PlayStation.Community

2018.05.20. 11:30 PlayStation.Community
44 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Ha egyáltalán szeretjük. Te például szereted?

Alig néhány nap múlva, 2018. május 25-én jelenik meg - PlayStation 4-re is - a Bandai Namco gondozásában a From Software legendás, Dark Souls című kaszabolós akciójátékának jelen hardvergenerációra optimalizált változata, a Dark Souls Remastered. Semmi sem mutatja jobban a játék körül kialakult rajongótábor elkötelezettségét, mint a tény, hogy erre a verzióra (a globális fórumkommentekből ítélve) még azok a veterán kalandorok is örömmel szeretnének lecsapni, akik annak idején ronggyá játszották a cuccost.

Azt, a klasszikus játéktermi hack'n slash és a barangolós fantasy szerepjátékok házasságából született alkategóriát, amibe a Dark Souls is tartozik, "Soulsborne"-ként aposztrofáljuk manapság.
Maga a név két ikonikus game, a Demon's Souls és a Bloodborne címéből eredeztethető. Mindkét játék abszolút mérföldkő: a PS3 exkluzív Demon's Souls gyakorlatilag a zsáner megszületéséért tehető "felelőssé", a PS4 exkluzív Bloodborne pedig az az alkotás, mely a stílust a szélesebb nagyközönség számára is emészthetővé tette, mégpedig úgy, hogy az eredeti gyilkos méreg receptjéből csak azokat az összetevőket nem tartalmazza, melyek hiánya miatt a kaland még mindig olyan kemény, mintha a player két összecsapás között saját magát is verné - de legalább immár nem szöges ostorral, és sót sem kéne bónuszként sebeibe szórnia.
E két véglet közé pozicionálható az eddig megjelent, szám szerint 3 darab Dark Souls felvonás, melyek egyébiránt multiplatform szoftverek. Említendő képviselője még a stílusnak a PS4 exkluzív Nioh is, mely szintén fantasy, de sztorija a középkori lovagvilág helyett a japán szamurájok érájában játszódik.
A legtöbb ősrégi, haladós-kaszabolós, fantasy témájú játéktermi akciójáték, mint például a Ghost'n Goblins, a Rastan Saga, vagy a Rygar, meglehetősen komoly kihívást prezentál. Nagyjából ugyanennek a korszaknak a legendás RPG-i, mint az Ulima-széria, vagy akár a Beholder-sorozat, elképesztő fegyver-, tárgy-, és felszereléslistával dolgoznak. E két legfontosabb jellemző párosításából és 3D-be helyezéséből született meg a Soulsborne zsáner, melynek az az igazi nagysága, hogy a két alapvetés kötelező gyakorlatait kiválóan hozza, ugyanakkor a modern, korábban technikailag elképzelhetetlen, külső nézetes, térbeli látványvilágnak hála egy dimenzióval magasabb szintre emeli a játékélményt.

Az e két jellemzőből összeálló, kiemelten magas és komplex kihívás a Soulsborne játékok legfontosabb jellemzője. Érdekes, hogy ez egyszerre a stílus legvonzóbb és legtaszítóbb eleme, ami alapvetően behúzza, vagy akár távol tartja az egyes playereket. A Soulsborne kalandokkal szinte soha nem szoktak "játszogatni": valaki vagy a rabjává válik a stílusnak, és ha kell vért izzadva gyűri le az akadályokat, vagy egyszer belekóstol a kihívásba, és soha többet nem akar még csak a közelébe sem menni.
Mindenképpen említendő jellegzetesség a Soulsborne játékok esetében még az is, hogy az extrém kihívások ellenére a szoftverek nem kényeztetik még csak könnyen befogadható narratívával sem a playereket. Nincsenek nagyívű, szépen prezentált történetek, dramaturgiailag tökéletesre szerkesztett, fogyasztható átvezető filmek, és nincs könnyedén követhető sztorivonal. Töredékekből, foszlányokból, rejtett és szinte soha nem egyértelmű puzzle-darabokból áll össze a játékok mögé festett, bizarr, szürreális, minden esetben sötét, és riasztó festmény.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, te mit gondolsz a Soulsborne játékokról. Kedveled-e a zsánert, vagy távol tartod magad tőle. Amennyiben tetszik, mi az, ami abszolút vonz benne? Ha nem, mi az, ami leginkább taszít?
Rajongóként mindenképpen oszd meg velünk, melyik a kedvenc Soulsborne kalandod és miért. Távolságtartóként mesélhetnél ugyanakkor arról, melyik alkotást próbáltad ki, ami elvette a kedved az egésztől.

