PlayStation.Community

2018.12.23. 11:30 PlayStation.Community
33 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Itt egy szánkó, ott egy labda; kétrészes pizsama, unalmas zokni, csíkos nyakkendő; rühelli, aki kapja.

Amíg éltek szüleim és nagyszüleim, nálunk mindig tényleg csodálatos polgári karácsonyok voltak; olyanok, amilyenekről a nagykönyvben írnak.
Évtizedekkel ezelőtt Magyarországon, ha kisebb-nagyobb mértékben is, de akadt hó az ünnepek alatt, nem pedig ilyen szánalmas kora tavaszi időjárás volt, mint például éppen most van Budapesten. Apám mindig akkora fát vett, hogy centiméterre pont felfért rá az ékes csúcsdísz a 260-es panelban. Édesanyám a klasszikus magyar karácsonyi menü minden egyes elemét kivétel nélkül elkészítette, azaz a halászlétől kezdve a rántott halon és a majonézes burgonyasalátán át a kétféle káposztáig és a négyféle hagyományos süteményig minden, de minden megvolt.
Én pedig gyerekként gyönyörű ajándékokat kaptam. Soha nem egy nagy valamit, inkább több kisebbet, és mindig olyan dolgokat, amiknek nagyon-nagyon örültem. Ez valószínűleg annak volt köszönhető, hogy anyukám azon kevés emberek közé tartozott, akik valóban ismertek és már akkor pontosan tudta, ki vagyok valójában.
1987. december 23-án aztán anyu - mintegy utolsó karácsonyi "ajándékként" - eltávozott az élők sorából. Ott akkor számomra egyszer és mindenkorra véget is ért ez az egész karácsonyosdi, legalábbis egy bizonyos formátumban.
Később, amikor apámtól és új élettársától már zsinórban második évben kaptam vastag celofánba csomagolt, sötétkék, kétrészes férfi pizsamát, fekete cérnazoknit, majd később valami teleshopos, ócska műanyag konyhai kiegészítőt, amit már 24-én este, hazafelé az ünnepi vacsoráról kib@sztam az első kukába, egyértelműen tudtam, hogy családi vonalon ennél jobbra többé már nem számíthatok. Maradtak hát a barátok és szerelmek, rendre több sikerrel.

Sokan mondják, hogy karácsonykor ajándékot vásárolni borzalmas nyűg. Én nem így vagyok ezzel, főleg azért, mert nem vagyok meggyőződve róla, hogy a vásárlás az egyetlen lehetséges megoldás az ajándékozásra.
Vannak persze olyan emberek, akiknek nehéz megfelelő ajándékot választani, és olyanok is, akiknek szinte lehetetlen. Aztán akadnak olyan ajándékozók is, akik a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban, legostobábban, vagy uram bocsá' a legszerencsétlenebbül akarják ezt az egész ajándékozást letudni - például azzal, hogy olyan dolgot választanak, ami nekik tetszik. Mondjuk ez még mindig százszor jobb egy megalázóan izzadságszagú (persze nem a szó szoros értelmében), kényszeredett, "csak tudjuk már le" valaminél.
(Én a legjobb barátomnak idén például csak egy aprócska kedvességet vettem, viszont állom a karácsonyi menü egy részét (halacskalé + kápi), ami, tudván azt, hogy biztosan 3 napig falni fogja a székelykáposztát meg a levest, már egy tökéletes ajándék lesz.)
Egy dolog mondjuk - szerintem - biztos: ha olyan ajándékot kapsz valakitől, ami nagyon mellétalál, vagy egyenesen felér egy inzultussal, még jó szándék esetén is, az a személy vagy nem ismer téged, vagy simán csak nyűg volt neki téged megajándékozni. De ez persze visszafelé is igaz: ha szerettednek mondasz valakit, de semmi igazán jó dologgal nem vagy képes meglepni, ne szépítsünk - a hiba a te készülékedben van haver.

