PlayStation.Community

2018.10.28. 11:30 PlayStation.Community
43 hozzászólás
Szerző: Itachi
Értékeld a cikket!
Avagy "bunyó karácsonyig".

Többször is felmerült már ez a téma, de mindig csak valami másik kapcsán érintőlegesen, legyen az épp egy új fighter játéktesztje, vagy valamelyik elmélkedőbb írás egy-két hozzászólására való reakcióként.
Úgy vélem, hogy a 2D ill. 3D-s verekedős játékok egy igen különálló, sajátos műfaja a videojátékoknak. Ideje volt, hogy legalább egy írást dedikáljon valaki ennek a szerintem igen gazdag témának.
Indítanám a sort a saját tapasztalataimmal, mert az Úton mindig az első lépést a legnehezebb megtenni. (Régi Zen mondás, de szerintem ez általános bölcsesség.)

A '90-es években kezdődött számomra a történet, igen szerény módon. Akkoriban még a Nyugati Pályaudvar aluljárójában árultak egy Famiclone-t (Famicon klón ugye), Terminator 2 néven. Tudjátok, ezek ilyen sárgakazettás SNES ill. MEGADRIVE másolatok voltak, gagyibbnál gagyibb játékokkal, olykor játékgyűjteményekkel, förtelmes d-paddel rendelkező kontrollerekkel. A gép inkább öcsém tulajdonát képezte, mert engem annyira nem hozott lázba az olcsó másolat.
Bárhogy is legyen, új családtagunk lett, teljesen felforgatva addigi világunkat. Volt rá a sok kamu között egy Mortal Kombat III nevű játék, Van Damme képekkel az Időzsaruból(?). Maga a játék egy Mortal Kombat 1 klón volt, tele olyan sajátosságokkal, amik az eredeti játékra nem voltak jellemzőek. Pl. Goro nagyon pici volt, Scorpion tűzet lőtt, nem csáklyát, és Sub-Zero nem is fagyasztott (még sorolhatnám napestig). Itt egy videó, mint memento, az említett szörnyszülöttről.
Bármennyire is gagyi volt, akkoriban számomra szerelem volt első látásra. Tisztában voltam vele, hogy olcsó másolat, így utánajártam, hogy mielőbb valami eredetibbhez is hozzájussak. Végül sikerrel jártam, egy osztálytársamtól pénzért és néhány GI Joe ért tudtam szerezni egy SEGA MEGADRIVE II-t, egyetlen egy játékkal rá, az eredeti Mortal Kombat 2-vel. Jelentéktelen dolog az emberiség szemszögéből, de mily minőségbeli javulás volt ez akkor számomra! Jöttek is a suli utáni délutánok meg hétvégék a haverokkal, mikor csak ezt toltuk kifulladásig. Majd jött az Ultimate Mortal Kombat 3, de nem sikerült letaszítani trónjáról a Mortal 2-t.

A PlayStation megjelenésével véget ért egy korszak. 1997-ben büszke tulajdonosa lettem egy gépnek és az addigi bevált irányt követtem: az akkor oly divatos játékmásolóknál szereztem be mindenféle Mortalt. Hamar rájöttem, hogy az új masina olyan címeket is tartalmaz, melyeket addig nem ismertem. Mi több, nem egy köztük már 3D-s volt, vagy legalább is 2.5D-s. Volt ott Tekken 1, majd 2, de akkoriban ezek nem hoztak lázba, mert azt hittem botor módon, hogy az egyetlen "kicsalható" mozgások ott az átdobások voltak. Így más irányba puhatolóztam.
Még az Europark Media Marktjában lettem figyelmes egy elég véresnek ható játékra, a Squaresoft és LightWeight Bushido Blade-jére. Újabb szerelem volt első látásra. Mai napig állítom, hogy hozzá fogható játék azóta sem készült. Egy olyan műremek, ahol nincs életerő csík, hanem, ha nem védekezik aktívan (nem folyamatosan, hanem az ellenfél csapásához időzítve a hárítást) az ember, az első tiszta találat megöli. A kevésbé tiszták meg használhatatlanná tették a karját, akkor már csak egy kézzel tudta fogni a fegyvert, amitől gyengült a csapások ereje, vagy a lábát vágták ki és térden harcolt tovább, akkor már dobófegyvereket, vagy épp a földön a koszt az ellenfél felé hajítva.
Az én szememben ez a játék a mai napig forradalmi megoldásokat tartalmaz. Sajnos a forgalmazó (Squaresoft) és a készítő (LightWeight) összekaptak, és bár született egy második rész, utána röviddel megszűnt az együttműködés, így ez a kisebb csoda feledés homályába merült. Őrizze hát ez a videó számomra feledésbe nem merülő emlékét!
Ezt követően jött az akkor már platina Soul Blade (ami a mai Soul Caliburnak az őse és az eredeti neve Soul Edge volt), mely szerintem az egész széria egyik legjobb darabja, a dreamcastos Soul Caliburnál is jobb, innovatív jellegét tekintve. Dead or Alive is ekkor került a „kezem ügyébe”, szintén kellemes élményeket hagyva.

Az igazi áttörést azonban 1998-ban a Tekken 3 hozta. Az a játék egy isteni csoda volt! Akkor először éreztem azt, hogy ez a műfaj engem még jobban beszippant. A net még akkor gyerekcipőben járt, nem voltak Youtube videók, se How to-k. Volt a játékban a mozgáslista és minden más, amit maga fedezett fel az ember. Találtam szerencsére egy kiváló forrást, a GameFaqs-t, ahol nagyon sok játékleírás szerepelt, többek közt Tekken 3 harcosok mozgásai, kombói.
J. Christopher (nyugodjék békében, tragikus módon elhunyt azóta 30-as éveiben) terjedelmes írása volt mindennek az alapja, amit ma a verekedős játékok annotációiról tudok. A számok gomboknak megfeleltetése, a megannyi rövidítés, a frame és just frame jelölések. Egy számomra addig ismertnek vélt világ mutatta meg még újabb arcait. Retrospektív módon beszereztem a Tekken 2-t is. Elkezdtek érdekelni a rajzolt 2D-s verekedősök, mint a Street Fighter és az utánozhatatlan, akkor még alig ismert nevű Guilty Gear az akkor még kicsike Arc System Works-től, mely azóta szépen kinőtte magát. Úgy éreztem sokat kell pótolnom; mindent, amiről tudatlanságomban és ignoranciámban lemaradtam.
Innentől nem volt megállás. Lett PS2-m egyből Tekken Tag Tournamenttel. Majd Soul Calibur 2, ami szintén mérföldkő volt és mai napig a legjobb SC. Tényleg sorolhatnám azt a megannyi ismert és kevésbé ismert, vagy jóformán ismeretlen játékot, melyekkel egészen a mostani generációig megismerkedtem, melyekből rengeteget tanultam, mind róluk, mind magamról és korlátaimról. Mert egy dolog játszani ezekkel és más dolog tényleg jónak lenni bennük elfogadható szinten, olyan módon, mikor kiaknázza a játékos azokat a lehetőségeket, melyekkel a készítők a játékot telepakolták, megtapasztalva az adott címnek valódi mélységét. (Vagy épp sekélyes mivoltát... khm, khm... DOA.)

