PlayStation.Community

2019.01.26. 08:40 Kedvcsináló
39 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
Hogy tudd, mit játszol, mikor, és miért.

A Resident Evil sorozat jellegzetes stílusáról, innovációjáról és műfaji sokoldalúságáról ismert, a széria egyik közkedvelt epizódja pedig újra visszatért a Resident Evil 2 remake formájában. A franchise azonban rengeteg részből áll, nem beszélve a spin-offokról, így célszerű tömören végig menni kronológiai sorrendben azon, hogy mi is történt a narratívában. Lássunk hát hozzá:

Resident Evil Zero
Megjelenés éve: 2002
Események időpontja: 1998. július 23.
Főbb helyszínek: Ecliptic Express, Földalatti Umbrella kutató- és kiképzőközpont
Főbb karakterek: Rebecca Chambers, Billy Coen, Albert Wesker, William Birkin, James Marcus, Enrico Marini
Játszható karakterek: Rebecca Chambers, Billy Coen, Albert Wesker (HD Remaster)

A Raccoon City közelében található Arklay-hegységben bizarr, kannibál-gyilkosságok indítják útjára az eseményeket, amikor a történések kivizsgálására indul a Special Tactics and Rescure Service (STARS) Bravo csapata. Egy helikopter katasztrófa után Rebecca Chambers, a Bravo csapat újonc tagja felfedez egy zombikkal megpakolt vonatot, és megismerkedik egy menekülésben lévő rabbal, Billy Coennel. A két figura kénytelen összedolgozni, hamarosan azonban azzal szembesülnek, hogy az élőholtaktól hemzsegő járművet egy rejtélyes helyszínre szállítják Albert Wesker és William Birkin emberei – utóbbi páros az Umbrella vállalatban magas beosztást tölt be. A cég felszínét tekintve egy ártalmatlan egészségügyi vállalat, viszont a háttérben borzasztó biológiai fegyvereket gyártanak és árulnak világszerte.
A halálvasút Rebeccát és Billyt egy használaton kívüli Umbrella kiképzőközpontba szállítja, ahol – nem túl meglepő módon – még több szörny várja őket. Hamarosan fény derül Dr. James Marcus kutatására, miszerint felfedezte a Progenitor vírust még a 60-as években: majd természetesen úgy döntött, hogy ebből kiváló biológiai fegyver lehetne. Marcus piócák DNS-ével ötvözte a patogént, és létrehozta a T-vírust, amely felgyorsult mutációkhoz vezet, ösztönszerűen vadászó, förtelmes szörnyetegekké változtatva az embereket és az állatokat egyaránt. Hősduónk megküzd az említett monstrumokkal, majd sikerül elmenekülniük, Rebecca pedig egy különös, ó villába indul megtalálni a Bravo csapat többi tagját.
Wesker ezzel párhuzamosan kilép az Umbrellából és áttér egy rivális vállalathoz, míg Birkin marad, és hozzálát a G-vírus kifejlesztéséhez…

Resident Evil
Megjelenés éve: 1996; Remake megjelenésének éve: 2002
Események időpontja: 1998. július 24.
Főbb helyszínek: Spencer Kúria/Arklay Laboratórium
Főbb karakterek: Chris Redfield, Jill Valentine, Albert Wesker, Barry Burton, Rebecca Chambers, Brad Vickers, Richard Aiken, Enrico Marini
Játszható karakterek: Chris Redfield, Jill Valentine

A Zero eseményei következtében a STARS Alpha csapata elveszíti a kapcsolatot a Bravo-val az Arklay-hegység felett, így a csoport elindul megtalálni eltűnt társait. Nem sokkal ezután azonban egy veszett, T-vírus által fertőzött ebfalka üldözőbe veszi őket, akik elől egy különös, ó villába menekülnek – pont oda, ahova Rebecca is a Zero végén. A Spencer villában – mert hogy ez a rendes neve – ragad így Jill Valentine és Chris Redfield főszerepló páros, valamint a gyanús Albert Wesker, aki egy STARS tagnak adja ki magát.
A hősök mindenféle, a T-vírus által megfertőzött borzadállyal megküzdve jönnek rá arra, hogy a Spencer villa egy szupertitkos Umbrella laboratóriumot rejt, ahol kiderítik, hogy mivel foglalkozik a vállalat, és ki is valójában Wesker. Idegtépően izgalmas küzdelmek után sikerül elmenekülnie a duónak, hátrahagyva Weskert, miközben atomjaira robban a játék ikonikus helyszíne, Chrisnek pedig sikerül megtalálnia és megmentenie Rebeccát, a Bravo csapat egyetlen túlélőjét.

