PlayStation.Community

2018.06.08. 09:56 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Újra meghódítjuk az Egyesült Államokat!

A közösségi élményt ma már szinte lehetetlen kikerülni. A folyamatos online kapcsolat a legtöbb játék alappillérévé vált. Ez alól már az autós tartalmak sem kivételek, így ebben a kategóriában is megjelentek az MMO-szerű megvalósítással bíró programok. A Ubisoft is ebben látta a lehetőséget, így jött létre a teljesen új címként bevonuló The Crew.
A játékmenet persze ismerős lehet korábbról, hiszen aki játszott a Test Drive Unlimiteddel, az vélhetően felfedezett jó pár hasonlóságot. Most pedig 2018-ban, kisebb késések után, de mozgásban láthatjuk a Ubisoft autós MMO-játékának második részét, és bízunk abban, hogy még változatosabb és lehengerlőbb lesz, mint az előző volt.

Érdemes a legelején tisztázni, hogy aki új kontinensre, netán Mexikóba való átugrásra vágyott, az csalódni fog. A térkép ugyanúgy az USA területén maradt, kisebb-nagyobb módosításokkal. Néhány új helyszín és az átdolgozott, kibővített városok jelentik az újdonságot - a bejárható rész tulajdonképpen ugyanaz maradt. Ezt persze nem mondanám negatívumnak, mert így is egy óriási helyszínről van szó, és szerintem annak a megszállott játékosnak is maradt pár felfedezetlen szegmens, aki több száz órát belerakott az előző részbe.
Apropó a felfedezés: lehet csak a béta miatt, de ez tulajdonképpen nem létezik. Bárhova eljuthatunk azonnal, nincsen százalékos index, ami egy kis plusz motiváció adhatna arra, hogy mindent járjunk be.

Talán az egyik legnagyobb újítás miatt is van még tesztidőszak alatt a játék, hiszen mostantól nem csak autókkal szelhetjük át az Államokat. Az F1 versenygépektől kezdve a motorcsónakokig jóformán minden jármű megtalálható a játékban. Ha úgy tartja kedvünk, akár egy gyors gombnyomással válthatunk repülőre is, hogy utána a vízhez közel érve egy ladikba ugorjunk át. A rendszert még szokni kell, azonban a világ és az élmény sokszínűségéhez egyértelműen hozzátesznek ezek az új járművek.
Természetesen a játék nem csak a felfedezésből áll, így már a béta során is volt lehetőség jó pár verseny teljesítésére, habár komoly sztoriszálat nem kaptunk. Meglehet, hogy ez nem is akkora baj. A futamok ettől függetlenül változatosak voltak, hiszen a standard A-pontból B-pontba való sprint mellett akár a vadonban is nyomhatjuk egy buggyval, vagy akár Air Race eseményeken is részt vehetünk.
Ha már ilyen sok újdonság akad a járműpark terén, érdemes pár szót ejteni az irányításról, hiszen, ha a játék ezen része nem kalppol, akkor tulajdonképpen kuka az egész. Szerencsére azért erről nincs szó, az új légi és vízi gépszörnyek nagyon is rendben vannak.
Szimulátor szintű irányításra ellenben ne számítsunk. Ugyanez nagyjából az autók esetén is igaz. Tehát maga a vezetés élvezhető, megvannak a nagy pillanatai, amikor az autópályán finoman húzva az analógot követjük a sávunkat. Ellenkező esetben pedig a szűk utcákban driftelünk és bízunk abban, hogy nem a falban kötünk ki. Persze ez még a végleges verzióra változhat, de így első blikkre egy kellemes arcade vezetési élményben lesz részünk, ami az igazat megvallva passzol a program stílusához.
Miután kontrolleres irányítást kivégeztem, szinte kötelezőnek éreztem, hogy kormánnyal is tegyek egy próbát. Az igazat megvallva ezen a téren is vegyesek az érzéseim. A Force Feedback nem nyűgözött le, viszont a részletes beállítási lehetőség már annál inkább. A legtöbb kiegészítőt, mint mondjuk a H váltót és a kuplungos pedálszettet is jól kezeli a The Crew második része. Kellemes meglepetés, hogy ilyesmire is figyeltek, és ha netán valami gomb nem férne rá a kormányra, akkor lehetőségünk van a kontrolleren navigálni, hiszen a program egyszerre tudja kezelni a két eszközt.
További fejlesztések a térképen érhetők tetten, amin tulajdonképpen egy Google Maps-szerű utcanézetre is tudunk váltani. Zseniális megoldás, így nem csoda, hogy a kezdeti időben többet néztem a térképet, mint amennyit vezettem.

A sok újítás és javulás mellett azért van árnyoldal is, de ezek lehet csak a béta-teszt miatt fordultak elő. Számomra a legnagyobb gondot az üresség érzése jelentette. Jóformán alig van forgalom. Csak néhány autó kószált a valóságban szinte dugig tömött autópályákon, de azok is mindig a legrosszabbkor jöttek be elém, vagy csak szimplán eltűntek a nagy semmiben. Meglehetősen illúzióromboló volt az egyik röhejes béta-nap, amikor a térkép minden szegletén esett a hó, még a napsütötte országrészeken is. Csak remélni tudom, hogy a végleges változat már nem lesz tele ilyen és ehhez hasonló hibákkal, hiányosságokkal, és a gyakori szerver-összeomlásokat is megoldják.

