PlayStation.Community

2018.12.24. 11:12 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Liftkezelő lettem.

(A játékhoz ajánlott, de nem kötelező a Move kontroller.)

Sokakat elriaszt a VR, mert rosszullétként élik meg. Ennek egyik fő oka a sok forgás, mocorgás. Ugyanakkor több olyan program is kapható már a Sony sisakjához, ami szimplán, egy helyben csücsülve játszható, így a csúnya, rossz motion sickness és társai kikerülhetőek. A Floor Plan pont egy ilyen rövid, bárki számára élvezhető, fejfájás és hányásmentes alkotás.

Az egész stuff egy liftben játszódik, célunk pedig egy védőruha darabkáinak megszerzése lesz. Minden emeleten megállhatunk és interakcióba léphetünk dolgokkal két kacsónkat használva, amikben – jobb esetben – egy-egy Move irányítót szorongatunk. Egyfajta logikai játszmába kerülünk, ahol a szintekről megszerzett tárgyakat próbáljuk ki a környezeten vagy egy adott személyen. Ahogy egyre több ruhadarabot zsákolunk be, úgy nyílnak meg további emeletek, így a vége felé már nehezebb lesz emlékezni, hogy hol kellene felhasználni az eszközöket.
A game jó pofa kis gondolkodós cucc, amiben akad néhány feladvány, aminél pár perc után elkezdhet viszketni a tenyér, hogy az internettől várjuk a megváltást, de a csábítást leküzdve szürkeállományunkat és memóriánkat megerőltetve édes lesz a siker. Közel egy óra alatt ki lehet okoskodni az egészet, majd a további trófeák nyújthatnak kihívást (köztük a speedrun lehetősége).
A Floor Plan árérték arányában kiváló belépő cím lehet a VR-ral ismerkedő - és idegenkedő - játékosok felé. Akik pedig ez idáig is falták az élményeket biztosító gammákat, azok egy remek alkotást szólíthatnak magukhoz. Egyedül talán a rövidségét rónám fel neki, minden más szempontból teljesen rendben van.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Turbo Button
Fejlesztő: Turbo Button
Megjelenés: 2018.05.08.
Ár: 1844 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 339.48MB
Web: http://www.turbo-button.com/games/floorplan
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények