PlayStation.Community

2018.10.07. 12:29 PlayStation.Community
67 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Mindenáron győzni.

Nagyon sok évvel ezelőtt, amikor még aktív PC-s Half-Life (team)multiplayer voltam, egy nagyon furfangos kis trükköt alkalmaztunk arra, hogy eredményesebben gyilkoljuk halomra az állandó szerverünkre betévedő delikvenseket: klánvezetőm azt tanácsolta, állítsunk be magunknak valami ritkább, egyedibb, állandó skint (ez volt a Star Wars-os Battle Droid), amiről a másodperc tört része alatt felismerjük egymást, így mindig tudjuk, kire kell lőni és kire nem. Ez a technika persze nem egy általunk kitalált spanyolviasz volt, hisz a TDM összecsapásokon sok klán élt ezzel a lehetőséggel, de a sima DM-ben akkoriban nem sokan csinálták, főleg nem a mezítlábasok. (Nyilván akad egy-két rafkósabb versenyző, aki rájött a turpisságra, mire ő is azt a modellt kezdte használni, de ez ritkaság volt.)

Később aztán átnyergeltem a Counter-Strike-ra és elmondhatatlanul élveztem a bújócskázós játékot; egészen addig, míg ki nem derült, hogy egyesek vérlázítóan komoly csalásokat alkalmaznak: például azt, amikor a karakterekből 30 méteres, lézerszerű vektorok állnak ki, pontosan mutatva a pozíciót, ahol rejtőznek. (Vagy említhetném a klasszikus wallhacket is az "átlátszó" falakkal...) Nagyjából ekkor engedtem el végleg a PC-s környezetet, mondván konzolokon legalább nincs ilyen köcsögség...
Azóta a videojátékos világ rengeteget változott. Eltűntek az auto-fire-os kontrollerek, egy halom alkotásba legális csalásokat mankókat építenek be, és a szoftverek sem igazán moddolhatók csalásokkal - legalábbis PlayStation 4-en biztosan nem. De a mindenáron győzelemre törekvés kényszere pontosan ugyanúgy ott él az emberekben.

Vannak, akik a csalás legprimitívebb formáját választják: az erőszakot. Ők azok, akik a Gran Turismo Sportban nem bénaságuk vagy túlizgulás miatt puffolják telibe az élen haladó seggét, hanem halálpontosan tolják ki a kasznit, vállalva az esetleges büntetést is, mert nem képesek elviselni, ha más nyer.
Aztán ott vannak a lagswitchesek, akik külön kis hardverparkot építenek ki arra, hogy kedvenc versus bunyós játékukban zavarják az ellenfél működését. Ugyanez a jelenség természetesen a másik nagy multiplayer kedvencben, a focijátékokban is megvan, ahol különféle mocskos kis trükkökkel próbálkoznak a tisztán küzdeni képtelen csírák.
Végül ne feledkezzünk meg az egyik legnépszerűbb csalási módszerről, a kilépésről sem (melynek egy népszerű típusa-megnevezése a "rage quit"), amikor a szerencsétlen flótás inkább gyorsan kilép a programból a meccs elveszítése előtt, mintsem bevállalja a vereséget.
Emellett természetesen kismillióféle más csalás, exploit, vagy boost is alkalmazható a különböző játékokban, attól függően, hogy a fejlesztők mennyire voltak előrelátok, vagy mennyire megengedők. Trükközhetünk flipperekben, RPG-kben, akció- és sportjátékokban, gyűjtögetős vagy fejlődős helyzetekben, toplistás szisztémáknál is. Cserélgethetünk születésnapi autókat, rare lootot, vagy in-game fizetőeszközt accountok között.
Lehet persze a bizonyítványunk számtalan formában magyarázni, a lényeg attól még nem változik: a csalás az csalás - maximum éppen senkinek sem ártunk vele és csak a saját gyöngécske egónkat ápolgatjuk az okoskodással, vagy kielégíthetetlen birtoklási vágyunkat locsolgatjuk hasztalan.

A PlayStation.Community ezen cikkében most arra vagyunk kíváncsiak, neked mi a véleményed úgy általában a videojátékos "csalásról", mint létező eszközről?
Milyen formáival találkoztál? Van valami jó vagy vérlázító sztorid?
Volt már, hogy csaltál? Milyen lehetőségeket alkalmaztál, használtál ki? Miért tetted?
Mennyiben, mikor elfogadható a simliskedés és mikor nem?
Mit lehet ellene tenni? Egyáltalán, kell ez ellen valamit tenni?
De menjünk tovább: miért akarunk, miért akarnak egyesek mindig, minden áron győzni, még akkor is, ha a kétes értékű eredményt csalással érjük/érik el?
Miért jó, miért kell az unfrankó eredmény? Miért éri meg hazudni másoknak és magunknak olyan érdemeket, melyek mögött nincs valós teljesítmény?

