PlayStation.Community

2018.10.14. 11:30 PlayStation.Community
146 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Belőtték maguknak a marihónajját a kábítósok.

Mondják, hogy az ember lételeme a függőség, és ezt a kijelentést szerintem akár vita nélkül el is fogadhatjuk alaptézisnek, hisz tényleg imádunk függeni.
Ki (eleve halálra ítélt) párkapcsolatoktól, ki szextől, ki szeszes italoktól, cigarettától, gyógyszerektől, mindenféle természetes vagy szintetikus drogoktól, de még akár az adrenalintól is képesek vagyunk megrészegülni.
Van, aki ezt simán önpusztításnak tartja, mások egyszerűen úgy vélik, valamitől előbb-utóbb úgyis meg kell halni.
Függeni tehát rengeteg dologtól lehet, mégis, amikor konkrétan szóba jön a "függőség" témaköre, a legtöbben a különféle pszichoaktív szerekre, azaz a kábítószerekre asszociálnak.

Magyarországon a drogok egyes tanulmányok szerint szerint a hetvenes évek óta jelen vannak, ami egyfelől fals infó, hisz a húszas-harmincas években már olyan kokainozás folyt a boldog békeidők Budapestjén, hogy Pablo Escobar már csak attól is elérzékenyülne, ha megsárgult archív fotón láthatná az akkori viszonyokat egy-egy elit belvárosi szalonban, másfelől nagyon helytálló megállapítás, hisz a '70-es és '80-as években a szocialista magyar átlagpolgár drogja nem a csak amerikai filmekben bezacskózva látott, a nyomozó úr által késheggyel megszúrt, majd megnyalt kokain volt, hanem a Parkán nevű nyugtatóra való aktív ráivás, ami Papp Laci dinamikájával ütötte ki esténként a munkába belefáradt, tisztességes melóst.
Aztán gyorsvonatszerűen berobogott a '90-es évek, és egy varázsütésre nyomorult kis országunk is úgy tele lett (kemény)drogokkal, hogy a rotterdami rave-partik babazsúrrá töpörödtek mondjuk a szigetszentmiklósi Speed-diszkó két-háromnapos hétvégi meneteléseihez képest, amikor a jóember szombat délután beszpídezett, és hétfő délelőtt még szeletelt tőle, mint a Bádogember az Óz, a csodák csodája című mesében... és úgy is nézett ki.

Most 2018-at írunk, és ha történetesen szombat este betévedsz Budapesten a Kazinczy utcába, a Wesselényi sarkán szinte biztosan megszólít majd egy térdtájon ronggyá tépett farmerben strázsáló, vasággyal tízdekás kokeró gyerek, hogy kell-e esetleg máriuáná vagy kokáin; bár nem tudom, most, hogy valaki felfújta a kőre a Kazinczyban, hogy "itt minden drog fake", dübörög-e még az üzlet...
De félre a viccet: manapság már 13 éves ecsethajú srácok egy kézzel tekerik bal zsebben a füves cigit, és szívják el két tanítási óra között a hátsó udvarban, a nép egyszerű fiai pedig úgy kezdik a napot - mondjuk egy raktár-üzemeltető cégnél -, hogy kollektívan betépnek, aztán listával a kezükben bolyonganak órákig és eredménytelenül próbálják összeállítani a rendeléseket autó-alkatrészekből.

A drogok itt vannak körülöttünk, szimbiózisban léteznek velünk, és mi imádjuk őket. Imádjuk, bálványozzunk, ugyanakkor megvetjük... közben mégsem.
Meg tudjuk védeni magunkat a drogoktól? Meg kell védenünk magunkat tőlük? Képesek vagyunk másokat megvédeni?
Persze valahogyan maga a rendszer is imádja a drogokat, hisz mindannyian ismerjük az anekdotákat a határon direkte' feláldozott balek drogfutárról, amelyik megbukik húsz dekával, de közben mellette bejön százötven kiló cucc. Szintén fura fejben összerakni a hírhedt afganisztáni mákmezők és az azokat "őrző" amerikai katonák kérdéskörét, a videoklipben, koncerten és interjúkon vadul füvező rappert, a bekokainozva megbukó, majd magát csont nélkül kidumáló bankárt, és a többi, jellegzetes kórképet.
A drog óriási biznisz, az egyik legnagyobb üzlet a világon, ezért nagyon szalad a szekér. A felütésben említett tézis, miszerint függőségre vagyunk ítéltetve, hajtja ezt a gépezetet. Legális vagy illegális szer, igazából mindegy, csak legyen belőle elég.

