PlayStation.Community

2019.01.27. 09:44 PlayStation.Community
64 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Egyben néztem meg 8 évadot.

Szívem szerint azt mondanám, hogy a tömegek által rajongásig imádott (vagy imádásig rajongott?) szupersorozatok egyszer csak megjelentek a világban és letarolták a televíziózást, de ez egyszerre lenne hülyeség és hazugság. Könyökkoromban ugyanúgy voltak híres nagy sorozatok, mint manapság - például a tengeri szállítmányozásról szóló Az Onedin család (1971-1980), ahol minden egyes hajót valóban megépítettek, vagy a fekete rabszolgákról szóló Gyökerek (1977), melyben olyan híres színészek kezdték pályafutásukat, mint Forest Whitaker, vagy Laurence Fishburne -, mégis, az a fajta házgyári sorozatozás, ami jelenleg tombol a világban, talán 10+ éve kezdődött, valahol a kétezres évek elején.

Mert ugyebár régen úgy nézett sorozatot az egyszeri' magyar polgár, hogy minden héten (hónapban, nap) ugyanabban az időben lement egy epizód a tévében, amit vártunk, és ami elé szertartásosan odaültünk, mert kiemelt program volt az egész család számára. Aztán a sorozatok szépen átvették az uralmat, még a filmeket is háttérbe szorították, ráadásul egyre több is lett belőlük; annyi, hogy a sorozatnézésből "letöltök egy évadot a netről és egyben megnézem" jellegű szórakozás lett. Megjelent a "sorozathabzsolás" jelensége, egyre elterjedtebb lett "sorozatfüggőség" nevű szindróma, szóval ma már alig van olyan televízióval vagy internet-kompatibilis mobileszközzel rendelkező személy a világban, aki ne lenne legalább egy híres, nagy, "soha véget nem érni látszó" széria elkötelezett rajongója.

Az általános sorozat-szisztémákat tekintve vannak előremutató, hátramutató, és a saját farkába harapó kígyó emblematikájához hasonlóan körbe-körbe haladó szériák, és persze jelen vannak a sorozatpiacon a fix minta nélkül csapongó alkotások is, ahol legtöbbször csak a szereplők személye biztosítja az állandóságot. A népszerű sorozattémákat tekintve ugyanakkor elmondható, hogy az újszerű, meglepő, aktuális, vagy egyedi szituációk ugyanúgy életképesek lehetnek a sorozat-fogyasztóknál, mint az újra és újra elsütött, mégis örök érvényű cselekményszálak.

A PlayStation.Community ezen elmélkedőjében beszélgessünk tehát a sorozatokról. Dumáljunk a különféle király és tré televíziós-internetes szériákról
Neked mik a kedvenceid és miért?
Miben csalódtál és miért?
Mi az, amit egyszerűen nem tudsz abbahagyni és megunni?
Mi az, amit elkezdtél, de nem tudtad végignézni?
Melyik volt felejthetetlenül nagy élmény?
Mely sorozat tudta végig fenntartani az érdeklődésed?
Melyik fáradt el a végére?
A híres nagy sorozatok közül melyiket nézted?
És a kis, ismeretlen szériák közül mit tartasz gyöngyszemnek?
Van olyan sorozat, amit nagyon ajánlanál?
És melyiknek a megnézésétől intenéd óva embertársaidat?
Tudsz olyan jövőbeli sorozatról, ami izgat?
Természetesen, ha egyáltalán nem nézel sorozatokat, azt is kifejtheted, hogy miért!

Meséljetek!
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
64. KURO  PlayStation.Community tag
2019.02.07. 20:07:11
LV1
Válasz 62. Onimushaman üzenetére:
Az Orange-t megadom, azzal túl szigorú voltam, de a Gotham?! Azzal vallatni lehetne! Azok a színészek, édes istenem... Olyan, mint egy Barátok Közt a DC világban.
63. Onimushaman  Szerkesztő
2019.02.06. 00:20:40
LV24
Válasz 54. LyozsFM üzenetére:
Az uj nagyon rossz volt.
señor
62. Onimushaman  Szerkesztő
2019.02.06. 00:19:04
LV24
Válasz 47. KURO üzenetére:
Gotham es Orangebol is varom a befejezo evadokat, nekem tetszenek.
señor
61. KURO  PlayStation.Community tag
2019.02.05. 21:37:54
LV1
Válasz 60. martin üzenetére:
Jaj, nagyon elmesélném egy sör mellett, főnök, de mostanában valahogy nem tudom utolérni magam, péntek estére meg már leszerveztem egy randit! : D
60. martin  Főszerkesztő
2019.02.02. 19:53:00
LV27
+1
Válasz 58. KURO üzenetére:
Jaj, de meg vagyok lepve., hogy megint randizgattál egy gyönyörű kislánnyal.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
59. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2019.02.02. 17:02:17
LV3
Nagyon ritkán nézek sorozatokat, de igen akkor csak és kizárólag sitcom-ot. De ha van szabad időm akkor inkább a videójátékokat részesítem előnyben.
58. KURO  PlayStation.Community tag
2019.02.02. 13:48:51
LV1
Válasz 57. popper üzenetére:
Nincs mit. Valószínüleg nekem is kimaradt volna, ha egy-két éve nem randizgatok egy elképesztően gyönyörű, orosz kiscsajjal, akibe olyan hirtelen belezúgtam, mint egy félnótás tini. Na ő ajánlotta. : )

