PlayStation.Community

2019.01.04. 09:15 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Értékeld a cikket!
Vegyesvágott.

Jelen tesztalanyom a ’80-as éveket szeretné felidézni. A címe elég hosszúra sikeredett, és bizony ember legyen a talpán, aki kitalálja belőle, hogy miről is szól. A szavak alapján akár autós cucc is lehetne, vagy harcolós. Mielőtt azonban valakit megölne a kíváncsiság, gyorsan elárulom, hogy ez egy 2D-s platformer, tehát az ügyességünket teszi leginkább próbára. No meg talán a szemünket…
Maga a játék mérete meglepően aprócska, megvásárlásával pedig egyszerre tudjuk a Sony otthoni, illetve a kézi konzoljára is letölteni és használni. Mivel hardverileg én az előbbivel rendelkezem, így kizárólagosan az ott tapasztaltakról tudok beszámolni.
A kezdés után rögtön kapunk egy óriási feliratot a címmel, alatta pedig a játék elindításán kívül csak a „Credit” menüpont marad, amit a nagy többség soha nem indít el, hiszen nagy izgalmakat úgysem várhat onnan.
Maga a grafika a régi időket próbálja idézni, olyannyira, hogy sok mindent nehéz felismerni benne, szerintem még én is szebben rajzolok ennél, a puritán szó szinte dicséret lenne.

Kezdéskor kapunk egy „eltűntakirály” feliratot, majd feltűnik egy gonosz kacagó óriáspadlizsán, aki a kezéből csontvázakat lövell ki a lakosságot jelentő kék pacákra. Mi is egy vagyunk közülük, csak mi különcként a rózsa színében pompázunk és fejünkön valami turbánt, testünkön meg rövidnadrágot (vagy pelenkát?) viselünk.
A hősünk a már leírt kinézetéről ismerhető fel, aki ugrani, dobni és futni tud csupán, ezeket használhatjuk a továbbjutáshoz.
Eme tevékenységünket több különböző kreatúra fogja akadályozni. Szerencsére egy helyilakos-paca mindig megmondja új ellenfélnél, hogy mit is látunk a képernyőn, így nem kell foglalkozni annak felismerésével. A zöld folt például zombi lesz, a piros pedig vámpír, a fehér meg csontváz. Megölni egyiket sem lehet, de ideiglenesen ártalmatlanná tudjuk tenni a fejükre való ráugrással. Utóbbit ráadásul ilyenkor fel tudjuk venni, ami fontos, mert magunkhoz véve bele kell dobni egy korona-szerű arany izé körül repkedő pici kockához, amiket én – jobb híján – szentjánosbogárnak neveztem el. Az okát nem tudom, de talán azért, mert a talán fáklyának tűnő objektumok körül repkedő fehér dolgokat meg először (dög)legyeknek néztem…
No, de lépjünk inkább túl ezen a kinézet-dolgon, és próbáljunk haladni. Minden egyes pályán annyi csontváz van, amennyi szentjánosbogár. A továbblépéshez az szükséges, hogy mindegyik „rovarhoz” hozzávágjuk a koponyát. Ha mind megvan, egy lézernyaláb visz ki minket a pályaválasztóba és mehetünk is tovább. Tudunk ezen felül gyűjteni sárga körnek látszó aranytallért, illetve összesen egy gyémántot is, (ezt mondjuk rögtön felismertem), és ha mindent megszereztünk, akkor van teljesen készen az adott rész. Persze a gyűjtögetés nem kötelező elem, az eredményes dobálás viszont igen.
Életünket nem nagyon kell félteni, mert végtelen mennyiség áll rendelkezésre, halál esetén viszont azonnal kezdhetünk minden egyes szakaszt elölről, tehát könnyelműsködni nem érdemes.
A végigjátszás során időnként kapunk egy kis logikai feladatot is a változatosság kedvéért, de ezek könnyen teljesíthetőek, nem kötelezőek, azonban érdemes, mert jutalmat kapunk érte. Az egyes szintek mindig egyre nehezedni fognak, újabb és újabb ellenfelekkel, így fokozatosan növekszik a kihívás is, illetve időnként kijut egy-egy boss-harc is.

A szembotránkoztató grafikán kívül a mozgás teljesen jó, pontos, a nehézség szépen fokozatosan van adagolva, de nekem valahogyan mégis kicsit üresnek, ötlettelennek tűnt az egész.
Az mindenképpen előny, hogy megvásárlása esetén két gépen is tudunk vele nyomulni, kérdés csak az, hogy leköt-e valakit annyira, hogy erre érezzen késztetést. Mindenesetre a stílus kedvelőinek egy próbát megérhet ennyiért, a többieknek pedig… nos, előbb mindenképpen nézzenek körbe.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A játék Cross-Buy, így amint megveszed, mindkét platformra letöltheted!)

Kiadó: Poppy Works
Fejlesztő: TACS Games
Megjelenés: 2018.07.17.
Ár: 3090 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 56.22MB
Web: https://poppyworks.itch.io/sssg2t
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. martin  Főszerkesztő
2019.01.04. 18:01:34
LV27
Válasz 2. PDHiv üzenetére:
Nem tudom, ez az-e, de vannak dolgok, amiknek meg kell jelenni ahhoz, hogy kiderüljön, van-e rájuk igény.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.01.04. 17:55:03
LV1
Nem hiszem el, hogy erre igény van. A store is tele van igénytelen alkotésokkal (is).
1. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.01.04. 09:32:27
LV11
A játék címe vicces utalás a Super Street Fighter 2 Turbo-ra.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Super Skull Smash Go! 2 Turbo
Poppy Works
ÁTLAGOS