PlayStation.Community

2018.12.16. 11:10 PlayStation.Community
50 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Megjött, elveszett, megvámolták, mást kaptam, sérült, a képen nagyobbnak látszott.

Adatlapom szerint 2000. február 8-án kezdtem eBay-ezni; olyan régen, amikor te, Kedves Olvasó, még azt sem tudtad, hogy létezik a világhálón egy ilyen "misztikus" szolgáltatás.
Nyilvánvaló, hogy az akkori eBay ott, akkor, közvetlenül az ezredforduló elején még nagyon sok szempontból teljesen más volt, mint amit a rendszer mai képe mutat: egy kissé zabolázatlan, csapongóbb, útkereső felület az eladásra és vásárlásra, más szabályokkal és másféle szokásokkal, mint mostanság. A két legfontosabb különbség azonban az, hogy nem volt tele az eBay ennyi bolttal, vagy boltként üzemelő magánszeméllyel, valamint nem volt ennyire megnyugtatóan biztonságos a rendszer, mint most.
Az eBay-nél a legnagyobb, legfontosabb és legkellemesebb változást számomra a PayPal fizetési rendszer csatolása hozta. Mivel én általában magáneladóktól vettem cuccokat, az volt a legfontosabb, hogy védve legyek az esetleges csalódásoktól, és a PayPal tényleg 100 százalékosan az én érdekeimet szolgálja.
Előtte csupán egy alkalommal szoptam be csomagot, de az azért fájt. Egy bontatlan vintage Star Wars figurát vettem meg gyűjteményembe, ami akkoriban párját ritkítóan gazdag volt országos szinten, de a cucc elveszett, és valahogy nem sikerült sehogyan sem bebizonyítani, hogy nem érkezett meg hozzám, ugyanakkor az eladó végig állította, hogy feladta. Hogy mi lett a kacifántos ügymenet tanulsága, már nem emlékszem, de nagyjából harmincezer forintom bánta a bulikát.
A PayPal használata után azonban minden egyes alkalommal, ha valamit megreklamáltam, azonnal visszaadták a pénzem az utolsó fillérig, még úgy is, hogy biztosan nem szegény eladó volt a hibás, hanem az a tetves féreg tolvaj, aki útközben lenyúlta a cuccot. (Akadtak persze nem "szegény" eladók is, például az a tajvani alak, akitől 8 alkalommal rendeltem motyót, mire a kilencedikre elveszett a pakk, ő pedig nem csak engem próbált átkúrni egy nemlétező csomagszámmal, de az eBay-t is. Vissza is kaptam a zsugát 2 óra múlva, ahogy közbelépett az eBay. A mai napig nem értem, miért érte meg neki 30 dollárral machinálni, hisz még mindig tőle rendelnék, annyira jó cuccai voltak.)

Az azóta eltelt közel 20 év rengeteget csiszolt és finomított online vásárlási szokásaimon. Hiába, ez is csak tapasztalat kérdése, mint sok minden más az életben. Most már tökéletes biztonsággal navigálok az online vásárlási lehetőségek - direkt nem írtam boltot - között, köszönhetően annak, hogy tartom magam eredeti szabályomhoz, miszerint én például soha semmilyen körülmények között sem vásárolok gyanús magyar személyektől gyanús felületeken gyanús szarokat, olyan rendszerekben, melyek primitívebbek az eBay 20 évvel ezelőtti állapotánál is. Emellett messzire elkerülöm a szomszédos országokba bejegyzett, szarért-húgyért ipari szemetet forgalmazó webboltokat is, melyeknél minden termék olcsóbb mindenki másnál, és amikor megérkezik a 16720 forintról 2995-re (fullkamuból) leárazott, szupertrendi divatnadrág, akkor látod, hogy a combodnál félre van varrva és hordhatatlan.
Ezt a gatyás esetet egyébként azért hoztam fel példának, mert barátom idén esett bele abba, amibe én 18 évvel ezelőtt, azaz most nyílt ki neki az online vásárlás opciójának frigyládája... vagy pandora szelencéje, mindegy. Ő most abba' van, hogy mindenhonnan mindent megrendel, ami neki tetszik, és igazából az sem érdekli, ha a beérkező cuccok fele méretre kicsi, nagy, minőségtelen szemét, vagy ha 1 hónapig b@szik visszajelezni neki a webshop, esetleg van pofájuk 2x ugyanazt a csomagot kiküldeni, ő azt is boldogan átveszi és kifizeti, mert ez, az online rendelgetés lett az új hobbija.
A kereslet-kínálat örök törvényei szerint mostanra iszonyatosan nagyra dagadt az online vásárlások mizériája. Az online boltok pontosan úgy szorítják vissza a "rendes" offline üzleteket, ahogyan annak idején az online oldalak elkezdték kinyírni a nyomtatott sajtót, de azért a helyzet még nem annyira vészes, hisz az a klasszikus vásárlási forma, amikor a kezedben tartod és a saját szemeddel látod a kiválasztott terméket, még mindig nagyon népszerű. Persze, rohadtul nem mindegy, hogy valaki milyen országban él, milyen városban / településen / faluban / tanyán, és ott milyen vásárlási lehetőségei vannak.