Resident Evil 2
Megjelenés éve: 1998; Remake megjelenésének éve: 2019
Események időpontja: 1998. szeptember
Főbb helyszínek: Raccoon City utcái, RPD (rendőrség), Földalatti Umbrella kutatóintézet
Főbb karakterek: Claire Redfield, Leon S. Kennedy, William Birkin (G), Sherry Birkin, Annette Birkin, Ada Wong, Brian Irons, Marvin Branagh, HUNK, Mr. X
Játszható karakterek: Claire Redfield, Leon S. Kennedy, Ada Wong (szegmens), Sherry Birkin (szegmens), HUNK (The 4th Survivor mód), Tofu (The Tofu Survivor mód)

A STARS képtelen elítéltetni az Umbrellát a villában kiderítettek alapján, ugyanis a galád vállalat világszintű befolyása garantálja, hogy megússza a balhét – sőt, a STARS eltörlését is elérik. Az Umbrella így nyugodtan folytathatja kísérleteit egy létesítményben Raccoon City városa alatt amíg egy kém, Ada Wong, meg nem kísérli ellopni Dr. William Birkin kutatásait a G-vírusról. Ada elszúrja azonban, emiatt pedig beszivárog a város csatornarendszerébe a rettegett T-vírus, megfertőzve a lakosság jelentős részét.
Leon S. Kennedy zöldfülű zsaru a testvérét, Christ kereső Claire Redfielddel együtt próbál életben maradni, és a történések végére járni. A téboly utcáin számtalan torz és amorf fenevaddal küzdenek meg, majd eljutnak a titkos, földalatti telepre, ahol legyőzik a magát a G-vírussal megfertőző Birkint, majd elmenekülnek a szintén lángokba boruló laboratóriumból.

Resident Evil 3: Nemesis
Megjelenés éve: 1999
Események időpontja: 1998. szeptember
Főbb helyszínek: Raccoon City utcái, RPD (rendőrség), Raccoon City Kórház, P-12A Hulladékmegsemmisítő Létesítmény
Főbb karakterek: Jill Valentine, Carlos Oliveira, Brad Vickers, Mikhail Victor, Nikolai Zinoviev, Nemesis-T Type
Játszható karakterek: Jill Valentine, Carlos Oliveira, Nikolai Zinoviev (Mercenaries), Mikhail Victor (Mercenaries)

A Resident Evil 2-vel nagyjából párhuzamosan futó epizód Jill Valentine (az első rész egyik főhősének) történetét tárja elénk, aki Raccoon Cityben próbálja leleplezni az Umbrella mocskos titkait, amikor pont kitör a T-vírus járvány.
Jill egy zsoldos csapattal, köztük Carlos Oliveirával dolgozik együtt annak érdekében, hogy lelépjenek a városból, miközben egy szinte megállíthatatlannak tűnő dúvad, a címadó Nemesis koslat a nyomukban. Sikerül elrepülniük egy helikopterrel, pont, amikor egy légicsapást mérnek az élőholtaktól hemzsegő városra: ettől ugyan véget ér a kitörés, viszont Raccoon City örökre eltűnik a Föld színéről.

Resident Evil – Code: Veronica
Megjelenés éve: 2000
Események időpontja: 1998. december
Főbb helyszínek: Rockfort-sziget, Antarktiszi Umbrella komplexum
Főbb karakterek: Claire Redfield, Chris Redfield, Albert Wesker, Steve Burnside, Alexia Ashford, Alfred Ashford, Rodrigo Juan Raval
Játszható karakterek: Claire Redfield, Chris Redfield, Steve Burnside (Claire sztori/Battle Game mód), Albert Wesker (Battle Game mód)

A Resident Evil 2 és a Nemesis eseményei után három hónappal játszódó sztori Claire történetét folytatja, aki végre találkozik fivérével, Chrisszel (az első rész főhősével), a testvérpár pedig döbbenten jön rá, hogy Albert Wesker, az Umbrella egykori fejese, még életben van.
Wesker egy új biológiai fegyvereket gyártó céggel, a TRICELL-lel ügyködik, és mivel magán végzett kísérleteket, már-már emberfeletti képességekkel rendelkezik. Nem túl meglepő módon a sikamlós rosszfiú lerázza a főszereplőket, de a duó megfogadja, hogy egyszer és mindenkorra végez az Umbrellával és Weskerrel egyaránt.

Resident Evil: The Darkside Chronicles
Megjelenés éve: 2009
Események időpontja: 1998. szeptember, december; 2002
Főbb helyszínek: Raccoon City utcái, RPD (rendőrség), Földalatti Umbrella laboratórium, Rockfort-sziget, Antakrtiszi Umbrella laboratórium, Mixcóatl falu, Javier gát, Javier-villa
Főbb karakterek: Claire Redfield, Leon S. Kennedy, William Birkin (G), Sherry Birkin, Annette Birkin, Ada Wong, Brian Irons, Marvin Branagh, HUNK, Mr. X, Chris Redfield, Albert Wesker, Steve Burnside, Alexia Ashford, Alfred Ashford, Alexander Ashford, Jack Krauser, Manuela Hidalgo, Javier Hidalgo
Játszható karakterek: Claire Redfield (Memories of a Lost City/Game of Oblivion/Tofu mód), Chris Redfield (Game of Oblivion), Steve Burnside (Game of Oblivion), Leon S. Kennedy (Memories of a Lost City/Operation Javier), Jack Krauser (Operation Javier/Darkness Falls)

