PlayStation.Community

2018.07.22. 10:00 PlayStation.Community
214 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Magyarországon élni vs. külföldön élni.

1985 környéke több szempontból is fordulópont volt az életemben. (Elnézést kérek a "környéke" szó használatáért; egyszerűen képtelen vagyok visszaemlékezni, pontosan mikor történtek a dolgok; csak az dereng, hogyan.) Ekkor váltottam iskolát és ekkor szánták rá magukat a szüleim, hogy meglepjenek egy komplett, saját Commodore 64-es szettel.
Arra viszont egészen pontosan emlékszem, hogy milyen volt a helyzet 1985 környékén Magyarországon: három évente lehetett nyugati országba utazni (ha erre egyáltalán volt valakinek pénze), nagyon szigorúan meg volt szabva, hogy az állampolgár hivatalosan mennyi valutát vihet ki magával (ha valakinek volt egyáltalán forrása arra, hogy kemény valutát szerezzen), és december második felében édesapámnak korán reggel a közért (vidékieknek: bolt) hátsó bejáratához kellett menni, az ismerős üzletvezetőhöz, hogy legyen a karácsonyi asztalon banán és narancs.
Ezek voltak a magyar szocializmus (kommunizmus) végórái; csak mi, magyarok, még nem tudtunk róla, hogy egy éra finisében vagyunk.

1989-ben aztán egyik napról a másikra átszakadtak a gátak és kinyíltak a határok. A lakótelep végében, a szántóföld szélén - ahol a "bulgár" származású Miklós veteményei sorakoztak - árválkodó, mindig is furcsa és bizarr területnek számító szovjet laktanyában hirtelen elkezdtek pakolni a ruszki katonák, és szinte hihetetlenül rövid idő alatt úgy eltakarodtak a picsába, mintha soha nem is lettek volna itt. A Pa-dö-dő vígan énekelte, hogy Bye, bye Szása, mi pedig a Budapesti Nemzetközi Vásár területén üzemelő Expo diszkóban egy szilveszter este egy olyan Éva vermutot ittunk Tompa Attila barátommal, amit egy függöny mögött találtunk. Valaki becsempészte, elrejtette, a mi legnagyobb örömünkre...
Azóta milliószor, de tényleg milliószor eszembe jutott már, hogy ha valaki '85-ben azt mondja nekem, hogy "lásd, egyszer eljön az az idő, amikor megszűnik a szovjet megszállás és szabadon lehet nyugatra menni", úgy pofán röhögöm, hogy arról koldul. Nem vágom, hogyan tudnám azt érzékeltetni, amikor egy dologgal kapcsolatban meg vagy győződve róla, hogy az soha nem következhet be, mert lehetetlen.
És egy nap minden előjel nélkül mégis bekövetkezik.

A '90-es éveket inkább hagyjuk. Akkor imádtam azt a lehetetlen, zabolátlan, kontrollálatlan hangulatot, ami a rendszerváltás után jó pár évig Magyarországon tombolt, de ma már inkább rühellem az egészet. Megint csak nehéz lenne elmagyarázni - mondjuk egy mostani gyereknek - egy olyan szituációt, amikor gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni egy országban, amit addig nem, mert semmire nincs törvény és szabály. Nem mondom, hogy nem profitáltam belőle, de a mai magyar - és világszintű - helyzetet elnézve egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy jól jártunk ezzel a fenenagy szabadsággal.
Hogy most, 2018-ban milyen országban, milyen világban élünk, azzal a maga módján mindenki tisztában van. Attól, hogy én most itt szubjektív véleményt mondjak, inkább tekintsünk el. Objektív tény azonban, hogy az elmúlt pár évben rengetegen elhagyták az országot; fiatalok, felnőttek, teljes családok egyaránt.

A PSC ezen elmélkedő cikkében most arra vagyunk kíváncsiak, te miért döntöttél a menés vagy maradás mellett. Ha mentél, mikor mentél? Esetleg azt is elmondod, hová? Ha maradtál, miért tetted? Mi tartott itt, ebben az országban?
Amennyiben kimentél: maradsz végleg, vagy egyszer visszatértnél? Amennyiben maradtál: most már itt csinálod végig, vagy tervezed a kimenetelt?
Mi a jó Magyarországban? Mi a jó a külföldi életben? Most akkor itthon rossz vagy kint jó? Vagy itthon jobb, mint kint?
Kivándorlók, mik a további tervek? Otthon maradók: hogyan tovább? Beszélgessünk el erről a sorsdöntő kérdésről. Hallgattassék meg mindkét oldal.

