PlayStation.Community

2018.05.13. 11:55 PlayStation.Community
83 hozzászólás
Értékeld a cikket!
...videojátékokban. Most spoilerezd el őket bátran!

Amennyiben elfogadjuk, hogy a videojáték a modern popkultúra egy speciális művészeti ága, akkor talán nem túlzás azt mondani, hogy az ebbe a kategóriába eső alkotásoktól ugyanúgy elvárhatunk olyan kimagasló dramaturgiai és történetvezetési csúcspontokat, hirtelen meglepetéseket, előre nem látott csavarokat, és persze igazán meghökkentő pillanatokat, melyek a legjobb könyveket vagy a legélvezetesebb mozifilmeket felejthetetlenné teszik - akárcsak egy fantasztikus riff, gitárszóló, vagy egy csontig hatoló énekhang egy kiváló zeneszám tetőpontján..
És szerencsére ilyen pillanatokból videojátékokban sincs hiány: biztos vagyok benne, hogy néhány, egy egész életre szóló ilyen pillanatot bárki fel tud idézni, aki rendszeresen foglalkozik játékokkal.

Mert valljuk be: hiába nagyon szuper dolog ötven lezavart kör után egy századmásodpercet javítani a köridődön egy autós programban, vagy végre leverni egy bosst egy szál horgolt ágyékkötőben, egy árva mogyorófa vesszővel, valamelyik Soulsborne kalandban, de azért egy hihetetlen csavar a történetben, valamilyen nagyon elrejtett dolog felfedezése, egy tényleg megérintő érzelmi pillanat, egy kimagasló audiovizuális élmény, vagy egy eddig nem tapasztalt játékmechanika talán maradandóbb élményt okozhat intellektuális szempontból, mint a teljesítményalapú produkciók.
Arra, hogy a videojátékosok tényleg szinte szomjazzák az epikus katarzisokat, mi sem ékesebb bizonyíték, mint azok a nagy beszélgetések, amikor összejövünk, mi, gémerek, és csillogó szemekkel, élénken gesztikulálva, emelt hangon, egymás szavába vágva mesélünk el egy-egy hihetetlen élményt, mely valamelyik játékban esett meg velünk.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, számodra melyik volt az 5 legfontosabb, legmeghatározóbb, legemlékezetesebb ilyen pillanat? Természetesen nem feltétlenül kell a kedvenc játékokból idézni, hisz akár közepes címek is tudnak nagy pillanatokat okozni.
Elevenítsd fel gémer pályafutásod és szedd csokorba ezeket a(z) - ahogy az angol mondja - WTF és WOW pillatatokat, majd (ha sikerül) rendezd őket ötös toplistába. Ha esetleg nem megy a sorrendállítás, elég az 5 leglegleg megadása is, némi magyarázattal karöltve, neked miért ezek a legfontosabbak.

Meséljetek!

(Ezt a témát Sakamoto_14 fórumtársunk dobta fel.)

Milyen nagy bejelentéseket vársz az E3 2018-tól?
Mi a véleményed az Xbox-ról...
Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
83. Aki23  PlayStation.Community tag
2018.05.18. 19:31:42
LV19
+1
Sok volt, de amit így hirtelen ki tudok emelni

Heavy rain :kb az egész játék, de ami nagyon az a visszaemlekezesek meg az 5 próba.
Uncharted 2: vonatos rész.
Gow 3: poseidon csata
Dead space : amikor először fellepunk a hajóra meg amikor kiderul mi történt valójában.
Infamous :A vége, amikor kiderul, h mi vagyunk főboss a jövőből.

Meg még sok rengeteg játék, a mostani gowon gondolkoztam nagyon, de még nagyon friss, de tuti vagyok benne, h amikor kratos újra eloveszi a múltját ugyanígy emlékezni fogok rá.
82. evilbull  PlayStation.Community tag
2018.05.18. 12:39:37
LV1
C64: Flopi korszak. A muki bejött a Lamborginivel leengedte az ablakot és elhajtott mikor kiválasztottad az az autót. Azt hittem az a videójáték csúcsa.....
Prince of Persia 2 hangkártyával PC-n. Digitalizált beszéd 93-ban az introban. Hihetetlennek tűnt.
Metal Gear Solid 3. Fury színre lép. Azt a belépőt imádtam. Rengetegszer visszanéztem ahogy ott repked közben a rádión jönnek az üzenetek.
A frissebbek közül a Last of Us vége. Mikor Joel bekamuzza, hogy minden úgy történt ahogy elmesélte. Erre a válasz: Jó hiszek Neked és a végefőcím zenéje.Ilyen tökéletes lezárást nem hiszem, hogy össze tudnak hozni még egyszer bármilyen játékban.
Végül a Life is strange. Ajtónyitás és Chloe ott ül egy tolókocsiban.
81. Velsper  PlayStation.Community tag
2018.05.18. 10:47:48
LV1
Starcraft: Brood War

