PlayStation.Community

2018.10.02. 10:47 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: eszg_
Értékeld a cikket!
Szőr Sokateszik porondra lép.

Emlékeztek még azokra a (nem is oly régi) időkre, amikor a PS Vita ígéretes titánként berobbant a videojáték piacra és rendre jelentették be a gépre az olyan kreatívabbnál kreatívabb címeket, melyek a konzolon lévő analóg karok és gombok kombinációja mellett az érintőképernyőt és a hátsó érintőpanelt is aktívan kihasználták? Nos, ezek az idők sajnos már nagyon rég elmúltak, a Sir Eatsalot segítségével azonban pár órára visszarepülhetsz ebbe a nosztalgikus időszakba.
Ez a Vita exkluzív cím ugyanis nem más, mint egy rendhagyó platformjáték, melyben a masszív pocakkal és étvággyal rendelkező címszereplővel kell nekivágni egy hatalmas kalandnak. Küldetésed, hogy Gluttington birodalmát megóvd Hysterica mesterkedéseitől, aki savanyú limonádéval fertőzte meg a királyság folyóit, és patkányhadseregének segítségévek rettegésben tartja a lakosságot. Ha a fenti sorok alapján egy békategóriás, szombat reggeli rajzfilm jut eszedbe a kilencvenes évekből, az nem a véletlen műve, ugyanis a Sir Eatsalot a Behind the Stone kétfős fejlesztőcsapatának minden igyekezetének ellenére is ebben a kategóriában érzi leginkább otthon magát.

Írom ezt annak ellenére, hogy a karakterek mindegyikén látszik a kivételes odafigyelés. A klónozott ellenfelektől a címszereplő rengő hasán át egészen az út mellett lebzselő NPC-kig mindenki baromi jól néz ki, a baj csak az, hogy az animáció sok helyen recegős és monoton. Különöse igaz ez Hysteria-ra, akit nem a gonoszsága miatt fogsz utálni, hanem mert minden második mondata után ugyanazokat a végtelenül modoros mozdulatokat ismételgeti, ami még fájdalmasabb annak a tudatában, hogy az átvezetők elnyomására nincs lehetőség.
A játékmenet sajnos dettó hasonlóan kettős képet mutat: régen találkoztam már olyan címmel, ami ennyire kreatívan használta volna ki a Vita egyedi képességeit: a másodosztályú lovag kalandja során az életerőt és staminát feltöltő élelmiszereket az érintő-képernyővel veheted szó szerint fel, míg az utadat álló hidakat a hátsó panel megkocogtatásával döntheted le. Ez a része a játéknak elképesztően ötletes tud lenni, így rendszeresen megesett, hogy az összes negatívumot elfeledve igazi gyermeki lelkesedéssel pöcögtettem a Vitát hosszú perceken át.

Sajnos a játék gerincét képező platform szekvenciák gyorsan visszarántottak a szomorú valóságba, ahol konstatálnom kellett, hogy a nemes Sir Eatsalot valószínűleg az űrben tapasztalható gravitációs mezőt hordozza a zsebében, annyira irritálóan légiesek az ugrásai. Ez persze defaultban még nem okozna túlságosan nagy problémát, de emellett az első pár helyszín után a játék elkezdi bedobálni a pixelpontos ugrálást megkívánó részeket, ahol nekifutásból kell ugrálni (a kizárólag a touchscreen macerálásával deaktiválható) csapdákkal teli platformokon, ami már nem annyira vicces.
Ezek a szakaszok persze általánosságban nem tartanak túl sokáig, maga a játék pedig amúgy nem túlságosan nehéz, tehát hajkitépős incidensektől nem igazán kell tartani, de a játékmenetre ettől függetlenül ráfért volna egy kis finomhangolás / balanszírozás. Mindent összevetve a Sir Eatsalot ha nem is éri meg a teljes vételárát, azért a kisebbeknek, valamint a zsáner fanatikusainak arcára csalhat pár mosolyt színpompás grafikájával és kreatív megoldásaival.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: EastAsiaSoft
Fejlesztő: Behind The Stone
Megjelenés: 2018.04.03.
Ár: 3690 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 568.86MB
Web: http://www.behindthestone.de/sireatsalot/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Sir Eatsalot
EastAsiaSoft
KÖZÉPSZERŰ

MARTIN BELESZÓL
https://www.youtube.com/watch?v=y6uEx5gWovA