PlayStation.Community

2018.12.29. 08:34 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Értékeld a cikket!
Holt helyek sokasága.

(Ez a teszt a hagyományos változatról készült. A szoftver PSVR környezetben is játszható, mely jobb élményt prezentál.)

A Downward Spiral: Horus Station egy mászkálós-felfedezős-akció-horror egyveleg szeretne lenni a maga egyéni módján.
Érdekes ötlet, hogy a helyszín egy kihalt űrállomás, melyen nincs gravitáció, így súlytalanságban lebegve kell közlekedni a tárgyak érintésével. A cél mindig egy adott aktuális probléma megoldása, amely során ellenséges szándékú robotok akadályoznak majd minket.
Sajnos a megvalósítás minden szempontból elég gyengére sikeredett, a mozgás igen nehézkes, körülményes. Némileg segíti majd haladásunkat egy felvehető eszköz, amellyel odahúzhatjuk magunkat közeli objektumokhoz. Lesz fegyverünk is, azonban a célzás nagyon pontatlan, jócskán a kijelzőn mutatott célkereszt alatt lehet csak eltalálni vele a kívánt területet.
A megjelenítés számomra a PS1-2 éra közé tehető, azzal a különbséggel, hogy itt egybeérnek a kezünkben tartott tárgyak a berendezéssel, sőt esetenként akár a csuklónkig is beleolvadunk a környezetbe. Olyan igénytelenséget csak mellékesen említek meg, hogy ajtó kinyitásánál a nálunk lévő eszköz hiphop eltűnik, hogy az erre szolgáló kart megmozdítsuk, majd ennek elvégzése után visszavarázsolódik a markunkba. Nincs jobb szó, mint hogy abszolút igénytelen. A felső végtagunkon kívül semmit nem látunk magunkból.
A hangokkal kevesebb gondunk lesz, mivel nem is nagyon vannak. Emberi szót nem fogunk hallani semmilyen módon. Sztori egyszerűen nincs, kezdés után egy egyszerű probléma megoldása lesz a feladatunk, majd lebegünk tovább, közben megpróbáljuk lelőni a ránk támadókat, és ennyi.
Semmiféle információ nem derül ki arról, hogy kik vagyunk, miért vagyunk ott, mi a célunk, a játékmenet is vontatott, lassú, unalmas.

A multiplayer szegmensben próbáltam ugyan társakat találni, de nem jött össze, csak egy lebegő kacatokkal teli, gömb alakú, zárt szobába tett be egyedül, ahol szó szerint semmit nem lehetett csinálni…

A játék egyébként használja a PSVR-t, illetve még a Move-ot is, ami dicséretes. Lehet persze, hogy ezen kiegészítőkkel javulna a játékélmény, esetleg a súlytalanság állapotát jobban visszaadná a game, de az is lehet, hogy szimplán alkohol, nyugtató, vagy ezek kombójának alkalmazása után kellett volna rápróbálnom. Én azt gondolom, ennyi segédeszközt nem kéne kötelezővé tenni, hogy szórakoztató legyen egy game.
Ezek alapján – egy klasszikus sorozat bevezetőjét idézve – semmilyen korosztálynak nem igazán ajánlom.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: 3rd Eye Studios Oy Ltd
Fejlesztő: 3rd Eye Studios Oy Ltd
Megjelenés: 2018.09.18.
Ár: 2790 Ft
Játékosok száma: 1, Online: 2-8
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 3.66 GByte
Web: https://www.downwardspiralgame.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. Binder  Drift & Photo
2019.01.02. 20:26:21
LV22
Egyébiránt anno volt egy ilyen űrhajós cumó...most hogy meglett a VR, mondom na azt azonnal akarom...de már nem emlékeztem mi volt az...nemrég belebotlottam, az ADR1FT volt az...megdöbbenve tapasztaltam hogy az nem is VR...:(
Szóval ezt majd lehet beszerzem...:D
5. Binder  Drift & Photo
2019.01.02. 20:24:39
LV22
Ja amugy pont ma nyomatam a GOW-ot, és a cikk olvasása után figyeltem fel rá, hogy ott is belelóg a különböző textúrákba Kratos fejszéjének a pengéje...xD
4. Binder  Drift & Photo
2019.01.01. 15:55:04
LV22
Amiket leírtál, az alapján ez egy kifejezetten VR játék. Azt nem értem miért játszható anélkül.
Én most az Arisona Sunshine-t vettem meg. Elképesztően jó élmény...VR nélkül egy kalap hulladék lenne. De 3D-ben, a Motion kontikkal meg az AIM puskával brutál.
3. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2018.12.31. 13:06:53
LV5
Válasz 2. martin üzenetére:
Elképzeltető, hogy azzal jobb, mert esetleg inkább a VR-re készíthették, de ezt a változatot nem is értem, hogy minek adták ki...
2. martin  Főszerkesztő
2018.12.31. 09:31:45
LV27
A PSVR verziót érdekes módon agyon szopkodták a kritikusok.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. cervezas90  PlayStation.Community tag
2018.12.30. 17:51:29
LV14
Van valami ilyesmi című pornó...haver mondta
én
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Downward Spiral: Horus Station
3rd Eye Studios Oy LTD
CSAK ÓVATOSAN

MARTIN BELESZÓL
A játék PSVR változatával kapcsolatban nagyon jó értékeléseket láttam netszerte.