PlayStation.Community

2018.10.23. 10:17 Játékteszt
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Csini csöcsös csajok csetepatéja.

Az SNK egy régi múltra visszatekintő hardver- és szoftvergyártó cég. Noha játékai kevésbé ismertek nyugaton, mint például a rivális Capcomé, de a The King of Fighters, a Fatal Fury, vagy az Art of Fighting címek biztosan ismerősen csengenek. Na, most a cég fogta a híresebb játékait, kivette belőle a női karaktereket – illetve némely hímet átoperálta –, majd behajította őket egy verekedős játékba, ami minden egyes porcikájával jelzi, ez bizony (leginkább) a gyengébb nemet képviselő játékosoknak készült. (Meg a reprodukciós folyamatok tapasztalataiban erősen hiányt szenvedőknek.)
Lássuk milyen lett az SNK Heroines: Tag Team Frenzy!
A játékot, ha egy szóval kellene illetnem, akkor az az egyszerű lenne. Indítás után mindenféle fölösleges bevezető helyett egyből a menü fogad minket az abszolút japános-csajos stílusú zenéjével. Lehetőségünk van végigvinni a sztori módot, csapatni másik játékos ellen – úgy online, mint offline –, gyakorolni, túlélő meccseket vívni, megtekinteni a galériát, vagy személyre szabni a csajok megjelenését abból a pénzből, amit a megnyert párbajokért kapunk.
Maga a bunyó sincs túlbonyolítva. Van két támadás, egy dobás, egy speckó, egy karakterváltó, egy védekezés, és egy kivégzésre szolgáló gomb. A gyengébbik támadás sorozatos elsütésével rövidebb kombókat kenhetünk ellenlábasunk arcára, amiket a végén megfűszerezhetünk egy erősebb támadással, vagy egy speciális mozdulattal. Ezek a spéci támadások is az egyszerűség jegyében lettek installálva, a több generációra visszanyúló fél és negyed körözések hagyományát félresöpörve itt elég csupán egyetlen irányt – vagy még azt se – hozzátenni a speckó mozdulathoz rendelt gomb lenyomásához, és lőn hadoken.

Említettem a kivégzéseket. Nos, ne gondolja túl senki, itt nem az ellenfelünk brutális kivéreztetéséről van szó. A verekedős-játékok hagyományaival szembemenve, itt nem lesz attól K.O., hogy az életerőt jelző csíkból kiütlegeljük a zöldet ellenfelünk testén keresztül. Abban az esetben csak annyi történik, hogy az erejét vesztett fél bekómál egy rövid időre, majd a támadóképességét visszanyerve újra akcióba lendülhet. Ha ismét bekapna pár csicskalángost, akkor újra jönnek a csipogó madárkák, és így tovább. Hogy győzelmet arassunk, ahhoz az energiának híján lévő (értsd: a vörös tartományban van) ellenfelünket a Dream Finish gomb megnyomásával és az azt követő brutális specialitással kell kiütnünk, mint a büdös szardíniát. Ezt is vegyíthetjük egy iránnyal, amivel egy másik kivégző mozdulatot csalogathatunk elő. Persze ehhez a művelethez szükséges a Spirit Gauge csíkját feltölteni, jobban mondva nem túl lemeríteni, mivel a speciális mozgások is ebből táplálkoznak. Cserébe a csík töltődik magától.
Ezek mellett a pályákon véletlenszerűen megjelenő gömböket csaphatunk szét, amikkel például instant bekómáltathatjuk az ellenfelünket, vagy automatikusan levédésre kerülnek a keményebb támadások. Valamint ott van még a háttérben pózoló csapattagunk által behívott támogatás behívása, illetve a karakterek váltogatásának a lehetősége, mellyel a leharcolt leányzót pihentethetjük a háttérben, mivel akármelyiküket is ütik ki, akkor a meccs elveszett.
Látványilag felemás képet kapunk, ugyanis míg a hátterek relatíve rendben vannak – cserébe üresek és élettelenek –, addig a karakterek kissé zavaróak voltak számomra azzal, hogy megjelenésük eltévedt a rajzfilmszerű, valamint a valóságos ábrázolási stílus között húzódó evolúciós kereszteződésben. Cserében a tejeskannák szépen, de természetellenesen lengenek, bár ezt a gyors akció közben nem igen lesz alkalmunk megszemlélni. A találatokat szimbolizáló effektek is elég csajosak lettek, a megszokott lángok, szikrák, és robbanások helyett itt cukorkák, plüssállatok és csillámpónik terítődnek szét a térben. Az animációktól pedig ne várjunk túl sokat...
A kezelést már kitárgyaltam, az inputtal nincsenek gondok és nem kell félni, hogy vízhólyagos lesz az ujjunk a játékkal töltött idő alatt. Szavatosságilag hozza a minimális szintet a 14 választható harcossal, és a megnyitható extrákkal, de nincs sok minden, amit behozhatnánk ezeken kívül. Karakterenként két kosztüm, több tucat kiegészítő, valamint a galériában feloldható cuccok vásárolhatóak meg.