Meséljetek!

Melyik szerinted a legjobb Assassin's Creed játék?
Melyik szerinted a legjobb Grand Theft Auto játék?
Melyik szerinted a legjobb Final Fantasy játék?
Cenzúra a videojátékokban
Mitől lesz igazán jó egy E3?
Mi a véleményed a magyar videojátékokról?
Miért szeretjük rajongásig a Soulsborne játékokat?
A Top 5 legemlékezetesebb pillanat/jelenet számodra...
Milyen nagy bejelentéseket vársz az E3 2018-tól?
Mi a véleményed az Xbox-ról...
Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 5 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4  5    ››
214. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.08.06. 08:43:26
LV4
Válasz 211. Dragonken üzenetére:
Jó, hogy ezt a csajozós dolgot felhoztad. Sajnos, nagyon sok ismerősömnél, akik 3 - 5 meg 15 éve élnek külföldön, azt látom, hogy bár mindenük megvan, de nagyon szenvednek, mert nem találnak pár.
Annyit csajoznak kb, míg évente 3x hazalátogatnak. Igazából nem is ismerek olyan külföldön élő havert, aki normális élettársi vagy házas viszonyban élne, és minden ilyen ismerősöm minimum 30+ éves, meg van 40+ is. Ez azért nem olyan frankó dolog.
Az ember éljen teljes életet, másképp mi értelme van?

Vagy lehet hogy csak én vagyok kapcsolatfüggő.
Gőg és Magőg fia vagyok én!
213. memora
2018.07.30. 14:48:22
LV1
Addig menjetek ki, amíg még lehet! Lesz ez még így se! Csak lehetőleg mosogatás helyett inkább vállalkozzatok :P
212. KURO  PlayStation.Community tag
2018.07.30. 03:07:04
LV1
Válasz 211. Dragonken üzenetére:
Riszpekt meg minden, de ez most minek kell?: "Aki megelegszik mosogatassal, meg a "sziasztok munkat keresek 0 nyelvtudassal, akarmi erdekel", az meg is erdemli hogy abban a szarban maradjon"

Erre simán mondhatná egy-két barátom, hogy "de én felszívtam magam, megcsináltam a mastert meg a phd-t, megtanultam 4 nyelvet, szt' van zsír pozi meg betonbiztos minden, aki nem így tesz, az lekvár".

Szóval hogy azt nem értem néhány hozzászólásnál, hogy attól, hogy te elértél valamit, miért kell beszólni annak, aki nem? Vagy MÉG nem. Ettől neked nem lesz jobb, viszont teljesen kontraproduktív az egész.

Példa: Együtt dolgozom egy csávóval. Hívjuk Tominak, mert tényleg így hívják. Szóval Tomi. Tomi elég rossz csillag alatt született, de ami a legrosszabb, hogy folyton másokhoz méri magát. Ez olyan sok energiáját felemészti, hogy nem marad a fontos dolgokra. Próbálom segíteni Tomit, ahol csak tudom, mert egyébként egy csupa szív faszi. De kurva nehéz, mert Tomi folyton azt hallja/látja mindenhonnan, hogy egy rakás szar, mert még nem tart ott, ahol te, vagy nem tart ott, ahol én. Nekem mondjuk inkább csak szerencsém volt az utóbbi időben, és ezt próbálom is kihangsúlyozni Tominak. Mert pontosan tudom, milyen frusztráló, amikor az ember Tomi és ilyen tökéletesnek tűnő emberek veszik körül.

Na, kicsit berúgtam, de a lényeg annyi, hogy különbözünk. Különböző válaszaink vannak az élet nyújtotta kérdésekre, különböző csomagokat cipelünk magunkkal, és annyira különbözik a gondolkodásunk, hogy azt el sem lehet képzelni. Ebből a különbözőségből azonban nem következik semmi. Sem az, hogy bárki alacsonyabb vagy magasabb rendű, sem az, hogy ez vagy az megérdemli, amit kap. Az van, hogy nem érdemli meg. Nincs igazság, nagyon ritka, hogy valaki azt kapja, amit érdemel, és eleve senki nincs abban a szuperpozícióban, hogy megítélje a másikat.

