PlayStation.Community

2018.08.05. 11:54 PlayStation.Community
70 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
És kit írnál ki örökre a történelem lapjairól?

Meglehetősen hosszú időnek, sok-sok hosszú évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy a manapság is ismert "szuperhősök" olyan elemi szinten beépüljenek mindennapjainkba, ahol most, 2018-ban vannak. A témáról nagyon sokan nagyon sok értekezést, esszét, tanulmányt, és könyvet készítettek már, ami nem is csoda, hiszen a képregényekből eredeztethető ikonikus figurák történelme gyakorlatilag már most szinte kimeríthetetlen ismeretanyaggal szolgál.
A klasszikus amerikai "Superhero comics" születését valamikor az 1930-as, '40-es évekre teszik a kutatók. Ez az az időszak - The Golden Age of Comic Books, azaz az Aranykor; ezt még kimondani is fantasztikus érzés -, melyről még a téma szakértői is csak fátyolos hangon mernek beszélni: minden idők talán legnagyobb és legismertebb karaktere, Superman például 1938-ban kezdte pályafutását az Action Comics #1 számában, eredetileg azért, hogy a szuperképességekkel megáldott, iránymutató csodafigura a kis papírfüzeteken keresztül enyhítse némileg a háborúba belefáradt amerikai lakosság depresszióját.

A szuperhősök, és velük együtt persze az egész képregénypiac menetelése azonban nem volt töretlen az azóta elpárolgott több, mint fél évszázad alatt.
Emlékszem például a kilencvenes éveknek azon szakaszára, amikor a szuperhősös képregények társadalmi és kulturális megítélése finoman fogalmazva is valahol a béka rücskös kis pics*ja alatt leledzett: akkoriban spanoskodtam a talán leghíresebb budapesti "maszek" sportfelszerelés kereskedő família legifjabb sarjával, aki elképesztő képregény rajongó és -gyűjtő volt - főleg hazai szinten. A kis Jákói mesélt nekem sokat erről az egészről, a füzetek gyűjtéséről, és Superman saját képregény-sorozatának első, legendás számáról, ami ragasztócsíkos nylon-zacskóban tárolva micsoda hihetetlen értéket képvisel. Őszintén: ő volt a környezetemben akkoriban az egyetlen, akit ez az egész képregény olvasás és gyűjtögetés valóban érdekelt, pedig a a videojátékos közeg, melyben mozogtam, azért fel tudott mutatni jó pár, hétköznapi karakternek semmiképp sem mondható csodabogarat.
Mert oké, ott volt a Denevérember; szinte mindenki ismerte a figurát; és egyébként is, mekkora szájszél-beharapós poén volt már kimenni felnőtt fejjel az utcára a kilencvenes években egy Batman-logós pólóban; de mégis - a képregény akkoriban úgy volt elkönyvelve, mint a nagyon hülyeségekkel foglalkozó (pl. videojáték) hülyegyerekek extra hülyesége.

De ezen a mély időszakon egyébiránt nem is kell meglepődni: szerintem a nagy kiadók is rájöttek, hogy a képregény- és szuperhős-témakörből az addigi formában többet kihozni, piaci előrelépést produkálni az akkori módszerekkel egyszerűen lehetetlen.
Akkorra a szuperhősök világában mindenki összeveszett és kibékült mindenkivel; mindenki - még a halhatatlanok is - meghalt legalább egyszer és vissza is hozták már az életbe. Az izzadtságszagú crossovereknek "hála" minden csapat találkozott már minden más csapattal, s persze ők is összevesztek, kibékültek, jártak, dugtak, személyiséget cseréltek, meghaltak, majd újjászülettek... de ez is kevés volt az üdvösséghez. Ide valami átütőbb kellett.
Véleményem szerint a Nagy Áttörést a témában a MARVEL valódi, igazi, nagy költségvetésű, közönségízléshez igazított szuperhős filmjei hozták meg. Mert hát képregényes és szuperhős filmek voltak már annak előtte is dögivel, de most komolyan, őszintén: hányan voltak Debrecenben vagy Mátészalkán olyanok, akik megnézték az 1997-es Spawnt egy agyonmásolt VHS kazettán, és vágták poénra, hogy ennek a rémembernek már 1992 óta fut a sztorija a rajzolt füzetekben?

...aztán jött 2008, vele Robert Downey Jr. Iron Man jelmezében, és a szuperhősök egy varázsütésre kib@szottul menőkké váltak, és immár nem csak a popkultúra, de az egyetemes kultúra részei is lettek. A témáról addig szinte nulla háttérinfóval rendelkező közemberek összenevetve kezdtek beszélni egy hátrafésült hajú bácsiról, Stan Lee-ről, aki minden MARVEL filmben feltűnik; a képregények világára addig csak, mint valami kapitális faszságra tekintő hölgyek feromontól átitatott hangon csacsogtak az úristendehelyes Thorról és a jajilyenpasikénenekemis Amerika Kapitányról, vagy a komiszdetetszik Lokiról. Arról meg inkább ne is beszéljünk, milyen elképesztő szintre hozta fel a nagyközönség számára Christopher Nolan az egész Batman-kultuszt azzal, hogy egyszerűen eltörölte Gotham City jellegzetes, klasszikus, képregényes, gótikus képét, és tette a Denevérember történetét szinte teljesen hétköznapi, nagyon mai környezetbe, gyökeresen átmodernizálva olyan antihősök karakterét, mint Joker vagy Bane. De kellett ehhez az egész globális felemelkedéshez Kevin Feige, Zack Snyder, Joss Whedon, és persze a Disney is...

2018-ra a szuperhősök megkerülhetetlen, multimilliárd-dolláros kereskedelmi iparággá nőtték ki magukat, a kiválóan válogatott színészek által megformált figurák pedig társadalmi influencerekké. Minél több szuperhőst ismerni menő dolog, róluk társaságban beszélni kúlság. Szuperhősös videojátékkal zúzni rajság. Kitenni a polcra egy mutatós szuperhős-szobrot omegakirályság. Beülni az aktuális szuperhős mozira pedig társadalmi esemény. A szuperhősök immár gyakorlatilag velünk élnek, az emberek többsége kortól és nemtől függetlenül képes kedvelni egy-egy efféle fantáziafigurát.
Éppen ezért a PlayStation.Community ezen cikkében most arra vagyunk kíváncsiak, te hogy állsz ehhez az egész szuperhős-témához? Mióta ismered világukat és mióta érdekelnek - ha érdekelnek egyáltalán?
Ki a kedvenc hősöd és miért? Ki az, aki szerinted nagyon betalált, akár a képregényekben, akár a mozikban? Melyik sztorivonal jön be leginkább? MARVEL vagy DC, esetleg valaki "alternatív", mint például Hellboy?
Milyen szuperhős filmeket nézel? Milyen szuperhős játékokkal játszol? Mit vagy kit gyűjtesz?
...de, kapjon szót a másik oldal is: ki az a szuperhős, akit nem kedvelsz? Nem bírod a pofáját - miért? Eltemetnéd örökre - mi az oka? És végül: ha egyáltalán nem hoz lázba semmilyen szinten ez az egész szuperhős-dolog - miért?
Legyen hát téma most a szuperhősök világa, s minden, ami velük kapcsolatos!

Meséljetek!

Butít vagy hasznunkra (is) van a videojáték?
Menni vagy maradni?
Melyik szerinted a legjobb Assassin's Creed játék?
Melyik szerinted a legjobb Grand Theft Auto játék?
Melyik szerinted a legjobb Final Fantasy játék?
Cenzúra a videojátékokban
Mitől lesz igazán jó egy E3?
Mi a véleményed a magyar videojátékokról?
Miért szeretjük rajongásig a Soulsborne játékokat?
A Top 5 legemlékezetesebb pillanat/jelenet számodra...
Milyen nagy bejelentéseket vársz az E3 2018-tól?
Mi a véleményed az Xbox-ról...
Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
70. KURO  PlayStation.Community tag
2018.08.15. 19:28:31
LV1
A nagyanyám egy ilyen kis újságosbódéban dolgozott a kilencvenes években, amikor kölyök voltam. Mivel az anyám egyedül nevelt, sokat voltam a nagyszüleimmel, akkor is amikor dolgoztak, így elértem mindenféle képregényt és olvashattam őket ingyen. Aztán olyan 95 táján rávettem anyámat, hogy fizessen elő a Pókemberre, minden hónapban vártam a postást, mint a messiást. Szóval az én szívem csücske a Pókfej, de nagyon kedvelem még a Hulkot, az X-eket, a Fantasztikusokat is. Illetve valamiért az ilyen megfoghatatlan, űrbéli figurák különösen vonzanak, mint az Ezüst Utazó, Galactus és kiváltképp Uatu a Szemlélő.