Tavaly ugyebár arról beszélgettünk, kinek mit jelent itt a PSC-n a Karácsony. Idén a PlayStation.Community ezen Elmélkedőjében beszélgessünk a karácsonyi ajándékozásról, az ajándékvásárlásról, valamint arról, te hogyan éled meg azt, amikor karácsonyi ajándékot kapsz valakitől.
Jöhet sztori arról, hogyan ajándékozol, mit ajándékozol, kinek ajándékozol.
Kit lesz könnyű és kit nehéz megajándékoznod?
Mit szeretnél karácsonyra, minek örülnél a legjobban?
Tudod előre, vagy vársz meglepetést is?
Van valami karácsonyi ajándékozós praktikád-taktikád?
Hogyan lehet szerinted jól ajándékozni? És rosszul?
Van valami sztorid a karácsonyi ajándékokról, azokkal kapcsolatban?

Meséljetek!
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
33. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.12.28. 17:57:23
LV5
Amikor megkaptam a PS-t, nem értettünk hozzá, így memo kártyát nem kaptam. A Psygnosis-féle F1-nél ez nem volt annyira gond, a másik játék a Gunship volt, amit kaptam, annál már gáz volt a mentés hiánya. A demo 1 is sokat forgott.
Másik emlékezetes ajándék a Final Fantasy VIII. volt, tudtam hogy azt kapom, de kaptam hozzá egy Squall figurát is, és ez nagy-nagy figyelmesség volt anyuka részéről.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
32. zola0306  SonsOfSaRock
2018.12.27. 15:06:19
LV16
+1
Nálunk megvan a családi karácsony meg a haveri.

Átmegyünk szülőkhöz,leülünk a konyhába persze anyám nem főz semmit sőt 2 napja nem is eszik,mert megyünk utána nagymutterhoz.
Tartjuk a régi gyerekkori szokást,anyám felmos utána ajándékozás.
Persze idén elmaradt a felmosás,szóvá is tettük nővéremmel hogy ez lóf.sz nem is karácsony. Húzott 2-őt a felmosón csak hogy megnyugodjunk. :D

Utána át nagymutterhoz,sajnos idén ezen a héten engedték haza a kórházból mert leroggyant egy nyári balesetben :(
Legalább ahhoz képest hogy bent volt egy hónapot kivirult a család körében. Nagyon jó volt látni,nem úgy mint a kórházban szegényemet.

Ami hiányzik az a másik nagyihoz köthető,mégpedig egy "pofon".
Nem pofon volt igazából hanem egy "kézreverés" november,palacsintasütés 8-9 éves lehettem,befutottam a spájzba lekvárért. Kivittem,elkezdtem tekergetni a tetejét erre a negyi baszott olyat a kezemre majdnem letört.
Persze megkaptam hogy mit fogtok zabálni karácsonykor a zserbóba?
Hiányzik.
Persze ma már senki nem főz lekvárt,bemész az első hiperbe aztán leakasztassz egy 5 kilós kannát.
Lehet ezért is főzök minden évben,legalább a karácsonyi zserbóba legyen. Mondjuk nem basz a kezemre senki :(

A barátokkal eltöltött karácsony meg általában a PS előtt zajlik.
Kajával,piával mindennel ami kell.

Ez az ajándék igazából. Eszünk iszunk együtt. Nem szoktuk csúcsrajáratni a karácsonyi akciókat. Próbálunk mindenkinek olyat venni amit tényleg értékel és nem bassza ki az első kanyarban. Ha nincs olyan,maradunk az üveg pia/vásárlásiutalvány kombónál.
De általában körbemegyünk zabálni mindenkihez.
Senkinek nincs ideje egész évben,csak ilyenkor.

Mindenkinek jó pihit!
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
31. Onimushaman  Szerkesztő
2018.12.27. 00:15:41
LV24
Talán idén először nem mentünk sehova tőlünk független egészségügyi okokból kifolyólag.
señor
30. Onimushaman  Szerkesztő
2018.12.27. 00:14:00
LV24
Válasz 21. JediEco üzenetére:
Ezt jó volt olvasni.

