sörrel a fején egyensúlyozik. xD
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
7. HolfyTeebee  PlayStation.Community tag
2019.02.23. 11:50:22
LV3
Válasz 6. martin üzenetére:
Úgy az igazi, vagy szandálban, és a sör már a kezdetektől a kezedben van.
Repetáert persze kimehet...
Keresztet fogok a majmának, azt PÁFÓ! :)
6. martin  Főszerkesztő
2019.02.22. 20:10:08
LV27
+2
Válasz 5. eszg_ üzenetére:
Áh, az nem elég magyaros. Beakasztani hátulról az asszonynak zokniban meg foscsíkos alsógatyában, aztán 5 perc reszelés után kizavarni a gecibe egy sörér'.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. eszg_  Szerkesztő
2019.02.22. 17:49:30
LV13
Válasz 4. mazy üzenetére:
Nem, max finoman szerelmeskednek. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
4. mazy  PlayStation.Community tag
2019.02.22. 17:08:56
LV1
A tesztet nem olvastam de valaki összefoglalhatná, dugnak benne?
3. kovbaj  PlayStation.Community tag
2019.02.21. 21:55:18
LV2
Válasz 2. B_Renato97 üzenetére:
De nagy fasz vagy. XD
2. B_Renato97  Szerkesztő
2019.02.21. 16:46:06
LV4
A borítót nézve kissé megsajnáltam a pityergő lányokat. Úgy érzem segítenem kell nekik...
1. martin  Főszerkesztő
2019.02.21. 12:58:08
LV27
+2
Így a képek alapján inkább a Kiemelkedő+ a látvány. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
SONG OF MEMORIES
PQube
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
8/10
Pozitívum
Igényesen megírt, sokrétű sztori; jópofa ritmusjáték részek
Negatívum
Lassú felvezetés; klisés karakterek; apróbb helyesírási hibák

MARTIN BELESZÓL
Szegény japán fiatalemberek, teljesen félre vannak vezetve a csajozás mibenlétével kapcsolatban. :(