.
 

PlayStation.Community

2018.07.04. 23:26 Játékteszt
27 hozzászólás
Szerző: Dzson
Értékeld a cikket!
Salátarekorder!

A világ legnagyobb (görög)salátáját 2016 szeptember negyedikén rakták össze, mint hivatalosan regisztrált Guinnes rekordot. A súlya 20100kg volt.

Hogy a The Crew 2 a világon rangsorban hányadik lenne abban a tekintetben, hogy mennyiféle vezetési lehetőséget nyújt egy játékon belül, azt nem tudom, de mialatt játszottam vele, végig olyan érzésem volt, mintha valami hatalmas salátát ennék, ami viszont elég változatos ahhoz, hogy ne ugyanazt az 5-6 alkotóelemet érezzem benne, ha itt-ott beleharapok.
Ennyi elég is lenne bevezetőnek, mert ugyan az ember itt azt szokta leírni, hogy a játéknak mi az előzménye meg a története, de mivel a The Crew 2 csupán egy dologban kapcsolódik lazán a The Crew-hoz, és története sincs, így nem is tudnék sokat elmondani ezekről. A kapcsolódási pont az első játék Wild Run nevű kiegészítője, amire szerintem az egész kettes részt alapozták - és ami miatt úgy vélem, hogy egyáltalán lett kettes rész. A történet hiánya pedig nem a hiány története, hiszen itt is vannak bőven tennivalóink. A szlogen szerint "Írd meg a saját sztoridat!" - ami annyit tesz, hogy találd ki magadnak, miért is akarsz socialmedia módra követőket gyűjteni azáltal, hogy indulsz a hatvanadik versenyen, megcsinálsz még 20 kihívást, vagy lefotózod, ahogy repül egy híres madár a géped mellett. És nem igazi online követőket ám, hanem csak ilyen számlálót, ami el van nevezve követőknek, és ami meghatározza a játékban az előrehaladásodat.
Ez lenne hát a játék alapja. Indulj versenyeken, teljesítsd a célt, vagyis legyél benne az első háromban vagy nyerj, esetleg kunsztozzál és produkáld magad pontokért, ha repülővel mész vagy driftelős pályát választottál. Mindezekért cserébe népszerű leszel: kapsz Bucks nevű pénzt és vehetsz új verdát, feltéve, ha van elég ingame pénzed, vagy elég CC-vel rendelkezel, ami Crew Creditet jelent. Ugyanúgy fizethetsz vele, és népszerűségi szintlépésenként kapsz hozzá egy 10 ezres tételt.
Ez jól hangzik mindaddig, míg meg nem tudod, hogy a kezdő Rookie és a Top Icon szint csupán négy lépcsőt jelent, ami nem túl sok CC-kfarmolása szempontjából. Persze, alapból is jár valami CC, illetve ha van némi Ubisoft pontod, akkor azokat is beválthatod a Club menüpont alatt. Nekem is voltak, bár is nem tudtam róla, de jól jött az extra kredit a beváltáskor – remélem, hogy nem csesztem el hülyeségre. Ha nincs ilyened, akkor sem kell szomorúan vágyakoznod a top járművek után (amikkel kezdetben lenne értékelhető esélyed magasabb kategóriákban, de ingyen csak egy félperces próbakört mehetsz velük jó esetben), hiszen a Ubisoft szeret téged, és valós pénzért (1500-tól akár 15000 forintig) vehetsz a store-ban CC pakkot! Persze lehet, hogy velem együtt még sokaknak jutott eszébe ezzel kapcsolatban, hogy 15 ezer forintnak hasznosabb felhasználása lenne az, ha kis címletekben bedarálva az almot dúsítanánk fel vele a tengerimalacok alatt, de tény, hogy mikrotranzakciók addig úgyis lesznek az efféle játékokban, míg értékelhető bevételt termelnek a kiadónak.
Aki idegenkedik ettől, az okos versenyzéssel azért előbb utóbb összefarmolhat komoly Bucks-összegeket, mivel minden versenytípusban van olyan szám, amire többet fizetnek, és ezekre rá lehet állni. Különvéleményem szerint egyébiránt a készítők (kik ismertek már a Test Drive Unlimitedből) nem akartak effélét, mert ez olyan sokak szemében, mintha élő, nagy szemű naiv bébifókákat kellene agyonverniük lapáttal a továbbhaladásuk érdekében, de hát a Ubisoft az Ubisoft.
Az ilyen vagy olyan módon szerzett gubán megvehető járművek viszont elég sok kategóriát jelentenek. Van "sima" és offroad kocsi, gyorsasági és motocross motor, ugyanígy kis hobbiteknő és többmotoros motorcsónak a vízi pályákra, akrobatikus célú nagy szárnyú és fura formájú versenyrepülőgép a levegőbe, összefoglalva tehát a gyorsaságra és az ügyességre alapuló megmérettetésekhez minden megtalálható. Ezen belül persze vannak speciális cuccok is, mint például nagy kerekű MonsterTruck, energiaitalos F1 klón, vagy hátulról erősen stabilizált Drag kocsi a gyorsulós eseményekhez.
Szerencsére, és kissé feledtetve a CC-t érintő vásárlási kényszert, általában kapunk a HQ-kon kezdéskor egy ingyenes járgányt, amit a futamok után (és néha random a térképen) osztogatott Loot dobozokkal tudunk tuningolni is akár. Ezek a szokásos motort, felfüggesztést, vagy repülőgépnél például a kormányzást feljavító alkatrészcsomagok, de tapasztalatom szerint a valós hatásuk majdnem elhanyagolható. Kérdés, hogy mennyire van ennek egyáltalán létjogosultsága, mert míg az ügyességi dolgokhoz tényleg az kell, hogy jól driftelj vagy aktívan váltogasd azt az 5-féle mutatványt, amire pontoznak műrepüléskor, de rendes versenyeken már ott az AI. Mégpedig a klasszikus, NFS fajta (hiszen ebben is benne volt anno az ex-ivorytoweresek keze könyékig), amit állva hagysz az első 500 méteren, hogy a cél előtt 200 méterrel visszaelőzzön. Viszont nézzük ennek a valóban jó oldalát, hiszen így van esély még nagy hátrányból is behúzni őket, mondjuk, ha eltévesztettük az utat, vagy nekimentünk egy keményebb dolognak szemből, amit azért már büntet a játék.