Amikor Kerrigan nagy sóhajtást követően kiadja a parancsot Fenix (és Duke) kiirtására, kiesett a szívem a ritmusából. A pályát teljesen letisztítottam, max supplys seregem körbevette a büszke de kiszolgáltatott protoss harcost. Már csak a jobb egérgombot kellett lenyomni. Életem legnehezebb videojátékos kattintása volt.

Mega Man Zero 2:

Mindig is X párti voltam, a mai napig várom, mikor tér vissza a legkedvesebb hősöm. Amikor Elpizo megsemmisíti X eredeti testét, gyermekkorom kedvencétől búcsúztam el. Mintha megölnék Sonicot vagy Mariot és nem készülne többet a főszereplésükkel játék.

Final Fantasy VII

Itt szinte csak kiemelkedő pillanatok vannak, de amikor második végigjátszásomkor Aeris megkérdezte, hogy utazhat-e majd egyszer léghajón, elszomorodtam és nem tudtam neki hazudni.
80. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.05.18. 09:56:26
LV11
+1
5: PS1/PS2 intrók: régen milyen nagy szám volt egy CG intró! Párat kiemelve: Tekken 3, Resident Evil 3, Tekken Tag Tournament, Chrono Cross, Final Fantasy VIII és X. Még biztos van egy csomó, hirtelen ezek jutottak eszembe. Mindig ámultunk, hogy micsoda grafika, és vajon lesznek-e valaha így kinéző játékok. Utólag visszanézve vicces, hogy ma már ezerszer jobb az in-game grafika, mint a régi CG intrók.

4: Crisis Core FFVII: az utolsó jelenet. Ugye az FFVII-ből lehet tudni, hogy meghal a csávó, de hogy ezt lejátszatják velünk, azt nem gondoltam volna. Ott van a fickó, lépni is alig tud már, és csak jönnek az ellenfelek. Boss csata, amit nem lehet megnyerni. Annyira vártam a játékot, hogy nem bírtam kivárni a nyugati megjelenést, és a japán verziót játszottam végig. Akkor még nem volt tele spoilerekkel az internet, így totál meglepetésként ért a vég.

3: Uncharted 2: megjelenésekor a PS3 legjobb játékának tartottam, ma már nem vagyok olyan jó véleménnyel róla, de volt benne pár nagyon jó megoldás és emlékezetes jelenet. Leesett az állam, amikor a játék kétszer is olvasott a gondolataimban! Először a himalájai faluban vagy a hegyekben mentünk a segítőnkkel, és egyszer csak elvesztettem szem elől. Forogtam balra-jobbra, de nem találtam. Tesómmal játszottunk, szóval folyamatosan kommentáltuk az eseményeket. Nem találtam a fickót, így felkiáltottam: hol vagy, Tenzin!? Ugyanebben a pillanatban a játékban megszólalt Nathan: where are you, Tenzin? Másik eset, mikor a vonat tetején megyünk előre a hátuljától a legelejéig. Ez egy elég hosszú szakasz a játékban, már mentem egy csomót meg lövöldöztem, de még mindig nem volt vége. Mondom tesómnak, hol van már a vége ennek a vonatnak? Ugyanabban a pillanatban megszólalt Nathan: mikor érek már a végére ennek a vonatnak? Tökéletes időzítés.

2: The Sims: családalapítás. Még a legelső résszel nagyon sokat játszottam pécén. Bár páran leginkább úgy játszanak, hogy beütik az örök pénz kódot, és utána komoly házakat építenek, én tisztán játszottam, önerőből megépítettem egy pici házat, dolgoztam, gyűjtögettem. Kreáltam egy barátnőt is, akivel mikor komolyabb lett a kapcsolat, hozzám költözött. Az egyik csók után a játék megállt, és megkérdezte: akartok gyereket? Meglepődtem, mert ilyen még nem volt addig játékban. Rányomtam az igenre, és ott termett egy kisbaba! Teljesen átjött a játékból, hogy micsoda felelősség ez, gondoskodni kellett a kicsiről. Végül felnőtt a gyerek (és arra használtam, hogy mosogasson :). De a Sims magába szippantott, teljesen kizártam a külvilágot, mikor játszottam.