(A sorozatból egyértelműen a kedvencem a Ted Danson által játszott George.)
57. popper  PlayStation.Community tag
2019.02.01. 13:15:54
LV1
+1
Válasz 47. KURO üzenetére:
Tegnap éjfélkor, egy spangli után elkezdtem az első részt a Bored to death-ből.
Ledaráltam az első évadot, sokszor könnyesre röhögtem magam. Egyszerűen szenzációs ez a sorozat. Ez mindent elmond a kínálatról, hogy egy ilyen sorozat a radaromon kívűl maradhatott.

Köszi KURO!!!
56. HUN_Zsubi  PlayStation.Community tag
2019.01.31. 23:39:50
LV12
Friday Night Lights - Best. Drama. Ever. Bármikor újra tudom nézni, pedig egyáltalán nem vagyok amerikai foci rajongó. Mai szemmel kicsit sok a kamerarángatás, de az első évad idején ez volt a nagy újítás, h belevitték a nézőt a sorozatba, mintha a saját szemeddel néznéd a történéseket. Minden karaktert imádok, pedig a Jason Streetet alakító színész rohadtul nem szimpatikus.

Jericho - Nagyon sajnáltam, amikor elkaszálták, de aztán jött a mogyoró hadművelet és kapott egy nyúlfarknyi második évadot, amivel lezárták a történetet. Annak idején haverral egyszerre néztük a részeket, majd dumáltuk meg MSN-en az eseményeket... Régi szép idők.

Deadwood - Három éve nyáron daráltam le az egészet néhány nap alatt. Tipikus HBO minőség, amit akkor nem zártak le rendesen a cocksuckerek, viszont most készül a film, már nagyon várom.

Dexter - Az első négy évad mestermű, utána egészen a legutolsó jelenetig közepes. Főleg az utolsó két évad, azokat csak megszokásból néztem már. Bezzeg a könyvek!

Californication - Ami után mindenki kicsit Hank Moody szeretne lenni. A sorozat második fele kicsit laposabb volt, ugyanazok az események történtek, mint az elején, csak más szereplőkkel, de arra a 22 percre mindig le tudott kötni, a végére pedig összeszedték magukat.

Justified - Szintén három éve daráltam le a Deadwood után, mert amikor elkezdték három rész után abbahagytam. Akkor vhogy nem kapott el. Az évadok alatt az egyik legutáltabb karakterből olyat csináltak, akiért aggódtam a végén.

Game of Thrones - Nem is tudom hogyan csöppentem bele (vagy a csöcsök vagy a hype rántott be), de nem bántam meg. Ahogy futnak össze a szálak és fogytak el a könyvek, az előző két évad már nem ütött akkorákat, de így is meghatározza egy évtized sorozatkészítését.

Heroes - Az első évad zseniális volt, aztán jött a lejtmenet. Végignéztem, mert ki ne akarna szuperképességet magának, de sokszor a fejemet fogtam a butaságoktól.

Prison Break - Szintén zseniális első évad, amit középszerű második követett, majd sikerült javítaniuk. De a végét és a lezáró filmet már nem néztem meg.

Lehetne napokig sorolni, mert 2005-2007 között volt olyan időszak, h heti szinten hat különböző sorozatot néztem, de talán ezek voltak a legfontosabbak. Oh...