A PlayStation.Community ezen Elmélkedőjében a lehető legegyszerűbben megfogalmazva arra vagyunk kíváncsiak, te mit gondolsz a drogokról, a drogozásról, a drogosokról? Jöhet bármi, ami erről a témáról, a függőségről beugrik; ami erről először az eszedbe jut; vagy ami jobban belegondolva összeáll a fejedben.

Meséljetek!

Csalók, csalás a videojátékokban
Miért pont a PSC-re jársz?
Beszélgessünk a DLC-kről!
Hová utaznál legszívesebben?
Call of Duty vs. Battlefield
Mutass egy durvajó zenét
Sportolsz valamit?
Kutya vagy macska?
Életed legjobb kajája / kajaélménye
Ki a kedvenc (képregényes) szuperhősöd?
Butít vagy hasznunkra (is) van a videojáték?
Menni vagy maradni?
Melyik szerinted a legjobb Assassin's Creed játék?
Melyik szerinted a legjobb Grand Theft Auto játék?
Melyik szerinted a legjobb Final Fantasy játék?
Cenzúra a videojátékokban
Mitől lesz igazán jó egy E3?
Mi a véleményed a magyar videojátékokról?
Miért szeretjük rajongásig a Soulsborne játékokat?
A Top 5 legemlékezetesebb pillanat/jelenet számodra...
Milyen nagy bejelentéseket vársz az E3 2018-tól?
Mi a véleményed az Xbox-ról...
Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
146. Kuresz  PlayStation.Community tag
2018.10.26. 11:27:14
LV1
Az is milyen furcsa, hogy ahol legal a fű, nem lett anarchia, de egy jatekfüggő iskolás gyerek lelő x embert az iskolában. Mindenbe bele lehet magyarázni valamit. Ősidők óta használunk drogokat. A tiltásával/miatt volt mindig gond, nem a használattal. Minél jobban tiltanak valamit, annál jobban érdekli az embereket. Nem hülyeséget kellene hangoztatni, meg zero toleranciát bevezetni, hanem normalisan fel kellene vilagositani az embereket. Elvileg szabad akaratunk van, onnantol el lehet döntenie mindenkinek, hogy kiprobal e valamit, vagy sem.
Zölddel 15 eve vagyok kapcsolatban, kb ugyan az az ismerosi korom is azota es milyen erdekes, senki nem ment meg tonkre, vagy nem rokkant bele. Inteligencia kerdese. Aki tultolja, kb ugyan oda sorolom, mint aki undoritozik, kozben fingja nincs a dologrol.
Psn: Kuresz_HUN
145. Kuresz  PlayStation.Community tag
2018.10.26. 11:13:15
LV1
Egyébként nagyon elszomorító olvadni pár olyen ember kommentjét, hogy valaki gyökér, undorító, vagy bűnöző, mert spanglizik. Mint egy szektás, vagy szcientelógus... A sátán műve. Az. Meg boszorkányok is léteztek, ezért voltak megéget e. Aki próbált már bármit, annak van joga ilyet mondani, aki csak sorosozik, az szimplán buta. Már sorry... De ez így van. Mint a megvezetett öregek... Aki nem akarja, nem próbálja. De azért ne ítélkezzünk már olyan dologban, amiről konkrétan 0 tapasztalatunk van.
Psn: Kuresz_HUN
144. Kuresz  PlayStation.Community tag
2018.10.26. 10:35:16
LV1
1: a fű nem drog... Érdemes utánanéznie, aki nem ért ezzel egyet, hogy anno miért volt betiltva.
2: a drogokat én is elítélem, de azért látom a hasznukat is.
3: furcsa egy gamer oldalon függőségről olvasni/vitázni, holott a játékfüggőség is függőség.
4: biznisz
Psn: Kuresz_HUN
143. Lucsy  PlayStation.Community tag
2018.10.21. 01:02:27
LV12
+1
Quentaro 116-os kommentje nagyon tetszik es hasonlo velemenyen vagyok.