A második Chronicles fejezet tovább boncolja a széria karaktereinek személyes történeteit és tragédiáit, és alapvetően újrameséli a Resident Evil 2 és a Resident Evil Code: Veronica történéseit. Friss tartalomnak számít, hogy megtudhattuk, mi történt Raccoon City pusztulását követően – tehát a második rész után – Leon S. Kennedyvel, aki Jack Krauserrel, az amerikai különleges erők egyik tagjával egy Dél-amerikai faluban keresi Javier Hidalgót, egy egykori drogbárót, aki az Umbrellához is köthető. Természetesen biológiai fegyverek lepik el a falut, és megismerkednek Javier lányával, Manuelával, aki segít nekik a dzsungel túlélésében. Nagy csaták árán sikerrel járnak, és elmenekülnek a helyszínről. Krauser azonban annyira megsérül, hogy nem folytathatja katonai szolgálatait, és, miután megszállottja lesz az Umbrella vírusok emberfeletti erőket produkáló hatásainak, elindul megkeresni Albert Weskert.

Resident Evil: The Umbrella Chronicles
Megjelenés éve: 2007
Események időpontja: 1998. július 23., július 24., szeptember; 2003
Főbb helyszínek: Raccoon City, RPD (rendőrség), Spencer Kúria, Földalatti Umbrella kutatóintézet,
Apple szálló, Ecliptic Express, Kaukázusi laboratórium, Umbrella kiképzőközpont
Főbb karakterek: Chris Redfield, Jill Valentine, Rebecca Chambers, Billy Coen, Ada Wong, Albert Wesker, Sergei Vladimir, William Birkin, James Marcus, Carlos Oliveira, HUNK, Richard Aiken, Enrico Marini, Tyrant, Nemesis-T Type
Játszható karakterek: Rebecca Chambers & Billy Coen (Train Derailment), Chris Redfield (The Mansion Incident/Umbrella’s End), Jill Valentine (The Mansion Incident/Raccoon’s Destruction/Umbrella’s End), Carlos Oliveira (Raccoon’s Destruction), Ada Wong (Death’s Door), HUNK (4th Survivor), Albert Wesker (Beginnings/Rebirth/Dark Legacy)

Az első Chronicles epizód a Resident Evil Zero, a Resident Evil és a Resident Evil 3: Nemesis történéseivel párhuzamos eseményeket mesél el, illetve egy évvel a Resident Evil 4 cselekménye előttieket. Bár jelentős része nem kánon, többet tudhattunk meg Albert Wesker ténykedéséről, arról, hogy miként élte túl az eseményeket, és hogyan ügyködött a színfalak mögött.
Valódi újdonság azonban az, ahogy Chris Redfield és Jill Valentine megrohamozzák az Umbrella utolsó erődjét Oroszországban, és fegyveres aktivisták segítségével sikeresen elpusztítják a borzasztó T-ALOS projektet. Wesker természetesen itt is próbál beosonni és megszerezni a legfontosabb dokumentumokat, majd konfrontálódik régi ellenfelével, Sergei Vladimirrel, akivel a játékosok itt találkozhattak először. Sikeresen legyőzi, viszont a vállalat titkai kikerülnek, és az Amerikai Egyesült Államok kormánya jogi szankciókat hoz az Umbrella fejesei ellen.

Resident Evil 4
Megjelenés éve: 2005
Események időpontja: 2004. július
Főbb helyszínek: Spanyol falu, Salazar-kastély, Katonai sziget
Főbb karakterek: Leon S. Kennedy, Ashley Graham, Ada Wong, Luis Sera, Bitores Mendez, Ramon Salazar, Jack Krauser, Osmund Saddler, Albert Wesker
Játszható karakterek: Leon S. Kennedy, Ada Wong (Separate Ways/Assignment:Ada/Mercenaries mód), Jack Krauser (Mercenaries mód), HUNK (Mercenaries mód), Albert Wesker (Mercenaries mód)

A friss rész és az ezt megelőző kalandok közötti hat évben egy privát, biológiai veszély-ellenes félkatonai erő, amelyet Chris Redfield és Jill Valentine vezet, sikeresen lekapcsolja az Umbrellát. Leon S. Kennedy, a második felvonás főhőse is haladt a ranglétrén, és most már az Amerikai Egyesült Államok kormányának titkosszolgálatában szorgoskodik – jelenleg pedig egy küldetésre indul Spanyolországba megmenteni az elnök lányát.
Küldetése közben szemtől szembe kerül egy ősi vallási szektával, a Los Iluminadosszal, akik egy Las Plagas névre hallgató tenyészparazitával veszik át áldozataik felett az irányítást. Leon persze megmenti az elnök lányát és legyőzi a szektát, viszont a színfalak mögött Ada Wong segítségével Albert Wesker megkaparint egy egyedet a parazitából, és megkezdi a jövő terveinek alattomos szövését.

