PlayStation.Community

2019.01.20. 14:00 PlayStation.Community
23 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
ÉN aszt TUDOM, ilyen gokartos izé lessz.

Hideo Kojima szerint 2019 a "Bálna éve lesz", ami nem jelenthet mást, mint hogy idén végre megjelenik a mester PlayStation 4 exkluzívnak mondott játéka, a Death Stranding.
Mivel ez a game több szempontból is az utóbbi évek egyik legnagyobb misztériuma és láthatóan tömegeket izgat, hogy miről is szól majd valójában, mitől lesz ez az alkotás egy igazi kojimás kaland és mi lesz az a "nagy durranás", amit rebesgetnek vele kapcsolatban, úgy gondoltam, talán érdemes dumálgatnunk kicsit a játékról.
A Death Stranding utolsó nagy villantása a Tokyo Game Show 2018-on volt, amikor is Kojima leleplezett egy friss karaktert, az Aranymaszkos Férfit, akit Troy Baker szinkronizál. A látványos videó arra pontosan jó volt, hogy ha lehet még jobban összekuszálja a már amúgy is gordiuszi csomóra hajazó szálakat...

A Death Stranding a japán Kojima és a holland Guerrilla Games közös munkája. Kojimáék jegyzik az ötletet, Guerrilláék pedig azt a Decima nevű motort, mely a játékot hajtja. 2019. január 15-én Kojima Hollandiában járt, hogy megmutassa Herman Hulstnak (A Guerrilla góréja) és munkatársainak a Death Stranding első két óráját.
Dennis Zopfi, a GG "robottervező és harcdizájner" munkatársa a következőket nyilatkozta a minden bizonnyal mellbevágó bemutató után:

Can't stop thinking about what I saw today..intriguing, beautiful, touching, mysterious, amazing, artistic, thrilling, engaging, inspiring, masterful

...ami nagyjából annyit jelent, hogy egyszerűen képtelen kiverni a fejéből, amit látott, annyira érdekes, gyönyörű, szívszorító, misztikus, elképesztő, művészi, izgalmas, vonzó, inspiráló, és mesteri volt a játék.
Mathijs de Jonge, a Horizon: Zero Dawn és a Killone játékok egyik főembere szintén odáig volt a látottaktól:

Very impressive what we saw today, left me speechless...

...azaz a szava is elállt attól, milyen impresszív a Death Stranding. Ugyanígy járt egyébként Angie Smets is, a Guerrilla Executive Producer pozícióban levő vezetője is, akinek szintén elvitte a cica a nyelvét, miután Kojima prezentálta új mesterművét:

So incredibly impressed today! Left me speechless...
Annyit tehát már tudunk, hogy a Guerrilla Games odavan a Death Strandingért. Persze, mondhatnánk azt is, hogy mindez csak szakmai smúzolás, és inkább az együttműködésnek szól, de vajon megengedheti magának egy olyan kimagasló erejű stúdió, mint a Guerrilla, hogy vezető munkatársai a levegőbe beszéljenek...?

A PlayStation.Community ezen Elmélkedőjében beszélgessünk a Death Strandingől. Próbáljuk meg megfejteni, mi lesz a játék "nagy titka", azaz miről szól majd valójában, milyen stílusú lesz, milyen - egyedi - mechanikával működik majd, szóval úgy jó magyarosan szólva mit kell majd benne csinálni.
Te mit gondolsz eddig a játékról?
Hogy tetszik, amit eddig láttál?
Mire tippelsz, mi lesz a nagy poén?

Meséljetek!
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2019.01.22. 22:31:55
LV1
SPOILER!!!
A titok az, hogy a főhős, Alejandro, 1 1/3-ad petéjű ikernagyanyja, Esmeralda Maria Coronita rájön hogy Alejandro minden lében kan áll, így aztán rajta kerekedik, csak elrabolják az ufók, pont mikor olyan szépen alakulnak a dolgok.
very interesting,cause,I am made entirely of wood
22. kovbaj  PlayStation.Community tag
2019.01.22. 15:56:26
LV2
Szerintem lesz benne a Kőbányai szopó rém.
21. GrayFox  Szerkesztő
2019.01.21. 14:48:18
LV9
Válasz 20. Lackooo üzenetére:
Már a Konamitól való távozása után megkereste Kojimát, azóta szoros együttműködésben vannak. A korai fázisban "executive producerkedett", együtt járták Kojimával a stúdiókat, hogy engine-t találjanak a DS-hez.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
20. Lackooo  Hackerman
2019.01.21. 14:38:08
LV16
Cerny mit keres ott?
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
19. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.01.21. 11:55:32
LV1
Nekem a demon souls multija is forradalmi volt
18. GrayFox  Szerkesztő
2019.01.21. 10:59:06
LV9
+5
Szerintem több dologban is kereshető a játék titka. Nem tartom véletlennek, hogy ennyire szűkszavú, spekulálást generáló trailereket kaptunk. Kojima híresen szereti elrejteni az orrunk elé a dolgokat, amíg az eddig látottakat vitatják az emberek, addig nem esik szó arról, ami - véleményem szerint - a játék igazi nagydurranása.