Meséljetek!

Miért pont a PSC-re jársz?
Beszélgessünk a DLC-kről!
Hová utaznál legszívesebben?
Call of Duty vs. Battlefield
Mutass egy durvajó zenét
Sportolsz valamit?
Kutya vagy macska?
Életed legjobb kajája / kajaélménye
Ki a kedvenc (képregényes) szuperhősöd?
Butít vagy hasznunkra (is) van a videojáték?
Menni vagy maradni?
Melyik szerinted a legjobb Assassin's Creed játék?
Melyik szerinted a legjobb Grand Theft Auto játék?
Melyik szerinted a legjobb Final Fantasy játék?
Cenzúra a videojátékokban
Mitől lesz igazán jó egy E3?
Mi a véleményed a magyar videojátékokról?
Miért szeretjük rajongásig a Soulsborne játékokat?
A Top 5 legemlékezetesebb pillanat/jelenet számodra...
Milyen nagy bejelentéseket vársz az E3 2018-tól?
Mi a véleményed az Xbox-ról...
Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
67. Aki23  PlayStation.Community tag
2018.10.13. 07:19:35
LV19
Válasz 53. rottenbull üzenetére:
Nem tudom én nem tartom magam rossznak, de felbasz, ha csaló ellen nyomom. Főleg pl fifaban ahol alapból 1v1 van, de pl ott a destiny ahol volt esemény amiben csak akkor kaptál jó jutalmat, ha 9bol egyszer se kapsz ki, ott pl rendes klánok is csaltak, h ne bukjon az egész pl 7 győzelemnel és hiába toltam én is klannal, ha 7 vagy 8nal bekaptunk egy hasonló csapatot.
66. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.10.12. 13:04:05
LV28
Válasz 64. martin üzenetére:
Inkább nem mondok semmit se arra, hogy ha valaki csak (vagy javarészt, tök mindegy) a trófeák miatt játszik. Volt már elmélkedős téma. Az e-pénisz méret is egy fajta igényszint.
65. legolas  PlayStation.Community tag
2018.10.12. 13:02:02
LV1
Válasz 62. martin üzenetére:
Nem csodálkozom rajta....
64. martin  Főszerkesztő
2018.10.12. 12:55:18
LV27
Válasz 63. mentoloshypo üzenetére:
Nem biztos, hogy tönkreteszi, ha ez, ennyi az igénye. Aki a trófeák miatt játszik és e mellé esetleg még annyit ért meg a sztoriból, hogy valaki elment valahova valamiért, és ott csinált valamit, annak mindegy is. Neki az a lényeg, hogy a legrövidebb idő alatt kiessen a PLÁTKÓ.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
63. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.10.12. 12:49:49
LV28
Válasz 60. martin üzenetére:
Nem tudok erre mit mondani érdemben. Ha valakinek olyan alacsonyan van az igényszintje és az önbecsülése, hogy azzal is be éri ha a kezét fogva tud csak végigjátszani valamit ám legyen. A saját élményét teszi tönkre.
62. martin  Főszerkesztő
2018.10.12. 12:32:41
LV27
Válasz 61. legolas üzenetére:
Erre inkább nem írok semmit.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
61. legolas  PlayStation.Community tag
2018.10.12. 10:01:36
LV1
Válasz 60. martin üzenetére:
A Gamer 365-ön a Nintendós júzerek folyamatosan a youtube-on tolták végig az összes PS ex címet, mert szerintük játszani nem kell velük:)
A témához szólva, világ életemben rühelltem a játékban a csalókat, akik ráadásul a saját játékélményüket is tönkrebasszák, mert, ha csak nem vagy értelmileg korlátozott, akkor szerintem nem okoz valódi örömöt, ha csalással tudsz megverni valakit a Fifában, vagy más játékokban. Soha nem használtam leírást vagy youtube videókat a játékokhoz, és nem is fogok;)
60. martin  Főszerkesztő
2018.10.12. 09:19:31
LV27
Válasz 56. mentoloshypo üzenetére:
Tudok embert itt a PSC-n, aki minden egyes játékot úgy visz végig, hogy előtte betanulja Youtube-ról, de még fegyvert is azt használ, amit mondanak, hogy a legerősebb.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
59. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.10.12. 07:44:31
LV28
Válasz 57. Janinja82 üzenetére:
Sehol, bár nekem eszembe nem jutna megkérni valakit, hogy győzzön le egy boss-t (vagy akármi) helyettem egy játékban, annak mi értelme? Youtube-on én is szoktam nézelődni ha már tele a hócipőm, az esetek 90%-ban a gyűjtögetni valók miatt.
58. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.10.12. 02:45:20
LV14