A nagy lemaradások elkerülésére van egy minden járműnél szabványosan meglévő feltöltődős turbó, amit én autóknál és hajóknál inkább hosszú egyenesekben tudtam használni, mert gyorsulást nem ad - autóknál ki is pörgeti a kereket, hanem inkább csak hozzátesz a végsebességhez. Illetve, az esetek többségében felfedezhetőek jó kis rövidítések, amik valóban kellemes előnyt adnak, vagy csak nem maradunk le annyira a csoporttól. Baj van akkor viszont, ha a shortcut éppen nem érintette a következő checkpointot, mert ekkor már nyomhatunk is a restartra. Motorcsónak pályákon nehezebb a helyzet, mert itt ugratókat szoktak betenni, amikre ha rámegyünk, akkor vízbeéréskor általában lelassulunk, vagy ezt elkerülendő inkább kerülgetjük őket a sebességünket tartva. De persze versenye válogatja, hogy éppen a bruteforce előnyös, vagy a csízió, ami igen jót tesz az egyhangúság és a rutinból ledarálós húshorgászat ellen.
Voltaképpen ez, mármint a versenyek nagy száma és típusa adja a játék 95%-át, ami mellett extraként kapunk egy zanzásított USA-t, ahol a két part között szabadon repülhetünk, autózhatunk, motorozhatunk, vagy csónakázhatunk - akár azonnal, valós időben váltva a három kategóriában beállított járművek között, repülőgépből autóba ugorva, de ez a nagy távolságok miatt csak az utazgatós, nézelődős-felfedezős kedvűeknek pozitívum.
Van még egy extra időtöltési lehetőség is, amikor a játék jelzi, hogy a közelben van fotózni való érdekesség, például egy nevezetes hely, épület, vagy egy szánalmasan animált nemzet medvéje az erdőben, szóval, aki szereti a motorizálva kirándulós gyűjtögetést, ebben kiélheti eme vágyait. A különben bármikor aktiválható fotó módhoz tartozik egy kis töltögetés, gondolom ilyenkor húzza be a terület részletesebb modelljeit a program, de ez nem túlságosan zavaró.
A versenyekre visszatérve, a hosszú percekig tartó odautat kihagyva akár rögtön odaugorhatunk, és bármikor újra is indíthatjuk a futamot, nincsenek zavaró kötöttségek az open world ellenére sem.