Persze, ne értsetek félre, biztos vagyok benne, hogy nem fogunk csalódni sem a történetben, sem karakterekben, de itt most a játékban lesz valami olyasmi, ami eddig még nem volt. Az online dolog nem tudom mire fog kifutni, de csak az MGSV Nuclear Disarmament nevű titkos befejezéséből és eseményéből tudok kiindulni. Kojima életének gyakorlatilag egyik legjobb ötlete volt, hogy a játékban a játékosok által kifejlesztett nukleáris fegyvereket online küldetések során leszerelhetjük. Amint ez megvan és nullára csökken a számláló, életbe lép a "béke" és egy titkos átvezetőt láthatunk. Ez a 2015. szeptember 1-jei megjelenés óta most karácsonykor sikerült először "legálisan", előtte csak hibák következtében. Egy annyira teljesíthetetlen feladatról van szó, ami pontosan az emberi természetet aknázza ki, ez teszi nehézzé.

Ha Kojimának ilyen ötletei voltak egy "korlátolt" univerzumhoz (hisz, az MGSV konkrétan a Metal Gear-sztori közepén helyezkedik el, nagyon nagyot már nem lehetett húzni és ez még így is kapcsolódik ahhoz, hogy a Metal Gear 2-ben Zanzibar Land a leszerelt nuke-lelőhelyeket rabolja ki, plusz konkrétan te járulsz hozzá a világ atomjainak leszereléséhez, ami ide vezet), akkor elképzelhetetlen, hogy a Metal Gearen kívüli, 20 évig elsufnizott koncepciói mit rejthetnek.

A legkíváncsibb arra vagyok, hogy mit érthet az alatt, hogy "bottal" és "kötéllel" is megoldhatjuk a játékot. A kötél itt véleményem szerint a kapcsolatot, a kapcsolódást jelenti a játékosok között valamilyen formában. Erre láthattunk példát már a PT-ben is: mivel több nyelven zajlott a fejtörő, a világ több pontjáról kezdtek el fórumozni az emberek, mind hozzátéve valamit a rejtély megoldásához, amelyről végül kiderült, hogy a (sajnos) elkaszált Silent Hills demója volt. Kojima mind az MGSV-tel, mind a PT-vel valamilyen formában megpróbálta összekötni az embereket egy közös cél érdekében, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ezek egyfajta tesztként szolgáltak a Death Strandingben bemutatkozó koncepcióhoz.