Sajnos Magyarországon az Arcade-scene, mint olyan, sose létezett, így az ember max haverokkal tudta összemérni tényleges, practice mode ban a végletekig csiszolt tudását. Volt időszak, mikor nem volt kivel játszani, mert senki nem szeret olyannal küzdeni, aki ellen kb. esélytelen (nem vagyok olyan jó, ez mindig viszonyítás kérdése, csak a környezetemben nem volt jobb). Ennek ellenére én továbbra is lelkesen vásároltam, immáron eredetiben a címeket, melyeknél a Practice meg Challenge módban kimerült a játék számomra onnantól, hogy kipörgettem az Arcade vagy Story módot. Szerencsére ennek már vége.
Manapság, az online play világában teljes szabadságot élvezhet ennek a műfajnak minden rajongója, hiszen ténylegesen összemérheti megannyi eltérő tudású emberrel az erejét. Találkozhat olyan játékosokkal, melyek tudása az övéhez képest távoli hegycsúcsnak tűnik, és ennél nagyobb ösztönző nincs is a világon szerintem (számomra legalább is).
A verekedős játékok épp ezért fényes jövő előtt állnak. Mert emberek mérkőznek meg egymással, van egy egyre erősebb kompetitív irányvonal, és világversenyek, mint pl. az EVO, stb. Itt nem veszélyezteti a létüket az általam "open world ragálynak" titulált jelenség. Mindig lesz igény arra, hogy két ember összemérje az erejét. Másrészt valamilyen szinten, mint ahogy egy tánc is, ez is az önkifejezés eszköze. Lehetnek bevált praktikák, de végső soron mindenki önmagát viszi bele a játékba, fejezi ki magát azáltal, ahogyan harcol. Semmiben sem jön ki jobban egy ember valódi személyisége, mint egy küzdelem során, akár virtuálisan, akár IRL.

Visszakanyarodva a bevezetéshez... Amennyiben vannak még rajtam kívül fotelharcosok (ok, én nem csak az vagyok, mert pont a verekedős játékok imádata miatt, kb. 13 éves korom óta harcművészeteket gyakorlok, küzdősportokban edzek, ez is ugye a fighterek jótékony hatása az életemre) itt a PSC berkein belül: ti hogyan látjátok a témát?
Megérintett bennetek annyira a műfaj, mint engem? Vagy másképp? Amennyiben szeretitek, mit szerettek benne? Vagy csak konkrét címeket kedveltek?
Volt-e nagy hatással az életetekre verekedős játék, és persze vice versa?
Ti is pont olyan fényesnek látjátok a verekedős játékok jövőjét, mint amilyennek én látom? Érdekelne, hogy mit gondoltok, mi a ti történetetek!

Meséljetek!

Miért várjuk annyira a vérvörös megváltást?
Drogok, drogosok, drogozás
Csalók, csalás a videojátékokban
Miért pont a PSC-re jársz?
Beszélgessünk a DLC-kről!
Hová utaznál legszívesebben?
Call of Duty vs. Battlefield
Mutass egy durvajó zenét
Sportolsz valamit?
Kutya vagy macska?
Életed legjobb kajája / kajaélménye
Ki a kedvenc (képregényes) szuperhősöd?
Butít vagy hasznunkra (is) van a videojáték?
Menni vagy maradni?
Melyik szerinted a legjobb Assassin's Creed játék?
Melyik szerinted a legjobb Grand Theft Auto játék?
Melyik szerinted a legjobb Final Fantasy játék?
Cenzúra a videojátékokban
Mitől lesz igazán jó egy E3?
Mi a véleményed a magyar videojátékokról?
Miért szeretjük rajongásig a Soulsborne játékokat?
A Top 5 legemlékezetesebb pillanat/jelenet számodra...
Milyen nagy bejelentéseket vársz az E3 2018-tól?
Mi a véleményed az Xbox-ról...
Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
43. jones  PlayStation.Community tag
2018.11.03. 13:18:46
LV1
Én nem vagyok nagy verekedős játékos. Még Mega Drive-ra volt meg a Mortal Kombat. Azt hittük nagy királyok vagyunk mert egymás ellen nagy bunyók voltak. Aztán feledésbe merült számomra ez a műfaj. És akkor jött a Ps4-re az új MK. Nézem a trailert és nagyon bejön, újra nyomni akarom. Gyűjtői megvesz. Scorpio ott figyel a polcomon a játék mellett. Nyomtam online és 5-6 meccs után rájöttem, hogy kicsit sem vagyok ebbe király. Még a gép ellen is meggyűlt a bajom. Nekem ennyi volt a vs játékokból.
42. martin  Főszerkesztő
2018.11.03. 11:44:32
LV27
Válasz 41. Zsolt üzenetére:
Kifelejtetted azt, hogy ha van 15 választható szereplő, akkor egynek biztosan van egy olyan non-stop spammelhető mozgása, ami, ha történetesen nem vagy egy Dragonken, 10-ből 9-szer betalál.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
41. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.11.03. 11:35:56
LV11
Válasz 40. Dragonken üzenetére:
Mondjuk ki, legutoljára a MK2 és T3 idejében volt élvezetes a vs játék, ma arról szól az összes nyomorult game, hogy aki először betalál, és végigviszi a kombót, megnyeri a kört. Játszottam mai online vs játékokkal, esélyem nem volt. Nem akarok x órát gyakorolni, hogy ki tudjak állni bárki ellen, egy játék legyen élvezetes, ne szenvedés.
40. Dragonken  Szerkesztő
2018.11.02. 18:25:48
LV16
+1
Igazabol fogalmam sincs, hogy honnan alakult ki ez a "be kell tanulni 50 kombot, memoriajatek stb" dolog, de tetszik, hogy elsosorban azok a boven 30+ felettiek mondjak, akik mk2vel es t3al jatszottak utoljara jo 20 evvel ezelott. Vegulis en is rendkivul okosnak es hitelesnek hangzanek, ha elkezdenek a reneszansz festeszetrol beszelni, mert rohadtul vagom am a temat.
de miért nincs DK-n nadrág?
39. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.11.01. 13:39:45
LV2
-1
Válasz 35. CortezCorleone üzenetére:
Hehe, igen, a 2D nekem is később jött be, mármint a japán 2D sek, a MK ugye nem az. De mai napig különleges helyeket foglalnak el a szívemben. Főleg a NEO-GEO s cuccok, bármi, ami SNK. Itt Eu ban annyira nincs státuszuk, mint mondjuk spanyol ajkú országokban(Dél-Amerika főleg), USA vagy Dél-Kelet Ászsia, ahol is sok helyen az SNK simán lenyomta a C(r)apCom ot. Sajnos Mo. kicsi ország(mai politikai légkörben inkább szerencsére?, eseteleg, nem véletletlenül?, mindegy) és a FG community az tényleg nem létező dolog. Az, hogy sok anime és manga rajongó kiéli magát a Naturo(pun intented) Ninja Storm N+x edik szén, az nem community. Ezen a FighterZ sem nagyon változtatott.
Ha bármi kell nekem pl. a dustloop ill. shoryuken.com ja meg a tekkenzaibatsu fórum-közönsége az ahol tapasztalhatom milyen az a bizonyos community...
Ami egy nagyon jó oldal és bárkinek ajánlom az The Fighters Generation a vérpfori üzemeltetőjével Frank Yagami val. Egy igazi enciklopédia az a hely, ha még nem ismerte volna az emberek egy része itt.:)
ヤレヤレ、ダゼ。
38. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.30. 22:37:51
LV2
Válasz 29. MrZ üzenetére:
Öröm volt olvasni:)
ヤレヤレ、ダゼ。
37. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.10.30. 09:01:12
LV4
+1
Én annyira sosem mélyedtem el a verekedős játékokban, kizárólag ezekkel a címekkel játszottam huzamosabb ideig:

Játékterem:
- Mortal Kombat
- Street Fighter 2
- Art of Fighting
- Fatal Fury
- Fatal Fury 2
- King of Fighters
- World Heroes 2
- Mortal Kombat 2
- Killer Instinct
- KIller Instinct 2
- Primal Rage
- Mortal Kombat 3
- Mortal Kombat 4
- Dead or Alive
- Virtua fighter 2
- Virtua fighter 3
- FIghting Vipers
- Samurai Shodown
- Samurai Shodown 2
- Fighting Layers
- Tekken 2
- Tekken 3
- Soul Edge
- Ehrgeiz
- X-Men Children of the Atom
- X-Men vs Street Fighter
- Wargods
- Star Gladiators
- Rival Schools

SNES
- Mortal kombat 2
- Mortal kombat 3

PSX
- Tekken 2
- Tekken 3
- Soul Blade
- Star Gladiators
- Masters of Teras Kasi
- Bushido Blade
- Wu Tang Clan
- Star Gladiators
- Dynasty Warriors
- Shaolin

Dreamcast
- Soul Calibur
- Marvel vs Capcom 2

PS2
- Tekken 5

Ps3
- Tekken 5BR
- Tekken 6
- TTT2
- Soul Calibur 4
- Soul Calibur 5
- VIrtua Fighter 5
- Marvel vs Capcom 2
- Mortal Kombat 2
- Street Fighter 4
- Injustice
- Mortal Kombat
- Street Fighter vs Tekken

PS4
- Tekken 7
- Soul Calibur 6
- Street FIghter 4
- Injustice 2

:)
Gőg és Magőg fia vagyok én!
36. Laci  PlayStation.Community tag
2018.10.29. 17:29:37
LV1
Válasz 34. hunlogi üzenetére:
Gondolom hogy kiakadt. :)
35. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2018.10.29. 15:24:18
LV6
Sárgakazettás "Nintendón" láttam először bunyós játékot, egy Mortal Kombat klón formájában (persze akkor nem tudtam, hogy nem ez az igazi). Unokatesókkal és a szomszéd pajtásokkal órákon keresztül tudtok püfölni egymást a tévé előtt, pedig halvány gőzünk sem volt arról, hogy mit csinálunk, igazi button mashing volt :) Aztán a 90-es évek második felében számítástechnika órán a játékok között kalandozva ráleltem a Mortal Kombat 2 PC-s verziójára, ami sokkal upgradeltebb változat volt, mint a fake színű sárgakazis nintendo.
Fast-forward a 90-es évek legvégére, amikor is az áltsulis legjobb cimborám kapott egy fat PlayStationt, ami természetesen ki lett "csippeltetve", hogy vigye a warezolt cuccokat. Ez egyből kitágította korábbi szűk kis látóteremet - volt itt Tekken, Dragon Ball, Soul Calibur. A Tekkent egyből a harmadik résszel kezdtük (csak az volt meg, és annyira imádtuk, hogy ketten zsebpénzből összedobtuk a pénzt a lemezre, hogy ne a warezolttal kelljen játszani - na persze a lényeg a kiskönyv volt, ami a dobozos verzióban lapult :)). Xiaoyu és Jin volt a kedvencem, kispajtásomnak pedig Eddy és Hwoarang. Sok hónap alatt megtanultuk a kombókat, persze frame-eket meg társait nem igazán számoltuk, mivel azok létezéséről se tudtunk. Aztán egyszer a srác nagybátyja is ott volt, aki úgy lealázott minket Heihachival, hogy csak néztünk :D Akkor láttuk először azt, hogy mekkora szintbeli különbségek lehetnek a játékostól függően.
PS2-m már nekem is volt, ahol valahogy a Tekken 4 kimaradt, az ötödik részt viszont rommá reklámozták mindenfelé, jó drága release ára volt, valami 20k körül, de természetesen kellett. Tetszettek az új karakterek, különösen Steve, Asuka, Devil Jin, Feng Wei. Az egyetemen az utolsó kolis évben valaki behozott egy slim PS2-t (pedig már rég a PS4-es érában jártunk), azt a TV szobában rákötöttük egy régi CRT-re, és sokszor éjszakákon át is nyomtuk, annyira erős volt a nosztalgia :)
PS3-ra ott volt a Tekken 6 illetve a TTT2, de ami igazán visszahozta nekem a sorozatot, az a - egyébként ritka undorító szerepjátékosodott boostfest - Revolution volt. Free-to-play, coinrendszer, imádtam, rohadt sokat játszottam vele, mire minden karaktert saját erőből kiunlockoltam, mert hát ilyenért nyilván nem fog az ember fizetni :P Ezen kívül a Blazblue, a Persona 4 Arena, és ennek sequelje, a Persona 4 Arena Ultimax pörgött sokat.
Az ízére viszont most, ebben a generációban kaptam rá igazán, mostanában a legtöbbet pörgő lemez a gépben a Tekken 7 és a Street Fighter V. A Yakuza-sorozatban pedig a Virtua Fighter minigame-t nyomtam sokszor :) Nagy szívfájdalmam, hogy anno úgy igazából nem tanultam meg 2D-s fighterekkel játszani, a Street Fighterből a második részt próbáltam csak, azt is emulátoron, szenvedek is most miatta rengeteget. De cserébe nagyon elkezdtek érdekelni ezek a klasszikus sorozatok, a King of Fighters sorozat is megtetszett, illetve a régi Fatal Fury is nagyon coolnak néz ki.