Érdekes téma. Single-ben használtam guide-ot, leírást, vagy ha gyűjtögetni kell valami biszbaszt és már jó ideje nem találom youtube-os segítséget. Azt nem tudom, hogy ez csalás-e, magammal vagy a játékkal kicseszés esetleg szimplán spóroltam egy kis időt. Másféle csalásokat, kódokat, nem használtam soha. Az már tényleg nem érdekelt.
Multiban meg aztán végképp nem csalok, az nekem a szórakozásról és a tisztességről szól. Kilépkedni nem szoktam még ha reménytelenül vesztes is a helyzet. NHL-ben kaptam nagy veréseket, mégis cikinek éreztem volna ha emiatt távozom. Persze akkor nem voltam túl boldog amikor én vezettem nagyon az ellenfelem kilép, HUT-ban mégis nekem írja be a vereséget... Szerencsére nem focizok és bunyós játékokban sem veszek részt.
Lövöldözős multiban SW Battlefront 2, WoT, Overwatch sűrűn megfordulok. Naivan, fogalmatlanul, úgy hiszem nem azért lőttek le mert csaltak, hanem mert én nem voltam elég jó. Lehet észre sem venném a csalást... Természetesen itt sem lépkedek ki soha, még egy 4 a 4 elleni csatában se ha távozik 3 csapattársam, végigtolom akkor egyedül.
Nem csalok multiban nekem így jó, ha más teszi az legyen az ő baja. Remélhetőleg ezzel nem fogja az én játékélményemet tönkretenni.
Nil Satis Nisi Optimum
57. Janinja82  Mérges Sárkány
2018.10.12. 01:38:18
LV3
Válasz 56. mentoloshypo üzenetére:
És ha egy havert kérünk meg mutassa meg vagy felhívjuk segítségért. Az is csalás. Vagy győzön le esetleg csináljon meg valamit ami nekünk nem megy. Szerintem így a youtubeos videó sem csalás. Mert hol van ez a szttyerák laggos genyókhoz képest, hm? :)
56. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.10.11. 15:08:28
LV28
Válasz 55. Greg üzenetére:
Hosszasan lehet vitatkozni, hogy ez is csalásnak számít-e. Tárgyilagosan véve szerintem az, de ki az a trófea huszár meg speedrunner aki soha egy videót vagy leírást nem olvasott, hogy minél hamarabb végezhessem, meg eleve megcsinálhassa.
55. Greg  PlayStation.Community tag
2018.10.11. 13:05:50
LV25
Jah youtube-os segítséget (csalást ?) néha igénybe vettem ha nagyon elakadtam de ez ritka volt.
LV426
54. Greg  PlayStation.Community tag
2018.10.11. 13:00:47
LV25
Nem multizom és így nem is csalok. Kódokat használtam már de csak miután végigjátszottam az adott játékot... poénból kipróbáltam.
LV426
53. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 19:14:45
LV9
Amugy van tobb fele reakcio. Azok haborognak foleg, akik nehezen lesznek eredmenyesek a multiban es nem klanban, tobbed magukkal jatszanak.
Mi sokszor addig szivattuk a csalokat, amig ragequiteltek. Legtobbszor alacsony kepessegu jatekosok csalnak kb trollkodasbol. Ha van csapat teamspeaken, akkor hiaba csal, kb vege.
Meg van az, amikor kurva jo jatekosok csalnak, azt nem kommentelnem, az mindennek az alja.
52. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 19:09:59
LV9
Válasz 42. martin üzenetére:
Az a helyzet, hogy sokszor pont errol van szo. Sot, olyan is van, aki nem is tudja, hogy glicsel pl, csak veletlenul lerak egy spawn pontot vhova, es egy emelettel felette spawnol ahova amugy nem jutna fel. Mivel latja, hogy ez mukodik igy tarmeszetesnek veszi es hasznalja. 2 percel kesobb a chatlog tele a sirankozokkal, hogy banoljuk a csalo kocsogot :D Kit? A Dice programozojat?
51. KURO  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 15:41:31
LV1
Válasz 50. KURO üzenetére:
Hopp, ez a komment eltévedt, ezt Dark-Fu 47-es hsz-ére reagáltam.
50. KURO  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 15:40:35
LV1
+1
Válasz 46. megasuti üzenetére:
Tök jó ötletet adtál: Tekken játszma írásban! Mint a profi sakkozók. :D
Mondjuk én csak a saját gombkiosztásomat tudnám séróból. Pl: Yoshimitsuval előre-előre + iksz-kör + háromszög-négyzet + iksz-kör. Valami shark attack vagy mi.
49. megasuti  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 14:53:32
LV4
a csaló csal, mert nem tudja elviselni a vereséget a "mintajátékostól"
a "mintajátékos" sír, mert nem tudja elviselni a vereséget a csalótól

