.
 

PlayStation.Community

2018.05.17. 12:45 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Újra dübörög a háborús gépezet.

A tavaly megjelent Call of Duty: WWII legújabb, immáron második DLC-pakkja, a The War Machine címre hallgató tartalom egyáltalán nem okoz nagy meglepetéseket. Egyrészt az előző csomaghoz hasonlóan szintén viszonylag kevés új pályával szolgál, ugyanakkor azokat mégis tisztességesen rakták össze a fejlesztő srácok, másrészt körülbelül hat hónappal az alapjáték premierje után végre eljutottunk oda, hogy ha nem is támad hirtelen bőségzavarunk, amikor a multiplayer térképek közül szeretnénk választani, legalább a kínálatot felhúzták egy „erős korrekt” színvonalra.

Csodát tehát ettől az új csomagtól sem szabad várni. Talán valamivel kisebb lett az esélye annak, hogy hamar ráunjunk a mókára, de lényegében semmi kiemelkedővel nem fogunk találkozni, viszont a megszokott átlagot úgy, ahogy megkapjuk a második DLC-től is. Nagyrészt maradunk Európában: meglátogatjuk az olasz frontot, ahol részt veszünk a Második Világháború egyik legfontosabb ütközetében, a Husky Hadműveletben, amikor is a Szövetségesek erős pofont adtak a Tengelyhatalmaknak, majd Dunkirk golyózáporát és mindent szétszaggató bombáit próbálhatjuk meg túlélni, az intenzív stílus egyik esetben sem marad el.
Viszont a változatosság kedvéért bekerült a szórásba Egyiptom is, ami egyértelműen a DLC legkiemelkedőbb, egyben legszebb pályája. A tervezők rendesen odatették magukat, szűk járatokkal rakták tele a térképet, rengeteg fedezékkel, labirintusszerű építményekkel, lehet trükközni bőven, a kihívással kapcsolatban pedig nem érhető szó a ház elején. Ahogy mi képesek vagyunk az ellenség háta mögé kerülni, és onnan telibe kapni a géppuskánkkal, ők ugyanúgy hátba támadhatnak minket, ez pedig csak még jobban fokozza a harci intenzitást. Ráadásul a környezetváltozás sem utolsó szempont, kifejezetten jó érzés a sivatag dűnéi és az ókori romok között lövöldözni, a hatalmas Szfinxszel a háttérben, Európa szürke és rideg helyszínei után.
És ha már a változatosságot említettem: igaz, egy pár percig tartó repülőgépes szegmenssel már az eredeti stuffban is találkozhattunk, de itt most ismét bepattanhatunk egy madárkába, ezúttal Olaszország egét védve. Valójában ez az új küldetés a roppant népszerű War játékmódhoz tartozik, és szokás szerint az egész missziót három részre osztották fel. Az elsőben bizonyos információkat kell megszereznünk, illetve megvédenünk, a másodikban ezeket kell eljuttatnunk az illetékesekhez (természetesen az ellenkező oldalon harcolva ezek átadásának megakadályozása lesz a feladat), és ezek után, a legutolsó fázisban következik csak az izgalmas és látványos légi csata.

Amit még fontos megemlíteni, az az elmaradhatatlan zombi mód. Nem mondom, ennyi idő elteltével is kedvemet lelem benne, és tény, hogy a széria egyik legnagyobb nívója ez, ugyanakkor az újdonság hiánya itt is erősen kiváltja a hatását. A hatást, amit talán néhány élőhalottal fűszerezett egyiptomi pálya tudott volna enyhíteni, ámde felesleges hiú reményekbe bocsátkozni, mivel ezt nem kapjuk meg.

A The War Machine hangulatos, néhol igencsak megkapó extra-tartalom, ám a szemkápráztató egyiptomi pályát és a mozgalmas légi csatát leszámítva nem sok pluszt tud felmutatni az előző csomaggal, vagy az alapjátékkal szemben – ugyanakkor a The Resistance DLC-vel összehasonlítva körülbelül ugyanannyit nyújt, mint az. Ebből a szempontból persze nem okoz csalódást, végeredményben érdemes érte újra levenni a polcról a játékot, és ellátogatni a nyughatatlan csatamezőkre.

(A csomag megvásárolható a PlayStation Store-on, ára 4490 Ft.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
Elmélkedő - Életed legjobb kajája / kajaélménye
2018.08.19. 11:50 PlayStation.Community
83 hozzászólás
Szerző: martin
...és persze jöhet a legrosszabb is.
Marooners (PS4, PSN)
2018.08.16. 11:31 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Zátonyra futva.
Owlboy (PS4, PSN)
2018.08.14. 11:13 Komment
5 hozzászólás
Szerző: Sanada
Bagoly mondja vérebnek.
Earth Atlantis (PS4, PSN)
2018.08.11. 18:27 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: ColdHand
A mechanikus halak három árnyalata.
Prey – Mooncrash kiegészítő csomag
2018.08.10. 08:36 Kedvcsináló
6 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Holdkór.
BLAZBLUE CROSS TAG BATTLE (PS4)
2018.08.09. 11:57 Játékteszt
3 hozzászólás
Szerző: GrayFox
(Japán) Világok Harca.
Mozi - Mission: Impossible - Utóhatás
2018.08.08. 08:45 Cool-Túra
17 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A leglehetetlenebb küldetés: teljesítve.
MUV-LUV (PLAYSTATION VITA)
2018.08.07. 07:55 Játékteszt
0 hozzászólás
Szerző: eszg_
I'm Luvin' it!
Elmélkedő - Ki a kedvenc (képregényes) szuperhősöd?
2018.08.05. 11:54 PlayStation.Community
70 hozzászólás
Szerző: martin
És kit írnál ki örökre a történelem lapjairól?
Reverie (PS4, PSV, PSN)
2018.08.04. 13:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: eszg_
Emlékszel még gyerekkorod legszebb nyarára?