Azzal egyetértek, hogy most már csak casualként játszani ezeket egyre nehezebb, anno amit műveltünk a PS1-es érában az kb. a nullára elegendő most egy ranked meccsen.
Érdekes egyébként ezeknek az FG játékoknak a közössége: a Tekken kifejezetten toxikus, sokszor még akkor is kapod a hatemailt, ha kikapsz; a külföldi fórumokon is legtöbbször csak a köpködés megy. Az SF közeg ellenben abszolút baráti meg segítőkész, múltkorában az egyik Discord channelen sírtam el a bánatomat, hogy csillagf.láma vagyok, valaki segítsen irányba tenni, hogy honnan érdemes tanulni, erre vagy öten rámírtak PM-ben, hogy mit hogyan és miért, meg felajánlották, hogy szívesen battle loungoznak velem.
Az is szomorú, hogy nincs magyar FG community, ezt épp a Tekken topicban fejtegették többen egy pár hete...
物の哀れ
34. hunlogi  PlayStation.Community tag
2018.10.29. 11:52:49
LV1
Válasz 32. Laci üzenetére:
Mortál 1, lábsöprés? Nevelőtanárom keménykedett hogy ha leverem mortalban, akkor nem kell szilón bennmaradnom... Jött a jó öreg seprű, majdnem utánam baszta a kontrollert :).
33. martin  Főszerkesztő
2018.10.29. 11:37:50
LV27
Válasz 32. Laci üzenetére:
Ő az ismétlődroid.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
32. Laci  PlayStation.Community tag
2018.10.29. 10:29:45
LV1
Válasz 30. martin üzenetére:
:D Hát ja, vagy elkezdett egy karakterrel csak ez mozdulatot csinálni. Például Liu Kangel lődözni.
31. konzolcowboy  PlayStation.Community tag
2018.10.29. 09:29:06
LV1
+1
Street Fighter II The Word Warrior
Street Fighter II: Champion Edition
Fatal Fury II
Art Of Fighting
Word Heroes I-II
Fighter History
Mortal kombat

Ezek a játékok a 2D-s arcade árából valók. A 3D-s verekedős játékok engem annyira már nem mozgattak meg.
Főleg a combo-k miatt. Nem szeretem azokat a játékokat, ahol 12 gombból álló kombót kell megtanulni, hogy egyáltalán labdába rúgjon az ember. A játékokat amiket felsoroltam, mind lassúak, az ütéseket, és rúgásokat kellett jól időzíteni a győzelemhez.
30. martin  Főszerkesztő
2018.10.29. 08:43:11
LV27
+1
Válasz 29. MrZ üzenetére:
Nincs már egyetlen egy darab olyan online kompetitív játék sem, amit egy normál hobbiplayer online multiplayerben élvezni tudna. Aki manapság online kompetitív módban küzd, az vagy megszállott szakbarbár elmebeteg, vagy pitbull ismétlődroid, vagy autista, és ha kimész 5 menetre a hálóra, 4 biztos ilyen lesz.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
29. MrZ  La Peste Noire
2018.10.29. 03:53:29
LV12
+2
Oké oké akkor most próbálok nagyon erősen vissza emlékezni mikor is kezdődött. One Must Fall 2097. Ez még szerintem DOS-os korszakban futott. Valami buherált verzió amiben csak 1 robottal lehetett lenni. MK 1, MK2 pc-n szigorúan 2 player módban saját magam ellen, mert a gép a második ellenségnél már fossá alázott. Street Fighter 2 szigorúan Dhalsim-al mert nem kellett közel menni az ellenséghez. Az első verekedős cucc volt amit ezzel az egy karakterrel végig tudtam pörgetni, örültem nagyon. Közben járkáltam játékterembe faterral, itt pörgött a Primal Rage, Killer Instict, War of Gods. Már itt is a legbetegebb karaktereket választottam mindig, de az első ütközeten soha nem jutottam túl. Eközben jött az MK3 pc-re, amivel én nem játszottam, viszont nagyon szerettem nézni ahogyan unokatestvérem tolja, és én csak itt tudtam meg, hogy vannak kivégzések, amiket ő anno az 576-hoz adott kis rózsaszín könyvecskéből próbált mindig előcsalni (asszem egyszer jött össze neki). Toltam Street Fighter 2-t sárgakazis gépen is, ahol mindig Blanka-val voltam, mert az szörny és huuuu, és azért sírtam mert nem volt benne Vega akit mai napig imádok mint karaktert, csak játszani nem tudok vele (a többivel sem....csak picit) Tuti, hogy most tévedni fogok kicsit, de játékteremben még nyomattam a Star Gladiators-t (ebben Zelkin volt a kedvencem) és ebben az időben jelenhetett meg a Mortal Kombat 4, amit egyszer játékteremben aztán aznap már pc-n nyüstöltem szarrá, de már rendesen gép ellen, Shinok meg meg minden.

Általános harmadikban nyári Tábor alatt szerelmes lettem a Tekken első részébe, amit akkor kurvára nem bírtam felfogni, de nagyon akartam játszani, aztán jött a ps1, ahol az első verekedős játékom a Battle Arena Toshinden 3 volt amit nem sok püfölés után elcseréltem a Mortal Kombat Trilogy-ra amit még annyit sem toltam mert továbbra is béna szar voltam, de tetszett, hogy mindenki benne van. Eközben a szomszéd sráchoz járkáltam lesni ahogyan tolja az Ultimate Mortal Kombat 3-at super nintendo-n amivel nem mertem játszani, még a haverom ellen sem. A piaci látogatásom során Mortalomat (asszem) elcseréltem a Tekken 1-re és a Battle Arena Toshinden 1-re. Mindkettő kifogott rajtam pláne a Battle de az amúgy se tetszett mert nagyon gagyi volt a látványa, és Tekkenbe se sikerült legyűrni Heihachi-t amitől rettentő stresszes volt a nyári szünetem.Tobal no1, valaki. Tudom nem a legjobb volt, de Square és és japán és nah. Aztán láttam az 576-ban, hogy van Tekken kettő amiről azt írták, hogy ihajj csuhajj én meg jól elcseréltem a MK-t érte. Ott már nagyon imádoltam Yoshimitsu-t, ennek ellenére az első karakter akivel sikerült legyőzni Devil Kazuya-t az Paul volt. Emlékszem kurva borús idő volt, és haverommal ugráltunk a szobában és totál elborult az agyunk mekkora metál ez a Tekken 2. Megkaptuk Kuma-t, megvilágosodtunk, és nagynehezen minden karaktert unlockoltunk. Roger-t is....véletlenül. A TEKKEN 2 INTRÓJÁNÁL NINCS JOBB!!!!!

