.
 

PlayStation.Community

2018.07.12. 12:45 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Egyesített frontokon.

Sokan, sok helyen, sokféleképpen ekézték már az Activision kiadót profit-orientált, a játékosok igényeit többé-kevésbé semmibevevő üzletpolitikája miatt, de azt nem lehet rájuk fogni, hogy például tavaly őszi nagyágyújuk, a Call of Duty WWII-vel kapcsolatban ne próbálnák meg kiegészítő tartalmakkal és folyamatos frissítésekkel kényeztetni a rajongókat. Az már más kérdés, hogy ezek a tartalmak mennyire nevezhetőek nívósnak, mennyit és főleg milyen minőségben adnak hozzá a DLC-k az alapjátékhoz – nyilvánvalóan megnövelik néhány órával az élményt, miközben nagy csodákat azért mégsem szabad tőlük remélni.
Azonban, alighogy letettük volna a kontrollert a The War Machine után, máris megérkezett a következő, szám szerint harmadik kiegészítő csomag, a United Front, mely természetesen további pályákkal gazdagítja a jelen konzolgeneráció eleddig talán egyetlen régi vágású második világháborús FPS-ét.
Az új DLC-ben szokás szerint három multiplayer térképen viaskodhatunk: a történelem leghatalmasabb háborús konfliktusának ismertebb és népszerűbb csatái közül válogattak a fejlesztők, így részt vehetünk a sztálingrádi ütközetben a romos város épületei között lavírozva, továbbá átélhetjük interaktív formában Monte Cassino vágóhídját, és a szövetségesek számára nagy kudarcként végződött Market Garden hadműveletet. Szó, ami szó, a látvány és a tempó, ha nem is mindig kiegyensúlyozott, azért továbbra is hangulatos és vérpezsdítő. Akár a hóval és holttestekkel borított orosz fronton, akár az olasz hegyekben, vagy épp a holland kikötőkben irtjuk az ellent, a háború arctalan, vérgőzös mocska végig velünk van – bár ehhez az alapjáték is remekül értett, de ettől függetlenül jó érzés más helyszínekre is ellátogatni.
Emellett egy némiképp ismerős terep is újra fogad minket, az Operation: Supercharge nevű pályán: a roppant népszerű, méltán a játék legnagyobb pozitívumai közé tartozó War Mode keretein belül egy ejtőernyős bevezetővel érkezünk az észak-afrikai Tunéziába, hogy összemérhessük erőinket a rivális csapattal.

Az elengedhetetlen zombi-mód persze itt is képviselteti magát, a korábbiaknál nagyobb terepen. A The Tortured Path névre keresztelt map gyakorlatilag egy teherhajón játszódó, több szintes pálya. Ami a tartalmat illeti, a fejlesztők összességében most is szűkmarkúan bántak az új térképekkel és fegyverekkel: utóbbiból a riot shield lehet a leghasznosabb eszköz (igen, a játék továbbra sem teljesen korhű), amivel nem csak a golyókat foghatjuk fel, hanem le is üthetjük vele az ellenséget.
A helyszínek kialakítása jól sikerült, számtalan taktikai lehetőséggel, az alagutak járataiban, a falvak-városok utcáin és az ókori építmények labirintusszerű útvesztőiben gyakran hátba kaphatnak minket, vagy épp mi ügyeskedhetünk ki valamilyen ügyes cselt – jóformán minden sarkon várhat minket valaki, aki az életünkre akar törni, így a feszültség, az izgalom éberen tartja az embert, biztosít minket, hogy a figyelmünk egy pillanatra se lankadjon.
A United Front nem kínál sem többet, sem pedig kevesebbet, mint az előző két DLC, de ha ki kellene választani közülük a legjobbat, akkor mindenképp erre a harmadik csomagra tenném a voksomat – valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül. Ahogy sorban érkeztek az extra tartalmak, úgy azzal együtt szép lassan kikristályosodik egy valóban tartalmas, hosszú szavatossággal rendelkező játék, ami tényleg le tudja kötni az embert, akár hosszú napokra-hetekre, kár, hogy mindehhez az alap kiadás mellé három további DLC kellett, de ezen ugye felesleges meglepődni, ilyen lett az ipar.

A WWII anno az utóbbi idők legjobb darabja lett a szériában, és bár ezen a kiegészítők nem emelnek túl sokat, azért mégis további hangulatos élményekkel járulnak hozzá az alapjátékhoz. Azoknak, akik jobban rákattantak a világháborúsdira ebben a modern köntösben, azok számára természetesen ajánlott a United Front beszerzése (4490 jó magyar forint azért nem mellbevágó ár, igaz, hogy máshol ennyi pénzért többet is kaphatsz), azoknak, akik már feladták meg úgyis mindegy, hiszen maga a játék tavaly novemberi, és ha őszinték akarunk lenni, a DLC-k összességében nem győzték meg maradéktalanul a rajongókat, hogy érdemes visszatérni a frontvonalba.

(A csomag megvásárolható a PlayStation Store-on, ára 4.490Ft.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Elmélkedő - A Free-to-Play játékok
2019.02.17. 12:00 Komment
52 hozzászólás
Szerző: martin
Mennyit ér, amit ingyen adnak?
Classic PS - Resident Evil
2019.02.16. 09:00 Classic PlayStation
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Nosztalgia-körút a borzalmak kastélyában.
FAR CRY: NEW DAWN (PLAYSTATION 4)
2019.02.15. 13:00 Játékteszt
17 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Tosztál, hogy így megváltoztál?
Apex Legends (PS4, PSN)
2019.02.14. 09:42 Kedvcsináló
8 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Az átgondolt trónkövetelés.
DREAMWORKS DRAGONS DAWN OF NEW RIDERS (PS4)
2019.02.13. 08:53 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Neveletlen jószágok.
Tom Clancy's The Division 2 - kipróltuk a bétát!
2019.02.12. 10:54 Kedvcsináló
11 hozzászólás
Gondolatok Washingtonról.
SNK Heroines: Tag Team Frenzy - DLC karakterbemutató
2019.02.11. 16:10 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
A ravasz, a csontos, a maszkos, és a lovagina.
The Persistence (PS4, PSVR, PSN)
2019.02.09. 08:54 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A halál szórakoztató körforgása.
Life is Strange 2 - Episode 2 (PS4, PSN)
2019.02.08. 15:47 PlayStation Network
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Winter Wonderland.
KINGDOM HEARTS III (PLAYSTATION 4)
2019.02.07. 10:48 Játékteszt
19 hozzászólás
Szerző: Chester013
Itt a mese vége?