Ezt amúgy címezhettem volna másoknak is, nehogy magadra vedd!

(Martin, öregem, bocs, hogy szétoffolom a topikot!)
211. Dragonken  Szerkesztő
2018.07.29. 12:57:47
LV16
+1
Meg volt csajommal jottunk ki ausztriaba kozosen, 5 evvel ezelott. Kapcsolat bebukott, otthon felaldoztam mindent, hazamenni nem tudtam. Tok egyedul itt kint, akkor kezdjuk el izombol tanulni a nyelvet. Ja igen, egy arva szot nem beszeltem nemetul, penzem is max - max 1 honapra volt talan.

2 undorito, fostos melohelyem volt, hajnalban melo elott izzadva es gyomorgorccsel keltem fel mindig. Leirni sem merem a munkakat, annyira fereg rabszolga melo volt, szinte 0 penzert. Faszom fog itt megrohadni egy ilyen retkes helyen, meg jobban tanulom a nyelvet netrol, filmekbol, jatekokbol.

Vegul meglett a harmadik, jelenlegi munkahelyem. Nagyon leegyszerusitve nevezhetjuk raktaros/komissziosnak. A fonokom eszmeletlen korrekt velem, 4 ev alatt megtanultam mindent, nemetul tudok rendesen beszelni. Konkretan annyi a munkam legtobbszor hogy emberekre figyelek, megmutatom nekik hogysmint, szetfingom a kollegakat, es megdicsernek hogy tàmààs a legzsirabb alkalmazott.

Persze ehhez kell nyelv. Aki megelegszik mosogatassal, meg a "sziasztok munkat keresek 0 nyelvtudassal, akarmi erdekel", az meg is erdemli hogy abban a szarban maradjon.

Van sajat lakasom, ugy rendeztem be ahogyan en szerettem volna, az 1600 euros tvt csak ugy bedobtam a kanape melle kb. Nem felvagni akarok, hanem csak annyi, hogy nem kell megelegedni a szarral, illetve ha nem vagy retardalt, akkor iszonyat jol meglehet elni. Melo utan megyek edzeni, az osszes letezo tapkiegeszitot meg tudom venni, es nem kell parizsin elnem 4 honapig miatta.

Meg dehogy kopkodik le a magyarokat, nem kurnak halalra senkit sem a migransok, ezek ilyen kamu Facebookos faszsagok. Az ismerkedes resze tenyleg gaz, undoritoak az osztrak nok.

Magyarban mi volt? Hol volt melo, hol nem, akkor is feketen, 320ft a bkv jegy, jajj. Ha mazlid van, akkor pont osszetudod szedni az alberletre valot, ha nem akkor rabasztal. Aztan elo a globus majkremekkel, abban van a vitamin.
de miért nincs DK-n nadrág?
210. martin  Főszerkesztő
2018.07.28. 18:02:46
LV27
+1
Válasz 207. KURO üzenetére:
A Táborban láttam az egyik volt macskád, brutál jól nézett ki.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
209. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2018.07.28. 16:31:42
LV2
Másfél órányira élek Budapesttől, és gyakorlatilag teljesen el voltam zárva a nyugati kultúrától középiskolás éveimig emiatt.

Addig szinte soha nem utaztunk fel, játékaim sem nagyon voltak,(csak az a kevés, amit megyeszékhelyen be lehetett szerezni), nem hogy internet itthon, amióta bekötötték, kinyílt a világ, megtanultam angolul folyékonyan, értek (valamennyire) németül, japánul, tájékozott vagyok a világ dolgaival kapcsolatban, és szeretnék kimenni.
Mióta Budapestre járok egyetemre, képes vagyok végre bármit beszerezni, elmenni szórakozni, kiszakadni a szürke hétköznapokból. Ami nem elérhető az országban, ma már 1-2 hét alatt behozható, még is úgy érzem, hogy az ország eléggé el van maradva a nyugati kultúrákhoz képest.
Mikor ellátogattam Angliába és a franciákhoz, le voltam döbbenve, mennyivel több könyv, képregény, játék elérhető mindenhol az itteni helyzethez képest bármilyen témában. Úgy vettem észre, az emberek is barátságosabbak.
Egyik legjobb barátnőm is Amerikában tanult tovább, most az a célom, hogy ki tudjak menni jövőre meglátogatni.
Prinny DooD!
208. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.07.28. 16:19:26
LV1
Válasz 205. KURO üzenetére:
K jó tünetleírás, vidéken csak annyi a különbség, hogy nincs kokó, van herbál, nem kőbánya, hanem falvak és picit élhetőbb a város. De a hülyülés tapintható, rajtam is. Szerintem külföldön sincs másként, korszellem.
207. KURO  PlayStation.Community tag
2018.07.28. 14:07:19
LV1
Válasz 206. martin üzenetére:
Ok-ok, mostanában hajlamos vagyok megfeledkezni az előnyökről. :)