Resident Evil: Revelations
Megjelenés éve: 2012
Események időpontja: 2005
Főbb helyszínek: Terragrigia, Queen Zenobia luxushajó, Queen Semiramis Luxushajó, Queen Dido luxushajó, Valkoinen Mökki reptér
Főbb karakterek: Jill Valentine, Parker Luciani, Chris Redfield, Jessica Sherawat, Quint Cetcham, Keith Lumley, Clive R. O’Brian, Morgan Lansdale, Dr. Jack Norman, Rachel Foley, Raymond Vester
Játszható karakterek: Jill Valentine, Parker Luciani, Chris Redfield, Jessica Sherawat,Quint Cetcham, Keith Lumley, Clive O’Brian (Raid mód), Jack Norman (Raid mód), Morgan Lansdale (Raid mód), Raymond Vester (Raid mód), HUNK (Raid mód)

A Resident Evil 4 és az 5 között játszódó történet fő helyszíne a Queen Zenobia, egy luxushajó a Mediterrán-tengeren. A játék eseményei előtt egy évvel a Szövetségi Bioterrorizmus Bizottság (Federal Bioterrorism Commission, FBC) két ügynököt küld – Parker Lucianit és Jessica Sherawatot - Terragrigia városába, miután az Il Veltro szervezet genetikailag modifikált lényeket engedett ott szabadjára. A jelenben pedig Parker és Jill Valentine indulnak megkeresni Jessicát és Chris Redfieldet – a BSAA ügynökeit az említett hajón, akik az Il Veltro állítólagos újbóli felbukkanásának nyomában indulta. A két páros saját útvonalán halad, majd találkozik, és próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a terrorszervezet ne fertőzze meg a bolygó óceánjait a T-Abyss vírussal. Idővel kiderül, hogy az FBC vezetősége a terroristákkal együtt dolgozott annak érdekében, hogy több anyagi támogatást és befolyást szerezhessen a szervezet. Hőseink végül leleplezik a rosszfiúkat, megakadályozzák terveiket, és megmenekülnek.

Resident Evil 5
Megjelenés éve: 2009
Események időpontja: 2009. március
Főbb helyszínek: Kijuju falu, Kijuju lápvidék, Elveszett Ndipaya királyság, Uroboros/Umbrella laboratórium, Szállítóhajó, Spencer-villa (Lost in Nightmares)
Főbb karakterek: Chris Redfield, Sheva Alomar, Albert Wesker, Excella Gionne, Jill Valentine, Josh Stone, Ricardo Irving, Oswell E. Spencer
Játszható karakterek: Chris Redfield, Sheva Alomar, Jill Valentine (Desperate Escape/Mercenaries mód), Albert Wesker (Mercenaries mód), Barry Burton (Mercenaries mód), Rebecca Chambers (Mercenaries mód), Josh Stone (Desperate Escape/Mercenaries mód), Excella Gionne (Mercenaries mód)

Öt évvel a „Los Iluminados-incidenst” követően újra Chris Redfield (az első kaland egyik hőse) a rivaldafényben, aki folytatja karrierjét a BSAA-ban, egy az ENSZ által támogatott, terroristaellenes szervezetben, amely elkötelezettsége levadászni a biológiai fegyvereket.
Az afrikai Kijujuban Chris új társával, Sheva Alomarral kideríti, hogy valaki (aki nem más, mint Albert Wesker) megfertőzte a helyieket az Uroboros vírussal, amelyet a Las Plagas parazitából sikerült kifejleszteni. Chris és Sheva kideríti, hogy a Tricell és Wesker áll a támadások mögött, és hogy céljuk globális szinten szabadjára engedni az új vírust: szerintük az erősek alkalmazkodnak majd, míg a gyöngéket ki lehet gyomlálni.
Hőseink végre legyőzik Weskert, megmentik a világot, és megússzák az egész kalamajkát.