A webshopok és webes kereskedők egy része tényleg mindent megtesz azért, hogy elégedett vásárlói legyenek és magas szolgáltatást nyújtsanak. Mások nagyon igyekeznek, de erőforrásaik miatt, főleg a vásárlási szempontból sűrűbb időszakokban, a határaikat feszegetik. Aztán vannak olyanok is, akik olyan rendszert építettek ki, mely inkább a mennyiség, mintsem a minőség elvén működik. Végül sajnos akadnak olyanok is, akik kisebb vagy nagyobb mértékben, de okoskodnak és unfrankóskodnak. (Természetesen a vásárlók sem mind angyalok, de ez most nem ennek a cikknek a témája...)
Ma már marhára nem mindegy, hogy gyártótól, márkaboltból, nagykereskedőtől, viszonteladótól vagy gyűjtőoldalról rendelsz. Nem mindegy az ország, nem mindegy cég, nem mindegy a garancia és nem mindegy a csere menete sem.
Nem mindegy továbbá mivel, hogyan, milyen szolgáltatással fizetsz, milyen kézbesítési formulát, melyik futárszolgálatot választod, bevállalod-e a Magyar Posta "legendás" rendszerét, és van-e terved arra az esetre, ha küldeményed vámkezelés alá esik.
Véleményem szerint az online vásárlás menetét, lehetőségeit, etikáját és működését ugyanúgy oktatni kéne a vásárlóknak, mint sok minden más, buktatókkal teli szolgáltatást. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb embernek sem kedve, sem ideje, és talán képessége sincs egy olyan szamárlétrát végigjárnia, amin én átmentem 18 eBay-es évem alatt. Szerintem sokkal egyszerűbb dolga lenne a vásárlóknak és az online eladóknak / boltoknak is, ha a lehetőségek és elvárások egy dimenzióban mozognának, valamint mindkét fél tisztában lenne azzal, mik az opciói, törvény adta lehetőségei... bár ez egyelőre inkább utópia.
A PlayStation.Community ezen Elmélkedőjében beszélgessünk hát az online vásárlásokról és rendelésekről, shopokról és boltokról, eladókról és szolgáltatókról. Dumáljuk meg a tapasztalatokat, észrevételeket, adjunk ötleteket, osszunk meg tanulságot történeteket, fejtsünk meg problémákat, oszlassunk el félreértéseket, ismertessünk törvényeket és szabályokat, nyissunk fel szemeket, mely szeánsz végére talán ragad ránk annyi, hogy nagyobb biztonsággal mozgunk majd az életünket egyre inkább befolyásló online vásárlások komplex világában.

Meséljetek!
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
50. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.12.21. 13:29:19
LV11
+1
Válasz 46. MagicT üzenetére:
Köszi az infót! Ajjaj, nagy vásárlások lesznek itt!
49. martin  Főszerkesztő
2018.12.21. 09:24:56
LV27
+1
Válasz 46. MagicT üzenetére:
Király infó, köszi. Ezerszer rendeltem volna onnan, de nem küldték.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
48. Dragonken  Szerkesztő
2018.12.21. 00:06:02
LV16
Válasz 45. martin üzenetére:
Genau.
de miért nincs DK-n nadrág?
47. MagicT
2018.12.20. 21:35:49
LV1
https://i.imgur.com/pMlDZvk.jpg

Kep lemaradt...