akár így is nézhetjük a világunkat
48. megasuti  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 14:40:51
LV4
Válasz 26. Dark-Fu üzenetére:
Én például azért léptem ki a PES-ből, mert 7-0 vereségem volt félidőnél, és dögunalmassá vált számomra a játék. Semmi izgalom nem volt a részemről, és szerintem az ellenfelem részéről sem. Ennek ellenére továbbra is letámadott a 16-osomnál.... QUIT ! Méghozzá a komplett játékból.
47. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 14:23:43
LV4
Válasz 45. KURO üzenetére:
Hammer-Power Punch d+1,2
Gőg és Magőg fia vagyok én!
46. megasuti  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 14:20:50
LV4
Inkább játszok zárt közösségben, ha online játékról van szó. Nem a csalók miatt, az idióták miatt hoztam meg ezt a döntést.

Volt, hogy csaltam... biztos lesz is még.

Jelen pillanatban egy eszköz megépítésén gondolkodom, ami a Guitar Hero-ban 100%-os teljesítményt ad a legnehezebb fokozaton. Csak azért, hogy az "expert" nehézséghez kötött trófeákat megszerezhessem.
45. KURO  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 12:59:15
LV1
Válasz 44. Dark-Fu üzenetére:
Még kis szarosok voltunk, úgyhogy örültünk, hogy egyáltalán elvittük 80-ig.

És "Spinning Gutpunch": https://gamefaqs.gamespot.com/ps/198900-tekke[...]
44. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 10:46:05
LV4
Válasz 40. KURO üzenetére:
Tekken 3ban ps1en még nem volt meg ez a mozdulata, de volt az, hogy le 1, 2. Na azzal, meg egy kis sasszézással lehetett csinálni 150+ survivalt :D
Gőg és Magőg fia vagyok én!
43. martin  Főszerkesztő
2018.10.10. 10:00:30
LV27
Válasz 41. konzolcowboy üzenetére:
Autisták.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
42. martin  Főszerkesztő
2018.10.10. 10:00:05
LV27
Válasz 39. rottenbull üzenetére:
Aki csal, annak semmi sem csalás, aki szopja, annak minden csalás. :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
41. konzolcowboy  PlayStation.Community tag
2018.10.10. 09:18:27
LV1
Amit én nem értek, hogy az online highscore csalásokat hogy csinálják konzolokon. Mindig megnézem az első helyezettet és annyi pontja van, amit lehetetlen csinálni normális játékkal.

Nézem a Neo-Geo játékok online rangsorát, és csak nézek, hogy hogyan lehet 9999999999 pontot elérni.
40. KURO  PlayStation.Community tag
2018.10.09. 21:54:10
LV1
Nem nagyon multizom, de ha mégis, akkor nem csalok. Éppen elég, hogy olyan világban élünk, ahol a valóságot folyton hackelni kell, különben élhetetlen, úgyhogy legalább virtuálisan rendes, becsületes mintapolgár vagyok.

Mondjuk annak idején se a Crash Team Racingben, sem a GTA-ban nem volt cérnám megszerezni minden extrát, inkább benyomtam a csitkódokat.

Illetve nemtom, hogy az csalásnak számít-e, de a Tekken 3-ban Heihachinak volt egy olyan mozdulata, amit 100-ból 99-szer még a gépi ellenfél semtudott blokkolni. Hátra + háromszög. Na ezzel a trükkel csináltunk survival módban 83 win-t.