Aztán a magyar Póki megszünésekor felhagytam a képregényekkel, egészen 2 évvel ezelőttig. Akkor azt találtam ki, hogy kicsit fejlesszem az angolom, hogy bepótolom, ami kimaradt és lewarezoltam egész sorozatokat (Amazing Spiderman, Uncanny X-men, újabbak közül a Dr Strange-t, és az Old Man Logan-t), amiket azóta a telefonomon olvasgatok, ha van rá időm. Persze nem ugyanaz, mint egy szép füzetet lapozgatni, de nekem elég.
69. popper  PlayStation.Community tag
2018.08.11. 09:27:27
LV1
A 90-es években kezdtem gyűjteni a Kandi Lapokat, Kockást, stb, számomra az igazi aranykor akkor volt. Kedvenc karaktereim Póki, Punisher, és Obelix. Nagyon örűlök a nagy Marvel gyűjteménynek, majd télen sokat olvasok belőlük.
Filmek közül, ha a manga is számít, és miért ne számítana, akkor természetesen az Oldboy, a francia Dobermann, és a Watchmen a kedvenceim, de a Marvel filmek is szórakoztatnak.
Játékok közül a XIII a kedvencem, szerintem etalon módon alkottak mozgó képregényt.
Fekete Macsekot meg jól elpicsáznám.
68. MRenton1985  PlayStation.Community tag
2018.08.10. 14:11:14
LV4
Fura a kapcsolatom a képregényekkel, szuperhősökkel.

Egyfolytában képregényes pólókat hordok, 90%ban megnézem a filmeket moziban, a maradék 10%ot otthon (általában jól szórakozok), veszem a nagy gyűjteményeket és olvasgatom őket, játszom a játékokat, ha jön ki valami, gyerekként néztem és rajongtam a rajzfilmsorozatokat...elvileg képregény-kedvelőnek kéne tartanom magam ezek alapján.

Viszont ezzel szemben van egy másik énem, aki végtelenül gagyinak és kétfilléresnek tartja ezt az egész képregényesdit meg a kialakult divatkultúrát körülötte...a legtöbb filmnek nem tudnék objektíven 6 pontnál többet adni, a sorozatok nagy része nem tud lekötni, az olvasott füzetek se tudnak komolyabban megérinteni, utálom és szánom ezt az egész bazári komédiát, a kulturális értéke majd minden esetben zéró.

Amúgy meg szeretem. És utálni is szeretem.

Ami nálam kiemelkedett:
Az FX féle Legion, a Netflix féle Daredevil és a Waititi féle Thor.
67. Noob  PlayStation.Community tag
2018.08.10. 13:58:19
LV6
Válasz 65. zola0306 üzenetére:
De az akár még közelebb állna a valósághoz, mint a Jézus-sztori.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
66. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.08.10. 12:02:33
LV4
Captain Morgan :)
Gőg és Magőg fia vagyok én!
65. zola0306  SonsOfSaRock
2018.08.10. 05:54:15
LV16
Válasz 63. Noob üzenetére:
Az ügye megvan hogy New Yorkot sem rombolják szét 3 havonta a bosszúállók? :D :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
64. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.08.09. 18:15:55
LV16
Hulk
R.I.P. Brúnó :-(
63. Noob  PlayStation.Community tag
2018.08.09. 13:11:14
LV6
+1
Válasz 59. zola0306 üzenetére:
Jézus nem játszik, mert kitalált lény.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
62. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.08.08. 21:50:48
LV15
Egyik sem...
61. mui-ruy  PlayStation.Community tag
2018.08.08. 17:21:12
LV3
Ha Marvel, akkor Pókember, hála az itthon is kapható Ultimate Spider-Man füzeteknek és Sam Raimi trilógiájának. Ekkor kezdtem el képregényeket is venni. Azóta is a hálószövő a kedvenc.