Jp amazon .. sokkal kedvezőbb az ár a jp webshopoknal, és sokszor van exluzív előrendelői ajándék :) szóval jóság
46. MagicT
2018.12.20. 21:34:00
LV1
+1
Ha már amazon, jó tudni, hogy a japán amazon on( amazon.co.jp ) már van global shipping :) azaz küld hazánkba is :)
A magyar áfát ( ha meghaladja az értéke) az amazon nak kell fizetni a vételáral és posta költséggel együtt, ami így olcsóbb ( nem kell a 3500huf egyszeri vámkezelési koltseget kifizetni a magyar postának) és sokkal gyorsabb ( nem dekkol a küldemény a magyar vám -on heteket )
( extrém esetbe kikaphatja a vám szúrópróba ellenőrzésre, ilyenkor csak küldeni kell a dokumentumokat és semmi extra költség, max extra idő - de ez nagyon nagyon ritka )

Nekem eme gyöngyszem érkezett meg a jp amazon rol, 3(!!) Nap alatt :)
45. martin  Főszerkesztő
2018.12.20. 13:26:58
LV27
Válasz 42. Dragonken üzenetére:
Amazon.de?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
44. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.12.20. 11:58:10
LV5
Mindent megrendelek/lefoglalok a neten, az elmúlt 8 évben minden műszaki cikket, játékos "izét" így vettem, és sok mást is.
SOHA nem rendelnék viszont olyan boltból, melynek nincs minimum egy fizikailag létező, rendes nyitvatartással rendelkező üzlete, magyarországi cégszámmal, telephellyel stb. Nem azért, mert olyan rémisztő lennék személyesen, vagy mert Ők annyira félnének - csak míg emailben, telefonon sokkal jobban hajlanak lerázni az embert, és van rutinjuk kezelni az ilyesmit, irl azért más a feelingje egy reklamálásnak.

Személyesen veszem át a dolgokat, 4 eset volt, amikor nem, mert épp szabadságon voltam. De a futárral alkudozás, szabadság csak ezért, munkaidő-csúsztatás stb nem fér bele, mert TUDOM, hogy 10 esetből 2-3 esetben biztosan nem jönne a drága ember időre.

Olyan is volt TV rendelésnél, hogy nem csak az átvételt jeleztem, hanem megjegyzésként beírtam, hogy a helyszínen szeretném kibontani, kipróbálni a terméket, jelezzék ha ez problémát okoz. Nem okozott. :) (Mert ha szart adnak, tudom hogy van garancia, meg minden: de az emberben már nincs meg az a komplett érzés, hogy ezért dolgozott, és minden fain. - Hitelre soha, semmit...)
Az is szokásom, hogy nagy és drága óriásboltokban megnézegetem a termékeket, aztán 15-20% olcsóbban rendelem meg egy kisebb üzletben. :)

A PSN-es idők előtt volt olyan, hogy eBay-es gyerektől vettem dolgokat (pl. Dragon Quest 8, és más az országban nem forgalmazott cuccok) - természetesen kibontás, lemezellenőrzés a helyszínen. Azt is tudtam, hogy úgy ezerötöt tett rá az ottani árra, és azt is, hogy a csoportos rendelés miatt jól jött ki a dologból. De ha egy rakás téglatestre formázott szart küldenek neki, akkor Ő szopta be tövig a brét.
Márpedig nincs olyan random rendelgetős ismerősöm, akit minimum egyszer ne basztak volna át nem vicces összeggel.

Na a mostani Wish őrület a csúcsa a bulinak. Én nem értem, hogy képes valaki a 3. ócska vásári szart is megrendelni...
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
43. TCr64EU  Choose life
2018.12.20. 07:56:20
LV22
+1
Válasz 29. TCr64EU üzenetére:
Az Ali elfogadta a reklamációm, full refund.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
42. Dragonken  Szerkesztő
2018.12.19. 23:13:51
LV16
Tegnap jott meg a 3db usb type c kabel telohoz, tok uton van, de rendelek egy bt joyt is hozza, ha utazok magyarba mint utas akkor jo lesz emulatorokhoz. Tul kenyelmes az amazon :/
de miért nincs DK-n nadrág?
41. Dragonken  Szerkesztő
2018.12.19. 23:12:22
LV16
Válasz 40. Onimushaman üzenetére:
Senki sem nez ilyen fost mar oni.
de miért nincs DK-n nadrág?
40. Onimushaman  Szerkesztő
2018.12.19. 19:55:14
LV24
Cikkhez remek nezni valo a South Park uj evadanak zaro epizodjai. (22/9-10.)
señor
39. martin  Főszerkesztő
2018.12.19. 08:50:05
LV27
Válasz 38. TCr64EU üzenetére:
Nyilván ilyen is van, de sajnos ritka.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
38. TCr64EU  Choose life
2018.12.19. 08:46:48
LV22
Válasz 37. martin üzenetére:
Vágom, csak mellékesen fűztem hozzá.

