PlayStation.Community

2018.11.07. 12:20 PS+ játékbemutatók
5 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Egy óra mosolygásért cserébe egy platina.

A PlayStation Plus szolgáltatáshoz tartozó Instant Game Collection részeként havonta kínált játékok szakmai kiértékelése az egyszeri' gémer részéről úgy néz ki a gyakorlatban, hogy rápillant a két "főjáték" címére, melyek vagy tetszenek neki, vagy sem, aztán... ennyivel általában le van rendezve a dolog. Pedig az igazi PS Plus csemegék néha valamivel hátrébb lapulnak a havi listában.
Engem a múlt hónapban a The Bridge repített el sikeresen egy csodálatosan szürreális világba, most novemberben viszont a Burly Men at Sea című gamer-gourmet szösszenet garantál egy laza lelki kielégülést a megfáradt, s emiatt csak egy kis könnyed kalandozásra vágyó player számára.

Az indie zsánerű BMAS stílusát tekintve egy minimalista stílusú audiovizuális élménybombába oj'tott "kalandjáték", ami igazából egy végtelenül egyszerű kombinatorikai képlet alapján működik. A kissé elvont, de mindvégig kedves történet három gigantikus szakállberendezéssel felvértezett halászról szól, akik fura kalandba keverednek a tengeren, mikor is egy óriási cethal benyeli őket hajóstul-mindenestül. Bátor hőseinkben nagyjából ekkor tudatosul, hogy a világ telis-tele van hihetetlen kalandokkal, melyeket onnantól kezdve ők maguk kezdenek el felkutatni...
A game tehát kedves történeteket mesél el, melyeket bizonyos fix "fordulópontokon" mi magunk alakíthatunk oly módon, hogy más opciót választunk a továbbjutáshoz, mint korábban. A választatás minden esetben a faék egyszerűségű irányításhoz köthető, azaz a job/bal irány használata, vagy egy sima gombnyomás/klikkelés is teljesen más útra terelheti a sztorit.
A rövidke, még csak érintőlegesen sem terhes, de mindig szívmelengetően prezentált események után újra és újra lehetőséget kapunk arra, hogy nekifussunk a kalandoknak, melyeknél mindössze csak arra kell odafigyelnünk, hogy az "elágazásoknál" más irányba befolyásoljuk a dolgokat, mint korábban. Mivel minden sztori végén látjuk, hogy eddig milyen utakat jártunk be, még csak olyan nagyon koncentrálnunk sem kell...

A nagyjából egy-másfél óra alatt, akár egy kellemes szeánszban is feltárható történet szerintem önmagában is egy kis ennivaló hangulatbomba, azonban a szuperpasztell színekkel megvalósított, egy felnőtteknek szánt mesekönyvre hajazó látványvilág és a fülbemászóan duruzsoló folk-muzsika, ha lehet még egy oktávval feljebb citerázza az élményt.
A Burly Men at Sea tényleg egy meglepően kedves ajándék: megmelegíti a szívet és a lelket, édes a szemnek és a fülnek, és a végén még egy csillogó platina serleggel is megajándékozza azt, aki hajlandó foglalkozni vele. Aki pedig ennél is többre vágyik, nos, annak saját mesekönyve is lehet!

Burly Men at Sea
Kiadó: Brain&Brain LLC
Fejlesztő: Brooke Condolora
Megjelenés: 2017. október 3.
Ár: 3090 Ft, PS+ tagoknak novemberben ingyenes!
Játékosok száma: 1
Kép: 720p / 1080p
Demo: Nincs
Méret: 578.59 MB
Web: https://burlymenatsea.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.11.08. 11:32:55
LV11
Válasz 4. Lotar üzenetére:
Egyelőre tetszik. De milyen gagyik már a videóbejátszások!
4. Lotar  PlayStation.Community tag
2018.11.08. 10:54:14
LV18
Válasz 2. Zsolt üzenetére:
Roundabout nagyon nagy.
psn/sen id: pcpmate
3. Onimushaman  Szerkesztő
2018.11.07. 22:34:49
LV24
Nagyon tetszett a zeneje, meg 1-2 ujrajatszast meger.
señor
2. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.11.07. 12:43:48
LV11
+1
Kedves kis cucc, teszek majd vele egy próbát.

Számomra a pluszból mindig érdekesebbek a kis játékok. Nagy monstrumokra, mint most a Yakuza, egyszerűen nincsen kapacitásom. Viszont a kicsikből majdnem mindig találok valami finomságot. Ebben a hónapban a Roundabout-ot néztem ki magamnak (az sem egy egyszerű dolog), de mellé ezt is bepaszírozom majd. Pont ilyen könnyed kikapcsolódást várok el egy játéktól.
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.11.07. 12:41:51
LV12
Tegnap belekezdtem, este folytatom, imádnivaló! Bíztam benne, hogy jó lesz, és nem kellett csalódnom! Pénteken pedig az 11-11: Memories Retold, addig meg ez lesz.:)
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Burly Men at Sea
Brain&Brain LLC
SZÍNARANY