Sokszor elhangzott, hogy a játékban nagy szerepe van az élet és a halál kapcsolatának, a promóanyagokban is elég sokszor elhintették ezt. Valószínűleg a játékból azért nem láthattunk eddig tetemesebb gameplay-bemutatót, mert lelőne valami poént. Szerintem itt most valami akkora durranást szeretne Kojima játékmenet terén, aminek nem tenne jót, ha előre tudnának róla az emberek. Éppen ezért, izguljon csak mindenki a sztori miatt, amíg eljön a megfelelő pillanat arra, hogy megtudjuk, "hogyan is kell ezt játszani". A legfelkapottabb teóriák egyike, hogy, amennyiben online játszól, más játékosok "halála" által generált void out (a chiralok által okozott hatalmas robbanás élőlények/emberek asszimilálásakor) megváltoztatja számunkra is a tájat és azon a területen több lesz a halott/chiral. Az élet-halál körforgása lesz játékmenetben ábrázolva egyszóval, ami szerintem egy valóban jól kitalált online struktúrával működhet. Az viszont, hogy mi lesz még, ami az online-hoz kapcsolódik, jó kérdés.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
17. Joel1970  PlayStation.Community tag
2019.01.21. 03:39:06
LV1
+1
Elmondom mi a titka: vagy egy új Metal Gear Solid játék lesz,vagy egy Silent Hill!
RESIDENT EVIL 2
16. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 23:21:06
LV11
Válasz 11. Aki23 üzenetére:
A Journey-ben csodálatosan működött az online együttműködés, de lehet csak szerencsém volt, hogy jó “társat” találtam. No para, Kojima ki tud találni olyan játékmechanikát, ami működik, és nehéz széttrollkodni. :)
15. ufonauta  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 22:23:02
LV15
Ne legyen full lopakodós könyörgöm !! . Magyar feliratot mindig szívesen láttok egy játékba , legyen szép a játék . Jó története legyen . Nem nagyon tudom elképzelni miről fog szólni . De valószínű történet orientált lesz . Amúgy tudom ezért mindig kapok tőletek fejemre . De nekem eddigi munkái nem tetszettek , mgs játékokat nagyon nem szerettem soha . De ennek ellenére bizakodó vagyok és remélem jó lesz .
14. Clyde  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 22:04:04
LV2
Idáig elég visszafogottra sikerült ez az Elmélkedő :)
C.R.
13. martin  Főszerkesztő
2019.01.20. 21:07:14
LV27
Válasz 12. gugello üzenetére:
Szerintem olyasvalami is lehet, mint az MGSV-ben a nuke.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
12. gugello  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 20:25:17
LV14
+1
Válasz 6. martin üzenetére:
Szerintem valamiféle Joruney féle dolog lesz, csak tovább gondolva és arra is fogadnék, aki a barátlistádon tolja a játékot vele szorosabb visszacsatolásokat lehet majd elvégezni, hogy ez közvetlen vagy közvetett kihatással lesz a sztorira az jó kérdés.
- lazíts ha bírsz -
11. Aki23  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 19:16:51
LV19
Válasz 6. martin üzenetére:
Nem tudom, de az ilyen dolgok nem szoktak működni. Egy csomó online játék bukott amiben osszesegeben jó ötletek voltak, de egyszerűen nem működnek a valóságban. Nem véletlen, h mostanában csak dara a legtöbb multi, semmi újítani vágyás nincs benne, mert a tömeg úgyse lenne vevő rá, meg a sok troll aki azt élvezi, h tönkre bassza más játékát.
10. quchy  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 18:33:15
LV2
nyilván szart nem fognak mondani...
PSN is currently undergoing maintenance.
9. quaid77  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 18:07:45
LV3
A MGSV valamilyen szinten csalódás volt, szkeptikus vagyok a DS-el kapcsolatban. Amit idáig láttunk belöle az "zavaros mint a háborodás". (#gyomorbébi) Őszintén remélem, hogy tévedek, de úgy érzem a MGS4 volt az utolsó igazi Hideo játék. Természetesen veszem d1.
8. eandre  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 17:52:31
LV11
+1
Az nagyon tetszik h nm fedik fel a játékot. Szóval ha mutatnak is vmit az is sejtelmes es imádom h hosszu ido utan az első játék ahol sejtésem se sok h mi vár rám.
7. quaid77  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 17:50:39
LV3
6. martin  Főszerkesztő
2019.01.20. 17:47:41
LV27
Engem leginkább az érdekel, lesz-e valami abból a bizonyos újszerű online mechanikából, amit pedzegettek. Például, hogy összedolgozik a világ összes playere, vagy hasonló...
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 17:40:34
LV4
Nekem már eladta a látottak alapján, és remélem magyar felirat is lesz!
I love games!
4. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 17:06:01
LV11
Minden bizonnyal zseniális játék lesz (az mgs5-tel nekem már bizonyított Kojima), az a tervem, hogy megjelenés előtt teljesen kikapcsolom a játékos híreket, facebook-ot stb, hogy véletlenül se jusson el hozzám semmi infó, és így akarom magam belevetni a kalandba. Remélem ősszel végre megjelenik a játék.
Hogy milyen lesz? Nem dőlök be Kojimának, így neki sem állok találgatni - lepjen meg!
3. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 15:11:59
LV1
Ősztől szinte csak a metal gwar univerzummal kötöm le magam abban a kis időmbem amit játszásra fordítok. Az eddigiek alapján a metal gearek a "b" kategóriás akciófilmek, az anime humora és a csiszolt játékmechanika miatt annyira sikeres. Kojima twitterei alapján még mindig elképesztő mennyiségben fogyasztja a popkultúrát. A death stranding szerintem szintén egy fordulatos és szimbólumokban nem szűkölködű alkotás, fantasztikus rendezéssel (nekem ez a legerősebb a metal gearekben) és látányvilággal. Nekem úgy tűnik mintha időutazás is lenne majd benne, nyílt világ, dráma!
2. cue  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 14:26:03
LV1
Megosztó játék lesz. Megint lesznek, akik kiröhögik, hogy ez csak egy (szar) mozi, meg lesznek, akik elmerülnek benne és élvezni fogják Kojima aprólékos munkáját.

De, hogy 2,5 év fejlesztés után megjelenne egy Kojima játék? Hát... azért szerintem még senki ne fizessen érte! ;)
1. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.20. 14:05:50
LV25
Nem kérdés hogy mestermű lesz. Szerintem a történetben és a játékmenetben is fog valami annyira forradalmit mutatni, amire sok játékfejlesztő fogja azt a kérdést feltenni: Ez nekünk hogy nem jutott eszünkbe ??!!
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Story of a Gladiator (PS4, PSN)
2020.02.27. 18:00 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Teszkós Spártakusz.
Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle (PS4)
2020.02.26. 16:47 Kedvcsináló
13 hozzászólás
Szerző: martin
Szpídet bírod?
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
19 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.