Szal toltam ezerrel a Tekken 2-t. Volt, hogy átmentünk nagymamázni, azt oda is vittem a gépet. Az volt a heppem, hogy Yoshimitsu rakétaugrásos 3 kombós mozdulatával végig daráltam a játékot, és versenyeztem az idővel. Ezért én kurva büszke voltam magamra, hogy két perc alatt fossá vertem a gépet easy fokozaton. Meg a Kunimitsu <3 Ez a két karakter mai napig dobogósak nálam. Közben persze becsúszott a Bloody Roar 1, ami szerintem egy tisztességes cucc a második résszel együtt, meg hát toltuk a Mortal Kombat 4-et, hogy mindenkinek meglegyen az ending filmecskéje. Folytatódtak a faterral való játékterem látogatásaink ahol aztán leültem a Tekken 3 elé és totál belobbant az agyam. Tekken 2-ből üzleteltem Tekken 3-at, friss celofánosat, és addig ültünk a ps előtt amig végig nem kúrtam mindenkivel a játékot. De nem ám úgy, hogy minden karakterrel tisztességesen....Hwoarang-al Ogre-ig, halál, kontínyú, karakter szelekt, azt beng beng ben, kisfilm. Annyira gyönyörű volt. Haverom egész végig baszkurált, hogy toljuk egymás ellen, de akkor is beszari voltam. Másik osztálytársam megtudta, hogy van ps van Tekken, neki is volt, összejárkáltunk, toltuk ezerrel, neki Gun Jack volt a kedvence. Vittem neki Tekken 1-et, rájöttünk, hogy ha Tekken 3 lemezt kivesszük és berakjuk az egyet, megtudjuk nézni az első rész ending videókat, és marha nagy zseninek éreztem magam. Csak furi volt, hogy havernak TDK-s lemezen volt meg a játék....meg más volt Julia (vagy Anna....tudja a here) endingje.) Yoshimitsu új ruhája? A legmenőbb skin az egész tekken univerzumban. King stage muzsikája? Atyám...basszus. Jah és becsúszott a Soul Blade is, aminek fantasztikusan jó intró zenéje van, de a játékot Siegfried-en kívül nem tudtam térdere kényszeríteni, amiért nagyon szomorú vagyok mai napig.

Noh hát nekem is össze lett csipszezve a játékállomásom osztán ott már volt minden. A Street Fighter Alpha 3 az isten, ha arról van szó. Szorosan mellette az Arika féle Ex sorozat, abból is a második rész, abban vannak a király karakterek, meg a jó kis japó stage zenék. Thrill Kill, Wu-Tang? A Thrill Kill lemezét szerintem még a kocsiba is lehet bömböltetni annyira jó a sound track-je.Közröhej tárgya Evil Zone, ami bármennyire rusnya, szimpla, szerintem egy halál jó japán cucc. Tobal 2-t fekete fehéren, Orion tv-n, full külföldiül ( már a menünél felsírtam anno, hogy most ezzel mi az istent fogok csinálni, há nem érteeeemm). Bejött a Dragon Ball láz közben. Dragon Ball Gt : Final Bout ( ez ilyen sírsz miközben játszol annyira rossz) Dragon Ball Ultimate Battle 22, amit akárhányszor toltam végig, mindig kifagyott a végén. De a legjobb....és most beszólhat nekem az összes "Budokai az isten" ember..... Dragon Ball Z: Idainaru Dragon Ball Densetsu *mic drop* Szerintem aki ezt játékot nem tolta anno, tévedésben él ha DBZ gamek-ről van szó. Csekkoljátok, aztán várom a savat. ;D

Persze a Capcom féle crossover stuffok se maradtak ki. X-men Vs. Street Fighter (Wolverine egyetlen tisztességes videojátékban megalkotott karaktermodelljével, és persze Gambit aki mellékesen egy császár) Marvel Vs. Capcom, select your heroes theme, csak erre bugizok ha úgy van, Strider meg egy állatság. A Psychic Force című csodát meg talán rajtam kívül egy gyerek tolta az országban. Haverom meg mai napig állítja, hogy a Bushido Blade-ben le lehet vágni a nindzsák fejét, pedig ez a dolog nálam 5000 árnyékharcos levágása után se jött össze. Ha pankráció akkor Smack Down 2, viszont a Bio Freaks című "csoda" miatt a szemgödrömbe akartam tuszkolni a dual shock-ot. Jah az 576 konzol címlapján meg Jin szemezik a megőszült Heihachi-val, aztán várok 5-6 évet, hogy végre legyen ps2-m.

2006? Tekken 5. Nem hittem a szememnek, nem hittem a fülemnek. Néztem az openinget, szólt a Sparking, majdnem elbőgtem magam, lepörgött előttem a Tekken történelem, a gyerekkorom, "Get up, get up, get up, get up, get up Take it to top of the world..." én meg az adrenalintól majdnem befejeltem a tv-t. Az MK Armageddon esetében már inkább a csalódottság lett rajtam úrrá, persze nem mondom azt, hogy hulladék lenne, viszont már az minusz volt nálam, hogy nem voltak benne normális kivégzések, meg telepakolták számomra ismeretlen, fika dizájnú karakterekkel. Viszont a rohangálós kalandmódot csipáztam. Valszeg a Deception-t is csak a rohangálós része miatt szerettem. Bár az említett epizód még így is jobb mint az első péeskettes MK....Még szerencse, hogy FFX-2 (nem röhög) Soul Calibur 2 pakkot is leemeltem később a polcról, és végre olyan stuffot kaptam, amit be is tudtam fejezni. Itt már Servantes volt a nyerő, Voldo helyett. Viszont ez nem gátolt meg abban, hogy a 3. rész nagyon kedves EU verziós ajapóverzióaznektektúlkönnyűlegyennekteknehezebb story miatt ,bizony a drága ps2 földhöz lett baszarintva. Izomból. Majd a Sailor Moon verzióban kiéltem magam és befejeztem amit elkezdtem. :) Volt még valami? Jah, Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 3 Megmajdnemugyanez 3. ...................oh igen és a Guilty Gear XX Accent Core Plus, amit anélkül imádok, hogy tolnom kéne. Mert a riherongy gitáros boszorkány boss miatt MK123 szindrómában szenvedek. Hiába isten a zene, hiába ebben a elborúlt progiban vannak a legcoolabb dizájnú karakterek, ez a bunyó is engem taposott meg, nem én őt. Rothadás.

