PlayStation.Community

2019.01.10. 08:21 PlayStation Network
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Az Ütem, az egyetlen Állandó.

Igaz, sok idő eltelt a break hőskorának számító '70-es és '80-as évek óta, a mai napig nem szűnök meg álmélkodni a break táncosok ügyességén. Kívülről szemlélve ugyan a táncok többsége csak azért tűnik könnyűnek, mert szuperedzett profik adják elő őket, a breakben mondjuk a kávédarálóról vagy a helikopterről azért a laikusok is sejthetik, hogy nem mindennapi erőnlét, valamint technikai tudás és egyensúlyérzék szükséges a végrehajtásukhoz. A Floor Kids-nek hála most eljött az idő, hogy ha nem is „padlót fogjunk”, de legalább a tévé képernyőjén mi magunk is b-boyokká ás b-girlökké váljunk, és a kontroller gombjain virtuózkodva kápráztassuk el közönségünket.
Alapvetően két játékmód áll rendelkezésünkre: kampány és helyi multiplayer. A néhány képregényes stílusban megrajzolt állóképpel színesített kampányban saját magunkat szórakoztatjuk azzal, hogy egy amerikai nagyváros új helyszíneit és táncosokat nyitunk meg a teljesítményünkért kapott pontokért cserébe. A performansz alapját a négy kategóriába sorolható mozgásrepertoárunk határozza meg: toprock, downrock, power és freeze, mindegyikben négy-négy mozdulat található. A célunk az, hogy az egyes helyszínekhez tartozó, három-három számot minél ügyesebben táncoljuk végig, a jó teljesítmény kulcsa egyrészt az ütemre mozgás, másrészt a sokféle variáció.
A játék elején van egy betanító rész, mely megismertet a kontroll alapjaival: a bal analóg felfelé a toprock, lefelé a downrock, a négy alapgomb pedig az adott karakterhez tartozó négy mozgás. A bal analóg kar körbe-körbe tekerése és az R1 lenyomva tartása eredményezi a látványos power elemeket, mint pl. ugye a kávédarálót, a freeze, azaz kitartott mozdulatok pedig valamelyik alapgomb és a bal analóg kar neki megfelelő irányú, egyszerre történő lenyomva tartásával (pl. Háromszög és bal analóg felfelé) varázsolhatóak elő. Ezt persze jól be kell gyakorolni, hogy eredményesen szerepeljünk, és egy-egy számot maximális pontszámra megcsinálni azért nem annyira könnyű. Minden dal közepén van egy úgynevezett kórus szekció, melyben vízszintes sávokon végighaladva kell X-eket eltalálni – nem nehéz, mivel tulajdonképpen csak az X gombot kell püfölnünk, de épp emiatt sok értelme nem is nagyon van, hiszen megtöri a táncot. Mindenesetre, ha jól csináljuk, bónusz pontokat kapunk, és ugyancsak jutalom jár azért, ha a közönség által kért kategóriából (toprock / downrock / power / freeze) adunk elő.
Végső értékelésünk elég nehezen átlátható, de alapvetően a változatosság, a ritmus és a szünet- vagy esésmentes, folyamatos mozgás alapján értékel a játék. Az új helyszínek mellett új táncosokat is nyitunk meg eredményes szereplésünkkel, és mindannyiuk saját egyéni mozdulatokkal rendelkezik, melyeket a breakdecken tekinthetünk meg. A multiban egyfajta harcot folytatunk partnerünkkel, amelyben váltva igyekszünk a Burn mérőnket feltornázni egy olyan szintre, hogy azt az ellenfélre lőhessük, aki vagy kivédi, vagy elesik.

A képeken láthatjátok, hogy a Floor Kids nagyon szemrevalóan fest a kézzel rajzolt, vázlatszerű stílusával. A több mint negyven számból álló zenei anyag szolgáltatója Kid Koala, és a hip-hop rajongók szerintem tökéletesen elégedettek lehetnek vele. Összességében a cucc inkább csak a ritmus játékok kedvelőinek, valamint persze azon break rajongóknak ajánlható, akik ugyan nem állnak neki a YouTube videók segítségével történő tánctanulásnak, de szeretik nézni, és – legalábbis a videojáték interface-ének hála – imitálni is ezt a valóban nagyon cool stílust.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: MERJ Media
Fejlesztő: MERJ Media
Megjelenés: 2018.11.27.
Ár: 5190 Ft
Játékosok száma: 1-2
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 612.89MB
Web: http://www.floorkids.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. Binder  Drift & Photo
2019.01.14. 16:54:53
LV22
Válasz 4. Greg üzenetére:
Csatlakozom...:D
4. Greg  PlayStation.Community tag
2019.01.11. 14:23:31
LV25
+1
Ez nekem tetszik... jópofa, meg amúgy is imádom a Hip Hop és a Break zenét . És még valamennyire egyedinek is mondható, a grafikai megvalósítás is patent passzol ehhez az egészhez. Vicces...
LV426
3. GrayFox  Szerkesztő
2019.01.11. 12:15:27
LV9
+1
Válasz 2. martin üzenetére:
Az alkotó sok rajzfilmen dolgozott, lehet, hogy azok közül valamelyik. JonJon a tag neve, a Requiem for Romance tőle némileg hasonlít erre a játékra.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
2. martin  Főszerkesztő
2019.01.10. 20:51:12
LV27
Mintha ezt a grafikát valami rajzfilmben láttam volna...
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. GrayFox  Szerkesztő
2019.01.10. 16:18:55
LV9
+1
Ezt már csak a Kid Koala zenék miatt is be fogom szerezni, nagyon király.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Floor Kids
MERJ Media
KÖZÉPSZERŰ

MARTIN BELESZÓL
Állatjó a trailer.