Meséljetek!

A Top 5 legemlékezetesebb pillanat/jelenet számodra...
Milyen nagy bejelentéseket vársz az E3 2018-tól?
Mi a véleményed az Xbox-ról...
Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
44. taron  PlayStation.Community tag
2018.05.29. 19:33:52
LV5
Én nem tudom pontosan megfogalmazni de mikor haver anno áthozta a Demon's Souls-t megmutatni 2 napra rá megvettem valami tizenezer forintért és ronggyá toltam, pedig ritkán veszek ilyen drágán játékot, azóta meg már az első 2 DS is platkó, a Bloodborne meg a DS3 meg a storeban várja hogy nekiessek egyszer......imádom hogy nehéz de nem bírod otthagyni.
Ar0nka
43. 1979szaboattil  PlayStation.Community tag
2018.05.28. 08:08:39
LV1
Én nem szeretem ezt a játékot, a témája miatt..
Atesz
42. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.05.23. 20:03:01
LV23
Válasz 41. Tevez11 üzenetére:
***
gépeim
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
41. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.05.23. 20:02:27
LV23
Az én, totál fogalmatlan kajla agyamnak, és a fakezemnek ezek a szuper játékok nem valóak,így nem igen kerültek a gépeik közelébe...
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
40. Kuresz  PlayStation.Community tag
2018.05.23. 19:01:47
LV1
+1
Én a Dark Souls-okat nem szeretem. A Bloodborne-ban 600 órám van és az volt az első platinám PS4-en. Nekem legfőképp a világa és a Lore-jai jöttek be (Lovecraft a kedvenc íróm). Viszont maga a mechanika is nagyon jó, hogy ha valami nem sikerül, más taktiával talán fog, aztán 30. próbálkozás után sikerül ÉS!!! Na ez a fajta jutalmazás az, ami a Soulsborne játékokat azzá teszik, amik. Egyébként a Nioh is tetszett, az is platina a maga 300 órájával. Viszont szerintem túl van bonyolítva.
Psn: Kuresz_HUN
39. REWEN87hu  PlayStation.Community tag
2018.05.23. 09:49:09
LV8
Válasz 38. REWEN87hu üzenetére:
És jó szórakozás coop-ozni
PS3 ID: rewen87hu ps4 id: vsanya87
38. REWEN87hu  PlayStation.Community tag
2018.05.23. 09:45:21
LV8
Válasz 13. wooltur üzenetére:
+1
PS3 ID: rewen87hu ps4 id: vsanya87
37. eandre  PlayStation.Community tag
2018.05.23. 03:36:13
LV11
Béna vagyok mindhez, de nézni szeretem ahogy más játsza.
36. Allitta  YokaiMonkey
2018.05.22. 19:32:23
LV10
Válasz 16. Sparrow üzenetére:
Szuper volt a buli is és a kópézás is, remélem most a remastered-del is sikerül majd pár órát összeröffennünk.
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
35. Allitta  YokaiMonkey
2018.05.22. 19:30:55
LV10
+1
Nekem elég érdekes a kapcsolatom ezekkel a játékokkal, mert amennyire imádom őket, legalább annyira gyűlölöm is. Nem tartom magam kiemelkedő, hc játékosnak, én inkább az erős középmezőnybe tenném magam. Ennek függvényében sok esetben már-már lehetetlennek érzek egy-két boss-fight-ot, vagy bizonyos helyeken a mezei jancsikák közti továbbjutást. Pár próba után már látom, hogy van-e esélyem, vagy sem. Ha igen, akkor küzdök, de ha az esély csíráját sem látom, akkor a könnyítéshez folyamodok és itt lép képbe a csirke mivoltom. Ma már nincs sem kedvem, sem időm órákat egy-egy boss-nál eltölteni csak azért, hogy kitanuljam a mozgását, ezért ezeknél a játékoknál szólítom a segítséget, behívok nálam jobbakat, vagy csak olyanokat, akik azt hiszik jók. :) A DS II-ben a Darklurker-t csak egyedül lehetett lenyomni és bár szenvedtem elég sokat, de csak összehoztam, tehát ha rákényszerít a játék összeszedem magam, de ha lehet, akkor könnyítek magamon. :Đ