En sem eltem sose ezekkel a szerekkel, van amelyik erdekelne, de inkabb kihagyom.
Ettol fuggetlenul viszont kaptam en mar korhazban olyan nyugtatot, hogy elszalltam tole a vegtelenbe. Mutobol visszahoztak es vigyorogtam mint a vadalma. Keresztbe tettem a labaimat a takaro alatt, elkezdtem oket mozgatni es probaltam kitalalni, hogy melyiket mozgatom. Olyan tukor sima lett az agyam a nyugtatotol, hogy az istenert sem birtam megfejteni, hogy melyik a bal es melyik a jobb labam es mikor melyiket mozgatom. Elkezdtem ezen vihoraszni, aztan lecsuktam a szememet es azonnal elaludtam. Az elalvast pedig ugy eltem meg, mintha a testem kirepult volna a vilagurbe. Azutan az elmeny utan tudtam, hogy nekem nem szabad raallnom semmire mert vegem. Mindig is tudtam, hogy hajlamos vagyok durvan rafuggni dolgokra, de akkor vilagossa valt, hogy a drog hamar a kedvenc szorakozasomma vallna es nem igen tartanek merteket.

A masik, amikor allasinterjukra jarogattam rendszeresen kulfoldre es sok olyan napom volt, hogy hajnali 4kor indult a gep, utana egesz napos interju, majd jott vissza a gep es kb. hajnali 1-2-re haza is ertem. Az ilyen napok elott csuszott egy Xanax. Na nem mintha hasznalt volna. Egyszer viszont ugy dontottem, hogy beverek egy ilyen szart a hosszu nap utan is. Altalaban az ilyen hosszu, interjuzgatos napok utan aludtam mint a tej, tehat kurvara nem lett volna szukseg nyugtatora, de gondoltam, hogy egyszer ezt egy kis Xanax-szal is megfejelem. Jo buli lesz. Reggel olyan alvasi paralizisem volt, hogy azt hittem megall a szivem a remulettol. Az erdekes, hogy voltak ennel durvabb alvasi paraliziseim, amikor ugy ereztem, hogy valami tulvilagi leny figyel es kozeleg (alvasi paralizis egyik jellegzetessege ugye). Azok is remisztoek voltak, de azok mashogy. Itt nem volt semmi leny, de olyan halal felelmem volt, amit se azelott, se azota nem ereztem. Elhitettem magammal, hogyha en most azonnal nem ebredek fel es visszaalszom, akkor meghalok. De ugye mivel alvasi paralizis volt, igy nem tudtam megmozdulni es ereztem, hogy alszom vissza, mert mint a picsa ugy ki vagyok utve. Mint az allat elkezdtem vergodni, hogy felebredjek. Nagy nehezen sikerult, pulzusom az egekben, szo szerint kigurultam az agybol, csattantam a padlon, majd bukdacsoltam kifele a konyhaba edesanyamhoz. Beestem az ajton remult tekintettel, edesanya ram nez: "Veled mi van?" Mondtam neki, hogy azt hittem, hogy meghalok a faszba es a kurva Xanax kiutott mint a picsa. Utana egesz nap olyan komas es tompa voltam, hogy a nevemet nem birtam volna helyesen leirni, ha kerik. Mondjuk az jo volt, faja volt zsibbadni egesz nap, de mondanom sem kell, hogy azota nem nyultam Xanax-hoz, meg gondolati szinten sem. Es ez igy is marad.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
2018.10.20. 21:13:33
LV1
+1
És akkor most beszélgessünk a legősibb, legveszélyesebb, leghalálosabb és társadalmilag a legelfogadottabb drogról;
a HATALOMról.
141. Lucsy  PlayStation.Community tag
2018.10.20. 02:53:47
LV12
Válasz 129. HUN_GERGO üzenetére:
mma. leginkabb muay thai es kickbox. hamarosan melle veszem a boxot, birkozast es a bjj-t. de egyelore csak alloharc.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
140. Lucsy  PlayStation.Community tag
2018.10.20. 02:52:34
LV12
Válasz 127. martin üzenetére:
Ijj, meredek! Akkor mamad szoges ellentetem volt. En kb. akkor fekszem amikor o kelt, az evest meg mar mondtam. Vallaltam eleg meredek dolgokat itt az elmult par evben, ezeket inkabb nem is irnam le. Mostanaban komolyabban elindultam egy uton, hogy ezen valtoztassak, egyeb esetben nagyon csunyan ra fogok baszni.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
139. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 18:44:44
LV1
Válasz 134. istu82 üzenetére:
Nem akartam bedobni Feldmárt, külön vitaestet érne a pali.
138. Fiyoo21  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 15:55:44
LV1
Válasz 134. istu82 üzenetére:
Fuu, ne is mondd. Pont a napokban olvastam ujra mar kitudja hanyadszor.
PSN ID: Fiyooo84
137. martin  Főszerkesztő
2018.10.19. 15:55:06
LV27
Válasz 136. Tevez11 üzenetére:
Ebben teljesen igazad van.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
136. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 14:21:28
LV23
+1
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
135. martin  Főszerkesztő
2018.10.19. 10:42:40
LV27
+1
Válasz 130. rottenbull üzenetére:
Tavaly jártam egy foghúzáson, a szájsebész csávó, miközben kirántotta a dandóm, a doktornőnek lazán leadott egy olyan szemináriumot valami speciális fájdalomcsillapító működéséről, receptorokról, meg mittudoménmiről, hogy szó szerint tátott szájjal hallgattam.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
134. istu82  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 10:15:07
LV1
Érdekes téma és aki komolyabban szeretne foglalkozni a kérdéssel, annak tudom ajánlani a következő kőnyvet: Feldmár András Tudatállapotok Szivárványa!
Személyes véleményem a témával kapcsolatban, hogy mindent lehet, csak mértékkel! ✌
133. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 10:00:38
LV23
“...a szigetszentmiklósi Speed-diszkó két-háromnapos hétvégi meneteléseihez képest, “
Fiatalság, bolondság....
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
132. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.10.19. 09:56:20
LV23
A kábszi rossz.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
2018.10.19. 00:39:07
LV1
Válasz 67. martin üzenetére:
"Ezt most kimondtam,vagy csak gondoltam?"
Ez az idézet azért gyanakvásra ad okot.
130. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 20:36:05
LV9
Válasz 128. Ruzsi üzenetére:
En spec ezt tanulom. Meg ket evig. A penz termeszetesen motivalo. Az, hogy meggyogyulj, viszont fontosabb. Pontosabban nem is az, hogy meggyogyulj. Az jarulekos tenyezo. Az a fontos, hogy a hatoanyag megfeleloen hasson arra a problemara, aminek a megoldasara fejlesztettek. Nem tudom mennyire ismered egy uj gyogyszer kifejlesztesenek roadmapjat? Eleg sokat elarulna arrol, hogy mit is tesznek a gyogyszergyarak. Persze nem mind, csak a jobbak. A masodsorban levo gyartok csak a lejart szabadalmu hatoanyagok gyengebb minosegu ( persze meg igy is vegtelensegig ellenorzott) tomeggyartasara specializalodnak. Ok azok, akiket szidjak a feligazsagokat felig tudo, vagy velni tudo emberek szivesen. Van, hogy idonket jogosan persze. De a nagy cegeknek, akik az elso vonalban vannak az a legfontosabb, hogy a keszitmenyuk hatasos legyen.
129. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 17:58:23
LV15
Válasz 126. Lucsy üzenetére:
Egyszer a szervezeted meg fogja unni... mit edzel? Mert mellé nem épp édesség az ajánlott... de nyilván ezt te is tudod
128. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 16:02:43
LV10
Válasz 114. popper üzenetére:
Elég csak annyi, hogy vannak, akik azt hiszik, hogy a gyógyszergyárakat az hajtja, hogy az emberek egészségesek legyenek és nem a profit. Biztos nem az a cél, hogy minél tovább élj betegen...
127. martin  Főszerkesztő
2018.10.18. 15:39:49
LV27
Válasz 126. Lucsy üzenetére:
A mama cigarettát még a kezében sem fogott soha, inni nem ivott soha, sőt, egy családi anekdota szerint egyetlen egyszer érintette bele a nyelvét (mint egy macska) szeszes italba valami nagy születésnapi bulin.