A harmadik generációban már több volt a csalódás mint a pozitív élmény. Az MK9 odabaszott rendesen, az egy nagyon nagy meglepetés volt minden szempontból. Gyönyörű volt, imádtam a story módot, kellően brutális volt (persze ez mai napig nem elég nekem) sokáig penészedtem előtte. Sőt, penészedtünk, mert itt már bevállaltam az egymás elleni küzdelmet, online is rommá aláztak, és itt jöttem rá, hogy végképp nem az én műfajom ez a dolog. Az online dolog sok emberrel ellentétben nekem inkább elvette a kedvemet a dologtól. Idáig is tudtam, hogy nem vagyok egy kombó császár, de azt még elnéztem ha gép elpicsázott. Igaz ez ösztönző is lehetne számomra, de én rosszul vagyok bekötve. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg "profi" balkezes fighter van, viszont nálam ez inkább egy defektként nyilvánult meg [cry](ez olyan szintű dolog nálam, hogy a God of War-ban nem tudom olyan gyorsan nyomni a kört, hogy Kratos felnyissa a kaput, vagy kitépje a küklopsz szemét :D)[/cry]. A forumokon leírt szakszavak meg továbbra is túlvilági dolgok számomra. Noh de. Tekken 6 platina, még akkor is ha nem hatott túlzottan meg, és a Tag Tournament 2 esetében is csilingelt a serleg. Ami persze semmit sem ér, de én azért örülök neki, hogy ennyit ki bírtam préselni a tudásommal. a Soul Calibur sorozatot megölték, kiherélték feldarabolták, a Dragon Ball játékokat meg messzire kerültem. Becsúszott egy kis SF4....egy kis Marvel vs Capcom....de ez már nem volt ugyanaz mint szaros koromban.

S a ps4? MKXL. Őrjöngés. Depresszió. Totális belátása a dolgoknak. Hiába a sok gyakorló mód, ezt a fighting dolgot nekem el kellett engednem. Persze a gép ellen elütöttem(höhö) az időt....de az interneten.....hagyjuk. Azért a Tekken 7-et még megtisztelhetném, és a Guilty Ball Zé is elég jónak tűnik ( azt már vagy ezerszer leírtam, hogy a látvány szemkápráztató ). A lényeg, hogy régen oda meg vissza voltam ettől a stílustól. Gyönyörű emlékeim vannak róla, amiket szivesen idézek föl. Mai napig meghallgatom a zenéket, vagy lesek meg valami profit ahogyan szétcsapja az ellenfeleket ezekben a régi csodákban. A Rise of the Robots meg egy fos.

(nemérdekelnekafogalmazásihelyesírásihibákkettőignemlátok)
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
28. casualgamer  PlayStation.Community tag
2018.10.29. 00:31:01
LV1
Válasz 27. casualgamer üzenetére:
Fakk nem írom le mégegyszer,eltünt a hsz többi része
27. casualgamer  PlayStation.Community tag
2018.10.29. 00:29:50
LV1
Egyik volt munkahelyemen(egy színházban) az egyik kolléga behozta a ps2-t. GT-nyomták,azt nem szerettem. Iratott tekkent meg fifát. Olyan üvöltözések voltak,hogy a recepcióról feljöttek szólni a második emeltre,hogy kicsit vegyünk vissza mert zavarjuk a próbát,lehallatszik a színpadra is.
26. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 21:37:42
LV2
Válasz 24. Zsolt üzenetére:
Igen az SFA3 a valaha készült egyik legjobb 2D s cucc. Én irónikus módon kawaks emulátoron ismertem meg és játszottam számítógépen ronggyá, mai napig egyik etalon 2D ben, GG szinte van nálam, ami nagy szó.

Jó öreg Wu Tang, ami ugye egy Thrill Kill volt, csak pepítában:D Nagyon jó paritjáték volt, nagyon szerettem.:)
A tekken pont az 5 től élte reneszánszát, a 6 egy kicsit kakibb lett, de most a 7, az megint visszahozta, amit az 5 anno elkezdett. A TTT2 is nagyon jó lett.:)
SNK játékok kötezelőek sztem egy 2D rajongónak. Akár a King of Fighters sorozat, akár Fatal Fury, ott vannak a dobogón. Az én két személyes kedvencem a Samurai Shodown és a Last Blade 2. Kawakson eléggé kipörgettem őket anno:)
ヤレヤレ、ダゼ。
25. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 21:29:35
LV2
Válasz 23. Janinja82 üzenetére:
Fú de utáltam mikor valaki "ez az én karakterem!" szar dumát nyomta...:D
ヤレヤレ、ダゼ。
24. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 20:59:37
LV11
Pár sztori a multi és a single verekedős múltból:

Tekken 3 és Tekken Tag: ez mindenkinek bejött, és hatalmas bajnokságokat játszottunk a családban. 8 fős team battle, random karakterekkel, persze ha valakinek bejött Eddy vagy Hwarang, akkor ment az anyázás. Bár szingliben sokat gyakoroltam (pár kedvenc karakternek megtanultam az összes mozgását, bár a hosszú kombók nem nagyon mentek, de akkor még szerencsére nem volt létfontosságú), tesóm valahogy mindig megnyerte a bajnokságot a kör gomb használatával.