A feeling kedvéért a stílusok úgynevezett családokra vannak lebontva, ahol külön csoportja és főhadiszállása van az országúti futamoknak, az offroad dagonyázásnak, ésatöbbi. Ezek vezetőitől kapunk lelkesítő beszédet, hogy mutassuk meg és legyünk a legjobbak, meg futam közben is beszélnek hozzánk, hogy vegyünk mély lélegzeteket, de buzdító szavakon kívül semmit nem tesznek hozzá pályafutásunkhoz. No, de legalább kapunk valamiféle keretet, és nem céltalanul kolbászolunk meg aktívkodunk az egész játékban. A futamok különbözősége jármű, stílus és minden egyéb szerint igen változatos játékmenetet eredményez, például a rövid gyorsulási versenyektől a majdnem negyedórás Harley motorozáson át akár 40 perces távok is lehetnek, ha valaki képes pause nélkül ennyi ideig egy helyben megülni.
Amúgy, mikor Martin mondta, hogy én írjak a The Crew 2-ről (amit a telefonban crow-nak értettem elsőre), akkor mondtam neki, hogy én nem vagyok oda az online megoldásokért egyáltalán. Viszont eme tény a későbbiekben nem okozott semmiféle gondot, lévén a Crew 2-ben nincs kötelező online esemény. Sőt, lehetőség sincs rá azon kívül, hogy maximum három invitálós barátunkkal csavargunk, vagy megcélzunk egy-egy challenge-t, amikor is bárki nyer, beírja a gép a sikert mindenkinek (legalább is két playerig, többre nincs tapasztalatom). A játék még ezen a virtuális kivagyiságon, vagyis az egyes helyeken elérhető challenge-k rekordjainak megdöntésén kívül egyelőre nem támogat semmilyen csoportosan elkövetett eseményt, de állítólag a decemberi update-kor jön többek között egy PvP lehetőség is.

Mivel anno a Wild Run is elég komoly bővítmény volt, így reménykedhetünk abban, hogy most is odateszik magukat a fiúk, és utólag megkaphatja még akár a kilencest is az értékelés. Sőt,talán még zombi módot vagy Battle Royale-t is kapunk, amik nélkül ma nem játék az online játék. De addig csak azt láthatjuk, hogy éppen ott van valaki a térképen, vagy mellettünk az úton, esetleg a HQ-n nézegeti a dolgokat az avatarja, de még csak bele sem rúghatunk üdvözlés gyanánt. Ezek miatt jelenleg a stuff nem is igazán nevezhető online multiplayernek, hanem egy sima open world cuccnak, versenyekkel. Ez pont az, amiből kaptunk már jó néhányat az évek folyamán, a Test Drive Unlimitedtől a föld alól nemrég kiásott és újraélesztett Burnout Peredájszig. Erről jut eszembe, egy tavalyi E3 trailerben voltak rendőrök is, meg az undergroundos góré is említi őket, szóval a zsaruk bejövetele is biztosra vehető valamikor...
De miben ad többet a Crew 2 a szokásos marketing bullshit-áradaton kívül? Előnyei között van mindenképpen a nagy terület és a sokféle verseny, valamint az egyszerűség. Igen, ezt ki kell emelni, mert bár az ilyen szappantartó jellegű viselkedést nem lehet egyértelműen fizikának nevezni, amit az autók művelnek haladás közben, de pont ez miatt valahogy szabadabb a versenyzés, jobban lehet az előzése és egyebekre figyelni. Pláne, hogy nincs semmiféle törés vagy sérülés sem, hanem az erre hivatott tereptárgyakon egyszerűen csak fennakadunk vagy lepattanunk róluk. Aztán tolathatunk, vagy reseteljünk a pozíciónkat az útra, amit a játék is megtesz, ha autóval ütköztünk az úton. Ugyanez vonatkozik a motorokra is, meg a hajókra, ahol persze azért teljesen más a kezelés, mint a négykerekűek esetében, és az autóknál is nagyon jól érezhetően más szappantartó volt az alap egy driftes vagy egy pályakocsi viselkedésének leképzése között. A repülőgépeknél különben ez a sérthetetlenség odáig fajult, hogy egy autópálya felett alacsonyan repülve a kidöntött lámpaoszlopok fennmaradtak egy darabig a gépen a szárnyba beakadva.

