.
 

PlayStation.Community

2018.11.29. 17:30 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: angyalkus
Értékeld a cikket!
Éjféli diszkóparti.

(E kedvcsináló az új PlayStation 4-es port alapján készült. Tesztünket az eredeti PlayStation Vita verzióról a kapcsolódó linkek között találod.)

A 2015-ös PS Vita Persona 4 spinoff több szempontból is fura volt. Bár nem ez volt a széria első spinoffja ami a Persona 4 történetét próbálta kitölteni (jött mellette az Aréna és a Q, emellett a Golden is adott hozzá), senki nem gondolta volna, hogy egy sorozatos halálesetek megoldásáról szóló középiskolai RPG-szimulátor egy táncolós ritmusjátékkal fog visszatérni. Sokan bőrlehúzást emlegettek, fel voltak készülve ezen rész bukására, amiből végül az ellenkezője lett. Senki nem értette, hogyan voltak képesek a bravúrra, viszont az Atlus a Project Divákat fejlesztő Dingo Inc.-el karöltve egy szolid, szórakoztató programot tett le az asztalra, egy konzisztens történettel.

Tette mindezt lelkesedéssel, gyönyörű grafikával és törődéssel. A történet a Persona 4 Golden után kb. egy hónappal játszódik. Rise, a csoport ügyeletes idolja vissza akar térni a showbiznizbe, így megkéri barátait, hogy csatlakozzanak, mint háttértáncosok egy közelgő eseményhez, aminek a központi témája a barátság, kötelékek és szeretet. Mielőtt felléphetnének, a próbák között hírt kapnak a kiadó másik idolcsapatának eltűnéséről. Innentől fogva jön a szokásos nyomozózsdi, az idolok elfojtott gondjainak feltörése, és az árnyékvilág visszatérése.
Itt viszont az árnyakat harc helyett tánccal kellett leverni. Mert a tánc az önkifejezés egy formája, avagy tisztában kell lenned belső érzelmeiddel, hogy azokat kifejezhesd, és így előhívd a personádat. Furcsa módon tekert logika, de tökéletesen érthető az alapsztorit ismerve.
Ezért is ez a játék első sorban rajongóknak készült, olyanoknak, akik játszottak az eredeti, vagy a Golden résszel. Az idei, PS4-es verzió egy az egyben portolja Vitáról a programot, minden maradt a régiben, immár full-HD-ban vetítve (egyedül a note scratching került át az analog karokra).

Akinek kimaradt, összegzem: végigmehetsz a sztori módon, ami kb. olyan 10 óra körül mozog. Hasonlóan az arénához, a chapterek között lesznek harcos (itt tánc) szegmensek, amik szükségesek a továbbhaladáshoz.
A másik mód a Free Dance. Itt kiválasztva a karaktereink viseletét különböző, általunk választott nehézségeken vethetjük magunkat a dalokba, amikből szám szerint 27 kapott helyet - ami nem sok, viszont a sztori kitoldja a játékidőt.
Itt fontos megemlítenem, hogy jelenlegi állás szerint a PS4-es verzió csak a Persona Dancing 3+5 csomagja mellett elérhető, önmagában nem kapható, bár ez változhat a jövőben. (Ezért is nem értem, hogy a DLC-k miért nem kaptak helyet a játékban, ha már grátisz progiról van szó? Tizenhárom dal volt még a Vita verzióhoz, és 3 táncos, Marie, Adachi, és Hatsune Miku. A DLC menüpont benne maradt a progiban, szóval számíthatunk ezek visszatérésére.)

Ezt leszámítva a program maradt olyan jó, mint volt, bár nekem néha számok között jelentkezett egy kis audio-lag, ami, ha emlékezetem nem csal, a Vita programban szintén jelen volt - ezt javíthatták volna. Grafikailag jól néz ki nagyképernyőn, egyedül az anime átvezetőknél tűnik fel, hogy eredetileg másmilyen felbontásban készültek.
Akinek anno kimaradt a game és nem sajnálja rá a pénzt, nyugodtan szerezze be, viszont, akik már birtokolták Vitán kihagyhatják, hisz a felbontáson kívül különbség nincs a két verzió között.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Elmélkedő - Polkorrekt tartalmak a videojátékokban
2018.12.16. 11:00 PlayStation.Community
59 hozzászólás
Szerző: martin
Most akkor milyen bőrszínű és mely vallású ember ölhet büntetlenül milyen neműt és milyen korút?
Mutant Year Zero: Road to Eden (PS4, PSN)
2018.12.12. 15:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: martin
Micsoda? Miss? HÁT MISS AZ ANYÁD, AZ!
Star Wars Pinball: The Force Awakens Pack (PS4, PS3, PSV, PSN)
2018.12.12. 08:25 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Masamune
Csak le ne TILT-son az erő...
RIDE 3 (PLAYSTATION 4)
2018.12.11. 09:00 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Megtáltosodott motoros.
Defenders of Ekron: Definitive Edition (PS4, PSN)
2018.12.10. 09:32 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Szívatás Level 1000.
RiftStar Raiders (PS4, PSN)
2018.12.09. 21:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Shoot-Loot-Death-Restart-Death-Restart.
Marvel's Spider-Man - Turf Wars kiegészítő csomag
2018.12.08. 09:33 Kedvcsináló
13 hozzászólás
Szerző: JediEco
Kevésbé ütős a műanyag kalapács.
Oh My Godheads (PS4, PSN)
2018.12.07. 09:08 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Az istenek a fejükre estek.
Nefarious (PS4, PSN)
2018.12.06. 19:17 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Fordul a kocka, avagy egy bűnöző családjában is történhet tragédia.
11-11: MEMORIES RETOLD (PS4)
2018.12.05. 12:43 Játékteszt
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A Nagy Háború vérmocskos poklának gyönyörűen megfestett tablóképe.