Szerencsére megvan még a másik oldal is, pl. egy kisebb gazdaboltban voltam múlt héten, 30 éves forma kiscsaj, pörög, mint a gépszíj és csípőből ken-vág mindent.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
37. martin  Főszerkesztő
2018.12.19. 08:22:02
LV27
Válasz 36. TCr64EU üzenetére:
Igazából arra akartam kilyukadni, hogy itt az ideje a robot eladóknak a kereskedelemben.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
36. TCr64EU  Choose life
2018.12.19. 08:17:55
LV22
Válasz 35. martin üzenetére:
Egy Scitec bolttal jobban jársz.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
35. martin  Főszerkesztő
2018.12.18. 19:58:06
LV27
+1
Bemegyek ma egy csilligó-villogó bio-patikába, két igen kommersz terméket, C-vitamint és kalciumot venni. Kérdi a kedvesnek tűnő hölgy (sőt nem is egy, mindjárt kettő), mit szeretnék. Mondom. Elkezdenek tanakodni, de úgy, mintha szelénágyon kelesztett kadmium-izotópot kértem volna. Lefordulnak rólam és egy ilyen megmagyarázhatatlan túrába kezdenek a boltban, közben magukban motyognak.

Na, most egy ilyen boltban ugye van kilencezer apró színes dobozka. Ők is olvasgatják őket, én is. Az egyik hölgy megáll egy termékcsoport előtt, nézem én is, 8600 egy aprócska izé. Mondom, tényleg ne tessék már haragudni, de az ott az ár? Igen, az, nézzünk olcsóbbat? Hát - de ezt csak magamban mondom - mi a náthás faszom kerül egy dobozka kalciumon 8600 forintba, annyiból közel egy évre elég készletet veszek máshol.
Közben megérkezik egy úr. Leül a géphez, odamennek a hölgyek is, együtt gépeznek még egy percig. Rám néz a férfi, és kérdi: kalcium B, kalcium Q, kalcium C kellene-e?

Mondom köszönöm szépen, minden jót.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
34. Onimushaman  Szerkesztő
2018.12.18. 18:37:27
LV24
Válasz 31. megasuti üzenetére:
Account managment, payment es torolni a kartyat igeny szerint.
señor
33. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.12.18. 15:35:37
LV23
Magyar oldalakról rendelek, eddig mindíg, minden rendben ment.
A feleségem meg akart lepni egy Playstation LED dobozzal, ő rendelte, előreutalta a lőszert, de a termék nem érkezett meg....:( még nem reklomálta meg,meló, szülés, hazaérkezés...stb. ( azt hiszem e-bay) de már lemondtunk róla, mondjuk egy próbát megérne....
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
32. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2018.12.18. 14:31:32
LV10
Én most vaterán adtam el pár cuccot, mind MPL-el küldtem, és full meg vagyok elégedve velük, volt, amit 17 után adtam le, mégis másnap ott volt.
Online vásárlással ki vagyok békülve, de ilyenkor is sokszor a személyes átvételt preferálom. Ha meg húzósabb cuccot veszek, akkor előbb neten leinformálok mindent, de csak személyesen intézem.
"Alea iacta est"
31. megasuti  PlayStation.Community tag
2018.12.18. 13:48:47
LV4
A PSN nagyon megbízható :) Csak néha feltörik, és ellopják az adatokat :(

Bankkártya adatot sehova nem mentek, ennek ellenére a PSN ismeri a kártyám, és automatikusan megterheli vásárláskor... hogy is van ez ?
30. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.12.18. 13:48:09
LV11
Vasárnap elmentünk egy elektronikai cikkeket forgalmazó boltba, kellett egy bizonyos háztartási eszköz. Nagy nehezen kiválasztottuk a nekünk tetsző modellt, erre kiderült, hogy elfogyott, csak a kiállított darab van, és nem tudják mikorra várható.
Hazamentünk, megrendeltem az amazonról (vasárnap este), ma (kedd) délelőtt megérkezett a cucc. És még olcsóbb is volt.
29. TCr64EU  Choose life
2018.12.18. 09:32:42
LV22
Aliról ma egy 24 oldalas felnőtt színező "artbook" helyett kaptam két ív matricát.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
28. Onimushaman  Szerkesztő
2018.12.18. 05:31:28
LV24
Válasz 23. B_Renato97 üzenetére:
Juj, kellene bele egy aksi is. :D
señor
27. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2018.12.17. 13:06:47
LV6
Válasz 26. martin üzenetére:
Ez nem jó hír. Mostanság kezdtem jobban tőlük rendelni. Wish totálisan kerülős lett s az Aliexpressnél is a kiemelt státuszom (és rengeteg elköltött cash dacára) szívóztak egy legutóbbi reklamációnál ami után összevesztem velük.