Resident Evil: Revelations 2
Megjelenés éve: 2015
Események időpontja: 2011
Főbb helyszínek: Börtönkolónia, Sushestvovanie-sziget
Főbb karakterek: Claire Redfield, Moira Burton, Barry Burton, Natalia Korda, Alex Wesker, Neil Fisher, Pedro Fernandez, Gabriel Chavez, Gina Foley, Evgeny Rebic
Játszható karakterek: Claire Redfield, Moira Burton, Barry Burton, Natalia Korda, Gina Foley (Raid mód), Pedro Fernandez (Raid mód), Gabriel Chavez (Raid mód), Neil Fisher (Raid mód), Evgeny Rebic (Raid mód), Alex Wesker (Raid mód), Leon S. Kennedy (Raid mód), Chris Redfield (Raid mód), Jill Valentine (Raid mód), Hunk (Raid mód), Albert Wesker (Raid mód), “Cipher” (Raid mód)

A Revelations folytatása ezúttal a Resident Evil 5 és a 6 közötti történések taglalja. A főszerepben most Claire Redfield és Moira Burton, Barry Burton lánya van. (Barry az első részben a STARS Alpha csapatának tagja volt.) A két karakter egy bioveszélyeket megakadályozó vállalatnak, a Terra Save-nek dolgozik, viszont egy rendezvényen elrabolják őket, és egy elhagyatott szigeten térnek magukhoz. Fél évvel később szintén a szigetre érkezik Barry, aki megismerkedik egy különös lánnyal, Nataliával. Az egyik páros így az életben maradásért küzd, miközben egy rejtélyes nő állítja megpróbáltatások elé, aki a Felügyelőként (angolul Overseer) utal magára; a másik pedig Moira nyomába indul. Idővel kiderül, hogy Natalia egy árva, aki a Terragrigia incidensben veszítette el szüleit, míg a Felügyelő nem más, mint Alex Wesker, Albert Wesker „testvére” – mindketten az Umbrella kísérletek eredményei. Claire végül megmenekül, és ő küldi a szigetre Barryt, aki – a „jó befejezés” szerint – sikeresen legyőzi Alexet, megmenti lányát, és Claire segítségével mindannyian meglépnek a szigetről, majd Barry befogadja Nataliát. Claire megtudja, hogy testvére, Chris Kínában van, kezdetét veszik a Resident Evil 6 eseményei, egy ominózus jelenet pedig arra tesz utalást, hogy Alex bekerült Natalia testébe.

Resident Evil 6
Megjelenés éve: 2012
Események időpontja: 2012-2013
Főbb helyszínek: Edonia, Tall Oaks, Ivy Egyetem, Lanshiang, Quad-torony Neo Umbrella kutatóközpont, Vízalatti laboratórium
Főbb karakterek: Leon S. Kennedy, Chris Redfield, Jake Mueller, Sherry Birkin, Helena Harper, Piers Nivans, Ada Wong, Carla Radames, Derek C. Simmons, Deborah Harper
Játszható karakterek: Leon S. Kennedy, Chris Redfield, Jake Muller, Sherry Birkin, Helena Harper, Piers Nivans, Ada Wong, Carla Radames (Mercenaries mód), Agent (Ada kampány/Mercenaries)

Ebben a kesze-kusza epizódban Leon (a Resident Evil 2-ből és a 4-ből), Chris (az első kalandból és az 5-ből) és Ada (aki több részben is előjött) történetei fonódnak össze számos kevésbé jelentős karakterrel, miközben számos biológiai terrortámadással veszik fel a küzdelmet szerte a világban.
Egy új szervezet, a Neo Umbrella a G-vírus egy hatékonyabb törzsét, a C-vírust használja, amely lehetővé teszi a fertőzöttek számára az értelem valamilyen szintű megőrzését; sőt, fegyvereket is ragadhatnak. A csoport vezetője Ada Wong szuperkém megkeseredett klónja, céljük pedig a káosz szítása a bolygón.
A jófiúk természetesen győzelmet aratnak Wesker fiának, Jake Mullernek a segítségével, akinek megmagyarázhatatlan okokból kifolyólag szervezete a vírus ellenszerét tartalmazza.

Resident Evil 7 biohazard
Megjelenés éve: 2017
Események időpontja: 2017
Főbb helyszínek: Baker családi tanya és ház, Annabelle tankhajó
Főbb szereplők: Ethan Winters, Mia Winters, Jack Baker, Lucas Baker, Marguerite Baker, Joe Baker, Chris Redfield
Játszható karakterek: Ethan Winters, Mia Winters, Clancy Javis, Zoe Baker, Chris Redfield (Not a Hero)

Az eddigi legfrissebb fejezetben Ethan Winterst kísérhetjük végig, aki felesége, Mia Winters nyomába ered a Dulvey-i Baker rezidenciához, ahol a bizarr család túszul ejti, és életére tör. Hamar kiderül, hogy a birtoktulajdonosok mind egy vírus áldozatai lettek, ennek fő oka pedig maga Mia, aki egy tartályhajón/u] érkezett a különös Eveline-nel: a kislány az oka a történéseknek, ugyanis biofegyvernek alkották meg. A végső összecsapásnál felbukkan Chris Redfield, és legyőzik a monstrummá változott Eveline-t.
Egy melléksztoriból kiderül, hogy újraszerveződött az Umbrella, és nekik segít Chris elkapni a mániákus Lucas Bakert, valamint bizonyítékokat szerezni az Eveline-t létrehozó csoportról, amely a The Connections névre hallgat. Hősünk sikerrel jár, és egy vészhívás miatt visszatér az Umbrella bázishoz, maga mögött hagyva a romokban heverő helyszínt.
Ethan a történet végén egyébként feleségét gyógyítja ki a vírusból, míg Zoe a közeli mocsarat járva Eveline áldozatává válik, de hamar kiderül, hogy életben maradt. Felbukkan Joe Baker, a lány nagybátyja, a duó pedig mindenféle viszontagságon megy keresztül, hogy megtaláljanak egy ellenszert – végül pedig sikerrel járnak.