A többi verekedős játék nem tetszett annyira a többieknek, így ott szingliben nyomtam.
Vissza a tekkenhez, volt pár kedvenc karakterem, mint Heihachi és Nina. Előbbihez láttam egy jó kis videót a psm2 magazin dvd-jén (pre-internet, nincs youtube, a játékosok vhs-en küldték be videóikat a magazinnak), az alapján tökéletesítettem a tudásomat és 100+ győzelmet értem el Survival módban a tekken tag-ban. Szerintem kb egy évig majdhogynem csak azzal játszottam.
A Street Fighter Apha 3 nagy kedvenc volt még. Volt benne egy nagyon tartalmas sztori mód, már nem emlékszem pontosan, de mindenféle küldetések és challange-ek voltak benne, és variálni kellett a bekapcsolható különleges képességeket (“-ism”). Nagyon sokáig elvoltam azzal is.
A Wu-Tang egy jópofa 3D-s cucc volt playstation-re, ebben volt egy “36 chambers” mód, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteni (x kombó, nyírj ki x ellenfelet stb), akkor még béna voltam és bármiféle leírás nélkül sajnos elakadtam egy boss-nál vagy egy feladatnál, sajnos sosem vittem végig a játékot, pedig sztorija is volt, és tök jó CGI jelenetek voltak a fejezetek közben...
A Soulcalibur 2 küldetéses módja szintén bejött, szeretem, amikor megpakolják mindenféle tartalommal a single részt is.
Tekkenből utoljára a 4 tetszett (bár már az is visszalépés volt), az 5-től felfele már nagyon idegen nekem.
2D-s cuccokra visszatérve, két kedvencem volt még, a Fatal Fury 3 (még pc-re!! volt meg) és a Capcom vs SNK 2 (ps2), ezek csak sima arcade módok, de nagyon látványosak és változatos mind a karakter-felhozal, mind a hátterek. Még csak egy gyors kört nyomni is kiválóak.
23. Janinja82  Mérges Sárkány
2018.10.28. 20:40:19
LV3
Szakközépbe a termünkben volt tv ezért bevittem a Mega Drive 2-met Mortal 3-mal és azt nyomtuk szünetben. Komplet bajnokság volt érmével karton papírból ahova a bajnokok nevét ráírtuk. Rendes szabályok voltak. A bajnokot csak már nem emlékszem, de sok győzelem után lehetett kihívni. Aztán a Doa3-mal elkezdődött az új kedvesem - tekkent sosem szerettem. Le sem tudtam tenni. Tesómékkal a tag módot nyüstöltük napokat. Doa3 mellé aztán jött a Soul Calibur 2 ami szintén nem került ki hónapokra a gépből.
Még is a legszebb emlékek a Mortal 2-3-hoz köthetők. Azokat kuzinokkal haverokkal játszottuk. Nagy sértődések és menőzések mentek. Mindenkinek volt saját karaktere akivel csak ő lehetett - ezt ilyen kimondatlan szabály volt. Ja és persze vita volt ki melyik joyyal legyen mert ugye csak 2 volt, de valamelyikel valamiért könyebb volt nyerni XD mekkora király volt
22. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 20:00:38
LV2
+1
Válasz 19. edem üzenetére:
Jók is azok...Ajánlom a GG xrd rev 2-t:) (ha van ps4 ed)
Ha nincs , akkor a Melty Blood sorozat illetve Under Night in Birthezek pc re is kijöttek.:)
ヤレヤレ、ダゼ。
21. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 19:59:04
LV2
Válasz 20. Burzum üzenetére:
Nekem akedvem is elmnt tőle a Supervisor után :D Nem vagyok rá büszke, de beletört akkor a bicskám és nem motivált annyira, hogy próbálkozzak.
ヤレヤレ、ダゼ。
20. Burzum  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 19:53:50
LV2
Válasz 14. Itachi üzenetére:
Én anno végigvittem, de baromi rossz cucc, az egyszer már biztos!:D
19. edem  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 19:50:08
LV1
Mindig a 2D-s verekedős játékokat favorizáltam. Commodore 64-en International Karate és Yie Ar Kung-Fu, aztán Amigán SF2 és Mortal Kombat.
Utána PS1-en a Tekken 3 valóban egy új élmény volt, de a PS2-es Guilty Gear X-szel visszatértem a két dimenzióhoz, és ez azóta is így maradt.
18. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 19:48:43
LV11
Pont ma játszottam a Virtua Fighter 2-t PS3-on. Tök látványos játék, de baromi nehéz. Mindenestre jót szórakoztam vele.

Az ilyen régi cuccok jobban bejönnek, mint a mai verekedősök.
17. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 18:19:04
LV5
Először némi önzőzés. :) A SF2 volt az első komolyabb SNES-en, hamar követte a Mortal. Aztán pár év múlva egy Tobibox nevű helyre beültünk, és épp a Tekken volt a menő, gyakorlatilag akkor ért véget a Nintendo-s pályafutásom, kellett egy PS. Különben a "játékteremnek" tényleg volt egy motiváló hatása, sokat lehetett tanulni. Aztán haveri körben tettük egyre magasabbra a lécet. Voltak akik majdnem IRL is verekedtek néha... :) A T3 volt a csúcs.
("Ezer éve" olyasmit is próbáltam, hogy Toshinden, ami tetszett is az a Tobal volt. Persze a Soul Calibur-t is szerettük, meg a bunyós Dinastyval is elvoltunk. Most bőven elég a T7, néha előveszem.)

Rájöttem, hogy pl. a Street Fighter manapság már nem... ugyanaz, vagy a játék lett nehezebb, vagy én lassabb. :)
Viszont amikor a Tekken 7 megjelent, egy ideig voltak magyar party-k PS-en, és volt egy feelingje az egésznek, jó kis pár hét volt. Sajnos haverokkal már nem járunk össze olyan sűrűn, a szimpla online pedig nekem nem ugyanaz, és nem is megy jól, szóval keveset tolom.

Jó lenne, ha lenne valami nyüzsgés, lenne egy aktív magyar online csoport, vagy valami. Szoktak lenni offline rendezvények, itt is, FB-n is olvastam róluk... Csak nem vagyok az az arc, aki könnyen haverkodik, egyedül nem mennék el egy ilyen eventre, szóval passz.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
16. hunlogi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 17:23:27
LV1
+1
Jó volt olvasni! Hasonlóan érzek a VS. játékok iránt. Apropó! az SCVI bitang jó lett, nagyszerű a harc benne.
15. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 16:30:07
LV15
Csak a Mortal Kombat 1-2 és 3 miatt jöttünk össze a haverokkal hetente többször is még tizenéves korú voltam. 486-os PC-n, Snes-en, Megadrive-on.
A másik nagyágyú a Killer Instinct volt. Snes -en de főleg az Arcade KI amit a kocsmába hoztak, de volt még Ultimate MK3 is.
Mindegyik akkoriban istencsászár verekedős játék volt, amikor szakközepes voltam akkor betértem néha a játékterembe is Street Fighter II-vel játszani.
Azok voltak a szép idők, mást sem csináltunk csak játszottunk vagy horgásztunk. :-)
Néhány generációval később rozsdásan ismét elővettem a MKII Arcade-ot, hogy belevessem magam az online-ba de zsinórban többször úgy kikaptam Flawless Victory-ra, hogy csak pislogtam pedig baráti körben igazi pro-nak számítottam mert nem volt ritka a 25-35-ös winstreak akkoriban.
A modernebb, karakterenként 50-100 kombót és speciális mozgást igénylő verekedős játékok világába már nem vetettem bele magam, nekem akkoriban elég volt megjegyeznek a Brutality-t, az Animality-ket és mindenkinek a kombóját. :-)
PSN - CountofHell_HUN
14. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 15:34:41
LV2
Válasz 13. Itachi üzenetére:
Persze végigvihető, ha valaki tényleg ügyes. Ez a vidi jó példa rá.
https://www.youtube.com/watch?v=Fm8VAeAUOWs