Vizuális szempontból az első részhez hasonló közepességet kapjuk most is. Persze összességében a játék grafikája fejlődésen ment keresztül, viszont amin 2014-ben állunkat a földön keresve csodálkoztunk volna, ma már csak a "nem rossz" értékelés tetejét súrolja. Ennek ellenére panaszra nem lehet okunk, a városok és néhány nevezetesség iszonyat jól néz ki. A vegasi fények és napsütötte Miami lehengerlő tud lenni, de akadnak olyan autópályás részek, amikor csak a végtelen síkságba bámulunk. Lehet igazából ez az amerikai életérzés, és csak elkényeztetett minket a változatos Európa...?
A járgányok esetében viszont nagyon jól teljesít a program, igényesen ki vannak dolgozva és a mennyiségük se kevés. A legnagyobb meglepetés pedig akkor ért, amikor átkapcsoltam belső nézetre. Szó szerint lenyűgöző a látvány és nincsenek elsötétített, alibi műszerfal elemek. A repülőkre és a motorcsónakokra ugyanez érvényes.
Sőt, tovább megyek az áradozással, mert még a hangok is sokkal élethűbbek lettek az első rész óta, holott már akkor sem voltak rosszak. Minden a helyén van, és sokat dobnak az élményen az ilyen apróságok.

Összességében, egy (nagyon) jó autós játéknak ígérkezik a The Crew 2. Ha nem is tökéletes, de a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, és ez még csak a béta, kérem szépen! Úgyhogy remélem, a ubisoftos srácok az utolsó finomításoknál is odateszik magukat, és a történet kissé meglepő hiánya ellenére egy rendkívül jó multiplayer-orientált autós játékot kapunk, amihez sok évig jönnek majd az újabbnál újabb tartalmak, mint például az eddig hiányzó rendőrös üldözések.
Én mindenesetre bizakodó vagyok a francia kiadó autós játékának második számozott részét illetően. Remélem hamarosan együtt krúzolhatunk az Egyesült Államok hatalmas területén!

(A bétához a kiadó biztosított hozzáférést. Köszönjük!)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Binder  Drift & Photo
2018.06.12. 11:30:56
LV22
"amihez sok évig jönnek majd az újabbnál újabb tartalmak, mint például az eddig hiányzó rendőrös üldözések."

A rendőrök eddig is voltak...minden részben...TDU-ban és a CREW1-ben is...itt is lesznek...a trailerben is benne voltak...nem hiszem hogy kihagyják. Max itt a beta-ban vissza volt véve sokminden...de ez ugyanigy volt az első rész bétája alatt is...ott is sokminden le volt butitva/zárva.

Azt viszont meg sem említetted, hogy visszatért a TDU2-ből ismerős saját kéró, ahol a 3 kedvenc járgányunkat tudjuk tárolni. (akár a repcsiket is)
Talán később lehet a kérót alakítani is, mint a TDU-ban.

Továbbá alakítható a saját karakterünk is, amivel sétálgathatunk is bizonyos helyeken...(ez is a TDU2-ből jött).

És a legnagyobb újítás a saját matricaszerkesztés...ami elég jóra sikerült!!!
A realtime mellett, 2D-s szerkesztőfelület kiemelkedő dolog, a rétegcsoportosításról nem is beszélve.
3. HUN_hatrix  The Saboteur
2018.06.08. 18:17:48
LV29
+1
Megvárjuk vele a FULLos verziót...
vagy a Crew 2 Wild Runt...
vagy a Crew 2 Ultimate Edition-t.
...attól függ hány verzióban adják ki újra kicsit bővítve.
Nincs hiszti! ;)
2. rottenbull  PlayStation.Community tag
2018.06.08. 17:34:14
LV9
A beta jo volt, lehet megveszem valamikor tavasszal.
1. Lotar  PlayStation.Community tag
2018.06.08. 12:07:30
LV17
Nem rossz .
psn/sen id: pcpmate
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Mark of the Ninja: Remastered (PS4, PSN)
2019.03.22. 10:20 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: d80
A ninja összevissza vág.
RIOT: Civil Unrest (PS4, PSN)
2019.03.21. 16:07 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Tüntetni vs. Oszlatni.
THE LEGO MOVIE 2 VIDEOGAME (PLAYSTATION 4)
2019.03.20. 07:47 Játékteszt
3 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Most még minden szipi-szuper.
HackyZack (PS4, PSN)
2019.03.20. 07:28 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egyszerű, de nem nagyszerű.
Trials Rising (PS4, PSN)
2019.03.19. 08:40 PlayStation Network
16 hozzászólás
Szerző: CocytusHUN
Get the balance right.
ONE PIECE: WORLD SEEKER (PS4)
2019.03.18. 17:21 Játékteszt
9 hozzászólás
Szerző: martin
Türelem kalandot terem.
Bionik Quickshot (DualShock 4)
2019.03.18. 07:35 Techno
14 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Ravasztuning?
Achtung! Cthulhu Tactics (PS4, PSN)
2019.03.18. 07:19 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Sanada
Csápok és horogkeresztek.
Blacksea Odyssey (PS4, PSN)
2019.03.16. 23:06 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Petunia
A Fekete-tenger kalózai.
A 10 legfontosabb PlayStation Vita exkluzív játék
2019.03.15. 13:15 Classic PlayStation
20 hozzászólás
Megemlékezés a kézikonzol legjobbjairól.