PlayStation.Community

2019.01.09. 09:33 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Kiplatináztad a Rubik kockát? Akkor van itt neked egy kis játék!

A logikai játékok típusai között megbújik egy, amivel soha életemben nem tudtam megbarátkozni. Azzal, amelyiknél a különböző színeket kell – rasszista módon – gettósítani, azaz egy helyre terelni. De a színváltoztató, vagy helycserélő művelet végrehajtásával nem csak a kívánt mezőt, hanem szomszédait is áthelyezzük, és bizony ha azok addig jó helyen voltak, akkor életbe lép az „egy lépést előre, kettőt hátra” elve.
A Rubik Kocka gondolom mindenkinek megvan. Na, valami hasonlót kell művelni, a Sometimes You által fejlesztett Energy Cycle Edge-ben is.

Jelen játékban különböző energiagömbök színeit kell cserélgetni addig, amíg az összes ugyanazon színben nem tetszeleg. Ráállva a kívánt gömbre, majd gombot nyomva már meg is történik a színváltás. Összesen három szín áll rendelkezésünkre. Eddig nincs semmi extra, de van egy csavar a dologban. Gombnyomásra nem csak az általunk kiválasztott gömb színe változik meg, hanem mindegyiké, ami egy és ugyanazon sorban van vele. Ez felettébb akkor vérlázító vicces, amikor már mindegyik gömb ugyanazon színt viseli magán, kivéve egyet. Ahhoz hogy azt is átállítsuk szét kell barmolnunk mindent, amit eddig csináltunk.
A másik csavar és a „na, elmentek a jó édes anyátokba” kiszólás ott jön a képbe, amikor már nem csak egy 2D-s ábrán kínlódunk, hanem egy 3D-s formán, ami több síknyi gömbhalmazból tevődik össze. Egyszerre csak egy síkon ügyködhetünk, gombnyomásra pedig elforgathatjuk az objektumot, hogy egy másik oldalával bíbelődjünk. Igen, vannak olyan gömbök, amik két sík találkozásánál foglalnak helyet, és igen, azok a színváltásnál minden sorban megváltoztatják társaik színét az összes érintett síknál.
Nem érthető teljesen? Akkor képzeld el a Rubik kockát! Az is hat lapból áll, egy oldalon pedig van négy sarokelem, amik két másik oldal struktúrájában is szerepelnek. Na, valami hasonló van itt is, csak itt a gömböknek nem fix a színük és nem kell csavargatni őket. Mintha a Rubik Ernő találmányát alkotó kis kockák oldalai mindig ugyanolyan színűek lennének, megérintve őket pedig megváltoztatják a saját, illetve a velük egy sorban lévő társaik színét. A cél pedig az lenne, hogy az egész kocka egyetlen egy színben tündököljön.
A játék minden más aspektusában csak a minimális szintet hozza. A grafika elmegy, a lágy, elektro-zenék édesen prüttyögnek, tartalmilag pedig 4 csoportban vár ránk összesen 44 megoldandó feladat.

Szerintem a fenti kis irományból lejött, hogy a program elsősorban a keményebb logikai feladatok kedvelőinek lett kitalálva, akik nem restek akár órákat is beleölni egy nagyobb, komolyabb alakzatba. Aki viszont – hozzám hasonlóan – rühelli ezt a fajta agytornát, az kerülje el messziről!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)
 
Kiadó: Sometimes You
Fejlesztő: Sometimes You
Megjelenés: 2018.12.05.
Ár: 1.529 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Van
Méret: 775,88MB
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2019.01.10. 01:04:50
LV2
Válasz 5. Zsolt üzenetére:
Pedig meglepően szórakoztató, főleg, ha meg is oldasz egyet. Bár néhol fájdalmasan nehéz, ami átbillen a bosszantó kategóriába.
6. Joel1970  PlayStation.Community tag
2019.01.10. 00:43:20
LV1
Az előző rész is nagyon tetszett.Ezt is megveszem.
RESIDENT EVIL 2
5. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 23:41:23
LV11
Válasz 4. MolonLave üzenetére:
Én értetlenül állok felette. :) Nem tudom, hogy gondolták ezeket az alakzatokat, formákat, kinézetet. Rossz ránézni.
A logikai része OK. De én mardok a rubik-kockánál.
4. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2019.01.09. 22:16:36
LV2
+1
Válasz 3. Zsolt üzenetére:
Hát könnyűnek véletlenül sem mondanám. Meg szarnak sem :D
3. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 22:06:05
LV11
Utánanéztem, ez egy kalap sz@r. :) Van vagy 4 ugyanilyen játék a store-on, mindegyik szuperolcsó, és szerintem csak azért vannak, hogy a trófeavadászok könnyű platinákat szerezhessenek.
2. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2019.01.09. 12:36:36
LV2
Válasz 1. Zsolt üzenetére:
Nagyon stimuláló tud lenni a cucc, de néha borzasztóan össze tud zavarni.
1. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.09. 09:51:34
LV11
Érdekesen hangzik, ránézek a demóra. :) Nagy rubik-fan vagyok.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Energy Cycle Edge
Sometimes You
CSAK ÓVATOSAN