Források: Unilad, a Resident Evil wiki számos oldala, a rendes Wikipedia számos oldala, valamint saját és kollégáim emlékei
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
39. GrayFox  Szerkesztő
2019.01.28. 22:30:53
LV9
Válasz 38. VictorVance üzenetére:
Direkt nem akartam így írni, 'cause spoilers. :D
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
38. VictorVance  Szerkesztő
2019.01.28. 18:15:26
LV18
+1
Válasz 37. GrayFox üzenetére:
Egy Revelations 3 Natalia sztorija miatt is illő lenne.
Örülünk?
37. GrayFox  Szerkesztő
2019.01.28. 15:15:12
LV9
Válasz 34. VictorVance üzenetére:
Mondjuk a többi Wesker fel volt vezetve, sőt, Alex a Lost in Nightmares után várható volt. Kíváncsi vagyok, lesz-e Revelations 3, hogy lezárják.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
36. VictorVance  Szerkesztő
2019.01.28. 12:31:52
LV18
Válasz 35. mentoloshypo üzenetére:
Attól függetlenül, hogy egyik rész sztorija sem volt egyedi, vagy fordulatos, azért mégis hajtotta a játékost előre, még ha tudta is, hová fog kifutni az egész.
Itt inkább az a fő szempont, hogy melyik az az epizód, melynek a legkevésbé erőltetett a története, és ilyen azért volt, főleg az elején. Telepakolták hülyeségekkel, de mégis jól adták elő. Mindigis ez volt a lényeg egy Resinél, a kezdés és a befejezés között meglegyen a hangulat, és ne fogd a fejed a túltolt vadbaromságok miatt.
Örülünk?
35. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2019.01.28. 12:19:26
LV28
Válasz 34. VictorVance üzenetére:
Melyik resi-nek volt érdekfeszítő sztorija? :D Ahol tűkön űlve vártad mi lesz a történet vége... amit egy frissen felébredt 20 éve kómában fekvő is azonnal megmondja már az elején.
Mondjuk meg kell hagyni Sherry egész jó érzelmi löketet adott a Resi 2-nek. Itt sem lepődtél meg semmin se a stáblista megjelenét követően, de legalább hatásosan lett előadva.
34. VictorVance  Szerkesztő
2019.01.28. 09:25:28
LV18
+1
Válasz 30. ColdHand üzenetére:
Szerintem az cikibb volt, amikor a Revelations 2-ben behozták a testvérét.
Mondjuk ott maga a sztori is annyira érdektelen volt, hogy sokáig azt hittem, hogy a felesége.
Örülünk?
33. GrayFox  Szerkesztő
2019.01.28. 09:22:45
LV9
Válasz 30. ColdHand üzenetére:
Sok hátránya van az 5-nek, de szerintem a Wesker-szálat máshogy nem lehetett volna elvarrni. Egyrészt, méltatlan lett volna, ha nem Chris fejezi be, másfelől, ez "klasszik Resi" formulában már béna lett volna. A bossfight első fele nekem kifejezetten nem tetszett, de ezt be kellett vállalni, egy ilyen karaktert csak nagy csinnadrattával lehet kiírni. A baj szerintem, hogy túl sokat foglalkoztak vele és építették játékokon keresztül, ahhoz képest pedig nem futott ki túl sokmindenre a sztorija.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
32. TCr64EU  Choose life
2019.01.28. 09:05:15
LV22
+1
Szép munka, köszönjük szépen!
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
31. Masamune  PlayStation.Community tag
2019.01.27. 21:54:18
LV14
A Resi2-ben a Hunk altal vezenyelt Umbrella-s csapat probalja elvenni a G-Virust Birkin-tol, aki mar egyebkent ezt megelozoen az Umbrella-t szabotalva megfertozte a T-Virussal az egyeb letesitmenyeiket (kiengedte a tesztpeldanyokat es egyeb alanyokat), koztuk a csatornazasi reszleg is porul jart. Mar ekkor megjelenik a varosban a virus,de nagyon izolaltan. Aztan megtortenik a Birkin fele esemeny es onnantol mar megy is a levesbe a varos. Ada utolag erkezik, a G-Virust keresve.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
30. ColdHand  Szerkesztő
2019.01.27. 20:19:51
LV22
+1
Válasz 4. Greg üzenetére:
A helyszínek nem voltak rosszak az 5-ben. Túlélő-horror nem volt, ez volt az egyetlen gikszer vele. Na meg, hogy méltatlanul rosszul zárták le Wesker történetét.