Reggel négykor kelt, onnantól kezdve kettőig főzött, de néha este 6-ig. Nem volt olyan tepsi, lábas, fazék, vájling, serpenyő, tejfölös doboz, konzerves ibrik, májkrémes tubus, amit ő ne nyalt volna ki, mert "ételt kidobni tilos volt". Amikor a család evett az asztalnál, ő inkább várt, majd az összeszedett tányérokból összeöntötte a fél kanálnyi maradékokat, és azt is benyelte, hogy egyetlen csepp sem vesszen kárba. Amikor tésztát főzött, a leszűrés után a fazék aljára ragadt szemetet is kiette, ha krémet kevert, lenyalta a fakanalat. Amikor én könyökként levágtam a hús széléről a kövéret, ő megette. A párizsiból és kolbászból kiette a bőre sarkából azt az apró darabot. Komolyan mondom, már-már hihetetlen volt.
Ja, és ehhez tudni kell, hogy nagyapám szerint a karaj az egy himihumi hús, mert túl sovány. A csirkemell dettó. Szóval nálunk a tocsogós zsír az olyan volt, mint a napi miatyánk, plusz olajjal főzni és sütni ördögtől való bűn - szóval csak a zsír, de az minden mennyiségben. Sült burgonyát is csak zsírban!