...és innentől kezdve megkérdőjelezhető a játékra való rátermettségem. Ha nem lennének ezek a segítségek biztos szenvedve, de elvégezném a rám háruló feladatokat, de így élek a lehetőséggel. Ez viszont legyen az én gyengeségem.

Sparrow mondta rám, hogy "loot-ribanc" vagyok és ezzel teljesen egyet kell értenem. Amit lehet összegyűjtök, még akkor is ha egyáltalán nincs szükségem rá. Az utolsó kis lyukat is felfedezem, keresem a kincseket és ezekben a játékokban szó szerint elhalmoznak minket minden földi jóval.

A lényeg, hogy imádom az összes "Soulsborne" játékot, de tudom, hogy csirke vagyok hozzájuk. :)
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
34. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.05.22. 13:27:42
LV5
Távol maradtam ezektől a címektől, tudatosan. Régebben nem választás kérdése volt, hogy egy játék nehéz-e: mind nehéz volt, így tarthatott sokáig.
Akkoriban a legnagyobb gond volt az életben, hogy sikerül-e kivégezni egy főellenfelet... Most a játéktól kikapcsolódást, könnyed szórakozást várok.
Így is lehet benne kihívás: választható nehezebb fokozat, nehéz küldetés... Ezek a játékok viszont a keménymagnak szólnak, eleve brutális kihívással. Tudom, hogy csak frusztrálna, nem adna annyit, amennyit "elvesz".
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
33. PDHiv  PlayStation.Community tag
2018.05.21. 20:34:31
LV1
+2
Demon`s Souls volt az első. Úgy éreztem ezt a játékot nekem találták ki. Az első hídnál órákig lőni íjjal a sárkányt, az első bossfight amitől a hideg kirázott, az INTRO!!! Küzdeni az legjobb kalapácsért, a nyomasztó hangulat a bázison, küzdeni, küzdeni, küzdeni és a gyümülcs mindig beérik!
32. jime  non-alcoholic
2018.05.21. 16:37:06
LV29
Válasz 26. Konzolee üzenetére:
még arra is lusta voltál h aktiváld az ingyen 2 hetes plus-t azt letöltsd! :D
"wake up, you're dead!"
31. Greg  PlayStation.Community tag
2018.05.21. 13:31:31
LV25
Egyikkel sem játszottam. Túl hárdkór nekem pl a Dark Souls is....
LV426
30. ALF22  Son of Liberty
2018.05.21. 13:04:51
LV26
+1
Bloodbornet toltam pár hétig...de otthagytam. Nem kapott el. De inkább a fantasy világ nem vonz már. 30éve még rajongtam értük,de jött a w40k, majd a modernkori harci játékok és azóta nem mozgat egy ilyen játék sem.
Souls sorozatban azt értékelem,hogy nem casualosodott a sűrű csekpontokkal. Kellenek az ilyen játékok is.
29. cratoska25  PlayStation.Community tag
2018.05.21. 11:01:18
LV5
Bloodbornet toltam elsőnek megjelenéskor. Egyáltalán nem érdekelt, nem tudtam erről a stílusról semmit. Haverok unszolására vettem meg. 2 - 3 nap anyázás után, ami jó nevetéseket hozott a partychatbe, kezdtem belejönni. 1 hét után már 3x kitoltam és 200 - 300 szinten voltam. Már nem tekintek nehéz játékként rá, sőt...
Lords of the fallent toltam 2.ra. 3x kitoltam, ez nekem nehezebb volt 3 boss miatt. Kitoltam párszor azóta Ds3at ez easy játék nagyon, bár egyik bossnál vagy 20x meghaltam, mire az összes move stjét megcsináltam és 3 bosst idézéssel csináltam meg mert már untam ideiglenesen a formulát. Valamikor Ds2őt ki akarom pörgetni, Code Veint, Sinnert, Ds1et megvenni/ kitolni. Bár nem rohanok vele, megvár...
Hjujj, de nehéz a jáátéékk..
28. cue  PlayStation.Community tag
2018.05.21. 10:49:07
LV1
Csak a BB-al van tapasztalatom: sajnos nincs annyi időm már játszani, hogy ekkora frusztrál/bele kell tanulni arányú játékot élvezni tudjak. Kb mikor egy csajra annyi ideig nyomul az ember, hogy az életkedve is elmegy - a tyúk meg hiába szép, sejted, hogy jó lehetne vele, még egy hangyafingnyi visszajelzést sem ad. Szerencsére vannak más nők!
27. PSti  PlayStation.Community tag
2018.05.21. 09:40:52
LV5
Valahogy ezek a fantasy játékok ritkán jönnek be. EOB okés, meg Diablo is (tudom kicsit más stílus) de néztem ezeket PS3/4-en, és nem arra gondoltam, hogy de jó lenne tolni. Meghagyom a rajongóinak :)
2018.05.21. 08:09:08
LV2
Válasz 20. jime üzenetére:
Na engem meg pont te beszéltél le róla.Meg akartam venni a bloodborne-t,mert le volt akciózva,azt mondtad nekem az nem való :)
25. Sparrow  CasualJunkie
2018.05.21. 07:04:26
LV18
Válasz 17. martin üzenetére:
FromSoftware
"Véletlenül rúgtam be megint."
24. tagor  PlayStation.Community tag
2018.05.21. 02:02:37
LV3
A BB az az érzet volt, mikor kisrác koromban a kekedvenc termembe új gép jött.
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
23. Velsper  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 23:53:24
LV1
+2
Nekem PS3-ra az első platinám a Dark Souls volt, élveztem minden percét! :)