Ki tudja, milyen csajom lenne Ázsiában!
206. martin  Főszerkesztő
2018.07.28. 13:25:30
LV27
+1
-1
Válasz 205. KURO üzenetére:
Pedig neked Petikém aztán bitang csajaid voltak mindig.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
205. KURO  PlayStation.Community tag
2018.07.28. 12:47:19
LV1
+3
Két oka van, hogy még az országban vagyok:
1. Valahányszor eljutottam arra a pontra, hogy megyek (elkezdtem nyelvet tanulni, kinti haveroknál tapogatóztam segítségért), közbejött valami nő, aki itthon tartott.
2. Van ez a kényszerem, hogy ameddig nem beszélem tökéletesen legalább az angolt, addig maradok az anyanyelvemnél.
Utóbbit folyamatosan fejlesztgetem, nőből meg megpróbálok olyat találni, aki jönne velem.

Már semmi sem köt ide. A rokonaimat egy kezemen meg tudom számolni, a barátaim többsége pedig évek óta kint van már.

Elhülyülünk az iskolában, majd belehalunk a kórházi fertőzésbe (2 év alatt 2 rokon lett így oda), a leendő nyugdíjat évekkel ezelőtt ellopták.

Bp a legjobb város? Volt idő, amikor így éreztem (kb. 4-5 évvel ezelőttig). Most úgy látom, hogy részben az idióta városvezetésnek, részben a turistadömpingnek hála, pont az a része halt el, ami a legerősebb volt (éjszakai élet, kultúra, emberi léptékű tempó).
Mi van ma? -Kilépek a kapun (az Opera mellett lakom), megcsap a szarszag, balra hajléktalan csapat, jobbról nekem jönnek szedzsvéjjel, előttem építkeznek, mögöttem építkeznek, száll a por, lecsöpög valami túró, a járdák nagyobb részét foglalják vendéglátó teraszok, mint amekkorán járni lehet. A zajszennyezettség emberellenes. Ok, sikerült, lejutottam a metróba. Ezen meg ezen a szakaszon jár, át kell szállni a pótlóbuszra, majd vissza, majd megint a pótlóbuszra. A legtöbbet hallott mondat: "A kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!" Az okos várostervezésnek hála, a beton mindenhonnan ontja rád a hőséget, minden sarkon beleütközöl valakibe és mindenhonnan autók jönnek elő. Levegőt majd veszel, ha nyaralni mész. Ha infó kell, kérdezz meg valakit, ő se fogja tudni.
Melóban folyamatosan az az élményem, hogy csimpánzokkal akarom berendeztetni a Ludwig Múzeumot. Félanalfabéta, komplexusos, szorongó emberekkel van tele az ország. A kokó az új fű, úgyhogy még rá is segítenek a különböző pszichózisaikra. Senki nem tud fókuszálni, disztingválni. Mindenki gyanakszik, mindenki be van szarva, mindenki azzal van elfoglalva, hogy mit csinál a másik.
De mindegy, abból főzünk, ami van. Minden nap őszintén csodálkozom rá, hogy ezzel együtt egész jól megy a biznisz.

A közbiztonság persze még mindig kiváló. De nem tudok nem gondolni arra, hogy mi lesz akkor ha a Hős u., Szigony u., komplett Kőbánya (stb.) népe úgy érzi majd, hogy beszűkült a rájuk mért "gettó" és elárasztják a belvárost. Ha majd Budán is leváltja a marihuánát a herbál. A folyamat már rég elkezdődött, egyre csak nyílik az olló, egyre szélesedik a nincstelenek tábora és szűkül az elit. És akkor még arról szó sem esett, hogy a teljes "vidék" beköltözött, amire ez a város egyáltalán nem volt felkészülve és nem is akar tudomást venni róla...