Meg is lett az eredménye: 370% koleszterinszint, szívritmuszavar, kóros elhízás, magas vérnyomás, elégtelen vérkeringés, meg amit még fel lehet sorolni.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
126. Lucsy  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 13:10:21
LV12
Válasz 56. martin üzenetére:
Hogyan etkezett, ha szabad kerdeznem es mi lett vele? Ezt csak azert kerdezem, mert rogton parhuzamot veltem felfedezni az en eltemodommal/etkezesemmel. Mert ugyan soha nem eltem szerekkel es nem is probaltam semmit, egy cigibe nem szivtam bele (se mokasba, se szomorkasba) es eletemben nem voltam bebaszva, mert nem alkoholizalok, az igazsag az, hogy legendasan szar eletmodom van: etrendem joforman nincs, egy jo 5-6 oras idoeltolodasban elek, eleg gyakran elofordul, hogy egesz nap semmit nem eszek (max valami kurva edesseget nassolok), majd elmegyek edzesre es kb. 2130-2200 korul beulok ebedelni valahova. Kb. egy heroin fuggo nagyobb szinkronban van a kornyezetevel mint en.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
125. Onimushaman  Szerkesztő
2018.10.18. 11:59:34
LV24
Válasz 124. martin üzenetére:
Minden nap, amikor munkaba megyek all egy faszi a hotel elott sorrel a kezeben, es kutyaszemekkel nezi a kaparost, hogy miert nem vett meg ket sort inkabb. Dumaltam vele es kiderult hatalmas kaparos fuggo, telibe leszarja nyer-e veluk, de nem tud leszokni.
señor
124. martin  Főszerkesztő
2018.10.18. 11:57:04
LV27
Válasz 122. Onimushaman üzenetére:
Csak a kaparós!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
123. Onimushaman  Szerkesztő
2018.10.18. 11:57:02
LV24
Volt kollegam teljes esti muszakokat lenyomott bemariskazva. Voltak gondok nehany feladat elvegzeseben neha, ha meg nem volt motyo es felbasztak verte a falat kint okollel.
señor
122. Onimushaman  Szerkesztő
2018.10.18. 11:54:04
LV24
Lotto, kabszi draga sport.
señor
121. martin  Főszerkesztő
2018.10.18. 09:12:01
LV27
+1
Válasz 113. popper üzenetére:
Nincs rálátásom, Hollandiában és Németországban mi a helyzet, de azt nem igazán tudom elképzelni, oltás nélkül hogy oldják meg a bölcsődés és óvodás éveket, ha a gyerekek évekig keresztbe fertőzik egymást...
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
120. martin  Főszerkesztő
2018.10.18. 09:10:04
LV27
Válasz 115. KURO üzenetére:
Én hála a magasságosnak egészen fiatalon rájöttem, hogy egyedül a legjobb, azóta nincs sok gondom ilyen téren. Ha van van, ha nincs nincs.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
119. martin  Főszerkesztő
2018.10.18. 09:08:28
LV27
Válasz 118. simon7109 üzenetére:
Nagy valószínűséggel ő is elszívja, ezért nincs baj vele szerinte.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
118. simon7109  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 01:10:20
LV18
Válasz 117. simon7109 üzenetére:
Még annyit hozzátennék, hogy ha már drogokról akarnak valahol előadást tartani akkor Zacher Gábor az az ember aki reálisan beszél róla. Konkrétan a csávó az egyetemen a rektor, dékánok, tanárok előtt kimondta, semmi baj nincs azzal ha valaki néha elszív egy spanglit.
PSN: misi2mezei
117. simon7109  PlayStation.Community tag
2018.10.18. 01:07:06
LV18
+1
Én csak azon akadok ki, hogy miért kell a füvet egy kalap alá venni a kemény drogokkal. Mindenhol ezt nyomják. Alapiskolától érettségiig évente legalább 1 előadás van az iskolákban, hogy a drog mennyire rossz és a fű kapudrog, sátán műve stb. Szánalom. Mindeközben egyre több országban legalizálják... Persze az alkohollal nincs baj. Az teljesen okés, semmi káros, igyál baz**eg. Talán ha így visszaemlékszem, 1 iskolai előadás volt a pályafutásom során amikor az alkoholról volt szó, akkor is rendőrök jöttek előadni és az ittas vezetésről beszéltek, szóval nem is magáról az alkoholról.
Semmivel nem károsabb a fű mint az alkohol, sőt, közelébe sem ér. Sokáig ellene voltam, pont a sok butító hülyeség miatt amit mondanak a médiában, de utánaolvastam magamnak, tapasztaltam és egyáltalán nem bánom, hogy kipróbáltam és néha-néha elnyomok egyet. Fizika függőséget a THC nem tud okozni, májad nem károsítja, agyad nem károsítja. Innentől kérdem én, miért illegális? Miért tekintik sokan a legrosszabb dolognak a világon? Kicsit fel kellene nyitni a szemellenzőt.
PSN: misi2mezei
116. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 19:37:36
LV5
+1
Soha nem használtam semmit. Bárki rákaphat, és tönkreverheti vele az életét. De nem ítélem el, nem hibáztatom azokat, akik használják - pont azért nem élek vele, mert egy meredekebb szakaszban akár én is ráfügghetnék.
Jártunk egy képzésre, az egyik srác az elején még egész egyben volt (bár látszott, hogy mi a szitu). 4 hónap múlva már nem volt önmaga, nem érdekelte semmi, olyan zombi-forma járása volt.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
115. KURO  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 16:03:59
LV1
Sokáig társfüggő voltam. Mivel egész életemben egyedül éreztem magam, mindig kellett valaki, akire legalább minimálisan támaszkodhattam. Most már egy pár éve túl vagyok ezen, rájöttem, hogy akárhányan vannak velem, körülöttem, mellettem, akkor is ugyanúgy egyedül vagyok "idebent". (Érdekes módon ez a felismerés nem tört le, hanem inkább megerősített.) És ez nem ilyen individualista szplín, ettől még egy egységként gondolok minden élőlényre és egy pöttyet aggaszt, hogy jelenleg ennek a totális ellenkezője az irányadó korszellem.