Dragon Ball - A Z-nek bármelyik részét újra tudom nézni, de a legjobb az Android- és Cell-saga, itt még nem voltak elszállva az erőszintekkel, szinte minden harcos karakter szerephez jutott. A Super szerintem rettenetes, beleraktak két unalmas tornát, meg a csihi-puhit Zamasuval, mindenféle vér és tét nélkül. Inkább az új Broly film eseményeivel kellett volna foglalkozni, ahogy újra edzenek, ne adj isten a két kicsi felnő és úgy harcolnak... Eh... Szerencsére az Attack on Titan és a One Punch Man megtetszett annyira, h ne a Super legyen az utolsó emlékem az animékről.
Gyűjtői kiadások: http://mycollection.blog.hu
55. KURO  PlayStation.Community tag
2019.01.31. 20:59:12
LV1
+1
Válasz 50. martin üzenetére:
Nekem óriás csalódás volt a könyv után. A karakterek nem túl részletesen megírt, szürke, felejthető figurák, akiket ráadásul rosszul játszanak a színészek. A zenék és a setdesign (pedig ebből mit ki lehetettt volna hozni, tejóisten!) szintén szürkék, unalmasak. 3-4 részt néztem meg, mert még igazán utálni se tudtam, mint a Gothamet. Szóval olyan semmilyen az egész.
54. LyozsFM  PlayStation.Community tag
2019.01.31. 20:45:53
LV4
Dallas kimaradt mindenkinek?
Vagy èn vagyok ilyen öreg ? ;)
Lüvüdözös gyerek !!!
53. TOMASZ-HUN  PlayStation.Community tag
2019.01.31. 20:16:08
LV2
Válasz 4. martin üzenetére:
Köszi a tippet! Az Altered Carbont nem ismertem, kurva jó, várjuk a folytatást.
ID: Tomasz84hun
52. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2019.01.31. 08:46:33
LV4
Válasz 50. martin üzenetére:
Bátran belekezdhetsz, mert nagyon jó. Egy szép kerek történet az egész, nem epizód jellegű. A karakterek állati jók, a sztori lassan épül fel, de sorozatoknál ez alap, hogy kb. a 4. részre áll össze, hogy miről is fog szólni majd.
Gőg és Magőg fia vagyok én!
51. Lucsy  PlayStation.Community tag
2019.01.30. 21:38:07
LV12
Válasz 50. martin üzenetére:
talan az elso ket reszt lattam, azok alapjan nem egy nagy eresztes. mondjuk ennyi resz alapjan nem lehet megitelni egy sorozatot. a problema nalam ott volt, hogy valamikor 2015 januarjaban leadtak az elso reszt es utana novemberig nem volt semmi. mondjuk, ha jol emlekszem, joval november elott kiszivargott a masodik resz (talan valamikor nyaron), meg is neztem. novemberre pedig pont el is felejtettem az egesz sorozatot, addigra mar nem erdekelt.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
50. martin  Főszerkesztő
2019.01.30. 21:14:52
LV27
Engem a Man in the High Castle érdekelne.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
49. KURO  PlayStation.Community tag
2019.01.30. 19:28:53
LV1
Bocs, mindjárt leállok, de még annyit akartam, hogy én majdnem mindig kivárom egy sorozat végét, vagy legalább egy teljes évadot, és csak azután kezdem el, ha elég sok megbízható forrás ajánlja. Nem szeretem ha nagyon elnyújtják, az a tapasztalat, hogy 6 évad után minden esetben bezuhan a minőség, úgyhogy nálam a Trónok harca felejtős.
48. KURO  PlayStation.Community tag
2019.01.30. 19:23:08
LV1
Válasz 47. KURO üzenetére:
Persze, hogy kimaradt! És pont a magyar vonal!
Szóval az Aranyélet profi, a Terápia meg majdnem tökéletes (a második évad szerintem gyengébb).

...ja, most nézem, hogy a House of Cards is kimaradt. Mondjuk lehet, hogy azért, mert az első két évad után szanaszéjjel hullott az is. Igaz, az első kettő annyira erős, hogy azt viszont muszáj. Igazából ha ott levágják, hogy Underwoodot megválasztják, az lett volna a tökéletes befejezés.
47. KURO  PlayStation.Community tag
2019.01.30. 19:11:34
LV1
TOP10:

1. Six feet under
10/10-es, 6 évad, soha nem ül le, eddig négyszer néztem végig, de a legvége még mindig katarzis.

2. The Sopranos
Szintén többször néztem, szintén nem tudom megunni. Karakterek, pszichológia, humor, vagányság. Egyszer annyira ráfüggtem, hogy akaratlanul is átvettem Tony akcentusát meg dumáit és úgy küldtem el embereket a picsába.

3. Fargo
Fantasztikus. Minden eddigi évad csak egyre jobb. Aki szereti a Cohen filmeket, annak kötelező. Fanyar humor, végtelenségig fokozódó feszkó, Cohenékre jellemző random-faktor.

4. Twin Peaks
Ilyen patentül összerakott sorozat azóta csak egy volt, a True Detective. Imádom, hogy az utolsó részletig minden, nagyon aprólékosan ki van dolgozva (legalábbis az első évadban), imádom a humorát, miközben soha semmitől nem szartam még úgy be, ami a képernyőn jött szembe, mint a kibaszott törpés álomjelenettől.

5. True Detective
Az első nyilvánvalóan zseniális, a második széria kimaradt végül, de most ez a harmadik eddig nagyon súlyos. Mahershala Alinak az első rész után adnék mindenféle díjakat, nagyon nagyot játszik.

6. House MD
Kár, hogy úgy elhúzták, és kár, hogy a közepén teljesen összeesik. Viszont fasza, hogy a végére visszatalál a hangjához.

7. Freaks and Geeks
Oldie but gold. Nagybetűs hangulat, kiváló humor, ismerős karakterek, akiket néha pocsék színészek játszanak, de ezzel együtt sem lehet nem szeretni.

8. Skam
Ha hiteles képet akarsz a mai tinik világáról, szerintem ennél nincs jobb. Asszem norvég cucc és asszem, azóta az amcsik újrakeverték, természetesen az eredetit mondom és ajánlom.