Anyukra visszatérve, ha az enyémen múlott volna sosa lett volna videojáték a házban. :D
Átjöttek szenteste hozzám és akkor is előjött az a 25 éves story a Segáról, hogy a fater rontott el minket.
señor
29. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.12.25. 18:57:21
LV5
Amíg kiskölyök voltam, nem nagyon lehetett mellélőni. Vagy mert finoman, vagy kevésbé finoman jeleztem a Jézuskának, mit is szeretnék, vagy pedig mert egy Lego készlettel, G.I. Joe járművel (stb) nehéz tévedni.
Később mindenkinek elmondtam, ha kellett leírtam, mégis mikre lenne szükségem (fiatalabb koromban egy PS játéklistát), és az volt a meglepi, hogy mit sikerült választani.

Ha tudom, hogy valakinek valami kellene, csak sajnálja rá a pénzt, vagy egyáltalán nincs rá, az tiszta sor - megkapja. Ritkán, de van olyan, hogy találok valamit, ami illene valakihez (pont ebben az időszakban - mert év közben úgyis odaadom).
A nőneműek remekül tudnak ráutaló magatartással jelezni, de olyan is volt, hogy csak úgy parfümöket szaglászott, egyik mindkettőnknek tetszett, de nem volt alkalom, és igazán vásárlási szándék se - szóval negyed évvel később megkapta a fa alá.
A legjellemzőbb (sajnos) az alibi ajándék - dísz, édesség, tisztálkodószer, vásárlási (és egyéb) utalvány.

A minek örülök, örülnék kategória. A nagyobb családi összejöveteleket mindig utáltam, amikor nagymamámmal, szüleimmel, unokatesómmal leültünk egy asztalhoz, és végigettük a kötelezőt, az szuper volt. De azóta az "öregek" közül csak anyuka él.
Az elmúlt években a szerelmemmel töltöttem ezt az időszakot, és ez így volt tökéletes. Tudom tök sablonos, meg minden.
Viszont pontosan tudtam, milyen drága kincs, és mulandó a tökéletes boldogság, szóval már megbecsültem. Az ember életében 3-4 alkalommal tud szerelmes lenni IGAZÁN, a többi alibi (brit tudósok...).
Most, hogy már nem vagyunk együtt, rettentő szar minden.