A moki meg nekem gyógyszer. Sokáig kerültem, mondván "faszom akar belassulni, inkább éles maradok", aztán egyszer egy nagyon józan gondolkodású, már-már konzervatív excsajom azt javasolta, próbáljam ki alkalmanként otthon, egyedül, minimális mennyiségben, ha érzem, hogy jön a migrén (a kikúrt migrén gyerekkorom óta nyomta az agyam). Nem csak lehozott a kézremegős, hányingeres állapotról, de egyetlen cigi bevédett hónapokra előre. 4 gramm kéthavonta, ez az adag. Heti 2-3 cigi otthon. Nincs migrén, jó az emésztés és érezhetően lazább vagyok. Mellékhatás: csökkenő motiváció, amit heti két kőkemény jógával billentek helyre. Nyilván előfordul olyan is, hogy fesztiválon, különleges alkalmakkor becsatlakozom egy körbe, ha hívnak, de ez ritka.

A többi motyót (is) sokan fogyasztják körülöttem, egyre többen idegbetegek. Azt nem tudom, hogy ez mennyiben kizárólag a mindenféle szerek hatása, vagy egyébként is ilyenek lennének-e. Ebben a gazdasági/politikai szituációban azon sem lepődnék meg túlzottan, ha elkezdenénk felzabálni egymást, de valahogy felülreprezentáltak az akaratlan arc-kéz-lábrángások, a dührohamok meg az ide-oda csapongó, következetlenség azon haverjaim/ismerőseim között, akik rendszeresen gyorsoznak.
114. popper  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 15:40:53
LV1
Válasz 111. Ruzsi üzenetére:
Ismerek egy pár véleményt,orvosét is, letaglózó volt hallani.
113. popper  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 15:28:05
LV1
Válasz 109. martin üzenetére:
Gyermekbénulás, hepatitis, TBC ellen azt mondom okés. Hangsúlyozom Németországban, Hollandiában ezek sem kötelezőek.
Na de rózsahimlő,bárányhimlő,szamárköhögès,kanyaró ellen minek? Inkább legyen 1 hétig kanyarós,mint 1 életre ízületi beteg,vagy allergiás.Meg ugye a legtöbb vakcina ideiglenes engedéllyel bír. Ez sem túl megnyugtató. Tetanusz ellen beoltani egy csecsemőt? Ha nem putriban laksz,és nem a bontott ól mellett totyog a gyerek, akkor minek.
112. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 14:37:49
LV9
Válasz 108. popper üzenetére:
Azert IS el a gyerek. Apro am fontos kulonbseg. Konkret adatok vannak par szaz evre visszamenoleg, hogy milyen aranyban eltek tul az elso 5-10-15 evuket europa es amerika szerte.
De jopar eve azsiabol es afrikabol is van ugyanez.
Lehet ignoralni a valosagot, da az attol meg ott van.
111. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 14:27:48
LV10
Válasz 108. popper üzenetére:
Sokan meglepődnének, hogy mi a véleménye azoknak az orvosoknak, gyógyszerészeknek az oltásokról, akik nincsenek megvéve gyógyszergyárak által.
110. popper  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 14:10:53
LV1
A témához: Fogyasztok marihuánát, többé-kevésbé rendszeresen,és ha szabad így fogalmaznom, a kultúrált szívás híve vagyok.
Nap végén tekerek egy spanglit, aztán vagy főzök egy jót, vagy olvasok, játszunk,filmezünk,szexelünk.Køzben agyalok,utazgatok. Nem mondom hogy helyes,csak azt, hogy nekem így jó.
Isten őrizz, hogy legalizálják nálunk-amitől persze kurva messze vagyunk-,mert ez a társadalom nem érett meg erre. Sem.
109. martin  Főszerkesztő
2018.10.17. 13:55:35
LV27
Válasz 108. popper üzenetére:
Szerinted tehát a fertőző, tipikus gyermekbetegségek ellen - kanyaró, rubeola, stb. - nem kell beoltani a kicsiket, hadd fejlődjön az immunrendszerük?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
108. popper  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 13:19:55
LV1
Válasz 92. rottenbull üzenetére:
Azért èl a gyerek, mert megkapta a kötelező oltásokat? Jó vicc. Szerinted Európában mennyi országban vannak ilyesfajta kötelezettségek? Ráadásul nálunk az sem mindegy mikor adatjuk be. Az senkit nem érdekel, hogy a gyermek milyen fejlettségi szinten van, ezáltal csíràjában fojtják el az immunrendszer teljes kifejlődésének lehetőségét.Miért van top3-ban Magyarország mindenfajta megbetegedési,és halálozási listán? Ezért IS!
107. spidi76  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 10:33:27
LV1
Válasz 106. martin üzenetére:
:) igen az. Egy világszinten ismert és elismert bazári cirkusz.
Újboli motoros
106. martin  Főszerkesztő
2018.10.17. 09:05:28
LV27
Válasz 101. spidi76 üzenetére:
Rákattintottam, azt hittem valami hú de nagy dolog lesz. Erre egy olcsó bazári kiscirkusz.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
105. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 08:57:43
LV11
Válasz 99. HUN_GERGO üzenetére:
Akkor egy cipőben járunk! Én sem próbáltam soha, nem is éreztem rá vágyat (lehet h az első után már éreztem volna) ellenben az energiaital már ténylegesen mindennapos nálam.
Mindenkinek kell valami szükséges rossz! Mindenki próbálja színesíteni a szürke hétköznapokat... Mindenki keresgéli az élet apró boldogság darabkáit. Ki ebben, ki abban találja ezt meg.
Mindig legyen egy "B" terv!
104. spidi76  PlayStation.Community tag
2018.10.17. 05:57:19
LV1
Válasz 103. trx üzenetére:
2007 óta minden évben ott vagyok :) sok jó produkciót láttam. És sok jófej drogossal találkoztam :)
Újboli motoros
103. trx  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 22:26:44
LV12
Válasz 101. spidi76 üzenetére:
utállak.
sok drogos haverommal együtt. azokat is utálom.
elmentek ozorára és megnézték a posfordot élőben.
többször is.
:(
én meg nem.
mert utálom a drogfesztiválokat.
:D
We all feed on tragedy
102. HTB  Szerkesztő
2018.10.16. 21:10:55
LV7
Válasz 101. spidi76 üzenetére:
En ket evvel ra, de ugyanott (Simon Posford a38 dj set-et nen szamolom). Fiatalsag bolondsag.
Just another freak in the freak kingdom
101. spidi76  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 21:02:42
LV1
Válasz 8. trx üzenetére:
https://www.youtube.com/watch?v=pzMaMSK7RJw