9. The young pope
Ilyen pápát minden állam élére! Meg amúgy közel hibátlan az egész évad. Sorrentino-féle eyecandy, iszonyú jól megírt dialógokkal.

10. Bored to death
Egy jó cigi után ajánlom. : )

11. Master of none
Zsírlágy humor, kurvajó dumák, ismerős kapcsolatok, elgondolkodtató helyzetek. És a második évad Biciklitolvajok parafrázisa valami parádés.

Amik még mentek:
Peaky Blinders (3 évad után meguntam),
Breaking Bad (újra kéne nézni),
My so called life (szerelem),
Kidding (Jim Carrey zseniális, mint általában, meglátjuk, mi lesz belőle),
Stranger Things (az első évad maga a nagybetűs szórakoztatás, aztán szétesik),
Mr Robot (ugyanaz, mint a ST, csak itt még királyabbak a zenék plusz nagyon együtt tudok érezni a főhőssel),
Parks and recreations (sokszor hangosan nevettem, ami nálam nagyon ritka, ha nézek valamit),
Daredevil (ez amolyan guilty pleasure, de vannak nagyon komolyanvehető értékei),
The Office (az eredeti angol, nem a béna amcsi verzió),
Who is America? (uuuh, nagyon súlyos, inkább nem is írok semmit...)

Animáció: Samurai Jack, Cowboy Bebop, South Park, GitS: Stand alone complex

Amit nem ajánlok, egy évad után időpazarlásnak éreztem:
Gotham, Orange is the new black

Nem terveztem ilyen hosszúra, de szerintem így is kimaradt valami. :)
46. BoroSati  PlayStation.Community tag
2019.01.30. 18:52:01
LV2
Kedvenceim: Lost, Breaking Bad, Battlestar Galactica, House M.D., Firefly, Game of Thrones, Gilmore Girls, The Sopranos, Six Feet Under, Veronica Mars, The Shield, Twin Peaks, Entourage, The Closer, The Walking Dead, Dexter, Rome, The X-Files, Supernatural, Buffy the Vampire Slayer, 24, The West Wing, Friends, Banshee, The Wire, The IT Crowd, You Rang, M’Lord?, Prison Break (leginkább az első szezon)
Nyugi Dagi, nyugi, nem csak foci van a világon!
45. Allitta  YokaiMonkey
2019.01.30. 17:48:36
LV10
Amúgy itt is szeretném megköszönni a sok ajánlást, amit a filmes topikban dobtatok fel. Nagyon sok kincsről maradtam volna le...

Természetesen végig fogom itt is olvasni a hozzászólásokat, mert érzem, hogy érdemes lesz. :)
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
44. Allitta  YokaiMonkey
2019.01.30. 17:45:31
LV10
Válasz 23. martin üzenetére:
Bocs a késői válaszért...

Ennyi van éppen a porondon, ezeket figyelem mikor jön az újabb évad. Nem mondom, hogy már az első nap belekezdek az új évadba, de ezek érdekelnek. Nem mindegyik top sorozat, ezért van, hogy hónapokkal később kezdek csak bele, de igen, ezek foglalkoztatnak.

Írtad korábban, hogy már tervezted elkezdeni a The Man In The High Castle-t. Melegen ajánlom, nagyon kemény és egyben hihető betekintést nyújt egy olyan világba, ahol a nácik nyernék a II. világháborút. Sokszor szívbemarkoló, sőt itt, már a 3. évadban elég brutális jelenetek sokkolják a nézőt és végre, bár csak lassan, de kezdenek kibontakozni azok a dolgok, amiket az első évadban csak sejteni lehetett. Direkt nem írok semmi spoiler-t.

Amúgy ezeken kívül is rengeteg sorozatot néztem már meg, de akkor még nem készítettem el és nem vezettem fel őket erre a listára.


Amúgy neked kifejezetten ajánlom a "The OA" sorozatot. Egy évad készült eddig belőle 8 résszel. Nem horror, nem akció, hanem egy olyan alkotás, amely elgondolkoztat és ha befogadó vagy az ilyen témára, akkor végleg rabul ejt. Bevallom őszintén, az utolsó részben az iskolai menzás jelenetnél a könnyemet törölgettem...
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
43. zoli12i  PlayStation.Community tag
2019.01.30. 13:01:11
LV11
Ahogyan nő a jó sorozatok száma úgy csökken a minőségi filmeké.
Szóval hálás vagyok, hogy az utóbbi tíz évben felpörgött ez az egész, mert Holywoodból egyre kevesebb minőségi anyagot kapunk.