DC tájon Batman a favorit, főleg a Batman: Kezdődik! miatt. Igen, szerintem jobb film mint a folytatások. Plusz rongyosra játszottam a PS2-es adaptációt is.

Ezen kívül a Hellboy mitikus világát és Spawnt is kedvelem. Plusz a Tini Nindzsa Teknőcöket és a Transformerst sem vetem meg. Előbbit a 2003-as sorozat miatt, ami olyannyira darkos volt hogy még itthon is cenzúrázta az RTL, utóbbit (kövezzetek meg), Michael Bay első filmje miatt, plusz a 3. rész is tetszett és a Bumblebee film is ígéretesnek tűnik. De bocs, a Transformers már nem kifejezetten szuperhős téma. Talán épp belefér. :D
60. TCr64EU  Choose life
2018.08.08. 09:34:37
LV22
+1
Válasz 59. zola0306 üzenetére:
https://vignette.wikia.nocookie.net/southpark[...]
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
59. zola0306  SonsOfSaRock
2018.08.08. 06:33:26
LV16
A legnagyobb hero természetesen Jézus.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
58. Greg  PlayStation.Community tag
2018.08.07. 21:17:21
LV25
Jah és Dr Sör Kálmán. A legnagyobb hogy maradhatott eddig ki. ;)
LV426
57. tsz  PlayStation.Community tag
2018.08.07. 12:43:25
LV1
Hát Batman volt messze a legkomolyabb. Emlékszem volt olyan képregény, ami 18+ karikás volt.
Nolan a filmmel jók kezdte de a 3. szánalmas volt. Gyakorlatilag elcseszte az egészet.
56. eandre  PlayStation.Community tag
2018.08.07. 00:40:57
LV11
Batman a kedvenc de csak mert a Nolan trilógia baszó lett.
55. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2018.08.07. 00:18:50
LV6
Válasz 42. Dark-Fu üzenetére:
Ezt nagyon adom!

A Watchmen nekem az egyik legnagyobb kedvenc filmem és tényleg baromi jó a karakter is.

Egyébként a Marvel (film)világa jön be jobban és az ismert karakterek közül Vasembert kedvelem - a Végtelen Háborúban is az ő filmvégi jelenete Thanossal hozta ki belőlem a legtöbb érzelmet.

De mint csapat a SHIELD jön be nekem nem a Bosszúállók. Kedvenc sorozatom is egyben.
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
54. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 21:06:40
LV15
Válasz 53. CountofHell üzenetére:
Persze egyáltalán nem mindegy, hogy egy szuperhős képregényből vagy filmből/animációs filmből esetleg videójátékból születik meg. :-)
PSN - CountofHell_HUN
53. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 21:01:01
LV15
Amúgy tényleg már elég sok képregényt láttam, van már több sorozat Mass Effect és néhány epizód a The Last of Us-ból is sőt még Dark Souls képregényekről is tudok. :-)
Ezek mint nagyon fontos előzmények vagy épp valamilyen űrt töltenek ki egy egész komplex sztoriban.
PSN - CountofHell_HUN
52. Noob  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 15:58:01
LV6
Annyi szuperhős van, hogy Dunát lehet rekeszteni velük. Valamikor régen a Pókember volt a kedvencem, ma Thanos. Thanos előtt Dormammut is bírtam, mert volt olyan ostoba hülye, hogy egy sima időhurokkal meglehetett futamítani. Dormammu Thanosnál is nagyobb hatalmú, világok pusztítója, mégis Thanos intézte el a világot. Szóval Thanos a nagy kedvencem, mert amellett, hogy legyőzhetetlen még okos is. Dormammun meg csak röhögni lehet, de legalább szórakoztató.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
51. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 14:14:31
LV15
Dereng még a Tarzan és Dylan Dog neve is ha a képregény szóba kerül. Volt a kezemben mindkettőből 1-1 szám de ezeket sohasem gyűjtöttem.
PSN - CountofHell_HUN
50. Onimushaman  Szerkesztő
2018.08.06. 14:11:09
LV24
Ha karaktert kéne megneveznem, akkor a Hellboyt is jegyző Mignola sir Baltimore veterán démonvadászát, Batmant, és Pókembert nevezném meg kedvencnek.