(Ez elég depressziósra sikerült, nézzétek el nekem, nehéz évem volt.)
204. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.07.28. 09:19:14
LV15
Akit semmi sem köt és ha van vagy keres rá lehetőséget mennyjen mint maradjon.
PSN - CountofHell_HUN
203. Noob  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 21:06:27
LV6
Válasz 196. martin üzenetére:
Ha látogatóba mész oda, akkor biztos. Ha meg zöldre vágysz, akkor utazhatsz, a kutya is betonra megy szarni. Tudom, a Városliget meg a Népliget, de annyira mű, hogy nem érzem azt, hogy fák között vagyok.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
202. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 20:53:02
LV11
Válasz 196. martin üzenetére:
Meg azt is szeretem h ha segg részegen az éjszaka közepén rázenditesz a belvárosban hogy “ Kossuth Lajos azt izente” az egész tömeg el kezdi nyomni.
hehe
201. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 20:50:28
LV11
+1
Válasz 196. martin üzenetére:
És aszt is szeretem hoty blahanal odajot hozam ety lán mekkérdeszni h akarok e sekszet, esz sehol mashol nemvót
hehe
200. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 20:47:54
LV11
Válasz 199. sonerone üzenetére:
De ez leginkább saját hibám h soha sem volt
hehe
199. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 20:47:36
LV11
Válasz 196. martin üzenetére:
Kolozsi terén a pékség nyam nyam... meg a cukrászda...
Amúgy amíg otthon éltem én is imádtam Pestet... jobban szerettem volna ha lett volna pénzem
hehe
198. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 20:43:49
LV11
Válasz 196. martin üzenetére:
Szeretem meg h piros hetessel el lehet jutni halál faszaró- istentudja hova
hehe
197. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 20:41:55
LV11
Válasz 196. martin üzenetére:
Ja jók a kerti kocsmák, be lehet baszni mint a majom. Meg szép a Duna és szinte az összes építmény érdekes. Turista napokra tökéletes Budapest. Blahanal meg Jászainál jó a Gyros, és £200-bol király lehetek 2 napra :)
hehe
196. martin  Főszerkesztő
2018.07.27. 19:04:40
LV27
Budapest a legjobb hely a világon.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
195. RolEnD
2018.07.27. 15:20:02
LV2
3 hónapja ingázó vagyok (Nyugat-Dunántúl - Ausztria). Az a helyzet, hogy muszáj volt. Az itthoni pénzből sajnos nem ment a család fenntartása azon a szinten, amin én elképzelem. Fárasztó, de a pénz és a nélkülözés hiánya kárpótol.
PSN ID: RolEnD
194. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:32:40
LV11
“Ha hallom h az én nyelvemen beszélek, én inkább angolul tolom”
hehe
193. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:31:53
LV11
Érdekesen mas ország béliek ( főleg lengyelek) ugyan így vélekednek saját honfi tarsaikrol
hehe
192. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:26:18
LV11
Válasz 191. zodiac55 üzenetére:
Nem kell romázni, a magyar magyar is lehet ugyan akkora paraszt.
És persze ez nem azt jelenti h nem találkoztam itt normális magyarokkal, igen is sokan vannak azok is. De ismét, csak mert valaki az utcán magyarul beszél, nem jelenti h a spanom.
hehe
191. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:19:19
LV12
Válasz 189. xerox üzenetére:
Ismétlem, turistaként volt szerencsém(?) ilyen esetekhez - és az illetők is turisták voltak, akik pedig nem, azok Berlin egyik legérdekesebb(?) területén, a Nollendorfplatz környékén voltak - magyar származású romák. Valószínűleg igazad lehet, mert itt a roma pasas - aki a lányokat futtatta - igencsak kikelt magából, magyarul "kurvaistenezet", gondolom rossz napja volt.:D Értem, hogy mit mondasz, de úgy gondolom, hogy az alapvető viselkedési normákat minden körülmények között be kell tartani, s pláne nem máson levezetni.
"Si vis pacem, para bellum."
190. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:16:02
LV11
Válasz 186. Zsolt üzenetére:
Ugyan ez.
hehe
189. xerox  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:15:02
LV18
Válasz 187. zodiac55 üzenetére:
Ha valami sok, akkor sok. Én is a nagy hajtásban nemegyszer ledobom a láncot és megyek mindenkin keresztül. Főleg még amikor vállalkozó voltam. Azután tiszta fejjel megyek és bocsánatot kérek. Én így működöm. Előfordul, emberek vagyunk.
Németet láttál már kikelni magából? Én olyankor rendesen félek tőlük.
psn id: zomimi78
188. xerox  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:10:52
LV18
+1
Válasz 186. Zsolt üzenetére:
Elfogadom. :)
psn id: zomimi78
187. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:10:20
LV12
Válasz 184. xerox üzenetére:
Nem értek egyet veled, nagyon nem.
"Si vis pacem, para bellum."
186. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:09:59
LV11
+1
Válasz 182. xerox üzenetére:
Nem más. Mint ahogy itthon sem akarod megismerni az összes embert a közértben meg a buszon, úgy külföldön sem.