Sorozatok amelyek a legnagyobb hatással voltak rám:

Róma -rettenetesen fáj, hogy ezt a remekművet nem fojtatták
The Sopranos
Elit alakulat
Twin Peaks (régi)
Tudorok
Trónok harca - csak az első négy évad, utána hatalmas lejtmenetbe indult
True Detective - első évad, de eddig a harmadik is bejövős
X-akták -az új évadokat hagyjuk

Amiket elkezdtem anno de be kell majd pótolnom, mert tudom, hogy kötelezőek:

Breaking Bad
Sherlock
Vikings
Dexter
Peaky Blinders
Stranger Things

Ami friss és nagyon jó volt:
Narcos
42. Mortanius  PlayStation.Community tag
2019.01.30. 10:25:02
LV4
Kedvencek: Twin Peaks(csak a régi), Fargo, Trónok Harca, Stranger Things, Gomorra, True Detective S01 (2. évad nagyon nem, a 3. folyamatban)
PSN ID: Lord_Mortanius
41. Lucsy  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 22:22:32
LV12
Válasz 40. Lucsy üzenetére:
hopsz, meg a fargot is a legjobbak koze sorolnam.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
40. Lucsy  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 22:21:51
LV12
+1
szamomra ez a nehany sorozat az abszolut etalon:

the leftovers, penny dreadful (foleg a 2. evad), the americans, kingdom (nem ami most megy a netflixen, habar hozzateszem, hogy eddig az is kurvara bejon), end of the fucking world. mondjuk ezek kozul az americans-t meg nem neztem vegig, utolso evadot nem lattam.

legfrissebb csalodas jelenleg a true detective harmadik evada, a vilagert sem birom ravenni magamat, hogy megnezzem a harmadik reszt a kibaszott mod unalmas elso es masodik resz utan. a masodik evad szinten csalodas volt, mondjuk a vegere azert megkedveltem, szoval a harmadikat is valamikor lenyomom a torkomon.
ami szinten kicsit csalodas volt, az a netflixes haunting of hill house. elso par resz nagyon para volt, imadtam, aztan valahogy leult nekem egy kicsit a dolog. hozza kell tegyem, hogy mondjuk kibaszottul magam alatt voltam, akkoriban amikor neztem. ha jobb allapotokban nezem meg es nem melydepressziosan, akkor lehet imadtam volna vegig. de akkoriban tenyleg total nihilben voltam, hala evekre visszanyulo kudarcoknak, amikre vegul egy no tette ki a pontot (mert mi mas lenne a hatterben ugye).

hannibal-t is nagyon szerettem volna a legjobbak koze sorolni, de nem tudom. igazabol csak a masodik evad volt kimagaslo, az elso rendben volt, de semmi egetrengeto, a harmadik evadra pedig mar onmaga parodiajava valt a sorozat.

ami az ismeretlenebbeket illeti, ezeket ajanlanam igy hirtelen: a fentebb emlitett kingdom (hangsulyozom, nem a netflixes zombis, hanem az mma-s drama) es a meg meg nem emlitett fauda. utobbi egy izraeli sorozat. nem akkora eresztes, de szamomra megis unikum. legyen eleg annyi, hogy egy meg nem nevezett kulonleges alakulat mindennapjait koveti a cselekmeny. egy mista'arvim/mista'aravim alakulatrol (beepitett alakulatrol) van szo. ugyan a sorozat nem nevezi neven oket, de valojaban a duvdevan (דובדבן) nevu egysegrol van szo. a duvdevan cseresznyet jelent, sokan ugy tudjak, hogy azert hivjak igy oket, mert a kulonleges alakulatok a hadsereg kremje, a hab a tortan es afelett mar csak a cseresznye van, ezek lennenek ok. de tudtommal igazabol nem ez a helyzet. van egy noveny a kozel-keleten, de leginkabb izraelben, aminek a viraga ugy nez ki, mintha cseresznye lenne. a kulonbseg, hogy a cseresznyevel ellentetben ez halalos mereg. talalo nev egy beepitett alakulatnak, akik araboknak adjak ki magukat. ami miatt erdekes a sorozat, hogy a szereplogardabol harman is ebben az alakulatban szolgaltak korabban, ebbol a harom emberbol pedig ketto a sorozat letrehozoja.

amit pedig nagyon ajanlok, az a letfovers. foleg azoknak, akik csalodtak a lost-ban. ez a lost keszitojenek a sorozata. egyszeruen zsenialis az egesz. a lezarassal egyutt. talan akik nem kaptak meg a lost-tol azt amit vartak (egy elejetol a vegeig zsenialis sorozatot, melto lezarassal), azok majd itt megtalaljak a szamitasaikat. ugyan a lost-ot nem lattam, de tudom, hogy nagyon megosztotta a kozonseget. leftovers-nel ilyenrol szo sincs.

tobbi kerdesre nincs kedvem most valaszolni. #sorrynotsorry :D
nagy volt a pofam, elnezest kerek
39. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 20:48:33
LV25
Válasz 32. Bandage_520 üzenetére:
Igen az volt. ;)
LV426
38. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 14:38:08
LV15
Válasz 36. TCr64EU üzenetére:
Komoly... jó nagy baklövés. Így már értem, thx :)
37. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 13:48:13
LV4
Én vagyok a nagy újranézős. Ha egy film tetszik, újranézem. Ha még jobban tetszik, többször újranézem. Ha még ennél is jobban tetszik... stb

Na, a sorozatokkal is ugyanígy vagyok mostanában. Igaz, kettőnél többször újranézett sorozatom csak van, a

Róma.

