PlayStation.Community

2019.01.02. 09:45 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Lara kalandjai a mesés Latin-Amerikában folytatódnak.

Amikor bő három hónapja engem ért az a megtiszteltetés, hogy tesztelhettem Lara Croft legújabb kalandját, kis túlzással még álmaimban sem gondoltam volna azt, hogy végigjátszva a programot voltaképp a 2018-as év egyik nagy csalódásával lesz dolgom. Jó, bevallom, ez egy kicsit durva kezdés volt: a Shadow of the Tomb Raider ugyanis egyáltalán nem rossz játék, ugyanakkor az előző két epizódhoz mérve mégis elhasalt félig-meddig a még gyengébb történet, a túltolt open world vonal, és a 2013-as reboottal, illetve annak folytatásával össze nem egyeztethető, széria- és karakteridegen elemek miatt. Ettől függetlenül nagyrészt kellemes szórakozásnak bizonyult (nem véletlenül kapta meg a megérdemelt 8 pontját ugye), másrészt a fejlesztő/kiadó embereihez valószínűleg elért az elmarasztaló kritikák és a mérsékelt kereskedelmi siker mögött megbúvó, majdhogynem egyértelmű üzenet, hogy legközelebb azért nem árt majd jobban összekapni magukat, és valami nívósabbat letenni az asztalra.
Természetesen a Shadow sem akar kimaradni a videojáték-ipar jelenkori trendjeiből, így egész hamar megérkeztek hozzá az első DLC-k. Mind ismerjük ezeket az eseteket: általában ilyenkor a játékosok egyik fele alapból elutasít minden ilyen extra-tartalmat, a „felesleges” és „semmitmondó” címszavakkal, a másik meg azon kamillázik, hogy ezeket a plusz pályákat nyugodtan beletehették volna már az alapjátékba is, és csak azért nem csinálták így, hogy az emberek megvegyék a sokszor irreálisan drága áron kínált season pass-t. Nos, bár kevésbé jó hír, hogy ebben az esetben is rendesen megkérik a pénzt az összes DLC-re egyben, az egyesek számára felemelő (vagy épp lelombozó) lehet, hogy az első két plusz tartalom akkor sem zavart volna túlságosan sok vizet, ha belekerül az alapjátékba, külön-külön meg pláne nem.
A The Forge és a The Pillar ugyanis csak alig pár órát ad hozzá az összképhez, ráadásul az is legfeljebb korrekt munka, azaz nyugodtan meg lennénk nélküle is. Viszont mindez nem akadályozza meg abban, hogy végeredményben egy szórakoztató adalék legyen, akár külön-külön, akár egyben fogyasztva.
Mindkettő DLC teljes mértékben a jól ismert és megszokott elemekre épít, új mellékküldetésekkel és új sírokkal, azonban míg az első csomagban egy-két farkast leszámítva gyakorlatilag senkivel sem kell harcolnunk, addig a második már jobban épít a lövöldözésekre, ahol a Trinity katonáival ütközhetünk meg, a természet pusztító és gyilkos ereje mellett. Helyszínekben mondjuk a fejlesztők meg sem próbáltak valami mást mutatni, mondjuk nehéz is lett volna, mivel a Shadow jócskán kimerítette a latin-amerikai témában rejlő lehetőségéket, így a The Forgeban például majdhogynem ugyanolyan termekkel, szobákkal, zegzugokkal találkozhatunk, mint korábban, feladataink sem különböznek annyira.
Sírhelyek kipucolása, a területek felfedezése, az ellenfelek legyőzése, a különböző tárgyak begyűjtése, nagyjából ennyiben ki is merül a tartalom, további teendőként mindkét DLC-t időre is teljesíthetjük, talán itt mutatkozik meg legjobban a kihívás, mivel néha könnyen el lehet tévedni, és időnként kissé nehézkes a továbbjutás. További pozitívum, hogy a fejlesztők online kooperatív módot is tettek a játékba – ez kicsit megnöveli a szavatosságot, ha nem is túl sokkal.

A Shadow első két DLC-je tehát csipetnyi jóindulattal azért hozza a kötelezőt, de mindkettőt egyhuzamban letolva lehet igazán értékelni, külön már egy kicsit más képet ad. Szerencsére messze még a vége, további extra tartalmak is jönnek majd idővel, tehát az elkövetkezendő hónapokban szép kis adagokat fogunk kapni Larából – ez végeredményben azért valamennyire biztató.

(A kiegészítőket a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A két tartalom része a 9190 Ft-ért megvásárolható szezonbérletnek, de külön-külön is beszerezheted őket: a The Pillar és a The Forge egyaránt 1529 Ft.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Petunia  Szerkesztő
2019.01.03. 18:04:06
LV12
Válasz 2. Onimushaman üzenetére:
Király. Csak most fejezem be a főjátékot, persze a Plati még odébb van. :D Mindazonáltal minden kell hozzá, minden érdekel. Nagyon tetszik!! :)
Endure and Survive
2. Onimushaman  Szerkesztő
2019.01.03. 13:49:02
LV24
Válasz 1. Petunia üzenetére:
Havonta jön új tartalom.
señor
1. Petunia  Szerkesztő
2019.01.03. 13:46:06
LV12
Hú ezek már kijöttek? Szuper hír! :)
Endure and Survive
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Skorecery (PS4, PSN)
2019.08.24. 10:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Az újragondolt Pong.
Observation (PS4, PSN)
2019.08.23. 10:46 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Szellem a gépben.
DOOM trilógia (PS4, PSN)
2019.08.22. 17:16 Kedvcsináló
18 hozzászólás
Szerző: martin
Pokoli nosztalgia.
Mozi - Volt egyszer egy... Hollywood
2019.08.20. 12:31 Cool-Túra
34 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Hollywoodi (rém)álom.
Everybody's Golf VR (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.20. 12:19 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Akkor sem megyek ki a szabadba golfozni!
Blast Zone! Tournament (PS4, PSN)
2019.08.16. 09:15 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A lemásolt házifeladat esete.
Songbird Symphony (PS4, PSN)
2019.08.15. 12:01 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
"Hajnalonta engemet / gerle-galamb költöget"
Mozi - Halálos iramban: Hobbs & Shaw
2019.08.15. 11:48 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A macsó kopasz bácsik visszatértek.
Attack of the Earthlings (PS4, PSN)
2019.08.14. 11:30 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: HTB
A vadkapitalizmus túlkapásai.
Wolfenstein: Cyberpilot (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.12. 20:19 PlayStation Network
14 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Cyber-langweilig.