Anno én a főellenséget, a Supervisort nem tudtam legyőzni sehogyan sem. :D
ヤレヤレ、ダゼ。
13. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 15:26:33
LV2
Válasz 10. Burzum üzenetére:
Igen Killer Instinctet haver SNES jén én is imádtam:)
A Rise of he Robots meg...egy sértés a műfajra nézve :D
https://www.youtube.com/watch?v=9PRvr-VsNLc
ヤレヤレ、ダゼ。
12. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 15:24:05
LV2
Válasz 11. Greg üzenetére:
Azért ahhoz nem kis tudás kell, hogy kezdőponttól falig leszedd a másik életcsíkját. Ergó annyira azért nem drámai a helyzet. Egy átlagos játékos egy levegő-combóval max a hp d felét szedi le és akkor már igen ügyes. SC ilyen szempontból talán élvezetesebb, ott max a RO az ami hamar véget vet egy meccsnek :) De az ellen legalább lehet tenni:)
ヤレヤレ、ダゼ。
11. Greg  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 15:20:13
LV25
Válasz 9. Itachi üzenetére:
Pont ezt említettem én is nem egyszer hogy olyan szinten gyors már a Tekken hogy a mérkőzések szinte élvezhetetlenek. Felkerülsz a levegőbe és szinte véged is.
LV426
10. Burzum  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 14:27:57
LV2
11-13 év között SNES-en az akkori kölyökhaverokkal sokat Mortal 1-2-tünk, meg SSFII Turbo, Killer Instinct is ment olyan "nagyágyúkkal", mint pl. Rise Of Robots is!:D
De azóta 1-2 kipróbálástól eltekintve nem nagyon vonz már ez a műfaj. ..:(
9. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 13:36:07
LV2
Válasz 2. martin üzenetére:
Valahol, ha pl. Tekken 2-t nézzük, a földönrúgdosás "tilalma" érthető. Anno ledöbbentem, miután egy Tekken 3 után megvettem a T2 t, hogy milyen rohadt nehéz és lassú ott a felállás. T3-tól már elég ügyes kellett valaki legyen, hogy ne guruljanak el a levegőből ráugró rúgása vagy ütése elől. Ma max az okizeme az ami érdemi "földharc" és persze sokoldalúbb is, mint anno. Ha profi meccset néz az ember, kb így néz ki: előre hátra mozognak nagyon gyorsan rövideket, az egyik valahogy bevisz egy mozgást ami a másikat a levegőbe küldi, lenyom egy "zsonglőrködést", majd még földön felállós mini "zsonglőrködést"(okizeme) és puff, már falnál is vannak, ha szerencsésen mérte fel a távolságot, akkor wallsplat, amiből az addigra igen lecsapolt életenergia utolsó részét is leszedi egy wall commboval és nyert, úgy, hogy a másik fél egyedül a felállós-találgatós résznél szólhat bele érdemben. Olykor amatőrebb játékosok meccsei szórakoztatóbbak:)
ヤレヤレ、ダゼ。
8. Tuco  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 13:35:19
LV1
Én személy szerint sosem rajongtam a verekedős játékokért! Egyetlen egyre emlékszem imádtam amit sokat toltunk a tesómmal az az N64-es Mace the dark age volt. Sztem sokkal jobb mint a tekken vagy épp a mortal!!!
7. eandre  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 13:18:57
LV11
Mortal 9 adta. Meg a régi Tekken. Amúgy nem az én műfajom.
6. Albert  salabakter
2018.10.28. 12:33:00
LV5
Sárga kazis Mortal Fighter
Sub zero mythologi
War Gods
Mortal Kombat V
Star Wars Ep. III arena mod
Mortal Kombat lX
The King of Fighters XIII
Injustice 2
Akkor és ott ezekkel a játékokkal nagyonjól elszórakoztam(ok).
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
5. martin  Főszerkesztő
2018.10.28. 11:55:46
LV27
Válasz 3. rottenbull üzenetére:
Klasszik'. Meg volt az a pont is, amikor valaki idegbeteg módon üvöltött 3 vereség után, hogy "jó, akkor most behozom XY-t", az ultimate karaktert. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. Greg  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 11:48:47
LV25
Anno a Soul Calibur-t és TTT-t orrvérzésig toltuk imádtam mind a kettőt. Aztóta a csapat szétszéledt és ennyi. A honvédségben kaptam rá a bunyós játékokra volt egy a címére már nem emlékszem de mindig egy kis zöld összekuporodott gnómmal voltam akinek olyan pengék voltak az egyik kezén mint a Freddy Krugernek.
LV426
3. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 11:38:05
LV9
Válasz 2. martin üzenetére:
Igen :D Meg igazabol utottuk neha egymast is, hatha ront akkor a masik :D
2. martin  Főszerkesztő
2018.10.28. 11:35:18
LV27
Válasz 1. rottenbull üzenetére:
Földön soha nem ütöttétek egymást, és amikor "véletlen" elment egy rúgás a fetrengő embernek, jött a duma, hogy "mi van köcsög, felállni sem engedsz". :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.28. 11:33:31
LV9
Meg PS2 idejeben volt egy jo tarsasagunk Tekkenre. Ahogy a csapat szetszeledt a PS3 megjelenese utan, ugy mult el az erdeklodes is a stilus irant.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Kotodama: The 7 Mysteries of Fujisawa (PS4, PSN)
2019.10.16. 19:27 PSC egyperces
2 hozzászólás
Szerző: ColdHand
A női lélek lecsupaszításának művészete.
Contra: Rogue Corps (PS4, PSN)
2019.10.16. 12:08 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: MrZ
A furcsán öregedő katonák.
River City Girls (PS4, PSN)
2019.10.16. 11:50 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Ebben a városban még Kunio-kun nőjével sem érdemes b@szakodni!
TOM CLANCY'S GHOST RECON: BREAKPOINT (PS4)
2019.10.13. 21:43 Játékteszt
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Eltörött a mécses.
WARHAMMER: CHAOSBANE (PS4)
2019.10.12. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Sanada
Tegyél rendet csatabárddal!
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (PS4, PSN)
2019.10.12. 12:39 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Legenda újratöltve.
Caravan Stories (PlayStation 4, F2P, PSN)
2019.10.09. 18:41 Kedvcsináló
8 hozzászólás
Szerző: martin
A vándorcirkusz az égbe megy.
Concrete Genie (PS4, PSN)
2019.10.08. 11:43 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Színes tintákkal álmodni.
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered (PS4, PSN)
2019.10.07. 12:21 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Vissza a gyermekkorba…
Mozi - Joker
2019.10.07. 10:22 Cool-Túra
28 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy megbomlott elméjű kisember vallomásai.