Aztán, amiket újranéztem:

Rescue me
True Detective
Jóbarátok
Battlestar Galactica

Amiket végignéztem (vagy épp nézek), és nagyon tetszettek:

Sopranos
Daredevil
West Wing (Elnök emberei)
Breaking Bad
Better Call Saul
Homeland
House of cards
How I met your mother
Altered Carbon
Titans
American Gods
Outlander (ezzel nem vagyok naprakész)
Brooklyn 99
American Crime Story
Stranger Things
Westworld
The Man in the High Castle
Fargo
Sherlock
Lethal Weapon
Gőg és Magőg fia vagyok én!
36. TCr64EU  Choose life
2019.01.29. 12:03:47
LV22
Válasz 35. HUN_GERGO üzenetére:
Lost - SPOILER !Csináltak egy elég jó misztikus sci-fi-t, néhol már-már horror elemekkel, majd az utolsó évadra odabasztak egy közel olyan kesze-kusza "end-game" tartalmat, amit az ember kb. csak beszívva tud értelmezni, majd egy rövid grand finale-t, miszerint a 6 (7-8, mittudoménmár hány) évadon keresztül mindenki a purgatóriumban volt és aki megmaradt, az ment a mennybe.
Mert kurvára meghalt mindenki már a legelső részben.

Értelmét vesztette az összes cselekmény / esemény, ami sok-sok órára a tévé elé szögezte a nézőket / rajongókat, felért egy óriási arconköpéssel.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
35. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 11:24:57
LV15
A Lostba mi volt a nagy átb*szás? Nem láttam, de valaki leírhatja
34. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 11:09:00
LV9
Rescue Me, The Wire. csak így hirtelen
PSN ID: LaXiKa_hun
33. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 10:36:25
LV11
Túl sok érdekes sorozat van, és még azokra sincs idő, amit nagyon meg szeretnék nézni. Mostaniak közül a House of Cards nagyon tetszett, érdekes témája miatt, és a színészek is kiválóak voltak. Korábban a Terminator: Sarah Connor Chronicles-t néztem lelkesen, nagyon bejött a "világa", és hogy milyen jól össze van kötve a filmekkel.
Régebbiek közül a Friends nagy kedvenc, barátnőmmel végignéztük mind a 10 évadot.
Viszont itt mindenki csak az amerikai sorozatokról beszél, van egy csomó király ázsiai sorozat, egy időben sok japánt néztem, és van egy nagy kedvencem: Kou Kou Kyoushi (1993) egy diáklány és fiatal tanára "tiltott" kapcsolatáról szól, nagyon érdekes volt, nemcsak a sztori miatt, hanem tök jól megmutatja az akkori Japánt. Ennek a sorozatnak volt egy remake-je 2003-ban, az is jó volt. Reméltem, hogy tízévente remake-elik, de újabb sorozat nem készült. :)
32. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2019.01.29. 02:19:29
LV5
+1
Válasz 14. Greg üzenetére:
Egy úr az űrből, ha jól emlékszem...
31. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 22:32:06
LV1
Válasz 30. HUN_GERGO üzenetére:
Hát a sicario 2. részénél én pont ugyanazt éreztem mint a matrix 2. részénél. Hogy miért kellett ez???
30. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 21:40:39
LV15
Válasz 4. martin üzenetére:
Vannak még páran így, viszont a sorozatok között is nagy a szakadék. Ott vannak a langyi TV-s stílusban rendezett sorozatok meg van a mai komolyabb rendezésű, olyanok mint a rendes "A" kategóriás filmek, pl a Törvény nevében. Nyolc rész... mintha egy hosszabb filmet néznék. Ezek a legjobbak, sőt ma már ott tartok, hogy egy nagy amerikai filmet összecsapottnak érzek a sorozatok után. A szereplők és a történet is jobban ki tud teljesedni, részletgazdagabb, és a jobban el lehet benne merülni.
Legutóbb a Sicarió 2 részénél voltam úgy, hogy jó film, jók a szereplők, tudtam volna még nézni.

Mára a sorozatok erősebbek lettek.
29. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 21:28:15
LV15
1. True Detective (1 évad)
2. Stranger Things
3. Aranyélet
.
.
.