Szóval aki épp élete szerelmével van, ilyenkor érezheti, mennyire szerencsés! És becsüljétek meg, mert kurvára nem tart örökké!
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
28. GrayFox  Szerkesztő
2018.12.25. 14:19:57
LV9
Az elmult evekben sokat agyaltam azon, hogy biztos valami nalam nem
stimmel karacsony-ugyben csaladi vonalon, de megragadtad a lenyeget, Martin. Valahogy az anyak ezt nagyon erzik, meg, ha nem is probalkoznak, akkor is kimaxoljak az unnepet. Ahogy ez megszunik, elveszti az egesz a varazsat. Nem voltam sosem hive az ajandekoknak, de anyam mindig tudta, hogy mi a telitalalat, osszegtol fuggetlen. Mostanaban a karacsonyi ajandekolrol mar csak annyi jut eszembe, hogy vagy ekkora nyug nekem valasztani valamit, vagy nem ismer/nem figyel a szokasaimra az ajandekozo. Nalam viszont az ajandekvalasztas, amellett, hogy kulonosen hosszas es nyogvenyelos procedura, mindig sikeres, szerintem mindig meglepo es kielegito, ami pedig a legfontosabb, szemelyes erteku.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
27. Greg  PlayStation.Community tag
2018.12.24. 17:04:20
LV25
A legjobb karácsonyaim még anno a 80-as években a nagyiéknál voltak (Nagycsepelyen, somogy megye). Minden adott volt és minden tökéletes volt. Vidéki környezet, kitekintve az erdő felé minden fehér, a bejgli illata bejárta a házat, a templomban Jézus születésének történetét meséltük el (a nagyapám református lelkipásztor volt). A házhoz tartozott egy hatalmas kert ahol mindig feltaláltuk magunkat, szinte soha nem unatkoztunk. Így ennyi év után visszatekintve jövök rá hogy milyen jó dolgunk is volt ott.
LV426
26. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.12.24. 16:26:49
LV5
Válasz 23. Attis37 üzenetére:
Egy dolog van,ami szomorúsággal tölt el: ma lenne Anyuék 50.házassági évfordulója Apuval. Sajnos 19 éve már nincs közöttünk:( Ilyenkor szerintem jóapámnak a legrosszabb...
Az életben legfontosabb a Család.
25. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.12.24. 16:18:16
LV12
Válasz 21. JediEco üzenetére:
Mennyire át tudom érezni - idén is...
"Si vis pacem, para bellum."
24. JediEco  Szerkesztő
2018.12.24. 14:59:35
LV3
Válasz 22. martin üzenetére:
Ez abszolút így van! :)
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
23. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.12.24. 14:57:11
LV5
Faterkát egy jó vastag pulóverrel leptem meg,a Kedvesemet egy prémes-kapucnis trendi kabáttal. A keresztcsajszi az engem a téboly határára kergető Minecraftot kapta meg. Én az idegbajt mellé,grátisz :D Sógorasszony kapott egy szárítógépet,mert állandóan sír a szája,hogy nincs elég "fregoli"ahova tudna teregetni :) Öcsémmel közösen megleptük magunkat(szentségtörés) egy "zikszbokszván szlim s-sel"),mellé Detroit PS4-re, State of Decay 2. és Witcher III:WH az újdonsült masinára. a Családi ajánsék pedig egy olajnélkül sütő fritőz és egy univerzális turmixgép(smoothie,shaker,stb...készíthető vele).
Az életben legfontosabb a Család.
22. martin  Főszerkesztő
2018.12.24. 14:49:13
LV27
Válasz 21. JediEco üzenetére:
Az anyuk valahogy mindig tudják, az apuk ritkábban.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
21. JediEco  Szerkesztő
2018.12.24. 14:46:54
LV3
+6
Válasz 9. martin üzenetére:
Miután elolvastam Martin apu kis szösszenetét, rögtön ihletet kaptam én is az írásra, mert ha így belegondolok, milyenek voltak a karácsonyaim fiatalkoromban és milyen most, és mindezekhez mennyiszer kapcsolódott a videojáték (sőt Martin is - erre tényleg most jöttem rá apu, hogy egy csomó karácsonyomat a te aurád is belengte), akkor lehet idevaló lesz az iromány. :)
