PlayStation.Community

2018.10.19. 16:40 Játékteszt
15 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Autós-tuningolós förmedvény.

Amikor megláttam a Super Street: The Game névre hallgató versenyjátékot és megnéztem néhány képet, még nem sejtettem, hogy tulajdonképpen mivel is lesz dolgom. Annyi tiszta sor volt számomra, hogy a Super Street egy több mint húsz éves autós magazin. Igen nagy népszerűségnek örvend külföldön, és úgy fest, a videojáték iparba is bátorkodtak belevágni a LionCastle csapatával karöltve.
Talán jobb döntés lett volna, ha mindenki azt csinálja, amihez ért, mivel a Super Street még az év legrosszabb autós játéka címért vívott ádáz csatában is a legnagyobb esélyesként indul.

Némi gyors, tutorial-szerű céltalan körözgetés után egy roncstelepféleségre vezényelnek minket, feltörekvő pilótákat. Egy csomó jelöletlen, fantáziamárkával ellátott rozsdakupac körül válogathatunk, ahol én egy BMW-Mustang valami mellett tettem le a voksom, de lehet még találni Mazda vagy Mitsubishi-szerű licenceletlen gépeket is.
Az alapkoncepció amúgy nem lenne rossz, hiszen egy történet nélküli versenyzést kapunk egész sok pályával, és ahogy nyerjük a futamokat, egyre több hírnevünk lesz, amivel nyílnak meg az újabb szakaszok. Érdekesség egyébiránt, hogy a hírnévvel párhuzamosan a garázsban ténykedő lányok száma is növekszik. A körítést tovább javítja a játék talán legjobb része, az autók fejlesztése. Rengeteg eredeti alkatrész körül válogathatunk és jóformán az autó összes elemén javíthatunk, olyan szinten, amit utoljára a Need for Speed Underground részekben láttam.
A legnagyobb gond viszont akkor köszön vissza, amikor kigurulunk az utcára megnézni, mit tud a kicsike. A fejlesztők mintha soha életükben nem ültek volna a volán mögött. Az irányítás, mint olyan, nem is létezik, püfölhetjük bárhogy a gombokat, a legtöbb esetben csak végtelen pörgés, repülés és falnak csapódás lesz a végkifejlet. A legnagyobb szerencse, hogy az ellenfelek is ugyanúgy szenvednek, így ha a szokásosnál is hamarabb fékezünk és tojáshéjakon lépkedve gurulunk végig a pályán, akkor simán meglehet nyerni az összes versenyt.
További kiakadásra ad okot a több generációs lemaradással szenvedő grafika. Az összkép nagyjából egy telefonos játék szintjén mozog, pedig az indítást követő töltőképernyőn bátran hirdetik az Unreal játékmotort a fejlesztők, amit igen nehezen hiszek el tekintve, hogy ez a kinézet még PS3-on is rondának számítana. Vezetés közben az ember szeme hajlamos kifolyni az 500%-ra húzott motion blur és egyéb idegesítő homályosító effektektől, viszont ha egy kanyar erejéig kitisztul, a kép azt se fogjuk megköszönni. A legnagyobb megdöbbenésemre egy ilyen lassú kanyarkombinációnál vettem észre, hogy sofőr sincs az autóban, ami további aggodalomra ad okoz. A néma főszereplő nem meglepő, hiszen az új Metro játék és a GTA 3 is ezzel megoldással kísérletezett, viszont a szellem sofőr szisztémát kissé túlzásnak éreztem.

A törésmodellen látszólag sokat dolgoztak a készítők, hiszen olyan lehetetlen dolgok történtek, amit felfogni is nehéz volt. Egy általános triplaszaltó után behorpadt tetővel, tulajdonképpen csak vázzal és motorral is simán tovább mentem, míg máskor egy szimpla koccanást követően egyből jött a bejátszás, hogy totálkárra raktam az autót. Persze nagy pánik ilyenkor sincsen, néhány másodperc várakozás után újra a csili-vili járgánnyal gurulhatunk tovább a kidolgozatlan, unalmas helyszíneken.
A játék borzalmas irányításának kiismerése után gondoltam megmérkőzők néhány online ellenféllel is, hátha kialakul valami roncsderbi vagy erőfitogtatás, hogy kinek van jobban széttuningolt verdája. A nagy lelkesedésből semmi nem lett, mert az online meccskeresés egyszer sem talált ellenfelet, hiába próbálkoztam különböző időpontokban. Őszintén szólva nem tudom mit vártam, mivel az összes online bolt platformján borzasztó rossz értékeléseket kap, platformtól függetlenül, az árazás pedig az AAA játékok szintjén van.

Összességében kevés pozitívumot tudok elmondani a Super Street játékról. Rendkívül nehéz épp ésszel értékelni, mert a legtöbb esetben minősíthetetlen ebben a formában, ennyi pénzért. Tömérdek javító frissítés és hatalmas akciók kellenének, ahhoz, hogy ezt bárkinek is javasolni tudjam. Nagy kár hiszen az autók tuningolása és a karriert illető elképzelés nem lett volna rossz, viszont a megvalósítás valami rém gyenge lett. Egy biztos, ettől a játéktól nem fog az egekbe szökni a Super Street magazin népszerűsége.
(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!

