PlayStation.Community

2018.11.30. 13:53 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
A tudás szórakozás!

(A Knowledge is Power a PlayLink játéksorozat részét képezi, amelyeket elsősorban okostelefonnal vagy tablettel kell játszani, és le kell hozzájuk tölteni egy ingyenes, a címmel azonos alkalmazást. A kapcsolódó linkek között más hasonló játékokat találsz.)

Az olvasók nagy része bizonyára fel tud idézni egy olyan emléket, amikor a családdal összekucorodva, vagy épp valami összejövetelen, akár a háttérben, akár a középpontban vezeti Vágó István jellegzetes hangjával a Legyen Ön is Milliomos!-t. Csak ott van az az idegtépő lassúság, ahogy az egyre magasabb összegért küzdő játékost kínozza a műsorvezető, a társaságban pedig mindig van valaki, aki tudja a választ a kérdésre.
Nos, a magyarul is játszható Knowledge is Power ezt a hangulatot és érzést hivatott egy kompakt csomagban előidézni, amitől a laza összeröffenés vagy a családi vacsora egy jópofa, humorral teli ki-mit-tuddá alakulhat.
A játékhoz a komplex kontroller helyett elég a vezérléshez egy okos készülék, amit követően kiválasztjuk karakterünket, majd irány a műveltségi vetélkedő. A móka során témaköröket választhatunk, és azon belül négy lehetőség közül kell rábökni a helyes válaszra – a következő kérdéscsokor pedig az előző egyfajta leágazása, így egy laza tematikai nyomvonalon haladhatunk. Mindenki pontot kap a helyes válaszért, de az jut a legtöbbhez, aki a leggyorsabb. A sima feleletválasztós feladványok közé pedig időnként egy spécibb feladatot pakol a program, ahol kifejezéseket kell egymáshoz társítani. A popkultúrától a történelmen keresztül a sportig van itt minden, apró nehezítésekkel pedig finoman keresztbe tehetünk a játékostársaknak – például zöld trutyi takarja el válaszlehetőségeiket, amit először le kell pucolniuk. Hatalmas pozitívum, hogy hiába halmoz fel valaki rengeteg pontot a kisebb körökben, az csupán egy lépéselőnyt jelent a nagy fináléban, így elsőkből könnyedén lehetnek utolsók, és persze utolsókból elsők.

A Knowledge is Power kiváló lehetőség gyors kis mérkőzésekre, ahol egyrészt próbára tehetik az érdeklődők műveltségüket, másrészt folyamatosan tanulhatnak érdekességet. Mindezt egy humoros köntösben, egy jópofa magyar szinkronnal is megáldott műsorvezetővel, ötletes beszólásokkal és szórakoztató megvalósítással, ahol a legnagyobb jutalom a társaság és a közös móka. Lehetne kissé gördülékenyebb az egész folyamat, és a magyar nyelv mellé sajnos kapcsolódó kérdések már nem kerültek – tehát a nálunk például soha nem adott televíziós műsorokra ugyanúgy rákérdez –, de ez legyen a legnagyobb gond ennél a remek, könnyen kezelhető gyöngyszemnél, amely hidat képez a videojátékozók és a témát kevésbé ismerők között.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Sony Interactive Entertainment Europe
Fejlesztő: Wish Studios
Megjelenés: 2017.12.20.
Ár: 5990Ft
Játékosok száma: 2-6
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2.54GB (PS4), 110MB (Android), 190MB (iOS)
Web: http://www.wishstudios.co.uk/work/knowledge-is-power...
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2018.12.01. 08:15:06
LV9
ez a cucc zseniális! egyik nao kipróbáltuk a barátaimmal és sikoltoztunk a nevetéstől rajta! annyira jó amikoe egymást szivatjuk a különböző büntikkel :D
PSN ID: LaXiKa_hun
3. ColdHand  Szerkesztő
2018.11.30. 21:07:26
LV22
Válasz 2. Onimushaman üzenetére:
Pont megvártátok, hogy elhúzzak, mert tudtátok, hogy esélyetek se lett volna ellenem. :D
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
2. Onimushaman  Szerkesztő
2018.11.30. 19:14:46
LV24
+1
Válasz 1. ColdHand üzenetére:
Pont elhuztal a Majka koncertre, amikor a tobbiekkel toltuk. :D
señor
1. ColdHand  Szerkesztő
2018.11.30. 18:35:38
LV22
Rohadt jó partijáték! Párszor már elővettük. :)
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Knowledge is Power
Sony Interactive Entertainment Europe
REMEK