A sztorimód felé se legyenek nagy elvárásaink, gyakorlatilag kisebb átvezetőkkel (értsd: a csajok pózolnak és elcsattogtatnak egy-két mondatot) megszórt árkádmódot takar, aminek a végén egy tipikusan japánosan félőrült főellenséget kell elcsépelni, majd a stáblistánál megszemlélhetjük a karakterek (mert kettővel verjük végig a bagázst, ugye) befejezését állóképek formájában.
A történetet meg le se írom, mert semmi említésre méltó nincs abban, hogy egy Kukri nevű emós múmia egy általa létrehozott zsebdimenzióba összegyűjti a világ legjobb női harcosait – ha meg nem nő, akkor átváltoztatja őket –, akiknek ki kell verekedniük magukat a hatalmas kastélyból. Hangilag teljesen átlagos, maximum a J-pop rajongók és a japán nyelv szerelmeseinek dobhártyáját képes emocionálisan megkongatni, és nagyjából ugyanez igaz a hangulatra is.
Összességében elmondható az SNK HTTF-ről, hogy tipikusan az a cucc, aminek a létjogosultsága leginkább a távol keleti sziget országban van. Az SNK karakterek rajongóinak (vannak itt olyanok?), illetve a verekedős-játékok fanatikus megszállottjainak tudom ajánlani, de a kezelés egyszerűségét tekintve kiválóan alkalmas barátnő, vagy más, nem játékos családtag bevonzására is. Aztán ha ráharaptak, lehet betenni a Tekkent, a Street Fightert, vagy a friss, ropogós Soul Calibur VI-ot.

(Az ösztrogénben gazdag játékot a kiadó biztosította tesztelésre! Köszönjük! Megvásárolható a PS Store-ban, ára 14.990 Ft.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. ColdHand  Szerkesztő
2018.10.23. 15:57:47
LV22
Válasz 2. mitsuhiko üzenetére:
A kombó-rendszere annyiból áll, hogy 3x lenyomod a négyzetet, majd hozzányomsz valamit. Ez így írtó kevésnek tűnik, de a gép legnehezebb fokozaton olyanokat dekázgatott velem, hogy csak lestem.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
2. mitsuhiko  PlayStation.Community tag
2018.10.23. 13:22:47
LV1
Az egyik youtuber is tesztelte, és ... az arcade paddal nem kompatibilis az SNK játékok közül egyedüliként, a kombó rendszere is kidolgozatlan...

Hát ez nem jött össze, régen tudtak jó csöcsfightert csinálni pl dead or alive, de abban is visszavették az erotikát, vagy ott van az arcana hearts de az indie.
asia.playstation.com www.play-asia.com
1. Onimushaman  Szerkesztő
2018.10.23. 11:09:55
LV24
+1
Pár képen mi történik, ej. :D
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
SNK Heroines: Tag Team Frenzy
NIS America
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Átlagos
5/10
Pozitívum
Egyszerű kezelés; alkalmas a nem játékos családtagok, barátok, barátnők bevonására
Negatívum
Kevés a tartalom; a nagyok árnyékában megfagy