PlayStation.Community

2018.11.29. 17:30 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: angyalkus
Értékeld a cikket!
Éjféli diszkóparti.

(E kedvcsináló az új PlayStation 4-es port alapján készült. Tesztünket az eredeti PlayStation Vita verzióról a kapcsolódó linkek között találod.)

A 2015-ös PS Vita Persona 4 spinoff több szempontból is fura volt. Bár nem ez volt a széria első spinoffja ami a Persona 4 történetét próbálta kitölteni (jött mellette az Aréna és a Q, emellett a Golden is adott hozzá), senki nem gondolta volna, hogy egy sorozatos halálesetek megoldásáról szóló középiskolai RPG-szimulátor egy táncolós ritmusjátékkal fog visszatérni. Sokan bőrlehúzást emlegettek, fel voltak készülve ezen rész bukására, amiből végül az ellenkezője lett. Senki nem értette, hogyan voltak képesek a bravúrra, viszont az Atlus a Project Divákat fejlesztő Dingo Inc.-el karöltve egy szolid, szórakoztató programot tett le az asztalra, egy konzisztens történettel.

Tette mindezt lelkesedéssel, gyönyörű grafikával és törődéssel. A történet a Persona 4 Golden után kb. egy hónappal játszódik. Rise, a csoport ügyeletes idolja vissza akar térni a showbiznizbe, így megkéri barátait, hogy csatlakozzanak, mint háttértáncosok egy közelgő eseményhez, aminek a központi témája a barátság, kötelékek és szeretet. Mielőtt felléphetnének, a próbák között hírt kapnak a kiadó másik idolcsapatának eltűnéséről. Innentől fogva jön a szokásos nyomozózsdi, az idolok elfojtott gondjainak feltörése, és az árnyékvilág visszatérése.
Itt viszont az árnyakat harc helyett tánccal kellett leverni. Mert a tánc az önkifejezés egy formája, avagy tisztában kell lenned belső érzelmeiddel, hogy azokat kifejezhesd, és így előhívd a personádat. Furcsa módon tekert logika, de tökéletesen érthető az alapsztorit ismerve.
Ezért is ez a játék első sorban rajongóknak készült, olyanoknak, akik játszottak az eredeti, vagy a Golden résszel. Az idei, PS4-es verzió egy az egyben portolja Vitáról a programot, minden maradt a régiben, immár full-HD-ban vetítve (egyedül a note scratching került át az analog karokra).

Akinek kimaradt, összegzem: végigmehetsz a sztori módon, ami kb. olyan 10 óra körül mozog. Hasonlóan az arénához, a chapterek között lesznek harcos (itt tánc) szegmensek, amik szükségesek a továbbhaladáshoz.
A másik mód a Free Dance. Itt kiválasztva a karaktereink viseletét különböző, általunk választott nehézségeken vethetjük magunkat a dalokba, amikből szám szerint 27 kapott helyet - ami nem sok, viszont a sztori kitoldja a játékidőt.
Itt fontos megemlítenem, hogy jelenlegi állás szerint a PS4-es verzió csak a Persona Dancing 3+5 csomagja mellett elérhető, önmagában nem kapható, bár ez változhat a jövőben. (Ezért is nem értem, hogy a DLC-k miért nem kaptak helyet a játékban, ha már grátisz progiról van szó? Tizenhárom dal volt még a Vita verzióhoz, és 3 táncos, Marie, Adachi, és Hatsune Miku. A DLC menüpont benne maradt a progiban, szóval számíthatunk ezek visszatérésére.)

Ezt leszámítva a program maradt olyan jó, mint volt, bár nekem néha számok között jelentkezett egy kis audio-lag, ami, ha emlékezetem nem csal, a Vita programban szintén jelen volt - ezt javíthatták volna. Grafikailag jól néz ki nagyképernyőn, egyedül az anime átvezetőknél tűnik fel, hogy eredetileg másmilyen felbontásban készültek.
Akinek anno kimaradt a game és nem sajnálja rá a pénzt, nyugodtan szerezze be, viszont, akik már birtokolták Vitán kihagyhatják, hisz a felbontáson kívül különbség nincs a két verzió között.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
ReadySet Heroes (PS4, PSN)
2019.11.13. 10:25 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Nem mind arany, ami Sony.
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.
JURASSIC WORLD EVOLUTION (PLAYSTATION 4)
2019.11.07. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Őskövület.
Monster Jam: Steel Titans (PS4, PSN)
2019.11.07. 09:36 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MrZ
Papírszörnyek.
Mozi - Terminátor: Sötét végzet
2019.11.05. 20:55 Cool-Túra
23 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Megrohadt (élő) szövet, elrozsdásodott fémváz.
WWE 2K20 (PS4)
2019.11.05. 07:49 Komment
7 hozzászólás
Szerző: HTB
GLOW - Gigantic Losers of Wrestling.
Erica (PS4, PSN)
2019.11.03. 15:22 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Avagy így játsszunk közösen filmet - magyar felirattal.
Képregény - A Sith Sötét Nagyura
2019.11.02. 19:24 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Sötét felemelkedés.
DEATH STRANDING (PLAYSTATION 4)
2019.11.01. 08:01 Játékteszt
151 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Az út a cél.