Játékokban is az utóbbi kettő jött be a legjobban, és várom tűkön ülve a szeptember hetedikét.
señor
49. Onimushaman  Szerkesztő
2018.08.06. 13:54:42
LV24
Tavaly csöppentem bele a képregényesdibe, azóta elfogyasztottam nagyon sok jó dolgot. A Dark House felnőttesebb cuccai jönnek be talán a legjobban, de mindenevő vagyok ha szuperhős témáról van szó. DC-ből a New52 füzetek varázsoltak el, baromi jó Batman történeteket lehet olvasni (a 87-es Year One-tól napjainkig zabálom ezeket), a klasszikus Watchman talán sosem megy ki a divatból.

Marvel fronton az Ultimate univerzumot kivégeztem szinte teljes egészében, új belépőknek ajánlom. Előfizető vagyok a Nagy Gyűjteményre, eddig nem csalódtam egyik kötetben sem.

Emellett olvasok mangákat (Junji Ito horror történetei nekem lettek kitalálva) angol nyelven. Van egy pár barátom, akikkel szoktunk rendelgetni mindenféle képregényt, így a munkahely egy elosztó lett. :D Szerkesztőtársam által is rengeteg anyagot ismertem meg, és vonzott be egyre inkább az egész. Nagy gyűjtő nem vagyok, néhány sort szerzek csak be hosszútávra a polcra, ahogy időm engedi.

Amit most várok az a tetves Alien díszdoboz, de csúsztatják havonta...
señor
48. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 13:24:43
LV9
Babylon es Ranger az East of West-bol illetve Forever a Lazarus-bol.
47. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 12:48:49
LV11
+1
Egyetlen képregényt olvastam éveken keresztül, így ő a kedvencem
Garfield :)
hehe
46. martin  Főszerkesztő
2018.08.06. 12:46:08
LV27
Gyerekek, basszátok meg, hát legyetek már kreatívak. Képregényes, filmes, amerikai, francia, hős vagy antihős, jöhet bármi a témában.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
45. Onimushaman  Szerkesztő
2018.08.06. 12:09:17
LV24
Válasz 41. Greg üzenetére:
Átlag 6 füzet. Volt már 8 is.
señor
44. VictorVance  Szerkesztő
2018.08.06. 11:56:14
LV19
Ha nem lenne ott, hogy "képregényes", akkor kapásból David Dunn-t mondanám. Így azért kicsit bonyolultabb a kép, de majd összeszedem hozzá a gondolataimat.
Örülünk?
43. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 11:34:13
LV4
DC - Batman . Marvel - Old Man Logan, filmet imádtam, képregények is nagyon jók, Drámai látni egy öreg szuperhőst
So.. this is what it feels like
42. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 11:27:39
LV4
Hogyhogy senki nem említette eddig Rorschach-ot?

Rorschach!

További kedvenceim:

Dr. Manhattan
Green Lantern (összes)
Sinestro
Orion (DC)
Cyborg
Firestorm
Swamp Thing
Human Torch
Magneto
Storm
Sunfire
Silver Samurai
Mystique
Gőg és Magőg fia vagyok én!
41. Greg  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 11:21:48
LV25
Válasz 40. ati7hun üzenetére:
Mondjuk ha négy füzetnyit tartalmaz egy könyv akkor nem is olyan drága.
LV426
40. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 10:11:38
LV1
Válasz 38. martin üzenetére:
Igen, erről a gyűjteményről van szó. 2 hetente jelennek meg, a DC szerdai, a Marvel pedig csütörtöki napokon.

Szerintem nagyon igényes kiadás, az általában 4 számot tartalmazó könyvekben, mindig van valami extra is. Vázlatok, előzmények, régi borítók, karakterek alakulása, pl. pókember 67-től a 2000 -es évekig, ismertetők a rajzolókról, irókról, stb.
39. martin  Főszerkesztő
2018.08.06. 10:05:32
LV27
Ezek azok?

https://www.szukits.hu/marvel-gyujtemeny/4693[...]
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
38. martin  Főszerkesztő
2018.08.06. 09:56:40
LV27
Válasz 37. ati7hun üzenetére:
Azt hiszem ebből vett meg a barátom vagy 40 számot, ha ezek azok a könyvszerű, külön zsugorba csomagolt gyűjteményes izék.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
37. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 09:54:59
LV1
Válasz 21. martin üzenetére:
60 részesre tervezték a DC Comics Nagy képregénygyűjtemény -t.
Múlt héten jelent meg a 42. szám, tehát ezért írtam, hogy tavaszra vége. De a kiadó fenntartja a jogot az esetleges további számok kiadására.