Mielőtt azonban emiatt gúnyolódnánk és lepontoznánk a stuffot, ne feledjük, hogy ez nem realisztikus akármicsoda, és bár távoli példa, de a Gran Turismo sorozatot is elviseltük roncsderbi nélkül.
Érdekes különben, hogy a hírnevünk előrehaladtával megnyílnak olyan beállítások is, amik azért komolyabb belenyúlást engednek például az utcai autók globális kezelésébe, és csúszkák segedelmével piszkálhatjuk TC, ABS, ESP, gumitapadás, fékbeállítások és felfüggesztések szekciókat is. Hogy ennek annyi haszna van-e, mint a lootos tuningnak, azt nem tudom, mindenesetre jópofaság a készítők részéről, és talán az update-ben jobban kihangsúlyozódik majd ez is.
Ide tartozik még talán ama érdekesség, hogy a játék beállításaiban van kormány szekció is, de én jelen helyzetben nem tudnék elképzelni egy autós vagy motoros versenyt sem, ahol előnyt (vagy legalább létjogosultságot) jelentene egy FFB-s, tehát gyors manőverekre és irányváltásokra eleve képtelen eszköz.
No, ezeket kitárgyalva jöhet a grafika véleményezése, ami csalóka, mert az állóképeken jellemzően rosszabbul néz ki a game, mint mozgásban. Ugyanis ha megfigyelitek, igen erős motion blur, magyarul mozgáselmosás effekt működik egy bizonyos sebesség felett, ami remekül adja haladás közben az úgynevezett sebességérzet illúzióját, átverve vele az agyunkat. Ezt most nem negatív értelemben mondom, hanem úgy, hogy ténylegesen száguldást érzünk a 30 frame per sec-es frissítés ellenére is. (Nem, nincs a szemeimbe építve frame számláló, mint a legtöbb megmondó trollnak neten, hanem tapasztalatból tudom, hogy ha kanyarodás közben ugrálva mozognak a dolgok a távolban, akkor az nem 60fps-es érték.) Jól működő, bevált dolog. Szerencsére ez a 30 stabil érték, legalábbis Pro gépen - jut eszembe, megnézem úgy is, hogy bekapcsolom a felskálázást, úgyis akarok menni még pár kört (lásd következő bekezdés).
Nos, látványosan ugyan nem javul meg tőle semmi, de lassulást sem tapasztaltam, mert volt már erre is példa, a Fallout 4 Commodore Basic-ben írt kódja például lement néha majdnem diavetítésig vele.
Levonva a konzekvenciát megállapíthatjuk hát, hogy sima PS4-en is ugyanolyan szép a játék, mint a nagyon, 1080p-ben szemlélve. 4K-s megjelenítőm az nincs, és nem is lesz, így sajnos arról nem tudok nyilatkozni.

A képek mellett azt érdemes még leírni, hogy a napszakok és az időjárás változása is dinamikus, bár a versenyeket néha adott körülmények között kell megcsinálnunk. Van napsütés, éjszaka, eső, hó, és profi módon kivitelezve, nem csak úgy odatéve, hogy ne, esik te paraszt mert csillog az aszfalt mint a zsebkendőm.
Amit kritizálhat az ember látványilag, az egyedül a városok és egyéb helyek kihaltsága. Vannak ugyan utcai járművek, meg elugráló gyalogosok, de kevesen. Jó, ennek nyilván hardveres limitje van, mint annak is, hogy nagy távolságból minden autó csak egy szürke kocka, ami este világít az elején, szóval úgy vélem, a készítők beletoltak mindent, ami még nem ment a játékmenet rovására (ebbe az is belefért, hogy egy adott ideig automatikusan tárolódik merre járunk, és bármikor visszatehetjük magunkat az idősávban).Nos, én is inkább nézem a kevés embert folyamatos frissítésben, mint a tömeget slideshow módon. Ja, és még nem is beszéltem a video editorról…

És bár nem grafika, de erősen meghatározó elem még a zene is, amit rádiók szolgáltatnak, mondhatni megszokott módon. Ebből nyolc típus adatik, és jó, hogy felfedeztem a játék elején, mert fél óra után már fejfájást kaptam a tipikusan unalmasan jellegtelen rockzenétől. Van elektronikus zene (kedvenc), hip-hop, country, ambient, de még klasszikus is azoknak, akik a varázsfuvola nyitányra szeretnek driftelni New York házai között.
Egyébiránt a cikket már pár napja voltaképpen készre írtam, de a Crew 2 olyan rossz megítélésnek örvendett világszerte, amit nem értettem, így a játékot pihentetve ma is játszottam vele vagy másfél órát. Van néha ugyanis, hogy ha az ember egy valamivel túl sokat vagy túl keveset játszik, akkor hamis kép alakul ki az agyban, hiszen az elsőnél az ismeret hiányában az előítéletek jönnek előtérbe, az utóbbinál pedig a megszokottság miatt nem biztos, hogy objektívan képes a hibákat, negatívumokat látni - lévén egyéb markerek hiányában a játékot nincs mihez hasonlítani.

