PlayStation.Community

2018.12.22. 08:27 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: JediEco
Értékeld a cikket!
Szeretlek tite... vagyis csesszétek meg!

Maradt némi restanciánk a South Park: The Fractured but Whole kapcsán, mivel szépen lassacskán kikerült néhány DLC a játékhoz, és hát miért ne beszélnénk róluk kicsikét ezen az oldalon is (no meg Martin és MolonLave főszerkesztő urak agyhúgygörcsöt kapnának, ha nem írnám meg). Akik anno beneveztek a Season Pass-re (és türelmesen kivárták azt a röpke 9 hónapot, mire megjelent az összes kiegészítő), megkapták a Towelie: Your Gaming Bud segédletet, aminek hatására a játékban Törcsi amolyan help desk szerűen segíti a játékost állat szövegekkel, valamint a Relics of Zaron csomagot, amelyben megannyi kosztümöt és cumót gyűjthettek be, amelyek a The Stick of Truth voltak láthatóak. Emellett egy challenge-ek sorozatát tartalmazó DLC is járt a SP-hez (Danger Deck), valamint két sztori alapú add-on is (a From Dusk till Casa Bonita és a Bring the Crunch). Az alábbiakban ezt az utóbbi hármat nézzük meg kicsit részletesebben, érteeem?!

Danger Deck

Az alapjátékban elég sok kaszt mutatkozott be, megannyi baromi jó képességgel, valamint kellően szép számú szuperhős haverunkkal alkothattunk csapatokat. Szóval felmerülhet a kérdés, ha végigvittük a játékot utána mit kezdhetünk ezzel a megannyi lehetőséggel? Nos, a Danger Deck DLC-ben csillogtathatjuk meg leginkább harci és taktikai érzékünket. Különböző összecsapásokat szimulálhatunk vele, ahol mindig felhívják a figyelmünket az aktuális veszélyekre, pl. hogy egyes ellenfeleket fagyasztással kellene minél-előbb megállítanunk és hasonlóak. Összesen 5 nagy szekcióra van bontva, melyek egyenként 3 challenge-ből állnak, szóval lesz mit aprítani rendesen. Némelyik küldetés elég komoly kihívást nyújt, ahol aztán észnél kell lenni, hogy kit válogatunk be a csapatunkba, és az sem mindegy magunknak milyen támadásokat állítunk be. Jópofa kiegészítő, amelyből számos nyereményt szedhetünk ki, kosztümökkel egyetemben.

From Dusk till Casa Bonita

Az első sztori alapú DLC a vámpíros témakörre lett felhúzva. Kenny húgát kell megmentenünk egy gót szülinapi buliból, mert hát a death metal gyerkőcök természetesen vámpírok is. Mindehhez rögtön kapunk egy vadiúj kasztot, mégpedig a Netherborn class-t (ez lenne Kennyaka. Mysterion egyébiránt a játékban). Képességek terén teljesen korrekt: egyszerre több ellenfélen tudunk direkt támadást végrehajtani, akár státusz effektekkel, de gyógyításra szintén képes. Új csapattárs is csatlakozik hozzánk Henrietta személyében, aki gót csaj lévén a boszorkány szerepet fogja betölteni.
A sztori ismét csak kellően southparkosan szórakoztatóra sikeredett, megannyi brutál poénnal. Kap rendesen a Twilight-széria, és számos vámpíros filmklisét vetettek be némi fricskával. A sztori végén pedig még egy szupersztár is tiszteletét teszi egy főboss szerepében; külön áldás lesz őt rongyosra verni. A játékmenet egyébként ugyanaz, mint a nagy játék: harcok és átvezető filmek között, puzzle-szerű feladványokkal fogunk találkozni, ahol a fingerőnkkel kell olykor megállítanunk az időt, vagy visszapörgetnünk azt, hogy mindenhova eljussunk, vagy mindent felvehessünk/bekapcsolhassunk. Én abszolút jól szórakoztam ezzel a kiegészítővel, és ez a vámpíros téma még akár bele is passzol a szuperhősös tematikába, ha nem vagyunk túl szigorúak. Nem úgy, mint a kövi DLC…
Bring the Crunch