Gyerekkoromban nagyon szerettem a karácsonyokat. A klasszikus karik voltak, plafonig érő fáig, finom ételekkel, csudijó ajándékokkal és meleg családi hangulattal. Nem voltunk soha tehetősek (sőt), de anyu mindig megpróbált erején túl teljesíteni és aszerint örömet okozni nekem és bátyámnak, amit akkortájt nagyon szerettünk volna (példa: szerettünk volna egy nintendot, de az túl drága lett volna, így anyu beszerzett egy piaci nes-t, és imádtuk). Aztán valahogy ezek tizenvalahány-éves koromra némileg megváltoztak. Nehéz egy alkoholista apával felnőni. Sok karácsony veszekedéssel telt, és megannyi faszsággal amit apám művelt. És ebből a menekülés mindig a videojáték volt. Bevonultunk a kis szobánkba bratyóval, anyuval kiegészülve és játszottunk, ő pedig nézte hogy mennyire őrölünk az adott játéknak. Sose felejtem el azt a karácsonyt mikor már megvolt a PS1-ünk (nyári melóból összehoztuk), de full játékunk jó pár hónapig nem volt (rongyosig nyomtuk a demo cd-ket), aztán jött a karácsony és anyu mondta hogy akkor menjünk fel Szolnokra és akkor válasszunk egy játékot. Elmentem anyuval (bratyó vmiért nem tudott jönni) és mondta hogy kb 3ezer értékben nézzünk ps1-es játékot. Néztem-néztem a választékot, ott volt a Gex: Enter the gecko ami belefért volna az árba, de ott volt mellette a Tony Hawk Pro Skater. Természetesen hatalmas 576konzol fogyasztók voltunk, és pont előtte jött ki az a szám amiben írták Martinék, hogy az mennyire király egy játék. Az kellett volna mindenképp, de 5ezer volt, nem fér be a bűdzsébe. Anyu látta mindezt az arcomon, majd mikor mondtam neki hogy legyen a Gex, akkor rögtön mondta, hogy fogjam meg azt a gördeszkásat, hisz látja hogy az kell. A világ legjobb ajándéka volt az abban az évben! Non-stop azzal játszottuk, hónapokon keresztül! Már így érett fejjel tudom hogy ekkor nyelt egy nagyot anyu, hogy milyen drága ez a játék, és valamiről biztos lemondott hogy kijöjjünk a hónapban, de akkor is megvette a drágábbat. A mai napig megvan egyébként az az eredeti ps1-es cd, eszmei értéke megfizethetetlen számunkra. :)
És ezután szinte főiskolás koromig az volt, hogy valamilyen játék befigyelt karira (általában warez formájában - egy ezresért lehetett rendelni), és azzal menekültünk el a problémák, veszekedések elől. És ezeket a játékokat rendszerint az 576konzol alapján választottuk ki, vagy hogy melyikről írt Martin jókat, pl. Primal, stb. (ezúton is köszi)!!! :)
Főiskolán némileg megváltozott a karácsonyhoz való hozzáállásom. Kimondottan utáltam és nem vártam a karit egy ideig. Majd összejöttem az akkori barátnőmmel, aki jelenleg már a feleségem. Újból örömmel telt meg a karácsony, mindig kitalálja hogy mire vágyom, neki pedig imádok ajándékozni. Már ő a fő családom, vele telnek a dec24-ek, és imádom immáron a karácsonyt (a 25-26-ai nagy túrákat amiket az ő és az én családomhoz teszünk igazán kimaradhatnának, de azok sem vészesek). És mindezek miatt amiket leírtam, a karácsony nekem egybeforrt a videojátékozással és ez nem is szűnt meg, mivel nejem tudja, hogy számomra ettől karácsony a karácsony. Mindig kell valamit ilyenkor játszani, megannyi szuper gitar hero-zásra tudok visszaemlékezni, meg tekkenezésre, és final fantasy maratonokra. :)
Idén már látok valamilyen ps4-játék alakú ajándékot a fa alatt, kíváncsi leszek mi lesz az idei kari-játék. :)
Boldog, videojátékokban gazdag Karácsonyt kívánok Mindenkinek!!!
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
20. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.12.24. 12:44:29
LV1
19. jime  non-alcoholic
2018.12.24. 11:19:20
LV29
faterom sajnos karácsonykor ment el, 20 éve, azóta nem tud az igazi lenni az ünnep, még ha jó környezetben is töltöm.
jómagam az ajándékokat leszarom, nem érdekel kapok e vagy sem, nem csak ilyenkor kell kimutatni ha valaki fontos, de általában azért szoktam egy-két embernek adni. mindig is azt tartottam fontosabbnak, hogy olyan emberekkel töltsem ezeket a napokat akiket szeretek, legyen az akár buli, vagy csak üljünk a nappaliban azt nézzünk ki a fejünkből, ennyi.