Még a kínai Demon's Souls-szal kezdtem, a harcrendszeren kívül leginkább a nagyon okos pályatervezés fogott meg. Annyira profin össze van rakva valamennyi pálya hogy azt tanítani kellene. Látványos, tartalmas, tele titkokkal, minden sarok megjegyezhető, van funkciója, az ellenfelek száma és elhelyezése egyszerűen tökéletes.

A csaták meg valahogy a Ninja Scroll animére emlékeztetnek. Többnyire normális emberi mozgással, mindenféle dupla ugrás meg falról dobbantás nélkül kell legyőznünk olyan nagy hatalmú ellenfeleket, ésszel, ügyességgel, verejtékkel, hogy még Dante is besírna.
22. ufonauta  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 22:23:51
LV15
+2
Mindig is vérprofin egy szál bugyba vittem ki az összes részt !!!!
XD
Bloodbornal indult mikkor ps plusba adták , nagyon megimádtam , erre nem számítottam , mindig is "féltem" souls játékoktól , de annyira megfogott hogy magam se hittem el , bloodblornet ki is platináztam . Most ez után szépen pótlom a többit , kezdésnek itt lesz ds remastered . Aztán majd szép adagokba kövi 2 rész :) Persze biztos leszek idegbeteg tőle XD De amikor végre sikerül egy bosst lenyomni fene se tudja hány nekifutás után,az olyan érzés amit más játékba sose tapasztal az ember csak itt. Aki játszotta tudja mire gondolok :)
21. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 22:13:38
LV3
Én úgy vagy ezekkel a játékkal, hogy távolról csodálom őket, de azért néha belekóstolok.
Demon's Souls volt nekem is az első élmény, de annak ellenére, hogy nagyon tetszett a hangulata, viszonylag hamar feladtam. Az első boss meg volt aztán csá. Utána persze el is ment a kedvem az efféle mókától, szóval Dark Souls első két része kimaradt. Aztán jött a Bloodborne!! Szerelem első látásra. Úgy beszippantott, hogy reggel is játszottam amit amúgy tilt a "vallásom". A harc rendszere nekem a legjobb ebben a kategóriában. Két és félszer vittem végig és nem sok kell a platináid, bár ez engem hidegen hagy. De a mai napig az egyik kedvenc játékom.
Ebből felbuzdulva persze azóta beszereztem a Nioh-t ami szintén Isten-király cucc, ugyan még nem értem a végére, de majd biztosan befejezem egyszer.
Meg megvan a DS 2 remastered és a DS 3 is, de nekem ezek a irányítás miatt nem állnak annyira kézre. Valahogy lassabbnak érződik mint a BB vagy a Nioh. De nem adtam fel teljesen, még visszatérek mindkettőre egyszer. Csábít a kihívás plusz a hangulata ezeknek a játékoknak "mesés". A nehézségük miatt nagyon jó érzés, ha sikeres vagy. És valszeg ez is az egyik titok. Csak türelem, meg kötél idegek.
20. jime  non-alcoholic
2018.05.20. 22:12:06
LV29
+1
nem akarok regényt irni, igy rövid leszek:
valamikor 2011 tavaszán botlottam bele a demons souls tesztjébe itt, aztán napokig csak olvasgattam róla, eléggé felcsigáztam magam. erre mit ad isten, tradecenterben megláttam egy eladó példányt, gondoltam ez egy jel, meg is vettem, pár napra rá már toltam is, majd fél nap játék után bebasztam a sarokba, 1-2es pályán már túl se tudtam jutni, a többiben meg rám néztek azt meghaltam :D
pár hónapig hanyagoltam, aztán rábeszéltek, hogy coopozzunk kicsit, ott annyira megtetszett, hogy azóta is tart a szerelem.
számtalan végigjátszás, több ezer óra.