Marvel -ből a 16. jelent meg a múlt héten, az szintén 60 kötet lesz.
Rendkívül szépen mutat így összegyűjtve a polcon. Meg olvasni is jobb ezeket a keményfedeles kiadásokat mint a "füzet" alapúakat.
36. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 09:46:19
LV12
Válasz 35. martin üzenetére:
Meg amikor Thor-ék megérkeznek Wakandába. Na, ott a gyomrom a torkomban volt.
"Si vis pacem, para bellum."
35. martin  Főszerkesztő
2018.08.06. 09:39:30
LV27
Válasz 34. zodiac55 üzenetére:
Ott mindig sírok a gyönyörűségtől.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
34. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 09:36:17
LV12
Válasz 32. martin üzenetére:
Amikor megjelenik a vasútállomáson, na, az egyik legjobb jelenet a filmben a zenéjével.
"Si vis pacem, para bellum."
33. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 09:31:52
LV4
Ha az a kérdés, hogy képregényekből kit szeretek, az nem ugyanaz, mint a filmekből. Sajnos, elenyésző azoknak a szuperhősöknek a száma, akit a képregényhez hűen csináltak volna meg.

Legjobb példa: Green Lantern. Az a szuperhős(ök), akinek mindig a legjobb történetei voltak képregényben. A New 52 éra isteni jó volt, de közvetlenül előtte, kb. 5-6 évvel a New 52 indulása előtt volt a Green Lantern aranykora, legalábbis számomra.

Cyclops, Wolverine, Colossus, Rogue. Ez az négy karakter, akik közül csak Wolverint sikerült eltalálniuk filmen. Pedig a képregényben...

Ha már a négyesnél tartunk: Fantastic Four. Zseniális karakterek és a képregény, de filmen egy fos.

Aztán persze van ellenpélda is, amikor a képregény és a film találkozik: Watchmen. És így ennyi.
Gőg és Magőg fia vagyok én!
32. martin  Főszerkesztő
2018.08.06. 09:12:42
LV27
Bírom az amerikai szuperhős képregényeket, de csak távolról: használni sosem tudtam őket. Ez annyit jelent, hogy nem igazán tudom olvasni őket, sőt, kifejezetten zavar a "vonalvezetésük". Talán ezért fordult az érdeklődésem már régen inkább az európai és japán képregények felé, bár az ázsiai darabokat szintén nem nagyon tudom követni. Legnagyobb kedvencem a Pif füzetek voltak mindig is.

A szuperhősök közül a MARVEL világát sosem kedveltem igazán, mindig egy kicsit infantilisnek éreztem. A DC figurái és világa sokkal jobban tetszik.
Ennek ellenére a kedvenc szuperhősöm Amerika Kapitány. Szerintem ő az igazi szuperhős, számomra tökéletes figura kívül-belül. Telitalálat a szerepére Chris Evans, az Infinity Warban ő a legjobb karakter, ő a legkirályabb bosszúálló.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
31. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 08:52:24
LV9
Én az egész képregényesdit, még 6 évesen kezdtem mikor anyuméktól megkaptam az első garfield képregényemet. sokáig nem is nagyon ismertem mást, de 12 évesen "nyílt ki" igazán a szemem a képregények felé. eleinte csak marvel és dc képregényeket ismertem, de 20 évesen rátaláltam más kiadókra is, többek között az image-re, ahonnan a mai napig véleményem szerint a legjobb képregények jelennek meg.