emlékszek azért 8-9 éves koromra, mikor húgommal nem birtunk már aludni éjszaka mert vártuk, hogy mikor jön a jézuska :DDDDD

Boldok Karácsonyt mindenkinek!!!
"wake up, you're dead!"
18. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.12.24. 07:55:48
LV1
+1
Válasz 13. Tevez11 üzenetére:
Gratulálok!
2018.12.24. 01:59:51
LV2
És most nagyon komolyan..
18 évet letoltam karacsonyi cuccokba több orszagba.
Megörülnek az emberek folyamatosan olyan szarokra mint bármi,nagyon sok penzt költenek.
Nem tudom hogy miért,ma is ilyen szarokra iszonyat lovet kicsengetek.
16. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.12.24. 00:12:46
LV16
+1
Sosem veszek senkinek semmit, és sosem kérek semmit. Ha kapok kapok, ha nem, nem. A karácsony nem az ajándékokról kellene, h szóljon, de mára már a kényszer vásárlás időszaka lett. Szomorú.
R.I.P. Brúnó :-(
15. ufonauta  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 22:58:48
LV15
Csak hasonlót tudok írni mind tavaly is . Már rég nem erről szólnak az ünnepek amiről kellene . Sajnos idén sem lesz vidámabb karácsonyom . Jövő évem is már szarul fog indulni jó pár dolog miatt . Talán 3 éve élveztem karácsonyt utoljára mikkor még nagymamám velünk volt . Vele éltem ilyenkor karácsonykor együtt főztünk stb . Hogy ö elment sajnos úgy vele ment Karácsonyi hangulatom is . Most ráadásul egy számomra nagyon fontos személlyel összevesztem , több mind valószínű többet nem is fogunk beszélni . Ez is adott még egy löketett hogy nemlétező kedvem is elmenjen ettől az amúgy szép ünneptől .Szóval végszóként már inkább a végét várom .
2018.12.23. 22:56:33
LV2
Parom ma vett egy wc ülökét és fel is szerelte...most mondta tök jo ajándék.
13. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 22:27:34
LV23
Szeretek adni, ahogy idősödöm, úgy kap el az ajándékozási feeling. Természetesen kapni is jó, tavaly nagyon sok meglepetés ajándékot kaptam, az akkor még “barátnő” titulusban szereplő hölgytől, akit az idén feleségül vettem és megajándékozott egy gyönyörű kislánnyal, e hónap 12-én :) így most én vettem neki meglepetés ajándékot. A szüleinket szoktuk még megajándékozni, és természetesen a nagyobbik lányom kap ajándékot bőven,aki már 11,5 éves, és már a “ruha-ékszer-koncertjegy kombó” tűnik nyerő ek.
A kaja szokásos, hallé,( harcsa+ponty) ,sajttal-sonkával töltött pulykamell, rántott halpatkó, és beigli.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
12. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 21:23:35
LV12
Amennyire eddig nem szerettem a decembert - tavaly kifejtettem - idén kíváncsian várom, mert ez lesz az első karácsony a saját, külön lakásban. Ajándékok terén barátnőmnek baromi egyszerű választani, süt és fotózik, ezen a téren van választék bőven, idén is sikerül meglepni majd. Számomra szintén egyszerű, bármilyen játéknak, vagy ezekhez kapcsolódó dolgoknak tudok örülni.
"Si vis pacem, para bellum."
11. taron  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 20:37:22
LV5
Kaja, kaja, kaja, kaja......pia, pia, pia, pia.......ááááááhh már unjuk. Ajándék terén ritkán van meglepi(kivéve gyerkőcök), ki mit szeretne/mire van szüksége. Magamat is meg szoktam lepni valamivel ez általában vagy ruha vagy valamilyen PS cucc vagy valamilyen műszaki kütyü. Aztán éjjelenként game szemleragadásig és átállok az ilyenkor szokásos 4kor fekszek 11-12kor kelek-re, utána meg mikor indul a meló akkor keservesen visszaállok arra. Év vége......szeretjük:))
Ar0nka
10. tiNk  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 19:53:31
LV18
Csak a hozzám legközelebb állókat szoktam megajándékozni (családtagok és legjobb barátom + a családja), barátnő/feleség féleség nincs. Őket viszonylag egyszerű ajándékozni, de általában sablon dolgokat szoktam venni, amik azért praktikusak (pl. szépségápolási szerek, egy üveg jó pia) és én is örülnék neki. Általában én is ilyeneket kapok. Nincs kívánságlistám, nem számítok semmire, csak valami kis névleges dologra. Azoknak az időknek már vége, így 30+ évesen már nem követelőzik az ember. :D Az a lényeg, hogy összejön ilyenkor a "család" (anyukám feljön ilyenkor hozzám).