szerintem semmilyen más játékélmény nem fogható ehhez, amikor elsőre felfedezel egy új részt, kipucolod, megkeresel minden ajit.

ennél jobban belőni egy játék nehézségét nem is lehet szerintem, ha megtanul az ember játszani vele, onnantól jön a pure fun!!
kár, hogy mindenfelé ezzel riogatják a népeket, főleg a sok csira youtube-er akik balfaszok voltak hozzá :D
"wake up, you're dead!"
19. jime  non-alcoholic
2018.05.20. 21:55:49
LV29
Válasz 17. martin üzenetére:
From Software, nem e? :D
"wake up, you're dead!"
18. jime  non-alcoholic
2018.05.20. 21:55:05
LV29
+1
Válasz 16. Sparrow üzenetére:
nem hagyhattam, hogy rád dumálják azt a szar dragons dogmát :D
"wake up, you're dead!"
17. martin  Főszerkesztő
2018.05.20. 21:54:04
LV27
Válasz 16. Sparrow üzenetére:
FS?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
16. Sparrow  CasualJunkie
2018.05.20. 21:05:47
LV18
+2
Engem sokáig nem érdekeltek a Souls játékok. Amikor ps+ban kaptuk a Demon’s-t akkor sem töltöttem le. Nem sokra rá volt nálunk egy piás party Alittával, jime-vel és Agenttel. Jime majdnem pofán vágott hogy “micsodaaa?? még nem szedted le a Demon’s-t??” Elindította a letöltést, de már nem vártuk meg, mentünk pubozni. :) Másnap (kurva másnaposan:)) elkezdtem. Mocskosul beszippantott annak ellenére hogy az első két órában még az első boss sem volt meg. Telitalálat volt minden téren!! A nehézség, az atmoszféra, a harcrendszer...minden. Ezt egy videó sem adja vissza. Allitta barátom is rákapott hamar, én már túl voltam egy végigjátszáson, neki együtt nyomtuk végig. Még ki sem platináztuk, de már vettük is a Dark Souls Prepare to Die edition-t. Azt már kéz a kézben nyomtuk, te jó ég mekkora partyk voltak!!! Itt ki id emelném az online rendszert, mert valami parádés. Az ahogy be lehet törni más világába akár egy adott bossfightra is, ha hozzám törnek be akkor keresni a rohadékot hihetetlen nagy élmény még akkor is ha lebasz két ütéssel és csak pislogok. :)Aztán jött a DSII, majd szerváltam egy ázsiai Soulst is. (azóta is sajnálom hogy az usa verzió kimaradt) majd jött a DSII remastered, a Bloodborne, a DSIII, és a FS azóta sem ereszt.
"Véletlenül rúgtam be megint."
15. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 20:45:37
LV1
+2
A Demon's Souls -ban elég sokáig jutottam el, amikor elromlott a PS3-ban a HDD és a mentésem ugrott. Usb- re kimenteni nem lehetett, plusz tagságom meg nem volt sajnos. Azóta tervezem újra játtszani.