Régi nagy kedvenceim, Póki (Peter Parker illetve Miles Morales az új ultimate szériából), és Vasember illetve Wolverine a Marveltől, Batman a DC-től, de az egyik legnagyobb kedvencem Spawn, Bigby Wolf és Invincible. A mai napig aktívan követem ezen hősök összes kiadását (kivéve Bigby-t mert a fables-t befejzték) és szívesen fogyasztok gyakorlatilag bármit, ami felkelti egy picit is az érdeklődésem.
PSN ID: LaXiKa_hun
30. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 08:49:32
LV4
Válasz 24. Zsolt üzenetére:
"Nyolc emeletet zuhant a herceg, de még mindig serceg" :)
Gőg és Magőg fia vagyok én!
29. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 07:42:07
LV12
A legerősebb szuperhős faterom, nyolc szívinfarktussal, meg három agyinfarktussal még mindig aktív.:D

Viccet félre, még a 80-as években szerettem meg a képregényeket. Akkoriban mindent olvastam, utána meg áttértem a szuperhősökre, ahogy a Kandi Lapok megjelentek. Imádtam azt az időszakot.

Amikor elkezdődött a Marvel filmek sorozata, nem érdekelt különösebben, ellenben mostanában pótoltam az összeset, és egész jól szórakoztam - vannak benne kellemes filmek, de nem kell tőlük megváltást várni.

Vásárolni sajnos mostanában nem szoktam, csak a fontosabb megjelenéseket. Hatalmas kedvencem Gambit, bár magyarul sokszor nem láthattuk.
"Si vis pacem, para bellum."
28. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 00:21:54
LV9
Sok kepregenyt olvasok, de nem szuperhos szarsagokat. Ki kellett volna tagitani kepregeny karakterekre inkabb ezt a bejegyzest.
27. Nova  vas Normandy
2018.08.05. 23:43:30
LV14
Sajnos nem emlékszem már pontosan a legelső képregényemre.
De Transformers, X-men, Pókember vagy a Kacsamesék volt.
Igen, utóbbit is nagyon csíptem gyerekkoromban.
Arra sem igazán emlékszem mikor következett a találkozásom Batman karakterével, de szerelem volt első látásra.
Számomra ő a favorit. Szeretem a képregényeket, videojátékokat, filmeket, rajzfilmeket stb., amikben szerepel.
Gotham városát is kedvelem, és persze Jokert is meg kell említenem.
Ennek ellenére nem igazán gyűjtöm, van pár tárgyam, képregény, film, de semmi extrém. Nem nevezhető gyűjteménynek.
Rengeteg képregényem volt régebben, de jelentős részét elajándékoztuk, ismerősöknek, és családon belüli gyerekeknek.
Amit ma már egy cseppet bánok, de nem dőlt össze a világ.

Akit nem bírok?
Superman nekem túl "szuper". Nem utálom vagy ilyesmi, de ő áll a legközelebb hozzá, ha mondanom kell valakit.
Illetve ezt a szemüveg álcát én nem tudom feldolgozni a mai napig. Tudom tudom képregény, fikció, de akkor is.
Ez már gyerek fejjel sem tetszett. :D
" I'm my own worst enemy "
26. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2018.08.05. 23:14:05
LV5
DC valahogy nem fogott meg annyira. Az igazság ligája egy idő en bejött.
Az abszolút kedvenc pedig Wolverine.
25. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.08.05. 22:46:06
LV11
Válasz 21. martin üzenetére:
Az újságosoknál kapható Nagy DC Képregénygyűjteményről van szó, tavaly januárban indult, kéthetente jelenik meg és eredetileg kb 50 számta tervezték.
24. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.08.05. 22:44:19
LV11
Kedvenceim Namor, the Sub-Mariner és Pókember. Utóbbinak próbàlom begyűjteni az összes “Amazing” cím alatt futó számát (az a fő-sorozat), kb 500 szám már megvan a 800- ól. :)
23. ufonauta  PlayStation.Community tag
2018.08.05. 22:21:40
LV15
Akkor , a rossz fiúk közül . Joker , venom , zoom , ők is nagy kedvenceim .
22. ufonauta  PlayStation.Community tag
2018.08.05. 22:19:04
LV15
Nekem olyan sok van hogy nem tudok csak egyet kiemelni , superman batman , hulk , spiderman , flash , ezek fő kedvencek . Akkor volt egy sorozat az igazság ifjú ligája . Na ott majdnem az összes kedvencem volt :D Kölyök flash , superboy , artemis , éjszárny , vörös íjász stb . Legtöbb nagyon jó karakter .
21. martin  Főszerkesztő
2018.08.05. 21:57:07
LV27
Válasz 20. ati7hun üzenetére:
Hogy érted azt, hogy véget ér?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
2 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.