Nekem a Crew 2 továbbra is teljesen jó játék volt. Élvezetes, szórakoztató, volt benne kihívás és szívatás, de ezek nélkül meg unalmas lett volna, mint a Bethesda játékok egy level 50-es karival. Hogy a fizika nem valós? A Mario Kartban vagy a Crash Team Racingben sem az, hogy a Wipeout kitalált járműveit ne is említsük. Nincs benne törésmodell? Minek, hogy egy használhatatlanná tört kocsival újra kelljen indítanod a versenyt a cél előtt 100 méterrel, vagy, mert éppen neked ment az AI vagy valami troll, ha megkapjuk a PvP-t, és kitört a bal első kerék? Szóval erre ráakaszkodni és hörögve ugatni kifelé, mint a drótkerítést őrjöngve harapó kutya... És szerintem a Crew 2 sohasem akarta úgy eladni magát, hogy vezetési és törési szimulátor vagyok. Én versenyjáték vagyok, amiben versenyezhetsz. És ezt a versenyzést 100%-ra tudja is. Lehetne szebb? Lehetne. Lehetne reálisabb a fizika? Lehetne. Lehetne benne törni? Lehetne. Lehetne 18 éves japán lány, aki orálisan kielégít? Lehetne. De ez nem az. Ez egy fenemód hangulatos és minden szempontból kellemes játék!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Ha érdekel a móka, akkor megvásárolhatod a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy a linkre kattintva könnyedén meg is rendelheted.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
27. Dzson  Szerkesztő
2018.07.09. 14:12:03
LV5
+1
Válasz 26. TCr64EU üzenetére:
Pedig mióta nem közölhetnek telemetriát, meg semmi lényegeset, voltaképpen kedélyesen elcsevegnek rádión.

Azért voltak kellemes NFS történetek.

Meg ha belegondolsz, egy rendes F1 játéknak sincs története. Még karrierben is kb, ugyanezt kapod, mint itt. Legyél a legjobb, azt ennyi.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
26. TCr64EU  Choose life
2018.07.09. 11:06:06
LV22
Válasz 22. Dzson üzenetére:
Ezt ugye nem gondolod komolyan?
Semmilyen szinten nem hasonlít egy F1-es rádiózáshoz.

Az első rész kerettörténete a sablonossága ellenére jó volt.

Nem kívánom, hogy a történet copy/paste legyen egy új részre, de hogy milyenben érezném jól magam?
Szinte bármilyenben, ami nem NFS-szerű jaszkarizásról szól.
Attól kőkeményen behányok, amikor NPC-k, "kommentátorok", stb... folyamatosan próbálják elhitetni saját magukról és rólad (rólam) is, hogy mekkora istencsászárkirály faszagyerekek.

A közösségi médiától (sic!) egyenesen agyfaszt kapok, itt meg ez van előtérben.

Mindegy.
Akinek tetszik élvezze, nekem ez most nagyon nem adja.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
25. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2018.07.06. 14:31:26
LV5
Nekem eladta a teszt a játékot, pont ilyenre van hangulatom egy tűzforró szobában két ventilátorral.
..loading, please wait..
24. Lotar  PlayStation.Community tag
2018.07.06. 09:01:59
LV17
A járművek között van jópár brutális darab , amiket szívesen látnék a GTS-ben mondjuk . :) Beta-t próbáltam . Amúgy meg nem az én játékom .
psn/sen id: pcpmate
23. Onimushaman  Szerkesztő
2018.07.06. 07:27:06
LV24
Engem a repulo erdekel. Burnout Paradise idejen szo volt egy repcsis tartalomrol, ami sajnos nem valosult meg.
señor
22. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 22:41:32
LV5
Válasz 12. TCr64EU üzenetére:
Egy F1 versenyen is kb. hasonló a rádiózás. Te milyen kerettörténetben éreznéd jól magad?
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
21. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 22:39:47
LV5
Válasz 20. Dzson üzenetére:
Mármint ilyen eredménytáblás.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
20. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 22:39:07
LV5
Válasz 17. Binder üzenetére:
Ilyen képem van nekem is, de nem válogattam be. Szépen nézek ki rookie-ként még az elején az icon 63-68-86 osak alatt. :)
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
19. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 22:37:01
LV5
Válasz 17. Binder üzenetére:
Jó lett, tedd be a teteszted-be is szerintem.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
18. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 22:33:05
LV5
Válasz 16. Binder üzenetére:
Igen, de végső soron is az is negatívum, amit te negatívumnak érzel, egy bizonyos határon belül. Nekem úgy is jó lett volna, mint az autóknál, hogy távolról az ember egy hasáb, aztán közelről emberforma hasáb lesz.