...Ja, meg még az jutott eszembe, hogy szerintem a yt-os segítség sem egy patika megoldás, és azzal is élek néha. Pl. MGSV-ben soha a büdös életben nem csináltam volna meg s-re, zero killel azt a kibaszott szemét Quiet Exit mission-t.
39. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.10.09. 19:29:14
LV9
Anno a BF4 klanunknal komoly, akar tobb oras vitak voltak, hogy mi adminok, hogyan kezeljuk etikusan ezeket. Az exploit az csalas e? Ha igen, akkor melyik az a sok kozul, ami a jatekban volt. A privat szeros boost az csalas e? A shortcut vasarlas az csalas e? Stb. Sokfelekeppen lehet ezekhez viszonyulni.
38. Dzson  Szerkesztő
2018.10.09. 17:14:49
LV6
Válasz 35. Aki23 üzenetére:
Igaz, de én ritkán multizok, általában akkor, ha kell valami teszthez.

Jó, kivéve a Destiny 2-t, de ott is csak 4 player fireteam co-opban, mert kellett a fejlődéshez. Egyszer próbáltam PvP-t is, de mivel 30-as szinten vagyok, oda meg betett a szerver csupa 50-est, hamar rage quit volt.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
37. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.10.09. 15:38:18
LV28
Válasz 36. TCr64EU üzenetére:
Úgy látom te is tudnál mesélni.
36. TCr64EU  Choose life
2018.10.09. 12:26:58
LV22
+3
Tiszta szívből rühellem az összes büdös parasztot, akik csalnak multis játékokban.
Hogy a saját játékélményét elbassza, az az ő dolga (bár valószínűleg csak erre áll a fel a kis faszuk, úgyhogy tuti, hogy élvezi a nyomorult), de hogy másokét is, azt nem tolerálom.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
35. Aki23  PlayStation.Community tag
2018.10.09. 12:22:10
LV19
Válasz 34. Dzson üzenetére:
Azért, mert csal nem hinném, h okosabb vki főleg mivel manapság a legtöbb ilyen dolognak 10 millió videója van fent neten. Egyedül ott mondanám ezt részben ahol tényleg a játék határait feszegeti pl olyan eseményt nyom le egyedül ami az átlagnak még többen se menne és ki használ kis dolgokat, de pl egy sima multi csalást amit tényleg már egy kis kutya elohoz sok játékból, ha akar.
34. Dzson  Szerkesztő
2018.10.09. 12:05:13
LV6
Válasz 33. martin üzenetére:
Én evolúciónak fogom fel. Ott is az nyert, aki gyorsabb volt, ügyesebb volt, erősebb volt, eszesebb volt.

Az ember csak eszesebb volt, de így lett gyorsabb, ügyesebb és erősebb a többi állatnál.

Az exploit-on kívül nem csalnék, de az meg nem is csalás, hiszen benne van a programban a lehetőség.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
33. martin  Főszerkesztő
2018.10.09. 10:23:49
LV27
Válasz 32. Dzson üzenetére:
Mindkét esetben magaddal baszol ki.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
32. Dzson  Szerkesztő
2018.10.09. 10:01:44
LV6
Válasz 31. martin üzenetére:
Singlében a géppel baszol ki, multiban meg a többi humanoiddal.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
31. martin  Főszerkesztő
2018.10.09. 09:39:05
LV27
Igazából a single player csalás sem különbözik sokban a multis csalástól.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
30. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.10.09. 08:47:19
LV10
Válasz 29. Attis37 üzenetére:
Azt azért tegyük hozzá, hogy ez a lagswitch dolog, igen nagy segítség a játék készítőinek abban, hogy a szarul megírt netkód, meg a ratyi szerverek okozta hibákat arra tudják fogni. Pont a FIFAban írtak rám, hogy csaló vagyok és lagswitchelek, pedig nem csináltam, de a Destinyben is arra fogták, hogy aki pattog és megöl mindenkit az ezt használja, pedig ha szerencséd volt és a szeró téged választott ki, akkor te voltál halhatatlan. Persze nem azt mondom, hogy nincs is ilyen kütyü, csak szerintem sokkal kevesebb, mint gondolnánk.
29. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 19:16:44
LV5
A FIFA-multiplayer és a legswitch sokszor úgy összevan nőve,mint a borsó és a héja... Hihetetlenül bosszantó,sőt dühítő tud lenni.
Az életben legfontosabb a Család.
28. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 16:57:21
LV15
+1
Szerintem olyan gémer nincs aki soha nem használt volna exploitot, glitcht, soft vagy hard resetet vagy nem boostolt volna valakivel.
Nálam is néha becsúszik 1-1 ilyen de, hogy rendszeresen erre épüljön minden játékélményem az nálam nem játszik.
Még leírást sem szoktam olvasgatni és youtube videókból sem szoktam kilesni dolgokat, előfordul de nagyon ritkán.
PSN - CountofHell_HUN
27. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.10.08. 15:30:58
LV28
Válasz 19. xerox üzenetére:
Egy multiplayernél se tudom megérteni hogy tud valakinek valódi sikerélményt adni ha csal, egy only single playernél meg pláne.
26. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 14:49:40
LV4
+1
A vereség emelt fővel való viselése egy igazán embert próbáló feladat. Az is, hogy ne gúnyoljuk ki azt, akit legyőztünk. Mindkettő a akaratgyengeség ismérve.