Közben megvettem a ds, ds2, bb -t is, de még ezek is csak várólistán vannak.

Viszont az akkori nehézséggel kapcsolatos híresztelések nekem nem nagyon tűntek fel. Szerintem azért mert sok éven át toltam a diablokat "hardcore" módban. Ez annyit jelent, hogy ha meghalunk 1 alkalommal, azonnal törlik a szerverről a karaktert és minden megszerzett felszerelést is.
Szóval alapból hozzá voltam szokva az óvatos játékhoz.
14. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.20. 19:27:48
LV7
Válasz 7. martin üzenetére:
Én a "tálalásra" értettem a más kategóriát nem a játékstílusra, azért is tettem a mondat végére egy ilyet:)
"Örökké nem eshet"
13. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 18:51:09
LV16
+1
Én azért szeretem a Soulsborne játékokat, mert kicsit a gyerekkorom idézik, amikor nem volt mentés, méterenként chechkpoint és fedezékben visszatöltődő életerő. Ezek nem hardcore játékok mint egyesek nevezik, hanem retro cuccok. Ahol ha meghalsz igenis mehetsz előről. Régen ilyenek voltak a játékok. Mára felhigult minden, h a 10 éves ostoba amerikai vérpistikéknek is sikerélménye lehessen.
R.I.P. Brúnó :-(
12. martin  Főszerkesztő
2018.05.20. 18:37:24
LV27
Válasz 11. Penge70 üzenetére:
Ez azért eléggé más történet, hisz itt a nehézséget más adja. De asszem' értelek.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
11. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 18:29:17
LV22
Válasz 2. martin üzenetére:
A GOW topikban gyönyörűen leírtad, hogy mi a véleményed azokról, akik egy játékot direkt a legnehezebb fokozaton kezdik.
Nos, mint köztudott, ezek a játékok alapból túl nehezek, és ahogy fentebb is írtad, "Mindenképpen említendő jellegzetesség a Soulsborne játékok esetében még az is, hogy az extrém kihívások ellenére a szoftverek nem kényeztetik még csak könnyen befogadható narratívával sem a playereket. Nincsenek nagyívű, szépen prezentált történetek, dramaturgiailag tökéletesre szerkesztett, fogyasztható átvezető filmek, és nincs könnyedén követhető sztorivonal. Töredékekből, foszlányokból, rejtett és szinte soha nem egyértelmű puzzle-darabokból áll össze a játékok mögé festett, bizarr, szürreális, minden esetben sötét, és riasztó festmény."

Kösz, de nem. Én a játékot élvezni szeretem, és nem szopni vele és bosszankodni, azt meghagyom az olyanoknak, akiket jellemeztél a GOW topikban.
10. mazy  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 18:01:50
LV1
+1
Az első dark souls meglepett, ahogy gondolom még sok játékost akkoriban. Egy devil may cry féle kaszabolsz és haladsz előre játék után iszonyat frusztráló volt a darabossága, a nehézsége, az egész meghalsz és elbuksz mindent mechanika.
Ennek ellenére elég sokáig elvittem, de egyszer belekerültem egy olyan helyzetbe, hogy mindenfelé rohadt nehéz zsákutcákba futottam, és végül ott maradt, félbehagyva.
Szóval a végére sohasem értem el, de mindig tetszett, afféle szent áhitattal vegyes iszonyattal emlékeztem vissza rá mindig, mint valami rossz első lsd -s élményre:) Tetszett a világ, a hangulat, de végül értettem meg a játékot eléggé, és elengedtem.
A következő nálam a Bloodborne volt ps4 -re. Tudtam hogy a soulsos brigád új cucca, láttam mindenhol a 9-10 pontos review-kat, úgyhogy ráugrottam. És aztán minden folytatódott ott, ahol abbahagytam, az első este azon az átkozott első utcán nem tudtam végigmenni, ilyen nincs, egy teljesárú játéknál :D Mindegy, nem adtam fel, araszoltam előre. Iszonyatosan tetszett a játék, a vagány látvány, a hangulat, a horror - iszonyat nyomasztó. Minden ízében úgy lett összerakva a játék, hogy terrorizáljon, minden fóbiát megpiszkál, és persze teljes halálfélelemben tart. Kösz...
Szóval ebben is elakadtam, vagy inkább nem bírtam idegekkel, hagytam a fenébe az egészet.