Nem lesz lassan normális kínai bevásárlóhely?!
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
26. martin  Főszerkesztő
2018.12.17. 08:43:21
LV27
+1
GearBest és a polkorrekt ügyintézés:

Rendeltem egy túlélőkést táborozáshoz. Szépen meg is jött, remek termék. Igen ám, de hiányzott belőle egy alkatrész, a tűzgyújtó / élező stick. Megreklamáltam, mondja a problémamegoldó alkalmazott: ilyen komponens nincs a leírásban. Mutatom neki a képet: itt van a stick a tokjában, itt van az eredeti képen is, és itt az én késem képe, üres a hüvelye. Jön a válasz: ezt ki kell vizsgálni.
Vizsgálja a jóember 4 napig, jön a megoldás: az ár egynegyed részét visszaküldik. Mondom köszi, nekem nem kell a pénz, nekem stick kell, hogy tüzet tudjak gyújtani a vadonban. Nem. De. Nem. De. Na, végül erőszakosan visszaküldték a pénzt.

Tanulság: az eladó bukott a pénzéből, nekem nincs tűzgyújtóm. Mindenki rosszul járt, de el lett intézve erőből.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
25. Dzson  Szerkesztő
2018.12.17. 00:07:39
LV6
Anno US NTSC playstationom volt, törölközőben behozott. Amcsiból rendeltem játékokat hozzá jó 2 évig, mert a később megjelenő PAL gép egy lassú vacak volt rosszabb grafikával.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
24. Noob  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 23:41:52
LV6
Telefont, tévét és minden műszaki cikket a neten vásárolok évek óta. Jóval olcsóbb és kényelmesebb.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
23. B_Renato97  Szerkesztő
2018.12.16. 21:49:44
LV4
+1
Ha nem is teljes mértékben, de azért én is végig jártam a rendelős szamárlétrát. Annyi különbséggel, hogy én itthoni oldalakról is serényen vásárolgattam. Aztán, amikor megpróbáltam valamit eladni, akkor nyílt ki előttem a világ. :D

Az Ebay-el kezdtem és hiába látogattam meg más oldalakat, még mindig ezt használom a legtöbbet. Egy Game Boy Advance játék sikertelen eladása után, láttam YT oktató videóban, hogyan is kell ebay-en eladni és vásárolni. A siker villámgyors volt, többszörös áron sikerült a játékot eladnom egy brazil figurának (gondolom ott ritka példánynak számított). Az eladásból származó bevételt leadóztam, ahogy azt illik, (vagy nem :D) és még így is jó pár játékra való összeg figyelt az online számlán. Láss csodát, akadt pár olyan cím számomra potom összegekért, ami nálunk elérhetetlen vagy nagyon drága volt. Az eladás - vásárlás egyensúlyt a középsuli vége borította fel, ahol híre ment, hogy tudok rendelni iPhone tokokat, haszontalan tárgyakat és ázsiai kajákat (ami persze kibírja a szállítást). Akkor beindult a shopping, kis jutalékot raktam magamnak a levelezgetés, rendelgetés, értesítővel postára járás okán, úgyhogy nagyon jól elvoltam a plusz bevételemmel, miközben másnak is örömet okoztam.
Ezen időszak alatt, olyan vicces sztorik kerekedtek, hogy valaki nekem és a kedves ebay árusnak köszönhetően 1 hétig Pikachu cosplayben járt suliba xD. Máskor pedig az extrém ízvilágú mézes csirkés ízű chipstől bűzölgött a terem.