A rage-quit idetartozik, meg nem is. Jómagam elég nagy rage-quitternek számítok, így szakavatottnak érzem magam a témában :D

Az a fajta rage-quit, amikor valaki a biztos veszteség miatt nem nyomja végig az adott játékot, temperamentum és igen, tiszteletlenség. De ne feledkezzünk meg arról, amikor a játék készítői, vagy a bajnokságok szervezői nem elég etikusan állnak hozzá a dologhoz.
A készítők részéről gyakran tapasztalom azt a fajta hozzáállást, hogy szándékosan megnehezítik a játékosok rankedben való előrejutását, csak azért, hogy azon minél többet játsszanak. Így nagyon online játékosbázist kapnak, huzamosabb ideig. Ez pedig pénz.
A szervezők részéről, pedig a különérdek és a részrehajlás sajnos minden szinten előfordul.
Saját bőrömön is tapasztaltam már mindkettőt (t.i.: készítői és szervezői etikátlanságot), millió esetet tudnék felhozni.

Így, ilyen vezetőkkel, sajnos, ez az online játékos-színtér is elsorvad, maradnak az ego-fighterek és a spineless-loserek.
Gőg és Magőg fia vagyok én!
25. Noob  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 12:41:56
LV6
A család online módban jelent hátrányt a tisztán játszókra nézve, ezért baj, hogy olyan sok csaló van a PC-s és mobil játékokban.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
24. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 12:05:30
LV6
Mivel csalás útján megkönnyíted a dolgodat, és a legtöbb játék a contentet illetően mostanság így is jóval könnyebb, mint 15-20 évvel ezelőtti társaik, ezért jelen generációban offline játékoknál teljesen feleslegesnek tartom. Persze, jó móka volt egyszer-kétszer az égből pottyant tankkal rampage-elni a Vice Cityben, de szerintem az OP-ság gyorsan kiégeti az embert. Legutóbb a Final Fantasy VII PS4-es változatában kapcsoltam be a végtelen limit break opciót (ami egy beépített cheat a Square Enix által), Emerald Weapon ellen, mert meguntam azt, hogy többször elkalapált.