A kidolgozatlan embert inkább a HQ-k miatt írtam, nem egyértelmű igaz. Ott PS3 jellegű minden, pedig nem indokolná, mert zárt terület.

Egyelőre 4 fős multi -> hátha 6 vagy 8 lesz az upgrade után. :)
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
17. Binder  Drift & Photo
2018.07.05. 22:19:58
LV22
Válasz 4. Dzson üzenetére:
Nos...

Engem ez nem igazán érdekelt, mivel a TDU2-be és aztán a Crew-ba is beleraktunk sokezer órát Hatrix komámmal...gondoltam ez már kiégett...ráadásul a 140x60km-es terület (map) is full ugyanaz maradt...de azért kipróbáltam a bétát...és hatlamasat csalódtam...pozitívan...:)

Először is a map ugyan maradt ugyanaz, de mégis sokkal szebb minden, kicsit sürübb a növényzet, kicsit szebbek a fények. Megugye van téli időjárás is, bár kissé fura mikor a sivatagban térdig ér a hó, de a valóságban sem vagyunk ettől olyan messze...xD

Az autók hangja elképesztően jó lett (jelenleg nem sok autós játék van ami ezt tudja), ahogyan a felfüggesztés fizikája is nagyon sokat változott, jó irányba.
A Moster-ek és Buggy-k nagyon jól mozognak, de a Dragster fizikáján is betérdeltem...:)

Konti maradt olyan mint volt, de most már a kormány esetén is sok a csuszka, de FFB érzés nincs, fullrahúzva sem (nemnagyon akarja behúzni középre), és valamiért 360 fokot akar alapból, és az 1080-at se nagyon fogja fel...valami ott még nem kerek (próbáltuk G29-el és T300-al is, mindkettővel szar)...ezt biztosan javítani fogják.
Fura mert az előző rész teljesen jól működött kormánnyal!
A váltót szépen be lehet lőni kuplungra, H váltóra vagy szekire is, nagyon részletes beállításokkal.
Ja és kormány mellett is megy a konti 100%-osan!!!

A fotomod maradt ugyanaz, apróbb tuningokkal, nem nagy cucc de amire kell, arra jó. Az továbbra is pozitívum, hogy az adott pillanatban tudjuk állítani a napszakot, az időjárást és mindent kedvünkre, pontosabban az elképzelésünk szerint. :)
Szuper hogy fotozás közben is lehet már kicsit visszatekerni mint egy videóban igy meg lehet keresni a legjobb pillanatot.

Kedvenc (saját) képeim, az első részből...szerintem totál rendben van...és ez a 2. rész, ha nem is sokkal, de szebb lett összességében.
https://youtu.be/viZ1Ei2BAlgA térkép is nagyon sokat fejlődött. Olyasmi lett mint a Steep-ben. Messziről 2D, de ha beleközelítesz (akár talajszintig) rendesen 3D-ben tudsz kavarni mindenfelé.

A járművek közti váltás is Steep szerű...marha jó móka repülés közben autóra váltani és zuhanni a magasból.

A csónak irányítása is meglepően kellemes, a tenger mozgása nagyon jó, a nagy hullámokon nem vettem észre ismétlődést, elég random érzetet ad.

A repülő kiváló. Nagyon jól kezelhető, és belső nézetben a hangok...ááá...csörög zörög, nyikorog...hallani hogy komolyabb menővereknél nyekereg a fülke, vagy apró szirszarok potyognak ide oda.
Maximum 4 km magasra lehet felmenni vele, de már onnan is egészen elképesztő látványt kapunk.

Most már nem csak autóroncsokat kereshetünk, hanem alkatrészeket is.

Nekem nagyon tetszik hogy a TDU2 szerű, karakterközpontú dolog át lett emelve ide is.
Kezdésnél kiválaszthatjuk saját karakterünket, akivel kicsit babázhatunk is (ruha/overál stb).
Újra járkálhatunk a kocsik között, és a kecónkban is pakolászhatjuk a 3 kedvenc járgányunkat...az hogy a lakásban ott a repülő meg a csónak...ááá...hatalmas. Azt most hagyjuk, hogy hogyan került a nappalinkba a repcsi...:)
TDU2-ben a kecót is lehetett tuningolni, sztem ez itt is csak idő kérdése.