...a többit képzeld hozzá.
29. quaid77  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 23:51:26
LV3
+2
a resi3 a resi2 előtt kezdődik, de a resi 2 eseményei után fejeződik be (Jill kómába esik pár napra amikor megfertőződik)
28. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2019.01.26. 21:27:14
LV28
Válasz 26. Onimushaman üzenetére:
Szimpla akció játék volt a 6. rész, nem volt abban se jó se rossz horror elem.
Bár... tudod mit? Nem szóltam. A horror elég tág fogalom. :D
27. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2019.01.26. 21:00:33
LV2
+1
Válasz 24. Greg üzenetére:
Cavinton :D
26. Onimushaman  Szerkesztő
2019.01.26. 20:10:18
LV24
Válasz 24. Greg üzenetére:
A 6 teli volt ilyen akció orientált ötletekkel, ezért se volt jó horror.
señor
25. Onimushaman  Szerkesztő
2019.01.26. 20:08:47
LV24
Válasz 22. VictorVance üzenetére:
XD
señor
24. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 17:24:28
LV25
Válasz 22. VictorVance üzenetére:
És valóban:
https://www.youtube.com/watch?v=S7f6l5m3KPY
Nem tudom hogy sikerült elfelejtenem... na mindegy szóval az ilyen egyedi ötletekből kéne több.
LV426
23. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 17:16:44
LV25
Válasz 22. VictorVance üzenetére:
Nem emlékszem de most már rá keresek... :D ;)
LV426
22. VictorVance  Szerkesztő
2019.01.26. 17:10:54
LV18
Válasz 21. Greg üzenetére:
Pont abban volt :D
Örülünk?
21. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 17:01:27
LV25
Válasz 20. Onimushaman üzenetére:
A 6. részből csak a Leon-os vonalat vittem végig. A többit elég hamar meguntam.
LV426
20. Onimushaman  Szerkesztő
2019.01.26. 15:06:35
LV24
Válasz 17. Greg üzenetére:
6.
señor
19. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2019.01.26. 14:47:25
LV2
Válasz 7. Greg üzenetére:
Szerintem elég karakteres volt: ó villa, kacifántos kialakítás, jópofa logikai feladványok, furcsa lények, stb.
18. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2019.01.26. 14:45:51
LV2
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
Szerintem is ezért volt remek a 7. És - bár nagyon off-topic, csak friss számomra - sajnos pont ezt éreztem és érzem a Tomb Raiderrel, hogy rinse-and-repeat van, semmi valós újítás.
17. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 14:12:09
LV25
Válasz 15. Onimushaman üzenetére:
?? Melyik részben ?!
LV426
16. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2019.01.26. 14:09:00
LV28
+1
Válasz 10. Greg üzenetére:
Semmi. :)
15. Onimushaman  Szerkesztő
2019.01.26. 14:05:40
LV24
+1
Válasz 7. Greg üzenetére:
Buszos menekülés is volt már.
señor
14. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2019.01.26. 13:46:57
LV28
Válasz 1. Zsolt üzenetére:
Pontosan. :)
Tökéletesen érdektelen, halálosan sablonos és végtelenül erőltetett a sztori. Mindig kiszabadul valahol a X+1edik vírus és na vajon ki állhat az ügy hátterében? Senki sem a sztoriért szereti ezt a sorozatot.
Viszont a gyenge történet ellenére marhára lehet élvezni. :) Mármint a jó részeket.
13. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:30:24
LV25
Amúgy visszatérve a buszos példámra ez is mutatja hogy még magában a játékmenetben is lehetne újítani. Főleg ha igazán meglódulna a fantáziájuk ezen a téren és nem a huszonötezredik vírusfajta kiötlésén. ;)
LV426
12. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:26:44
LV25
Válasz 11. VictorVance üzenetére:
Jogos.Oké már meg van. Itt valamit nem így akartam megfogalmazni. Nekem a Resi 5 nem volt igazi Resi.
LV426
11. VictorVance  Szerkesztő
2019.01.26. 13:19:19
LV18
Válasz 10. Greg üzenetére:
RE2 Remake topikja 2019.01.13. 15:12:42