Online bunyós játékokkal játszok leginkább, ott a rage quit és lag switch kombinációval szoktam találkozni, ez a kettő jobban is zavar. Anno a free-to-play Tekken Revolutionben harapódzott el nagyon ennek a használata - ott tokenes rendszer működött, tehát egy fél óra alatt limitált számú meccset tudtál játszani, mert az ingyenes tokenek addigra elfogytak/nem termelődtek vissza, a prémium tokeneket pedig jó esetben féltette az ember. Baromi idegesítő volt, hogy egyesek úgy boostolták a rangjukat, hogy lag switch-csel pulloltak rögtön a meccs elején. Nem kicsit volt frusztráló, amikor sorban 3-4 ilyen emberrel is összekeadtál, és ezzel égett el az 5 ingyenes tokenedből 3-4, főleg a kék rangoktól kezdődően éltek ezzel az emberek. Annyiban kezelte ezt a Bamco, hogy meccs szakadásakor mindkét fél "győztes" lett, viszont így mesterségesen inflálta a rangokat, én is bőven liláig jutottam, pedig T7-ben/TTT2-ben a sárga rangok közepéért is erősen küzdeni kell.
物の哀れ
23. aphex88  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 12:05:20
LV2
Én a HZD new game+-ban voltam pénzszűkében. Belevágtam a shard és lilacucc fosó loop-ba, de olyan unalmas volt hogy feladtam. Szóval, ja nem csalok, mert csak szétkurja a flow-t. (Tény hogy a hzd-ben ez tényleg csak annyit tefz hozá hogy megtudos venni ami esetleg még nincs, de könnyebb, gyorsabb semmi nem lesz tőle). Online olyan keveset jáccom hogy rá se tudok jönni mivel lehetne okoskodni
22. Aki23  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 12:05:12
LV19
+1
Offline és online csalást is hülyeségnek tartom. Offline mondjuk nem érdekel, ha más csinálja szerintem tönkre teszi a játékot, de mindenki maga dönti el. Online csalás ellen viszont én sokkal szigorúbban lépnék fel, sokszor pár órát tudok csak játszani egész héten idegesítő amikor tönkre teszik. Amit még nagyon nem értek azok a trófea farmolok, őket mondjuk annyira nem sorolnám a csaló kategóriába viszont ugyanúgy frusztráló tud lenni amikor a csapat egy része csak ezért játszik, nem egyszer írták már rám, h ők trófea farmolnak jó lenne vissza vennék, ilyenkor ha olyan hangulatban kapnak el még direkt rá is megyek, h ne legyen meg nekik, nem értem akinek nem megy magától a multi minek erőlteti.
21. Dzson  Szerkesztő
2018.10.08. 10:15:29
LV6
Válasz 19. xerox üzenetére:
Én a hustle kings-ben lógattam le egy cérnát nehezékkel a monitor közepén, hogy lássam hol találom el a golyókat, de nem online hanem csak karrierben, mert a végén már nem volt guide line lehetőség. :D
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
20. zola0306  SonsOfSaRock
2018.10.08. 09:41:00
LV16
+1
San Andreas PC/PS2-es lista, de az kinek nem volt meg? :D

Nagyjából ennyi, ha offline bug van a játékban, pl:utolsó chaptert elég végigszenvedni gigamegaveteránon akkor ha nem megy az elejétől persze behúzom. Miután végigtoltam az egészet persze.

Online már nem vagyok annyira aktív, nem ülök napokat az éppen aktuell fps előtt.
Annyit ameddig leköt/trofikat kiszedem, de aztán amennyi jó játék van nem is értem a 600+ órás játékidőt töltő embertársaim.
Persze sokszor visszamegyek én is 1-1 játékba ami tetszett, de nem napokat...
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
19. xerox  PlayStation.Community tag
2018.10.08. 07:34:32
LV18
Az Elder Scrolls: Oblivion játék második menetére megérkeztek a modok és a c.kit. Úgy határoztam, hogy másodjára mágusként fogom letolni és picit belenyúlok a játékba, így a játék legelején, a cellában, ahonnan indul a történet, beraktam egy ládát, egy olyan varázs bottal, aminek az értékeit felhúztam a végtelenségig.
Ennek az lett az eredménye, hogy a katakombákban, amikor megtámadtak minket, a megnövelt hatósugárnak és erőnek köszönhetően egyetlen támadásom letakarított mindenkit, még a királyt is, így a főküldetést meg sem kaptam.
Ezután visszahúztam egy "elfogatható" értékre a tulajdonságokat, de még így is egy halhatatlan karaktert kreáltam. Elsőre nagyon élvezetes volt terminátort játszani, de pár nap után teljesen kinyírta a játékot.
Jó lecke volt számomra, és innentől kezdve az optikai tuningon kívül semmi mást nem használok.
Arra viszont még sohasem vetemedtem, hogy online csaljak, vagy tegyek keresztbe másoknak. Nekem már az ugrálva C4-eket dobáló bátlefíld szöcskék is betették a kaput. Az ilyen szerverekről sietve távoztam. De a képernyőre ragasztható célkereszt sem a tiszta játékot segítette, amikhez videojáték üzletekben is hozzá lehetett jutni. :/
GTSport.
Az FIA certifikált versenyektől is napokra el tudja venni a kedvem az a vadbarom, aki több órás gyakorlásomat kukázza egy át nem gondolt, vagy szándékos manőverrel. Nagyon már nem tud felhúzni a dolog, mert mindennapos. Ilyenkor viszont szépen fogom magam és lépek. Az esetleges retorziók sem érdekelnek. Legutóbb a célegyenesre forduló utolsó kanyarban tolt meg a kedves sporttárs, érdekes módon egészen addig jól sikerült neki minden féktáv... Így ő nyerte a futamot. Büszke lehet magára. Ja, nem!
psn id: zomimi78
2018.10.07. 23:48:58
LV1
Mostanaban (reszben) csalo kocsog lettem.