A vásárlás mellett persze rengeteg cuccal jöttek a haverok, amiért esetleg külföldön többet is fizetnének így történt, meg hogy egy teljes évig kiérdemeltem az Ebay által kiosztott Top Rated Seller feliratot a profilom mellett. A sulinak vége lett, a dolgok ellaposodtak, a top rated banner is lekerült az oldalról, így már csak magamnak, szüleimnek és a szállodában dolgozó takarítónak rendelgetek. Ritka alkalmakkor Onimushaman barátomnak, akinek sikerült megjavítani a laptop ventilátorát pár ezer forintból a több mint 10 ezer helyett, az ebaynek és egy kis szerelésnek hála. :)
22. taron  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 21:48:17
LV5
Vannak a jól bevált helyek(ebay, zavvi stb) és az ad hoc vásárlások. Egy biztos, ha van paypal akkor azzal cashelem, illetve a túl olcsó helyekről elolvasom a review-kat. Rengeteg cuccom van netes vásárlásból és 99% pozitív élménnyel rendelkezem a dologgal kapcsolatban, arról nem is beszélve hogy mennyi lóvét spóroltam vele. Az utóbbi időben sok műszaki cikket is vettem magyar webshop-okból és érdekes módon minddel meg voltam elégedve. De az ilyen magyar ebay koppintásoktól az isten mentsen meg......
Ar0nka
21. martin  Főszerkesztő
2018.12.16. 20:14:48
LV27
+1
Válasz 19. Bogyi007 üzenetére:
No prob.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
20. persuid  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 18:03:20
LV3
+1
Online csak Magyarországról rendelek.
Külföldről nem,de nem azért, mert nem bíznék az ottani webshopokban,egész egyszerűen hülye vagyok az ilyen paypal-os,meg bankkártyás dolgokhoz.
Van egy nagyon jó barátom,aki megrendel nekem külföldről játékokat,ha úgy adódik.

Még egy megjegyzés ahhoz amit martin is megemlített:NAGYON sok embernek ez már hobbi,sőt már-már kezelendő betegség.
Egy MOL kúton dolgozok,ahol PickPack és Postapont átvevőhely is igénybe vehető.
RENGETEG csomagunk jön mindennap,ami kényelmes ugyan a vevőnek,de nekünk nem,főleg ha raktárnak tekintenek minket és egy hét múlva viszi el a csomagját a delikvens.
Nagyon sok kóros rendelgető van,akik hetente két-három csomagot is rendelnek.
Ja és sokan nem tudják,hova rendeltek,mikor,milyen néven.
Anri,you are the breast...I mean the best
19. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2018.12.16. 18:02:50
LV6
Válasz 4. martin üzenetére:
Bocsi főnök! Mobilról vagyok és mellé nyomtam az oké jelet....
Valahogy varázsold át pozitivra.
Túl nagy az ujjam a telóhoz képest...
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
18. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2018.12.16. 17:59:08
LV6
Az online rendelésekre az előző konzolgenerációban szoktam rá amikor is jó volt a font árfolyama és az ottani webshopokban marha jó árakért lehetett venni a lemezes játékokat. Általában olyan 7-8 lemez volt a csomagokban amiknek olyan röhejesen olcsó volt a postaköltsége is hogy a postásom is hüledezett hogy onnan hogy került csak ennyibe.;-)

Azóta megfutottam már az Amazon, AliExpress, Wish, Ebay és GearBest köröket is és örülök hogy a PayPal mellett van Mastercard Online is.

Rutinos vásárló vagyok már szerencsére a "madarak" nem tudtak megkopasztani - ellenben őket én sikeresen jelenteni tudtam.