... Aznap éjjel, Braking Bad, Szökés, Punisher, Fülledt utcák, Walking Dead, Templomosok, Köd... ezek mind tetszettek
28. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 19:22:06
LV2
Válasz 21. CountofHell üzenetére:
Na jó, ha rajzfilemeket is solrolni lehetne....Holnapig írhatnám...Minden amit felrosoltál és még sokkal, de sokkal több. :D
ヤレヤレ、ダゼ。
27. Tuco  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 16:16:00
LV1
Én most már szinte csak sorozatokat nézek. Teljesen megfordúlt a szinvonal. Amíg gyerekkoromban szinte csak ratyi sorozatok voltak mostanra sokkal inkább minőséget képviselnek mint a filmek! Rengeteg kedvencem van úgyhogy nem is bocsátkoznék felsorolásba csak anyit mondanék, hogy én anno az első hbo sorozatokkal kaptam rá a sorozatnézésre. Addig rá nem lehetett volna venni a sorozatnézésre a gyerekkori rossz élmények miatt. A szomszédokkal pl.: vallatni lehetne :)
26. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 15:11:59
LV6
+1
Egy jó ideje már nem vagyok sorozatfüggő, egyetemista éveim alatt egészségtelen mennyiségben pörgött sok minden, azóta a kevesebb szabadidő miatt a hobbikból is vágni kellett, és a filmek/sorozatok húzták a rövidebbet a sport, animék, olvasás és gaming javára.

Nekem az abszolút kedvenc (és nem tudom, hogy le lesz-e valaha is taszítva a trónjáról) a The Sopranos. Ötször néztem végig, és hamarosan érik egy újabb darálás. Nagyon jó karakterek vannak benne, érdekes és változatos a történet, és legalább annyira családdráma ez, mint egy gengsztersorozat. A magyar címfordítás sajnos olyan lett, amilyen, de ismeretlenül belevágva legalább kellemes csalódást okoz.

Szintén sokra tartom az alábbiakat:
- Boardwalk Empire
- Deadwood (pedig a western nem a szívem csücske)
- Band of Brothers
- Narcos

Amit nagyon hamar abbahagytam, az a Game of Thrones volt, pedig 2006-ban, mikor az első kötetet olvastam, a fél kezemet is odaadtam volna egy jó adaptációért, de aztán az első évadot nézve rájöttem, hogy sok mindent másképp képzeltem el olvasás közben, és zavart. A House of Cards-ért is kár, Kevin Spacey kiírásával már nem igazán érdekel a történet vége.

Amit pedig most nagyon várok, az a Witcher-sorozat, remélem, nem rontják el.
物の哀れ
25. probi  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 14:08:34
LV8
Amit az utóbbi évtizedben végignéztem és tetszett:
24 - amig Kiefer Sutherland volt
Prison Break - főleg 1 és 2-3 évadok a legjobbak
Jóbarátok - bárhol, bármikor, minden mennyiségben.
Lost - jó volt ha elkapod a fonalat de soha többet :)

Amit szeretnék de mindig van valami "jobb" elfoglaltságom:
The Man in the High Castle, Sons of Anarchy

Amit elkezdtem mert mindenki ajánlotta de feladtam az elején: Walking Dead, Breaking Bad
24. HUN_hatrix  The Saboteur
2019.01.28. 07:45:07
LV30
+1
Az a baj a legjobb sorozatokkal, hogy sokszor addig húzzák, hogy rossz lesz. :D
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
23. martin  Főszerkesztő
2019.01.28. 01:47:05
LV27
Válasz 20. Allitta üzenetére:
Ennyit nézel?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
22. Kenshinxxx  PlayStation.Community tag
2019.01.28. 00:40:10
LV4
+1
Van egy jó pár sorozat amit szerettem nézni, mégis azt a hármat emelném ki, ami a legnagyobb hatással volt rám.

The Sopranos / Breaking Bad
(Nem tudok dönteni melyik a jobb, mindig amelyiket éppen újranézem.)

True Detective (első évad!)
your simple words just don't move me
21. CountofHell  PlayStation.Community tag
2019.01.27. 22:44:00
LV15
Amik tetszenek és jelenleg is nézem vagy már megnéztem :

- The Rain 1. évad. elvileg készül a 2. évad. Ez egy dán sorozat, az egész világot érintő katasztrófáról szól és egy kevés túlélő sorsát mutatja be, nekem mindegyik fejezet tetszett.

- Lost in Space 1. évad és folytatásról nem tudok. Ez nekem ismeretlen, a régi LIS rebootjának szánt sorozat szimpatikus szinészekkel, feltűnik pl. a sorozatban egy szereplő a Dr. Csontból valamint a Mortal Kombat filmben aki Shang Tsung szerepében volt.
Nem mindegyik epizód volt izgalmas és úgy gondolom, hogy az első epizódokban még nem nagyon találnak magukra a szereplők de a második felétől kissé izgalmasabb lesz az évad mivel egy új szereplő is feltűnik.

- Star Trek Discovery. Most megy a 2. évad. Modern Star Trek újragondolva. A TWD-ből átigazolt "Sasha" jó szerepet kapott nekem mindegyik rész tetszett, egyáltalán nem untam és nem fanyalogtam.

- The Orville. Most megy a 2. évad az első évad nagyon tetszett, aranyos és jó humor, semmi sincs túljátszva, kár, hogy Alara Kitan / Halston Sage / már nem lesz a 2. évadtól.

- The Walkind Dead, várom a folytatást, érdekel mi lesz a szereplőkkel és mit fognak banzájkodni a suttogók, megbosszulják -e Jesus halálát stb.