Online nem csalok. Nem is akarok es konkretan ki is szallok a menetbol, amint latom a killcam-en, hogy csalo lott ki. Meg azzal sem foglalkozok, hogy bejelentsem, szarok ra, az o szegenysegije. En 3 gombnyomassal es egy percen belul tudok keresni egy masik partit, nem fogom az idomet hulyegyerekekre pazarolni.

De offline... Mar nincs idom es/vagy turelmem a gammakhoz annyira, mint regen.

Egyreszt mar nem normalon kezdem a jatekot, hanem easy-n ( mondjuk, ha van very easy, azert azt kihagyom). Egyszeruen nem akarok 17x Try Again (vagy egyeb hasonlo) feliratot latni a kepernyon. Ha 3 -4 probalkozasra nem megy es erzesem szerint nem miattam, akkor kezdem elvesziteni az erdeklodesem. Mar nem megszenvedni akarok a vegefocimert, hanem megelni. Asszem' onnan indult, hogy nagyon sok szigoru, de igazsagtalan ellenfelet lattam es kezdtem beleunni az egeszbe.

Masreszt a regi jatekoknal is elofordul, hogy hasznalok csalokodot. Mar nem akarok 2 het feletti idot eltolteni egy 10-12 oras, vagy meg annal is rovidebb jateknal. Pl.: egy akcioban megvettem a Fear Effect 1-2-t. Elkezdtem az elso reszt, de a 3. "lemeznel" beutottem az orokloszert, mert nem volt kedvem ahhoz, hogy allandoan kifogyjon a loszerem es 15 daranbonkent felszedegetni a foldrol az igen intenziv csatak heveben. Regi tortenet, de a Resi: Code Vera-t sosem fejeztem be, mert a vege fele KONKRETAN KIFOGYOTT AZ OSSZES LOSZEREM A VEGJATEKBAN. Ezt es a hasonlo szenvedeseket mar el akarom kerulnI. A Driver-ben... az utolso kuldetesnek ugy mentem neki, hogy beutottem a serthetetlansegi kodot. Meg igy is 2 oraba es majdnem egy kontrollerbe kerult, hogy az idokorlaton belul meg tudjam csinalni a kuldetes. Mar nem akarom ezt, hogy a szerencsen muljon...

Viszont ahol nem a szerencsen, hanem a tudason mulik es a jatek megfogott annyira , ott a hard vagy a very hard az a szint, amin jatszani szeretek.

Guitar Hero(k nagy resze... a kevesbe nyalasok) gitaron hardon (uristen de nehez volt a Dragonforce, de az megerte :-) ), dobon neha very hardon, neha hardon toltam(mondjuk nemelyik ritmustalan es nemszeretem dalt mediumon, hogy minel elobb tul legyek rajta...).

Vagy a Forza Motorsportok... azok csak minden segitseg kikapcsolva- minden nehezseg felpakolva modon voltak tolva... Volt, hogy egy hetig probalkoztam a Ferrari- Nurburgring komboval, hogy be tudjam hozni az elso helyen a verdat, mert tudtam, hogy ott nagyreszt rajtam mulik. Ha a Ps-nek masmilyen a kontrollere, akkor a GT-t is igy nyomom, de a ravaszok borzaszto rossz modon vannak elhelyezve ehhez, szoval az ABS-t bekapcsolva hagytam a GT-ken, mert a feket nem tudtam jol adagolni.

Szoval konkluziokent: vannak jatekok amik csak annyira erdekelnek, hogy vegigvigyem es egynek jok lesznek. Ott csalok, ha kell es erdekel annyira, hogy ne tegyem le. Ha ezeknel csalo, vagy feleslegesen nehez modon van megcsinalva a tovabbhaladas, akkor konnyitek a helyzeten valamilyen modon, de ha valaminel bekattan, hogy valamit erdemesnek talalok a sztorija es/vagy a kezelhetosege es ellenfelei miatt, ott szivesen elmolyolok meg egy par orat, mert nem elem meg szenvedeskent.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Story of a Gladiator (PS4, PSN)
2020.02.27. 18:00 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Teszkós Spártakusz.
Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle (PS4)
2020.02.26. 16:47 Kedvcsináló
13 hozzászólás
Szerző: martin
Szpídet bírod?
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
19 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.