Aztán pár hónappal később úgy alakul, hogy a szüleim elutaztak egy hosszabb nyaralásra. Én bevállaltam hogy etetem a kutyát, kivettem pár nap szabit és irány a jó magyar vidék (nagy családi ház, egy falu szélén, egy erdővel szemben, csak a hold világít, távoli kutyacsaholás stb:)

Hogy ne unjam magam halálra felmarkoltam a Bloodborne -t, és valami átszakadt - ráéreztem hogyan érdemes fejleszteni, mikre érdemes figyelni. Milyen stratégiával érdemes nekiugrani egy-egy körnek, ha éppenséggel tápolni, bosst irtani vagy csak eldugott szegleteket felfedezni indulok.
Kitanultam, hogy ebben (és a többi souls játékban is) teljesen relatív a nehézség - mindig van kiskapu, valami trükk, vagy be lehet fűzni valakit online coophoz. (a gyáva Micolash 10 poison daggerrel ledobálása epikus:) Itt esett meg, hogy a Nightmare of Mensisnél, egy viharban elment az áram, és kb. 90%-nál tönkrement az egész mentésem... az az érzés. Komolyan, mintha valami gyászhírt közöltek volna, ilyen nincs, most mihez nyúljak.
Aztán úgy voltam vele. hogy ez se más, mint visszamenni a soulokért amit valahol eldobott a karakterem egy beszopott ütés után - csak kicsit nagyobb a távolság...
Egy kicsit ez az, amit megtanítanak ezek a játékok. Hogy nem lehet feladni. Mindig tovább tudsz menni, mindig meg lehet oldani vagy ki lehet kerülni a problémákat. Könnyű sohasem lesz, de meg lehet szokni, és meg lehet szeretni - amikor a játék vége felé halálosztó istenként szeli végig az ember a korábbi pályákat.

Azóta 3 és félszer vittem végig a BB -t, a DS3-at kétszer, de itt már úgy játszottam, hogy mindig volt félretéve pár karakterem PVP-re. Kb. 5-600 órám lehet benne a szériában, de egyet se bánok :D
9. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 16:27:59
LV4
Nagyon tetszik mind csak nem vagyok benne profi, sajnos hamar feladom a sokadik halál után. Ilyenkor kikapcs vagy játék csere!
I love games!
8. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 16:04:53
LV15
+1
2009-ben vettem meg az első Demon's Souls-om, amikor először mutatták be a játékot össz-vissz 4db. screenshot-ról már tudtam, hogy ez jó játék lessz. Amikor meglett a játék nem csalódtam benne.
Leginkább a felfedezést szeretem benne, a gyűjtögetést, a Boss harcokat és tulajdonképpen mindent. A PvP-t is nagyon szerettem benne, nagyon feldobta a játékot sőt ez később a Soulsborne játékok védjegyévé vált.
Az előző generációban a Demon's Souls, Dark Souls 1-2 volt a non-plus ultra a Mass Effect Trilógia mellett. Ez volt a legjobb, ezt szerettem a legjobban.
PSN - CountofHell_HUN
7. martin  Főszerkesztő
2018.05.20. 13:31:29
LV27
Válasz 6. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Dehogy más kategória.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
6. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.20. 13:10:57
LV7
Válasz 5. martin üzenetére:
Biztos nem egy Bloodborne, mert az egy külön kategória:) Nem is ezért akarom megvenni, de mondjuk ha olyasmi mint a DS2 akkor lehet hagynom kéne? Mert az nem jött be sajnos:(
"Örökké nem eshet"
5. martin  Főszerkesztő
2018.05.20. 12:56:46
LV27
Válasz 4. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Nehézségét és bonyolultságát tekintve szerintem a Dark Souls a legproblémásabb. Nagyon messze van a Bloodborne-tól.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.20. 12:30:14
LV7
+3
Legelső ilyen stílusú játék amivel játszottam a Demon Souls volt, emlékszem Ázsiából rendeltem Ps3-ra!
Nagyon bejött a videók alapján a hangulata és képi világa, alig vártam, hogy játszak vele és akkor jött a pofára esés:)
Mivel még csak hasonló játékkal sem játszottam azelőtt soha, így elég gyorsan elvéreztem 1x majd utánna nagyon sokszor:) Így a kudarcok végtelen sokasága miatt feladtam a dolgot és el is adtam a játékot/gondolkoztam az összetörésén is de túl drága volt ahhoz/
Ezek után a Dark Souls játékok egyértelműen kimaradtak, mert tudtam ugyan az a csapat hegesztette őket, nem akartam ismét 2 joyt összetörni:)
Aztán eltelt 1 generáció és bejelentettek egy Bloodborne című játékot amit nekem az előzetes videók alapján el is adtak, első nap meg is vettem és valahogy más gyorsabb volt az egész harcrendszer lehet ez miatt de itt sikerélményeim voltak! Nem azt mondom, hogy nem haltam meg itt is sokszor, de még is valahogy vitt előre és a megjelenítés/hangulat csak hab volt a tortán/ halkan jegyzem meg, szerintem a generáció még mindig legszebb és leghangulatosabb játéka ha mindent összevetünk, igen még a GOW-nál is/
Ez volt az első soulsborne játékom amit ki is platináztam és a mai napig játszok vele:)
Ez után nem volt megállás, jött a DS3+NioH mind kettőt platináztam és imádtam minden percét a játékoknak!
DS2 remasztit is próbáltam közben, az valahogy nem kapott el, viszont a nemsokára megjelenő első DS-t mindenképpen szeretném pótolni, mert mindenki azt mondja az volt a legjobb?:)