A harmadik és egyben az utolsó kiegészítő a ’80-as ’90-es évek horror klasszikusainak hangulatát próbálja megidézni, Jason Voorhees és társainak szellemében. Helyszínül a Tardicaca-tó lesz, ahol az ártatlan camping egy jó véres helyszínné avanzsálódik át, és táborfelügyelők rejtélyes eltűnésének okát kell felgöngyölítenünk. Ezúttal is kapunk egy vadonás új harci kasztot, mégpedig a Final Girl formát, amely a régi horrorfilmek elhagyhatatlan kliséje előtt tiszteleg. Gondolom ismerős számotokra az a formula ezekből a filmekből, mikor a legutoljára életben hagyott leányzó minden bizb*sszal felszerelkezik, és ezúton teszi el láb alól a film főmumusát. Na, ilyesmi eszközökkel operál a Final Girl class: körfűrész csapdát állíthatunk, lombvágó ollóval illetve kőtörő kalapáccsal b*szhatunk oda, a Final Vengeance nevű ultimate támadásunkkal, pedig igazi baltás-láncfűrészes vérfürdőt rendezhetünk. Új társunk is akad a kaland során, mégpedig Bradley Biggle, aki Mintberry Crunch perszónájával segít minket a csaták során.
A játékmenet ugyanaz, mint amit már megszokhattunk, habár a puzzle-feladatokat és a harcokat is kicsit túltolták hosszúságban; időnként már borzasztóan untam. Főleg a legutolsó bossharc az igazán idegőrlő, mert olyan jó poén (not), amikor a levert főgenyó visszatér, csak még erősebben. Összességében nincs nagy probléma ezzel a kiegészítővel sem, csak a kevesebb néha több, valamint ez a horror-téma számomra nem passzolt bele az egész szuperhősös mizériába… de lehet velem van a baj. Ám aki South Park fanatikus, az úgyis jól fog szórakozni ezzel a kiegészítővel is.

Na csá gyíkok, én leléptem!
(A játékot partnerünk, a Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Köszönjük! A szezonbérlet megvásárolható 9190 Ft-ért, de a részei külön-külön is beszerezhetőek: Towelie 609 Ft, a Relics of Zaron 1529 Ft, a Danger Deck 1844 Ft, a From Dusk till Casa Bonita 3690 Ft míg a Bring the Crunch 3690 Ft.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Elmélkedő - Véget ért hát a Trónok harca, hogy tetszett?
2019.05.26. 00:00 PlayStation.Community
36 hozzászólás
Szerző: martin
!!SPOILER - SPOILER - SPOILER - SPOILER!!
Life is Strange 2 - Episode 3 (PS4, PSN)
2019.05.24. 15:30 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Petunia
California Love.
RAGE 2 (PLAYSTATION 4)
2019.05.23. 16:25 Játékteszt
10 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ismerős utakon.
FutureGrind (PS4, PSN)
2019.05.22. 14:42 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: JediEco
Futurisztikus csúszó-bigyó izé...
Giga Wrecker Alt. (PS4, PSN)
2019.05.22. 14:36 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: CocytusHUN
Pikachu! Téged választalak! - hangzik az ikonikus mondat, amint a széria egy újabb ta… he? Hogy mi? De hát a kiadó? Ez nem? Tényleg? Hm bocsánat.. khm akkor újra…
Sorozat - The Punisher, második évad
2019.05.21. 06:33 Cool-Túra
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Elcseszett életek vérmocskos panoptikuma.
ToeJam & Earl: Back in the Groove! (PS4, PSN)
2019.05.20. 15:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Azok a '90-es évek...
Venom Nighthawk Chat Gaming Headset
2019.05.19. 10:55 Techno
5 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Kell egy füles?
TEAM SONIC RACING (PLAYSTATION 4)
2019.05.18. 15:42 Játékteszt
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Úgy futol', alig érlek utol.
8-Bit Invaders (PS4, PSN)
2019.05.17. 11:02 PSC egyperces
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Egy harmadik típusú pofon a gamereknek.