PlayStation.Community

2018.11.25. 12:48 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: angyalkus
Értékeld a cikket!
Kínos név egy kínos játéknak.

2018 remek év volt a virtuális társasjátékok számára. Két kéznél is többre lenne szükségem, hogy számolni tudjam, mennyi jelent meg csak idén, PlayStation 4-en. Különösen pozitív, hogy néhányuk külön magyar szinkront is kapott, gondolok a Sony által szétpromózott Knowledge is Power kvízjátékra, vagy a „mennyire ismered a veled játszó egyént” típusú That’s You!-ra. Ez a kettő a PS+ felhasználókat külön grátiszként is jutalmazta, könnyedek, bármelyik partin elővehetőek, és szórakoztatóak társakkal játszva.
Az Awkward, avagy "Kínos" is ilyesmi kíván lenni, viszont a felnőtteket célozva. Elsőre sötét humorú, Cards Against Humanity stílusú kérdésekkel kecsegtet (aki nem ismeri: tölts ki egy húzott kártyán lévő mondatot a véletlenszerűen kapott egyik szókártyáddal, úgy, hogy minél brutálabb vagy viccesebb legyen az eredmény), remek designba csomagolva.
Amíg a külcsín kifogástalan, addig a tartalom rendkívül kevés. Felvázolom: különböző barátságosabb és barátságtalanabb kérdésekre kell válaszolnod és eldönteni, hogy a játékosok vagy emberek többsége is így válaszolt-e. Tehát nem a tudásodra kíváncsi a játék, hanem, hogy mennyire tudsz mások fejével gondolkodni (avagy konformista szint). Ezt viccesen, festményekkel 0-100%-ig osztályozza pár kérdés után. Az eredményt mindenki ízlése szerint döntheti el, hogy sértésnek vagy dicséretnek veszi. Több játékossal már viszont azt kell eldönteni, hogy a másik melyik választ választaná az adott kérdésre.
Játszhatod egyedül, vagy lokálban ötödmagaddal együtt (bár egyedül körülbelül 10 perc után megunható), esetleg streamelheted az egyik videómegosztó oldalon, ahol a feltételezett követőid becsatlakozhatnak a játékba válaszaikkal. Az utóbbi az egyedüli érdekes megoldás, ez például hiányzik a Knowledge is Powerből és társai többségéből. Ezen kívül más opció nincs, a kérdések néha ismétlődhetnek, valamint nagyon gyorsan kifullad a program. Amíg a kvízekkel sokáig el lehet lenni, ez nem igényel bárminemű tudást, nem nagyon van benne kihívás, egyedül humora üdítő. A többjátékos mód is eléggé hibádzik egy ponton: 2 játékos módban fordult elő, hogy hiába használtunk két különböző kontrollert, teljesen mindegy volt, hogy melyik nyomta le a gombot, nem érzékelte a program, hogy ugyanazzal a kontrollerrel lett leadva a válasz, mint előbb. Később hatjátékos módban derült ki, hogy egyetlen kontrollert használva is végignyomható. Tehát, ha valaki nagyon a trófeákra hajt, és nincs 5 barátja, egy kontrollert nyomkodva végigvihet minden kört egyedül. Egyébként eléggé bőkezűen szórja a program a trófeákat, az előbb emlegetett exploittal mindjárt ötöt is be lehet zsebelni 3 perc alatt.
Emiatt nem igazán tudnám tiszta szívvel ajánlani a programot, a PS+-szal elérhető szinkronos kínálat jobban kielégítő és pénztárcabarát. Viszont, ha gyakran tartasz bulikat és kevésbé családbarát mókára vágysz, akkor nyugodtan szerezd be.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Snap Finger Click
Fejlesztő: Snap Finger Click
Megjelenés: 2018.06.05.
Ár: 3990 Ft
Játékosok száma: 1-6
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 403.57MB
Web: https://snapfingerclick.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.11.25. 19:45:09
LV28
Annyira megnéznék egyszer egy statisztikát arról, hogy PS4-en mennyit adnak el egy ilyen játékból. Csak úgy a kíváncsiság miatt.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Awkward
Snap Finger Click
CSAK ÓVATOSAN