Megvásárolható a PlayStation Store-ból, ára 14990 Ft.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
15. B_Renato97  Szerkesztő
2018.10.24. 04:12:39
LV4
Válasz 14. HUN_hatrix üzenetére:
Ha komolyak a szándékaid szívesen odaadom pár menetre. Szimpatikus a mazochista hozzáállásod. :D
14. HUN_hatrix  The Saboteur
2018.10.23. 07:57:06
LV30
Válasz 3. martin üzenetére:
Most akartam írni poénból, hogy:
Ez akkora szar, hogy meg kell venni. Ezt látni kell. :D

Aztán beugtott, hogy nem olvastam el a "Martin beleszól" részt.
XD XD XD XD XD XD XD
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
13. ColdHand  Szerkesztő
2018.10.21. 20:32:43
LV22
+2
"...itt található a játék legjobb része, ami ugyancsak nem jó..."

Olyan szövegeket eresztesz el, hogy szakadok! XD
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
12. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.10.21. 15:58:35
LV28
+1
Egy ilyen kaliberű játéknál mindig azon gondolkozok el, hogy azért ilyen mert a fejlesztők tudása csak ennyit engedett meg (az alacsony költségvetéssel nem lehet mindent megmagyarázni) vagy egész egyszerűen hülyének nézik az embereket és remélik, hogy minimális profitból minimális hasznot tudnak húzni. Mindkét lehetőség elég gáz.
Viszont amiért elküldeném a fejlesztőket és a kiadó embereit kelet-Afrikába mezítláb aknát keresni mert majdnem teljes áron adják.
15 ezer ft, többet kérnek el érte mint az Uncharted Lost Legacy, Shadow of Colossus vagy a Hellblade Senua's Sacrifice-ért (és stb) amikbe tízmilliószor több munka van.
11. B_Renato97  Szerkesztő
2018.10.21. 15:45:24
LV4
Válasz 10. Noob üzenetére:
Sajnos nem csak grafikailag. Ha csak azzal lenne a baj... :D
10. Noob  PlayStation.Community tag
2018.10.21. 11:57:18
LV6
Ez ma már mobilon is kevés grafikailag.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
9. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.10.20. 16:26:11
LV11
Válasz 5. B_Renato97 üzenetére:
Belepörgettem a videóba, siralmas! A blur miatt a képeken jobb hatása volt, de mozgás közben... Az irányítás már ránézésre is borzalmas, a pop up (hirtelen előugró fák a távolban) meg nevetséges - ilyet már vagy 15 éve nem láttam játékokban. :)
8. martin  Főszerkesztő
2018.10.20. 12:27:43
LV27
Válasz 7. Onimushaman üzenetére:
Onikám, titeket kezeltetni kéne. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
7. Onimushaman  Szerkesztő
2018.10.20. 12:23:54
LV24
Válasz 6. martin üzenetére:
A platinánál ott voltam igen, de Jesus és Renátó érdeme. Én pom pom lányként voltam jelen.
señor
6. martin  Főszerkesztő
2018.10.20. 12:19:52
LV27
+1
Válasz 4. Onimushaman üzenetére:
De a platina azért kiugrott mellesleg, nem? :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. B_Renato97  Szerkesztő
2018.10.20. 11:30:34
LV4
Válasz 2. Zsolt üzenetére:
A legtöbb mondanivalóval rendelkező screenshot a belső nézetről készült, amikor a fogaidat tulajdonképpen teljes erőből veri ki a visszapillantó.

Ha van pár perced a budin, akkor a teszt végén található kis hangulat videót ne hagyd ki. :)
4. Onimushaman  Szerkesztő
2018.10.20. 11:16:57
LV24
+1
Volt szerencsém hozzá, de két verseny után basztam a kukába. :D

Azért még egy jót multiztam vele Renátóval. Ebben van a legjobb online élmény, a host bármikor megszakíthatja a meccset vagy újrakezdheti menet közben.
señor
3. martin  Főszerkesztő
2018.10.20. 11:09:35
LV27
Válasz 2. Zsolt üzenetére:
Sőt, csodálatosan néz ki. Kész időutazás a múltba. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.10.20. 11:04:55
LV11
A screenshotok alapján jól néz ki. Mozgásban már nem merem megnézni. :)
1. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2018.10.20. 01:23:12
LV11
Bíznak benne hogy néhány száguldozni vágyót elragad a borítókép, és megveszi...
Mindig legyen egy "B" terv!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
SUPER STREET: THE GAME
Lion Castle
Látványosság:
Gyenge
Játszhatóság:
Gyenge
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Gyenge
3/10
Pozitívum
NFS Underground-szerű tuningolás; a karrier koncepciója egész jó
Negatívum
Borzalmas irányítás; vállalhatatlan grafika; nemlétező online részleg

MARTIN BELESZÓL
Hatrix haveromnak fogom ajánlani a játékot, ő kedveli az ilyeneket...