Egyszóval ez a stílus is nagyon megosztó és rétegjátékok, vagy elkap és mindörökre magába zár, vagy feladja az ember a sokszori sikertelenség után!
De itt az én példám, én is feladtam az elején, és egy másik játék pedig nagyon beszippantott!
Egy biztos, nagyon sok türelem és kitartás kell ezekhez a játékokhoz, de ha rájön az ember a lényegére és lesz sikerélmény, akkor minden egyes Boss de még kisebb ellenfelek legyőzése is eufórikus élményt tud okozni:)
Nekem ennél több nem kell egy játékban de mindenki más, van aki csak puffogtatni szeret egy COD-ban meg multizni pár órácskát, mert ott vezeti le a feszkót, van aki csak focis játékokkal nyomul, a soulsbourne játékok pedig mindig is a hardcore gamereknek szóltak, az átlag gamer gyomra nehezen veszi be az ilyen nehézségü játékokat, de ez így van jól nem kell mindenkinek ez!
"Örökké nem eshet"
3. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 12:08:12
LV12
+2
A legőszintébben mondom, mindig egyfajta tiszteletteljes távolságtartás jellemzett ezekkel a játékokkal kapcsolatban. Amikor a Bloodborne megjött a PS+-ba, akkor kaptam a fejemhez, hogy mekkora egy ökör is voltam, hogy eddig nem játszottam vele. Igazából az első perctől kifordult a belem az egész hangulattól, látványtól, mindentől, és ennek ellenére is imádom azt a játékot. A nehézsége, az, hogy minden egyes lépésért szinte vért kell izzadni, hogy a megszerzett dolgokat ne veszítsd el, és ha mégis, akkor kettőzött koncentrációval menj bele az ellenfelekbe, lenyűgöző egyveleget alkot. Emiatt szinte biztos, hogy be fogom szerezni a Dark Souls Remastered-et.
"Si vis pacem, para bellum."
2. martin  Főszerkesztő
2018.05.20. 11:38:49
LV27
Válasz 1. Penge70 üzenetére:
Bővebben?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.05.20. 11:35:19
LV22
A hideg ráz ezektől, messze elkerülöm őket.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.
DRAGON BALL Z: KAKAROT (PLAYSTATION 4)
2020.02.05. 16:42 Komment
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Son Goku legendája.
Jurassic World Evolution - a kiegészítő csomagok (PS4, PSN)
2020.02.04. 14:07 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A rövid, a bosszantó és a jó.