Hatalmas újítás a saját matrica készítése!!! (furcsálom hogy meg sem említetted)
Nagyon jókat lehet alkotni benne. Sok szuper dolgot tud, amiket a GranTurismoSport matrciaszerkesztőjében is szivesen látnék.
Pl. lehet átfedést állítani, nomeg van 2D szerkesztőfelület, ahol egy munkafelületen lehet preciziós háttér előtt szerkeszteni, és az ott összerakott matricákat akár össze is vonhatjuk, majd ezt egy egészként kezelhetjük, nyújthatjuk, alakíthatjuk stb. és utólag bármikor bonthatjuk!!!
Az általunk készített matricákat megtudjuk osztani, külön látjuk a barátaink által készítetteket.
Itt negatívum, hogy az általunk készített matricák felrakásáért is pénzt kérnek...méghozzá nem is keveset...10.000 kreditet...xD
És ezt minden alkalommla ki kell fizetni...xD

Nekem kissé fura hogy most nincs semmi felfedeznivaló, de lehet ez csak a betaban volt igy...de azt is megértem hogy az emberek nagyrészének nem jön be ha a térképet fel kell "szabadítani".
Mondjuk a TDU2-ben az kicsit erős volt hogy kb méterenként kellett felfedezni a CREW területével megegyező méretű map minden utacskáját...xD (én mondjuk imádtam)
Ehhez képest a The CREW-ban, már egy jókora (kb egy km-es) sugarú kört szabadított fel körülötted.
No itt a Crew 2-ben semmi. Itt azonnal mehetsz bárhová.
Mondjuk a térképen itt már csak adott pontokra lehet teleportálni, nem bárhová.

GPS továbbra is van (kijelölhetünk adott pontokat a térképen), de a vezérvonal eltünt, remélem azt visszahozzák később.

Fura hogy nincs se pvp se zsaruk.
Számomra érthetetlen hogy miért nincs készen egy játék megjkelenéskor, és ha az előző részben valami már készen volt, akkor miért kell egy következő résznél erre hónapokat vagy akár éveket is várni?
(A The CREW-ban is nagyjából két évvel a megjelenés után jött az hogy lehetsz rendőr (Calling All Units kieg) amikor ezt a TDU2 már PS3-on tudta)
A PVP-vel kapcsoltatban van egy sejtésem miért nincs még...aki tolta az előző részt az tudja, elképesztően ratyi volt a matchmaking-je...azt rendbe kell tenni mielőtt rászabadítjűk a tömeget.

A történet nekem nem hiányzik...nekem személy szerint nagyonis bejön hogy a mai világba próbálják ezt az egészet beleültetni, és szerintem nagyon nagy poén hogy látom ahogyan épitik az ugratókat, szervezik a versenyeket, látni ahogyan az erdőben telepitik a felszedhető ládákat, épitik a cuccokat...igenis fejlődött a játék, nem is kicsit.
Attól meg rendesen magam alá csináltam, amikor megláttam magamat egy utánfutón lévő kijelzőn, hogy hanyadik vagyok a ranglistán (PSN ID és profilkép meg a pontjaim)

Engem megvettek kilóra, uh nálam tuti vétel lesz...igen lesz...én sem ugrok bele első nap. Ahogyan azok akik játszottak a TDU-kkal és/vagy a CREW előző részével (ők főleg) még túl korainak fogják érezni. Mint amikor a csaj mondja, hogy nemrég lett vége egy hosszú kapcsolatának, most nem vágyik egy újra...na mi is valahogy így vagyunk ezzel...egyenlőre kiheverem az előzőt...ahol minden autót megvettem, minden autót felhúztam maxra...minden versenyt kiplatináztam...
De ez én vagyok...akik viszont még nem találkoztak eme gyöngyszemmel, azoknak kötelező vétel. (FUTÁS VÁSÁROLNI)
Elképesztően addiktív játék...izgalmas, sokszínű, élvezetes és magával ragadó. Főleg hogy már repkedni is lehet benne.
Tipikusan az a game, amit ha berakok este, azt veszem észre hogy csiripelnek a madarak...basszus, rámreggeledett...xD
16. Binder  Drift & Photo
2018.07.05. 19:47:42
LV22
Válasz 4. Dzson üzenetére:
Én este elolvasom...igérem...de csak mert oylan szépen nézel...:)
Amúgy nem olvasnék tesztet, mert a Beta-t letoltam, amit akartam azt mind megtudtam egy este alatt.
Az előző részekbe meg a fél életemet beleraktam és imádtam...