- Dragon Ball Super, várom az 5. évadot szinkronosan :-)

Szóval ezeket szoktam nézegetni amiket fent felsoroltam.

Régebbi sorozatok amik tetszettek :

- Sliders
- Herkules
- Xena
- Mentalista
- Dr. Csont
- Transformers G1
- Voltron
- Saber rider and the Star Sheriffs
- He-Man
- X-Akták
PSN - CountofHell_HUN
20. Allitta  YokaiMonkey
2019.01.27. 18:17:51
LV10
Én nem tartom magam hatalmas sorozatnézőnek (khmm-khmm), de ettől függetlenül már egy ideje vezetem mit néztem meg, melyiknél éppen hol tartok és követem mikorra várható az új évad. Tudom vannak különböző sorozatfigyelő lehetőségek, de nekem ez a saját éppen megfelelő. Jelenleg ezek szerepelnek a mappámban:

24 Legacy-S02-valamikor
A hátrahagyottak S04-valamikor-talán
Altered Carbon S02-valamikor
Attack on titan S03-13-50-2019 április
Barry S02-2019 eleje
Better.Call.Saul.S05-2019
Black Mirror-S5-valamikor
Castlevania.S03
Dark S02-2019
Dr Csont S10
El Chapo S03-valamikor
Éles tárgyak S02-talán soha
Fargo.S04-valamikor
Fear the walking dead S05-2019
Flash-A Villám S04-
Fortitude.S02-
Game of Thrones S8-2019-április
Godless-S01-valamikor
Gotham S05-2019
Gyilkos Elmék S11 fut
Hajsza S03
Into the Badlands S03-9-XXV-valamikor
Lost in Space S02-valamikor
Mindhunter S02-2019-valamikor
Modern Család S08
Narcos Mexico S01
S.H.I.E.L.D. Ügynökei S04
Scream S03-2019
Sherlock S05-valamikor
Star Trek Discovery S02-2
Star Trek Short Treks S02-valamikor
Stranger Things S03-2019-július 04
Taboo S02-valamikor
The End of the Fucking World S02
The Haunting of Hill House S02-valamikor
The Mist.S02-valamikor talán
The Night Of-S2
The OA S02-valamikor
The Punisher S02
The Walking Dead S9-9-2019 február 10
The.Man.In.The.High.Castle.S04-2019
Titans S02-2019
True Detective S03-4
Twin Peaks S04-valamikor
Vikings.S05-2019 február
Westworld S03-2019
X-Akták S12-valamikor
Yellowstone S02-2019
24 S08-vége
Aranyélet S04-vége
Ash.vs.Evil.Dead.S04-vége
Daredevil.S04-talán vége
Fekete vitorlák S04-vége
Grimm.S06 vége
Mentalista S07-vége
Narcos S03-vége
Sleepy.Hollow.S05-vége
The Strain S05-vége
Wayward Pines S03-vége
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
19. eandre  PlayStation.Community tag
2019.01.27. 18:12:57
LV11
Legjobb: Breaking Bad
Lemaradók: Game of Thrones, Mr Robot, Dexter, Sherlock
Csomó gagyi van de kerülöm őket.
Csomó van amit megunok. Egyszerűen 7/10es sorozatokra nincs időm se kedvem. (Kivétel hirtelen a TWD olyan rég nézem h még nm tudtam elkaszálni. )
Witcherre kivancsi vagyok milyen lesz.
Ma már inkább sorozatozok filmek helyett.
18. Tevez11  PlayStation.Community tag
2019.01.27. 17:48:08
LV23
Trónok Harca
Narcos
Vikingek
Banshee
Elit alakulat
Arany élet
Pacific a hős alakulat
Spartacus
Ezek nálam nagyon adták.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
17. Methox69  PlayStation.Community tag
2019.01.27. 16:20:31
LV1
The Wire
True Decetive S1
Game of Thrones
Narcos S1-S2
16. Hayabusa  PlayStation.Community tag
2019.01.27. 14:42:09
LV2
Breaking Bad mindent visz, természetesen kizárólag eredeti nyelven.
Ezen kívül a Stranger Things(főleg az első évad), és a The Haunting of the Hill House tetszett nagyon az utóbbi években.

Több sorozatot nem nagyon néztem, a régebbiek közül a Miami Vice, Colombo és a Streets of San Francisco volt a favorit.
"R-E-L-A-X" - Aaron Rodgers
15. HTB  Szerkesztő
2019.01.27. 14:23:11
LV7
Szeretem a sorozatokat.

Breaking Bad, illetve a meg futo spinoff a Better Call Saul, feelgoodbol pedig a Good Place

Fozos musorokat is szeretem, kb egesz Tony Bourdain eletmu, ill Chefs Table

Ami az animacios vonalat illeti:
Futurama orok #1, szorosan mogotte Bojack Horseman, ill. Archer az 5. szezonig, vmint Rick and Morty es Big Mouth
Just another freak in the freak kingdom
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.