Én ezt élőben láttam O.Z.O.R.A.-n. Hatalmas élmény volt. Lehet azért mert jó véleményem van a drogokról :)
Újboli motoros
100. martin  Főszerkesztő
2018.10.16. 20:08:06
LV27
Válasz 99. HUN_GERGO üzenetére:
Pár hónapja nem volt Coca, megittam egy 0.5-ös Pepsit. Kajak rosszul lettem.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
99. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 20:03:39
LV15
+1
Én soha nem próbáltam, az most gáz? Nem is érdekel, hidegen hagy...

Viszont egy dologról nem tudok lemondani... az a Coca Cola Zero! Imádom ;)
98. gabe82_  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 19:44:05
LV16
Nem éltem vele, és ezután sem fogok. Ellenzem minden formáját.
97. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.16. 19:03:40
LV9
Válasz 94. martin üzenetére:
A placebo valos de veszelyes. Egyebkent mar jo regen, aszt hiszem a 80-as evek ota kotelezo a klinikai tesz fazisban placebo teszt csoportot is hasznalni. Van olyan is, hogy tobb, akar negy-ot csoport is csak placebo miatt van bevonva. A placebo-t kapott beteg alanyok szinte mind ugyanugy reagalnak. Rovid ideig megerosodik a szervezetuk, mintha gyogyulasnak indulna, majd ez a folyamat megall, es onnantol visszaromlik rohamosan a kezdeti allapotra. De neha nem, es ez akkora problema is lehet, hogy az adott hatoanyag, amire a teszt fut, nem is kap engedelyt.
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.