Itthonról is szoktam online rendelni, előtte személyesen feltérképezem az árut, aztán kihozatom magamnak vagy esetleg ingyen átveszem ha a közelben van rá lehetőségem.
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
17. Tuco  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 17:56:29
LV1
+1
Én nagyon szeretem az online vásárlást! Az ebay már kb.annyi ideje fut nálam is mint Martinnál. Japánból sokat vásároltam soha nem volt semmi gondom pedig nem filléres cuccokat vettem. Antik japán fegyverek, szerelékek stb. Régebben a vám se volt gond. Volt, hogy az 1000USD-s Wakizashit ki se bontották csak hozta a postás. Ma már ez megváltozott sajnos és minden szart átnéznek meg vámolni akarnak. Ettől függetlenűl ez egy szenzációs dolog mert olyan dolgok válltak elérhetővé a számunkra amik itthon elérhetetlenek lennének. Egyszer basztak át egy amcsi vásárlásnál ott buktam a lóvét de ez a saját jóhiszeműségemnek köszönhető.
De ezen kivül is rengeteg online felületen vásárolok. Jobban szeretem ezt mint bemenni a boltba és elbaszni az időm mert nagyobb a választék, jobbak az árak és akár a melóban is vásárolhatok a ráérő időmben.
16. casualgamer  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 15:47:56
LV1
+1
Válasz 15. casualgamer üzenetére:
Soha nem veszett el semmi,a posta és a futárokkal is elégedett vagyok,mindig mindent megkaptam,ahogy írják e-mailben vagy az Amazon appon.
15. casualgamer  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 15:45:35
LV1
+1
Amióta németországban élek,sokat rendelek online. Álltalában az Amazonról. Ruhát,cipőt,melós ruhát,cipőt,mosógépet,telefont,háztartási gépeket stb... olcsóbb mint máshol és a lakáshoz hozzák általában 2 múlva. Ha valami nem jó visszaküldöm és küldenek nagyobbat, kissebbet vagy akármi.
Amikor iphone-t,vettem simán kiírtam hogy hagyják az ajtó előtt. Nem merül fel hogy valaki elvinné vagy kárt tenne benne.
Egyszer qrtak át egy psvitával ebayen, csaló volt vagy meghalt közben vagy mittudomén.Több évre visszamenően pozitív értékelése volt. Kb 30 ember nem kapta meg akkor a cuccát,a többiek túracuccokat rendeltek. 120€-m bánta,ebayről azóta nem rendelek.
14. Asher  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 15:30:35
LV2
+1
Régen sokat rendeltem Angliából még PSPre. Mikor 250 ft volt egy font. Csoró gyere voltam na. Sőt egy Castlevaniat amerikából rendeltem.
A legutolsó külföldi rendelésem a Metro Last Light volt Ps3-ra, ami nem érkezett meg, de a bolt korrelt volt és visszafizette.
Mostanában minden online probálok rendezni, elektronikai cuccokat viszont jobban szeretem boltban, a lakhelyem közelében. Sokkal könnyebb a garanciát így intézni és nem kell visszaküldeni ki tudja hova.
PSN ID: Asher0482
13. martin  Főszerkesztő
2018.12.16. 15:27:59
LV27
+2
Hmm, lehet ez a téma pár évvel még megelőzte a korát. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
12. martin  Főszerkesztő
2018.12.16. 14:44:35
LV27
+3
Válasz 9. MagicT üzenetére:
2000-es években egy minimum negyvencentis kartondoboz, tele Atari 2600 kazettákkal, vagy 10 kiló, jött meg 30 dollárért. Ma egy csomag matricát küldenének el ennyiért.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
11. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 14:32:18
LV5
+1
Itthonról nagyon sok helyről rendelek online, mivel itt vagyok a világ végén, így mégha kapható is valami, az drága. Vannak persze bejáratott helyek. Bankkartyával fizetek elsősorban, ha nincs, akkor PayPal vagy Barion, mindkettő bevált.

E-bay is teljesen jó, persze tudni kell használni (értékelést figyelni), PayPal nagyon jól együttműködik vele. Önmagában viszont nem tökéletes, eddig 2 gondom volt, mindkettőt elutasították alapból.
Az egyiknél egy gagyi minőségű terméket küldtek a reklamozott helyett. Leírtam, mi a bajom a szabályzatuk alapján, de csak annyi volt a válasz, hogy én kezdeményeztem a fizetést. Igaz, hogy a panaszomban nem ez állt...
A másiknál Google Play-ről volt levonva duplán ugyanaz a termék 10 perc eltéréssel. Itt is megírtam, nem érdekelte őket. Ja és a második levonást úgy csinálta, hogy a fizetéshez használt kártyát letörültem az első után az alkalmazásból, ezt ellenőriztem is. Érdekesség, hogy utána megint meg kellett ezt tennem, mert valahogyan fent volt újra a kártyaszámom. Ja és ez 15 percen belül történt, azon a telefonon, amit én kezeltem ez idő alatt végig.
10. Sakamoto_14  A bölcs
2018.12.16. 14:21:24
LV20
+2
Válasz 1. HUN_GERGO üzenetére:
Ezt támogatom. Kaján kívül alig vásárolok tárgyi dolgokat. Minden fölöslegesen megvett szarsággal csak még jobban növeli az ember az ökológiai lábnyomát. Ha nagy ritkán kell valami, van, hogy rendelek webboltból. Általában jó tapasztalataim voltak eddig.
2018.12.16. 14:05:28
LV1
+1
Kb. 12 eve megy nalam az ebay es a kulfoldi webshopok..
Sok mindent sikerult megtapasztalni.. meg tobb mindent beszerezni.

kb. 300 vasarlasbol 2-3 alkalommal volt gond..

Csalas aldozata ami komolyabb volt, egyszer voltam csak.. hamisitott neo-geo aes jatekot kaptam (nagy osszeg) , itt egy email megoldotta, amiben jeleztem, hogy kesz vagyok rendorsegi feljelentest is tenni.. visszakuldte a penzt a maganszemely.