Egy idegen országban nekem minden ember ugyanolyan, nem indul semmilyen plusszal valaki, csak azért mert magyar. Egy kis mínusszal talán, ha szokásos ordenáré módon viselkedik. :)
185. xerox  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:09:03
LV18
Válasz 183. sonerone üzenetére:
Ok. Nekem mások a tapasztalataim, másképp látok dolgokat és másképp viszonyulok hozzájuk.
psn id: zomimi78
184. xerox  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:07:30
LV18
Válasz 181. zodiac55 üzenetére:
Lehet szar napja van. Veled még nem történt ilyen?
Kommunikáció... ez az, amiben mi nagyon gyengék vagyunk.
psn id: zomimi78
183. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:07:23
LV11
Válasz 182. xerox üzenetére:
Attól meg h itt elek, megvannak a magam barátai, csak mert másik országban elek az idegen ugyan úgy idegen.
hehe
182. xerox  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:05:18
LV18
Válasz 179. sonerone üzenetére:
Ha csajszi az illető, mindenképp! :)
De most komolyan, egy idegen országban ez mégis csak más. Nem?
psn id: zomimi78
181. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:04:14
LV12
Válasz 178. xerox üzenetére:
Bocsánat, hogy egy büdös paraszt módjára magyarul ordibáló, az eladókat magyarul anyázó, artikulálatlanul röhögő honfitársamat nem kívánom megismerni. Tudom, hogy egy rettenetes ember vagyok, de harminc felett már nem változok...
"Si vis pacem, para bellum."
180. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:01:04
LV9
Válasz 169. xerox üzenetére:
Nem nem kedvelem, hanem megvalogatom, pont mint amig otthon. Van akikkel rendszeresen tartom a kapcsolatot, masokkal kevesbe.
179. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 10:00:43
LV11
Válasz 178. xerox üzenetére:
De minek ismerkedjek meg jottmentel, te ha otthon leszolit valaki a buszon mert hall téged beszélni a telefonon, elkéred a számát és spanok lesztek csak mert magyarok vagytok?
hehe
178. xerox  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:58:19
LV18
Tipikus... sokan ezért kerülik a magyarokat :D
Én előbb inkább megismerném az illetőt, még mielőtt vakon ítélkeznék felette. :)
psn id: zomimi78
177. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:53:44
LV11
Illetve, utolsó két látogatáson Magyarországon úgyszint pozitív volt, legtöbb esetben, turistaként viszonyulva az országhoz sokkal jobban éreztem magam mint amikor ott éltem.
hehe
176. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:50:37
LV11
És akkor ide csatolok meg egy storyt.
Életemben először fordult elő velem ilyen, Glasgowban vagy van pontosan annyi pénzed amennyi a buszra kell vagy nem szállsz fel, én ezt nem tudtam más helyeken eddig adtak vissza, mostmár Londonban pl csak kártyával lehet fizetni a buszon. Persze nem volt nálam semmi váltó, erre a mögöttem levő csak h mennyek csak majd ő kifizeti. Jó az angolom de azért lehet hallani h nem angol vagyok... ennyit arról h hogyan viselkednek velünk az angolok. Bár glasgowban kimondottan kedvesek az emberek
hehe
175. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:44:41
LV11
Egyik legkellemesebb storym:
Megyek a jól megtomott áruházban, megvallaltam egy embert, általában vissza jelzés “ sorry u alright?”, de ehelyett kaptam egy “ anyádat kis köcsög”-öt, mondom neki vigyázz mit beszélsz... 5 perc múlva megtalált a faszi a párjával, elemzést kértek, és mondtak h meg csak két hete vannak itt és nincsenek hozza szokva a tömeghez...
hehe
174. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:41:58
LV11
+1
