PlayStation.Community

2018.12.03. 09:33 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Színes slime szerteszét szaladgál.

Manapság igen nehéz kiemelkedő indie játékot készíteni. A Monomi Park fejlesztői mégis megpróbáltak elrugaszkodni a megszokott látványtól és tálalástól.
A Slime Rancher az extra cukormázzal leöntött aranyos slime-lényekkel és a magával ragadó játékmenettel próbál kitűnni a tömegből. Cuki cica slime, kellemes hangulat és fogadtatás vár ránk, ha ellátogatunk erre a különös bolygóra. Hogy őszinte legyek, először azt gondoltam ez egy átlagos játék lesz, családbarát burokba csomagolva. Erről szó sincs, mert egy felnőtt számára is ugyanolyan tartalmas és egyben megnyugtató kikapcsolódás lehet a Slime-farmolás, mint a kisebb korosztálynak.

A történet szerint Beatrix LeBeau a földről érkezve nagy bizniszt lát az egész bolygót ellepő aranyos nyálkás lényekben. Innentől kezdve vesszük át mi, játékosok az irányítást. Az első néhány lépést megkönnyíti, hogy nem teljesen a nulláról kezdünk, így valamennyi induló tőkével és néhány blokknyi alapterülettel mindenféle stressz nélkül elkezdhetjük begyűjteni a nekünk tetsző lényeket. Lehetőségünk lesz küldetéseket elfogadni, amik igazából a „gyűjtsd be az adott tárgyakat és hozd vissza” szisztémán kívül nem nyújtanak többet, de a busás jutalom rendszerint kárpótolt, így mindig odafigyeltem, mit érdemes keresgélni. Amikor pedig összejött a kellő mennyiségű pénz, akkor kezdődik csak igazán a kaland, hiszen az ültetés mellett új pályarészeket nyithatunk meg, teljesen új lényekkel és lehetőségekkel.

Jó pár órát bele kell ölni, ha valaki mindent ki akar maxolni, mivel a slime karámokat igény szerint, teljes mértékben automatizálhatjuk, az általuk kitermelt kristályokat pedig jó pénzért eladhatjuk. A legjobb az egészben az, hogy gazdag a lehetőségek tárháza. Megannyi teendő van a farm körül, de ha úgy akarjuk, akkor csak egy szimpla sétára is elindulhatunk, semmilyen kötelezettségünk sincs és ez egyfajta nyugalmat áraszt. Ettől függetlenül, ha úgy kívánjuk, tényleg rengeteg a tennivaló, mindig van mire vadászni, vagy egy új helyszínt felfedezni. Előfordult olyan szituáció is, hogy csak egy csilingelő trófea felirata juttatta eszembe, hogy egész este a világot jártam. Hiszen, ahogy a való életben, itt is teljesen megváltozik az élet, ha beköszönt az éjszaka. Új lények jelennek, meg teljesen más tulajdonságokkal.
A változatosság tehát adott, az egyetlen, ami hátráltathat minket, azok a technikai bakik. Mielőtt elkezdtem volna játszani, kicsit utánaolvastam a szoftvernek és mindenki dicsérte, hogy milyen jól fut, mennyire hibátlan élményt kapunk végre. Sajnálatos módon ezt PlayStation 4 konzolon nem sikerült így kivitelezni. Folyamatos képfrissítési gondok és kifagyások akadályozták a mindennapi életemet slime-farmomon. Kíváncsiságból megejtettem egy próbát Pro konzolon is, de ott se volt sokkal rózsásabb a helyzet. A grafika szép, kellemes színekben pompázó, rajzos kivitelezése tökéletesen illik a játékhoz, de egyáltalán nem tűnik rendszerigényesnek. Nagy kár, hogy néhány ilyen technikai baki ennyire odavág az összképnek.

Játékmódok tekintetében lehetőség van sztori nélküli felfedezésre. Ami igazán hiányzik a repertoárból, az egy jól működő multiplayer, a kooperatív opció jelenléte. Sajnos ez egyelőre kimaradt a programból, helyette kapunk ingyenesen letölthető plusz tartalmakat, de az igazi öröm a többjátékos mód lenne. Egy idő után még a hangulatos zene és az aranyos lények sem feledtetik velünk a tényt, hogy teljesen egyedül vagyunk, és ez bizony hosszú távon frusztráló lehet. A néhány negatívum ellenére teljesen jól el lehet lenni a Slime Rancherel. Korosztálytól és érdeklődéstől függetlenül tudom ajánlani mindenkinek, még akár a játékokkal ismerkedő személyeknek is, hiszen annyi magával ragadó(s) slime élményben lesz részünk.

Az ember természetéből adódóan szeret birtokolni dolgokat, akár élőlényeket is. Gondoljunk csak a növényekre vagy háziállatokra. Ha kevésnek érezzük a körülöttünk sündörgő macskákat, akkor itt kárpótlásként egy egész nyálkasereget összegyűjthetünk, és neveltethetjük is őket. Ugyanígy a fákat és az ültetvényeinket is gondoznunk kell, és a folyamatos küldetéseknek hála tennivaló is mindig akad. Nehéz lenne ennél univerzálisabb és szórakoztatóbb programot összerakni. Minden gratulációt megérdemel a Monomi Park játéka, és ha azt a néhány hibát kijavítják, amit korábban taglaltam, akkor a folyamatosan bővülő játékot szinte vétek lesz kihagyni.
A nyomott ár miatt még így is egy jó vétel lehet bárki számára, ha a nagy játékdömpingben besokallna az agy. Úgyhogy futok is vissza megetetni a kis cukikat, hátha kiürítenek magukból néhány értékes, gumicukorra emlékeztető kristályt.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Monomi Park
Fejlesztő: Monomi Park
Megjelenés: 2018.08.21.
Ár: 5990 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 611.06MB
Web: http://slimerancher.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Onimushaman  Szerkesztő
2018.12.04. 00:43:33
LV24
Imadnivaloak ezek a slime-ok.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››

MARTIN BELESZÓL
CICÁK!!