PlayStation.Community

2019.02.28. 08:49 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Lélektől lélekig.

Az utóbbi másfél-két hónapban már szinte tűkön ülve vártam, mikor lesz végre elérhető a Life Is Strange 2 sorozat második epizódja. Szerencsés módon rögtön a múlt heti megjelenés napján már tudtam is tölteni. Mikor nagy elánnal nekiálltam volna, egy nagy kérdőjellel a fejem helyén konstatáltam a tényt, hogy a játék szerint a saját jól felfogott érdekemben először is egy bevezetés-szerűséget, pontosabban egy demót tegyek magamévá, mely a The Awesome Adventures Of Captain Spirit névre hallgat, és ingyenesen elérhető. Őszintén szólva először ignorálni akartam a dolgot, de mikor a várva-várt Rules című folytatás (melyről természetesen ugyancsak lesz itt egy cikk hamarosan) az első képsorainál is az orrom alá dörgölte, hogy a Captain Spirit abszolválása nélkül bizony sok mindenről lemaradok, visszakullogtam a PSN-re töltögetni. Hogy kb. tíz perccel később, rögtön a főmenübe lépve bebizonyosodjon, ezt kár lett volna kihagyni.

A Captain Spirit tulajdonképpen egy két-három óra alatt abszolválható kis remekmű. A Life Is Strange sorozatban megszokott módon itt is egy család, pontosabban apa és fia kapcsolata van fókuszban, akiknek életét az anya tragikus balesetben történt elvesztése árnyékolja be.
Egy szombat délelőttnek leszünk szemtanúi az élénk képzelettel megáldott Chris Eriksen, aka. Captain Spirit szemszögéből, akinek a „My awesome things to do” néven illetett feladatlistáján végigmenve láthatunk egy csodálatosan részletes és főleg lélekig hatoló ábrázolást az anyuka halálát feldolgozni továbbra is képtelen apa alkoholizmusáról, erőszakos természetéről, ugyanakkor a mély szeretetről, melyet fia iránt érez.
A feladatokat a Captain Spirit mesébe illő világába tartozó, kisebb-nagyobb rejtvények megoldása jelenti, mint pl. a szuperhős jelmez összeállítása, a hóember által megtestesített Snowmancer legyőzése, vagy akciófigurák egymás ellen történő csatasorba állítása. Sok akcióhoz igénybe vehetjük hősünk kinetikus szupererejét, melyet a neki megfelelő ikon felbukkanása jelez. A fejtörők megoldásához általában tárgyakat kell megtalálnunk az Eriksen rezidenciában és annak környékén, azokat kombinálnunk, vagy dokumentumokból kiolvasni a megoldást. Lehetőség van az összes feladat befejezésére, egy dolog a lényeges: a whiskysek mennyországában lebegő Charles apukát ne ébresszük fel, míg nem végeztünk mindennel, bár még ekkor is visszatölthetjük az utolsó mentési pontot.

Iszonyúan érdekes persze majd a LIS – Eposide 2 fényében lesz a Captain Spirit, melyben Chrisnek természetesen komoly szerep jut, és a két etűd amúgy is rengeteg szállal kötődik egymáshoz. De ez a rövid kis játék önmagában is teljes értékű darab, két óra alatt több mondanivalót sűrítve magába, mint amit más címek húsz óra alatt képesek közvetíteni. (Vagy bizonyos filmek... a mostanában ezerrel hype-olt Netflixes Polarnál most sem értem, mi volt itt a mondanivaló, mert az általa közvetített több száz hektoliternyi véren és konstans, brutális erőszakon túl egy közepes minőségű hack and slash játék is cizelláltabb történet és kvázi tartalom prezentálásra képes.) A látvány-és hangzásvilág természetesen tökéletes. Tehát senkinek sem ajánlom, hogy a Spirit nélkül kezdjen neki a a Rules-nak, következésképpen minden LIS rajongónak kihagyhatatlan élmény.

(A bónusz epizód teljesen ingyen tölthető le a PS Store-ból.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Képregény - Az Új Bosszú Angyalai: Ostrom
2020.01.20. 16:55 Cool-Túra
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az Angyalok epikus és csodálatos hattyúdala.
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.