PlayStation.Community

2018.09.02. 20:29 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Társas videojáték.

Szeretett munkatársaimnak hála mostanság teszem meg első, bátortalan lépéseimet a számomra tökéletesen fehér foltként funkcionáló társasjátékokkal történő ismerkedés útján, a Mars terraformálása című alkotás keretei között. Büszkén kijelenthetem, hogy az eddigi két alkalomból kétszer én lettem az utolsó, de legalább már magabiztosan veszítek... úgyhogy a kezdők köztudatos szerencséje ez esetben nem érvényes. Igaz, a Mars nem egyszerű játék, mivel az alapszabályokat ismertető, 17 perces, szigorúan kötelezően megnézendő YouTube videó után még legalább egy órás élő bevezetés következik, mielőtt a terraformálás valóban megkezdődhet.
Az It’s Quiz Time más kategória egy másik felületen, de ugyancsak a társas érintkezések minőségének javítására szolgál, szórakoztató keretek között. Örültem nagyon, hogy ezt a játékot én kaptam, mert pont a Mars urakra gondolva kezdtem el azon agyalni, milyen cuccok lehetnek PS4-en, ami többen abszolválható, és nem feltétlenül kell hozzá legalább még egy kontroller.

Több olvasó számára ismerős lehet a Buzz! sorozat, mely 2005 és 2010 között jelent meg gyakorlatilag évente PlayStation 2 és 3 konzolokra, valamint PSP-re. Ez egy tévés vetélkedő digitális kivetülése, kifejezetten a multiplayer élményt tartva szem előtt. A szériát alkotó stúdiók egyike, a Relentless Software 2016-ban megszűnő csapatának hamvaiból születő Snap Finger Click nevű fejlesztőcég úgy gondolta, hogy az egykori, sikeres kvízsorozatnak jó esélye van a jelen generációban is szórakoztatni a közönségét, és azt hiszem, az It’s Quiz Time nagyjából meg is felel az elvárásoknak. Nem kevesebb, mint 4000 kategóriában több, mint 28.000, elsősorban triviális kérdést tartalmaz, de sok esetben még tanulhatunk is a válaszokból.
A játék abszolválásához a konzolunkon kívül annyi mobiltelefonra lesz szükség, ahogy player van. Minden mobilra le kell tölteni az It’s Quiz Time Androidos vagy iOS-es, természetesen ingyenes applikációját, a többieknek az lesz a kontrollere. Kitűnően működnek, egyáltalán semmilyen lassulást, pláne fagyást, egyéb hibát nem lehet tapasztalni, mindkét operációs rendszeren leteszteltük őket. Maximum nyolc játékost tud a szoftver támogatni. Miután megadtuk a nevünket, a nemünket és a születési időnket, az It’s Quiz Time műsorvezető hölgye, Salli még a nevünk helyes kiejtésében is kikéri a véleményünket. Javára szóljon, hogy még a nehezebbekkel is egész jól boldogul, de ezzel együtt is őt nevezném az egész anyag egyetlen gyenge láncszemének. A képeken láthatjátok, hogy nem kifejezetten egy olyan női figura, akin szívesen legelteti a szemét a játékos (nemtől függetlenül), de monoton géphangja, hülye viccei és az olykor meglehetősen bunkó beszólásai sem teszik szerethetővé.

De az anyag lényegi részére, a kvízjátékra nincs panasz. Több játékmód közül választhatunk. Az első ugye az alap, a Play With Friends, amihez a mobilok kellenek. Különböző kategóriában kerülnek elénk a kérdések, így van feleletválasztás, sorba rendezés, máskor csak megbecsülni kell mondjuk, hogy egy bizonyos tévésorozat hány epizódból áll. Különösen érdekes, mikor az egyik playernek az a feladata, hogy hangosan kimondva jellemezzen egy dolgot, míg a többieknek a kulcsszavakat kell megtalálniuk. Szintén ötletes, hogy az egyik résztvevő által adott válasz helyességét a másik játékosnak kell megítélnie, így ketten, közösen szerezhetnek pontokat – bár ez inkább csak kettőnél több embert kitevő társaságokban lehet izgalmasabb, ahol már párok küzdhetnek egymás ellen. A kérdések a népszerű popkultúra és az általános műveltség területét fedik le, és bizony komoly felkészültséget követelnek az adott területen. Mindig kiválaszthatjuk, miben vagyunk szakértők, viszont ha abban rosszul válaszolunk, pontokat veszítünk.
Azt It’s Quiz Time további játékmóduszai: Event Quiz (csak 2017-re fókuszál), Live Show (PS kamerával felvehetjük pazar szereplésünket, és más játékosok ellen küzdhetünk a YouTube-on vagy a Twitchen), Solo Score Attack (egyedül játszunk Salli ellen), Custom Game (saját sorozatunkat állíthatjuk össze a rendelkezésre álló kategóriákból.)

Remekül szórakoztunk az It’s Quiz Time-mal! Társaságban, családban abszolút ajánlom, és terjedelmes volta miatt nem egy estét vagy délutánt színesíthetünk meg vele.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Vision Games
Fejlesztő: Snap Finger Click
Megjelenés: 2017.11.28.
Ár: 5990 Ft
Játékosok száma: 1-8
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 4.73 GB
Web: http://www.icomedia.eu/its-quiz-time/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. Petunia  Szerkesztő
2018.09.03. 16:36:49
LV12
Válasz 5. Onimushaman üzenetére:
Whatever. :D
Endure and Survive
5. Onimushaman  Szerkesztő
2018.09.03. 14:05:03
LV24
Válasz 4. Petunia üzenetére:
Oda a Knowledge is Power való, bitang jó!
señor
4. Petunia  Szerkesztő
2018.09.03. 13:49:16
LV12
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Elég idő van az olvasásra, viszont gondolkodni nem sok... de ugye a jó angol alap itt is. :) PSC-s bulájban is letesztelhetjük. :)
Endure and Survive
3. martin  Főszerkesztő
2018.09.03. 11:47:17
LV27
Válasz 2. Onimushaman üzenetére:
Ikertornyok.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. Onimushaman  Szerkesztő
2018.09.03. 10:18:27
LV24
Erre a Sallyra azt hittem a Frozenes jeges bige. :D
señor
1. Onimushaman  Szerkesztő
2018.09.03. 10:17:55
LV24
Petu, mennyi idő van a válaszadásra?

Vettünk régen PS3-ra egy Legyen Ön is... szoftvert, de a kérdés elolvasására van idő kb...
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
It’s Quiz Time
Vision Games
REMEK

MARTIN BELESZÓL
Ebbe kéne magyar szöveg.