Válasz 164. martin üzenetére:
Nálunk pont ez a helyzet, egyikünknek sem angol az anyanyelve. Eleinte voltak problémák a "language barrier" miatt, de most már minimális. Sőt, brutál módon mixeljük az angol-magyar-vietnámi kifejezéseket, majdhogynem saját nyelvünk alakult ki. :)
173. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:40:28
LV12
+1
Válasz 169. xerox üzenetére:
Csak turistaként volt részem abban, hogy hogyan tudnak viselkedni kicsiny hazánk jólnevelt fiai/lányai. Maradjunk annyiban, hogy inkább németül beszéltünk addig, míg a közelünkben voltak. (Igen, persze, tudom, tisztelet a kivételnek...)
"Si vis pacem, para bellum."
172. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:37:53
LV11
+1
Válasz 169. xerox üzenetére:
Én ha külföldön járok, és meghallom, hogy valaki magyar, próbálom elkerülni. Szerencsére, ha barátnőmmel vagyok, külföldinek néznek. De falra tudnék mászni a londoni magyaroktól, akik a repülőgépen mellettem ülve előadják az élettörténetüket, meg hogy mennyit keresnek, stb.
171. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:30:37
LV11
Válasz 169. xerox üzenetére:
Ezt otthonról nehéz megérteni, hisz otthon legtöbbnyire ha valaki segítséget ker az vagy barát vagy család, nem vadidegenekről van szó akik csak azért mert magyar vagy elvárják h ugyan úgy legyél velük mintha gyerek korod óta spanok lennétek.
hehe
170. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:27:29
LV11
Válasz 169. xerox üzenetére:
Én ahogy lehet kerülöm a magyarokat,
Nem azért mert ők nyavognak a legtöbbet hanem mert őket értem a legtöbbet nyavogni, nemrég felvettem két magyar nőt, hat nem majd minden nap be találnak valamivel?
Külföldön angol tudással vezető pozícióban ( vezető pozíció előtt is mondjuk) mindig csak azért jönnek, segíts ebben segíts abban, és amíg nem kell elmennem velük ok talán segítek,de volt h az elején elmentem velük és meg le lettem baszva h miért nem mentem meg el a adok helyre is... mert ám nekem nincs elég bajom
hehe
169. xerox  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 09:10:25
LV18
Válasz 168. rottenbull üzenetére:
Hát, szerintem az furább, hogy egy idegen országban nem kedveled a magyar közösséget... mert itthon ok, néha én is legszívesebben elhajtanék mindenkit magam körül. :)
psn id: zomimi78
168. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.07.27. 08:16:59
LV9
Válasz 164. martin üzenetére:
Ezt tobbszor hallottam mar. Aki akar, az itt elhet magyarok kozt, ugy mint otthon. Sokan igy csinaljak. Egyes varosreszekeben es agglomeracioban komoly szamu hazankfia van osszeverodve. Nezik a magyar tv-t, olvassak a magyar ujsagokat es szinte csak magyarul beszelnek.
En kozel sem ezt kedvelem, megsem vagyok izolalva a magyar nyelvtol. Max 2 naponta tuti hasznalom valakivel.
Szoval kicsit fura, ahogy ezt megkozelitetted.
167. Noob  PlayStation.Community tag
2018.07.26. 23:33:10
LV6
Válasz 164. martin üzenetére:
lOl
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
166. tagor  PlayStation.Community tag
2018.07.26. 23:17:12
LV3
Nincs annál nagyobb kincs, amikor két ember beszéget a trolin, csak félszavakat hallasz ki, de te mindent értesz.
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
165. tagor  PlayStation.Community tag
2018.07.26. 23:03:12
LV3
Válasz 164. martin üzenetére:
Ennyi.
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
1 / 5 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4  5    ››
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
2 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.