Nem szoktam általában becsomagolni az ajándékokat, bár tavaly megtettem haveromék ajándékaival, mert gyerekek is vannak, szeretnek bontogatni. Hát idén ez kimarad. Nincs kedvem hozzá, túl körülményes, egy ajándékos táska is jó lesz erre a célra.
Sztori nincs különösebb, gyerekként voltak a legszebb karácsonyok, én szeretem, mert nem kell már rokonokat látogatni és ők sem jönnek. Nálunk ez 20+ éve volt szokás, és az évek során teljesen kikopott.
"We don't have to do this. You know that, right?"
9. martin  Főszerkesztő
2018.12.23. 18:23:09
LV27
Válasz 8. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Azt hittem egy pozitív komment sem lesz, köszi.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
8. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.12.23. 18:15:40
LV7
+1
Nekem még élnek a szüleim hála istennek, és ha máskor nem is de ilyenkor együtt a család, és minden olyan mint 30 évvel ezelőtt/kivéve a havat:(/ édesanyám ugyan azt főzi mint mindig, nem sorolom fel, mert általában ugyan az mindenkinél a menü ilyenkor:)
Ajándékozásban csak valami jelképes apróság, nem ez a lényeg hanem az együtt eltöltött idő szerintem is! Én személy szerint a lányomnak és feleségemnek szoktam kicsit "nagyobb" ajándékkal kedveskedni.
Idén közös ajándékot kapnak egy IPL epilátort, és nagyon izgulok ilyenkor,hogy vajon örülni fognak-e és jót választottam nekik!
Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves PSC arcnak!
"Örökké nem eshet"
7. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 16:04:13
LV2
Ált. már október végén megveszem az ajándékokat, csak és kizárólag könyvet de abba szívet-lelket beleteszek. Olykor-olykor kiegészítem valami mással is, ha szentestéig valami még megihlet. Kevés embernek van ilyne kevés stressze az ajándékok miatt mint nekem.:) Engem meg nem érdekel ha az égvilágon semmit nem kapok, sokkal rosszabb, ha nem tudok adni.
ヤレヤレ、ダゼ。
6. Sakamoto_14  A bölcs
2018.12.23. 14:18:47
LV20
Idén a családban (végre) teljesen bojkottáltuk az ajándékokat. Talán a kis unokatesók még kapnak valamit, de azoknak bőven megvan mindenük. A főleg gyerekeknek szóló karácsonyi hercehurca már egy ideje véget ért. Egy ideje már én is izzadságszagúnak éreztem ezeket a dolgokat, ha valakinek tényleg kell valami, megoldjuk. A fölöslegesen halmozott holmiknak semmi értelmét nem látom.
5. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 13:56:44
LV1
Sem kapni, sem adni nem szeretek. Számomra semmilyen jelentősége nincs a tárgyaknak. Aminek viszont van az az együtt töltött érdemi idő. Lehetőleg tv nélkül, érezni, hogy minden "kerek". Zabálni sem szeretek. A gyerekek nyilván kapjanak ajándékot.
Világbéke!
4. Greg  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 13:05:16
LV25
Válasz 1. tagor üzenetére:
Legalább egy díszdobozt csinálhattak volna hozzá. ;)
LV426
3. martin  Főszerkesztő
2018.12.23. 12:24:15
LV27
Válasz 2. Zsolt üzenetére:
Én is nagyon szeretek barátnőnek ajándékozni.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 12:22:02
LV11
+1
Még ugye elég friss az élmény, mert tegnap még egész nap rohangáltunk a “maradék” ajándékok után - fontos, hogy a családban mindenki kb egyenlő cuccokat kapjon. Ettől függetlenül már nem stresszelünk rá a dologra; mivel mindenkinek kb mindene megvan, ezért nem visszük túlzásba az ajándékokat, egy-két apróság elég. Hülyeségeket, felesleges dolgokat nem szoktam venni, többnyire elégedett vagyok a választásommal (remélem a család is), egyedül szüleimnek nem tudok mit kitalálni.
A barátnőmmel viszont tök jó buli az ajándékozás, király cuccokat kap tőlem, és én is tőle. :)
De most már nem várok semmi nagy dolgot, vagy nagy meglepetést. A legjobb dolog, hogy ilyenkor együtt van a család.
1. tagor  PlayStation.Community tag
2018.12.23. 11:33:16
LV3
+3
Kaptam csodákat sokszor. De amire nagyon emlékszem, egyszer, nagyon régen, megkaptam a rokonoktól a PC-s Commandos (amit már háromszor kijátszottam egy évvel korábban) írott változatát egy ötven forintos CD-n. LOL
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.
DRAGON BALL Z: KAKAROT (PLAYSTATION 4)
2020.02.05. 16:42 Komment
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Son Goku legendája.
Jurassic World Evolution - a kiegészítő csomagok (PS4, PSN)
2020.02.04. 14:07 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A rövid, a bosszantó és a jó.