Regen nem volt vam.. volt hogy 72cm tv doboz volt kitomve japan n64 konzolal, jatekokal stb.. siman hozta a postas..
Manapsag minden cuccom kiszedik a vamon, ha vammentes akkor is..

Jo par eve nagyon megerte japanbol ritka jatekokat rendlni, retro fronton.. majd a japan webshopok egyszercsak atrendeztek teljesen az arszabasukat.. :/ jol megemeltek az araikat, mikor lattak hogy nyugat europa meg usa mindent megvesz..

Mai napig rendszeresen vasarolok online , kb 70% online 30% offline.
8. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 13:41:40
LV1
Válasz 7. martin üzenetére:
Ja! Sokat, én nem tudok írni. :-)
7. martin  Főszerkesztő
2018.12.16. 13:21:14
LV27
Válasz 6. PDHiv üzenetére:
Mit jelent az, hogy "ennyit"?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
6. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 13:15:12
LV1
+1
Hihetetlen, hogy ennyit tudsz írni. (Martin)

Én erről a magyar tróger dologról nem tudtam. Egyszer nem jött meg a rendelt cucc ebayről, kaptam visszafizetést, de a kínai eladó megkért, hiogy ne adjak negatív visszajelzést, elküldi mégegyszer, úgyis csak egy olcsó telefon kijelző védő fólia.
5. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 11:44:39
LV11
+3
-1
Válasz 4. martin üzenetére:
Az majd egy következő téma legyen! :)

Na akkor pár tanács a bizonytalanoknak (ahogy láttam, sokan még mindig “félnek” rendelni): ha payapallal fizetsz, minden rendben, 100%-ban védve vagy. Érdemes megbízható, bevált boltokból rendelni (Amazon pl). Ha drágább a cucc, érdemes priorityval/trackinggel rendelni, nehogy baj legyen. Ebayen 99% alatti ratinggel rendelkező eladókat felejtsük el. Magyar oldalakat (vatera stb) szintén.
4. martin  Főszerkesztő
2018.12.16. 11:32:25
LV27
-1
Válasz 2. Zsolt üzenetére:
Direkt nem akartam, hogy ebbe az irányba menjen el a beszélgetés, hogy ne tróger magyar okoskodási / csalási / visszaélési szokások legyen a téma.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
3. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 11:32:04
LV11
+1
Még egyet hozzátennék: ma már kizárólag a munkahelyemre rendelek mindent, így már nem kell többet izgulni, postásra várni, értesítővel a postára menni. Baromi kényelmes.
2. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 11:29:17
LV11
+1
Na egy nekem való téma! :) Én is végigjártam a szamárlétrát, amikor először lehetőségem nyílt “külföldről rendelni”, nem hittem el, hogy bármit megvehetek, amit a pénztárcám enged. Volt egy időszakom is, amikor minden egydolláros vackot megrendeltem az ebayről. Volt, amikor irreálisan drága japán cuccokat vettem a hlj-től. Most már azért “felnőttem”, és beállt egy rendszer. Többnyire az amazonról rendelek, de ha úgy van, megvannak egyéb bejáratott helyeim is (bookdepository például).

Most nem kezdek el sztorizni (majd későbbi kommentekben, ha eszembe jut valami érdekes), annyit jegyeznék meg, hogy a múltban sok webbolt, aki szállított Magyarországra, egy idő után megunta a tipikus magyar ügyeskedéseket (bekamuzzák az emberek, hogy nem jött meg a cucc, visszakérték az árát), és beszüntették a magyar postázást. Mostanában sajnos ezt látom magyar képregényes körökben, néhány okos fefedezte, hogy kérdés nélkül újra küldenek mindent a könyvesboltok, és ezzel nagyon durván visszaélnek.
1. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.12.16. 11:11:17
LV15
+2
Nem nagyon vásárolgatok online, szóval velem rosszul járnak! ;)

Lehet, hogy mivel a kereskedelemben dolgozom megölte bennem a nagy vásárlási mániát, szinte csak olyan dolgot veszek amik biztos kellenek
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.
DRAGON BALL Z: KAKAROT (PLAYSTATION 4)
2020.02.05. 16:42 Komment
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Son Goku legendája.
Jurassic World Evolution - a kiegészítő csomagok (PS4, PSN)
2020.02.04. 14:07 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A rövid, a bosszantó és a jó.