Fura de nem érdekelt semennyire sem, a Beta-t is csak azért szedtem le...nem is tudom igazából miért szedtem le...fene bele...de elképesztően berántott ismét...nagyon nagyon jó lett.

Szóval a tesztedet este elolvasom, de előlegbe:

"Negatívum
Kihalt városok; az emberek elég kidolgozatlanok; multiban egyelőre csak maximum 4 fős co-op van"

Hát ebben a játékban mindig is ennyi volt a max...nem egyenlőre, hanem ez ilyen. :)
Sok négy fős CREW küzd egymással. :)
15. Binder  Drift & Photo
2018.07.05. 19:43:23
LV22
Válasz 7. martin üzenetére:
Igen...bizonyára...és ez érthető is...:)
14. Binder  Drift & Photo
2018.07.05. 19:41:26
LV22
Válasz 13. Onimushaman üzenetére:
Jelen...xD
13. Onimushaman  Szerkesztő
2018.07.05. 17:50:25
LV24
+1
Válasz 4. Dzson üzenetére:
Várjuk meg azért Bindert.
señor
12. TCr64EU  Choose life
2018.07.05. 16:25:34
LV22
Válasz 11. Dzson üzenetére:
Számomra nem az első részből áthozott gyerekbetegségek "ölték meg", hanem a körítés, amire az egész épült.
Hogy egy versenyen 10 másodpercenként szóljon hozzám a gép, hogy fú de jó vagy, de jól nyomod, stb... hát az valami kibebaszott ócskafosgáz lenne még egy leggyengébb NFS-től is... egy Crew-tól meg végképp.
És ez csak egy példa a tucat közül, amiért úgy gondolom, hogy nem a mi korosztályunk volt a célközönség.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
11. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 16:11:11
LV5
Válasz 10. Bandage_520 üzenetére:
Ezért üt vissza, hogy a cégek a játékosokat használják tesztelőknek. Ha a béta szar volt, akkor a véglegesben nem érdekel senkit, hogy mit javítottak ki benne.

Kivéve cod, bf, azoknak mindegy, ha 2d pixeles lenne a béta, akkor is megvennék a finalt.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
10. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2018.07.05. 16:04:40
LV5
A Bétában 5 percem volt, utána állandóan szerver hiba miatt semmit nem tudtam kezdeni vele. Ez az 5 perc a régi, talán L. A. Rush-ra emlékeztetett, valahogy nem fogott meg...
9. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 15:57:41
LV5
Válasz 7. martin üzenetére:
Nyár van végülis. Meg lehet, hogy sokan megnézik a metakriticset, és ennyi.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
8. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 15:55:34
LV5
Válasz 5. VictorVance üzenetére:
Átmegyek akkor a drípédzshez, ott elég leírni, hogy a szoni arrogáns, és megvan a siker.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
7. martin  Főszerkesztő
2018.07.05. 15:54:49
LV27
+1
Válasz 4. Dzson üzenetére:
Tartok tőle, hogy ezt most nem sokan vették meg.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
6. TCr64EU  Choose life
2018.07.05. 15:42:59
LV22
Válasz 4. Dzson üzenetére:
Nem bántom, de nem nekem készült.
Az első rész elég volt.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
5. VictorVance  Szerkesztő
2018.07.05. 14:10:31
LV17
Válasz 4. Dzson üzenetére:
Haldoklik a PSC!
Örülünk?
4. Dzson  Szerkesztő
2018.07.05. 14:09:43
LV5
Ennyire nem érdekel senkit a játék, hogy még fikázni sem jönnek be?
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
3. martin  Főszerkesztő
2018.07.05. 12:58:12
LV27
Válasz 2. Dzson üzenetére:
Megigazítottam, művészúr!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. Dzson  Szerkesztő
2018.07.04. 23:56:27
LV5
Nincs új sor sok bekezdésnél, kissé egybecsúszik.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
1. Dzson  Szerkesztő
2018.07.04. 23:55:37
LV5
Martin: kérésed számomra parancs. :)
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
THE CREW 2
Ubisoft
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
8/10
Pozitívum
Rengeteg és sokféle verseny; autó, motor, hajó, repülőgép; változatos körülmények; szabadon bejárható nagy térkép; folyamatos napszak és időjárás változás; töltögetés szinte csak versenyek előtt van
Negatívum
Kihalt városok; az emberek elég kidolgozatlanok; multiban egyelőre csak maximum 4 fős co-op van

MARTIN BELESZÓL
Nem mondtam, hogy te fogod megírni. Megkértelek, hogy ha van kedved, írd meg. ;)