"Nem csak a reflektorfény van rajta hanem látszik (vagy legalább is úgy tűnik) hogy 10 év után (Resi 5 2009) végre sikerül egy igazi Resit csinálni (még ha Remake is)."

Amúgy szerintem sem volt az "igazi Resi" (jelentsen ez bármit is). Egy fasza tripla A-s akciójáték, de annak kifejezetten patent.
Örülünk?
10. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:15:32
LV25
Válasz 8. VictorVance üzenetére:
??? Az szerintem nem én voltam. Mi volt abban igazi Resi ?!
LV426
9. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:14:03
LV25
Válasz 6. Zsolt üzenetére:
Egyedül az tetszett benne mikor vége felé jöttek a Licker-ek na ott volt egy leheletnyi Resi "fíling". ;)
LV426
8. VictorVance  Szerkesztő
2019.01.26. 13:12:25
LV18
Válasz 4. Greg üzenetére:
Múltkor még azt írtad az egyik topikba, hogy az RE5 még igazi Resi volt.
Örülünk?
7. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:11:19
LV25
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
A RE7 szuper jó volt csak játék közben alig vettem észre hogy egy Resi-vel játszom. Kicsit karakteresebbre kellene csinálni a 8. részt... sok olyan ötletet nem raktak még bele amik kiáltanak a megvalósításért. Pl egy busszal menekülés a városból amire rákapaszkodnak a zombik és neked le kell szedni őket stb stb...
LV426
6. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:08:50
LV11
Válasz 4. Greg üzenetére:
Csak keveset játszottam az 5-tel (folyamatban van a pótlás), de a black zámbók bejöttek.
5. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:07:09
LV25
Válasz 1. Zsolt üzenetére:
A harmadik rész remake-jét én is várom az is ütni fog.... sőt. A nemezis látványa ezzel a kamerakezeléssel elsöprő lesz.
LV426
4. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 13:05:29
LV25
Válasz 3. Zsolt üzenetére:
Csakhogy az 5. részből pont ezek hiányoztak amiket felsoroltál. Zombik, király helyszínek, és a logikai feladványok.
LV426
3. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 12:34:41
LV11
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
A korai részek jobbak, ott nagyon eltalálták a helyszíneket, ellenfeleket stb. De mondjuk az 5 afrikai setting is telitalálat volt. A resi leginkább ebben erős, számomra full érdektelen, hogy az Umbrella hogy kísérletezett, meg hogy szabadult el a vírus, a lényeg, hogy király helyszíneken mászkáluno, parázunk, kerülgetjük a zombikat, mixeljük a növényeket, agyalunk a logikai feladványokon.
2. VictorVance  Szerkesztő
2019.01.26. 12:17:42
LV18
Válasz 1. Zsolt üzenetére:
A hatodik epizód idejében már tényleg arról szólt az egész széria, hogy valami még nagyobb, kacifántosabb marhasággal próbáltak egymásra licitálni a fejlesztők. Lassan már nem volt olyan betű az ABC-ben, amit ne használtak volna fel egy újabb gyilkos vírus nevéhez (persze mindegyik veszélyesebb és pusztítóbb volt, mint az előző), behoztak egy rakás erőltetett mutánst, amiknél már azt se lehetett látni hol kezdődik a feje és hol végződik a lába (ha egyáltalán voltak nekik ilyenek), plusz a karakterekről sem igen tudtuk már, hogy melyik oldalon állnak, mikor halnak meg, és mikor támadnak fel hirtelen. Az idegesítő logikai bakikról nem is beszélve.

Az RE7 ebből a szempontból elég szépen letisztította a sorozatot, pont egy ilyen megújulásra volt szükség, ezért is vagyok kíváncsi, hogy a nyolcadik részben mit talál majd ki a Capcom.
Örülünk?
1. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.26. 10:13:35
LV11
Összefoglalva, a resi története egy nagy zagyvaság :), ettől függetlenül király franchise, nagyon szeretem, jöhet a Nemesis remake-je (resi 2 színvonalon parádés lenne).
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Elmélkedő - Virtuális Futballigazság Döntő
2019.07.25. 22:00 PlayStation.Community
11 hozzászólás
Szerző: martin
...azaz csapatért játékot, vagy játékért csapatot?
Slay the Spire (PS4, PSN)
2019.07.19. 09:42 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Na még egyszer, utoljára.
DRAGON QUEST BUILDERS 2 (PS4)
2019.07.17. 17:06 Játékteszt
7 hozzászólás
Világokat építünk!
18 Floors (PS4, PSVR, PSN)
2019.07.16. 09:47 PlayStation Network
9 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négyemeletnyi borzalom.
Képregény - A sötét lovag visszatér
2019.07.14. 10:35 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az utolsó szuperhős-képregény.
Vaporum (PS4, PSN)
2019.07.14. 10:21 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Egy elfeledett zsáner feltámadása, ráadásul magyar nyelven!
Sorozat - Stranger Things: Season 3 (2019)
2019.07.13. 18:10 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Végtelen történet.
BLOODSTAINED: RITUAL OF THE NIGHT (PS4)
2019.07.12. 13:34 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Klasszikus képlet, komoly vérfrissítés.
Irony Curtain: From Matryoshka With Love (PS4, PSN)
2019.07.11. 11:27 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Oroszország anyácskában point and click játszani végig téged.
F1 2019 (PLAYSTATION 4)
2019.07.10. 09:16 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Újabb esztendőnyi formaautózás.