1: Metal Gear Solid 2: a teljes játék egy nagy OMG és WTF volt. A tankeres rész az intró jelenettől a teljes gameplay-en át szenzációs volt. Brutál grafika, király gameplay, bármit meg lehetett csinálni. A raiden-es plant rész sem volt rossz, a legnagyobb csattanó viszont az utolsó codec beszélgetés volt a patriótákról. Utána évekig találgattuk, hogy mi lehet a megoldás. Zseniális.
2018.05.18. 07:45:43
LV1
Válasz 78. Zioncsabi üzenetére:
felezetestol=felvezetestol
2018.05.17. 22:50:50
LV1
Semmikepp sem sorrendben es semmikepp nem 5:
- Killzone intro
-Rez: elso palya, boss, techno...
10-12 ev kesessel lett Dreamcast-om. Ez a jatek 10 perc alatt top 3-as lett nalam.
- MGS: Sniper Wolf halala
Konkretan megkonnyeztem a jelenetet.
-Forza Motorsport 2
Ferrari vs Lambo versenyszeria, minden segitseg kikapcsolva, ellenfelek legokosabbak, egy amcsi palyan az oval reszen 300 km/h korul megporgott a Gallardo-m. Nem csattantam neki semminek es csak 2 helyet veszitettem. Gondoltam ha nem is tudok elozni, jo lesz tapasztalatnak a verseny hatralevo resze. A megpordules kovetkezteben ELALLITODOTT A FUTOMU! Annyira, hogy a kanyarokban 20 km/h-val lassabban tudtam csak kanyarodni onnantol, a tobbi auto meg csak kikerult onnantol. A KULSO IVEN, mert annyira inteligens volt, hogy ezt is tudta. Iyen okos es jo fizikaju konzolos racingsim-el azota sem jatszottam konzolon es visszasirom.
- Shenmue 1-2
Szinte az egesz ugy, ahogy van. Szamomra a tokeletes jatek.
- MGS3
A Boss harc a felezetestol oaig, hogy elhagyod a mezot
-FF8
A szalagavato bal ( vagy mi a franc volt az).
-COD: Modern Warfare
Csernobil
- Okami
Igy kell Zeldat csinalni Nintendo nelkul
- Zelda: Ocarina of Time
Minden porcikaja egy mero zsenialitas
- Silent Hill
A varos atalakul es osszeszarom magam
Meg mindig
Es PSP-n is bzmg
- Resi 4
Basszus... ez mukodik annak ellenere, hogy szembemegy es lehugyozza az elozo 3 reszt... Top 5-os gamma
- Guitar Hero3:
Metallica One hardon haverral, majd kesobb a Metallicas reszben dobbal hardon 4-es bandaban. Akkora energiat ad ez a dal...
77. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.05.17. 13:41:04
LV4
Válasz 69. Ruzsi üzenetére:
Na az a COD 1 nálam is ott volt!

Rengeteg további jelenet jutott még eszembe azóta, hogy megírtam a top5-öt, már nem is vagyok a top5ben annyira biztos :D

Futottak még:

- Jedi Knight 2, mikor Luke-kal találkozol a massassi templomban. De akár említhetném a Nar Shada pályát is, akkoriban az valami egészen elképesztő volt.
- Diablo 2 az új gépemen, 800x600-as felbontásban, 17 colos monitoron
- Első online Tekken 5 BR élmények
- Fallout 3 első 1-2 óra gameplay a vaultban: születés, az első bb gun, goat teszt, menekülés
- Assassin's Creed 2, Velence: 5-6 alkalommal voltam Velencében, szó szerint éreztem a város, az utcák, a Grand Canal szagát :)
- Guitar Hero Metallica
Gőg és Magőg fia vagyok én!
76. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.05.17. 11:58:01
LV23
+1
Inkább teljes játékokat emelnék ki, melyek úgy összességében fogtak meg.
-The Last of Us
-Dead Space I.-II.
-Resistance 3.
-Max Payne 3.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
75. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.05.17. 08:38:27
LV10
+1
Válasz 73. mentoloshypo üzenetére:
Igazán kedves tőled, ha arra járok, majd beugrom érte. :)
74. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.05.17. 08:19:18
LV10
+1
Válasz 72. TCr64EU üzenetére:
Előbb láttam a játékban, mint filmen, így az maradt meg inkább emléknek.
73. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.05.17. 08:03:56
LV28
+1
Válasz 71. Ruzsi üzenetére:
Nekem megvan, szívesen kölcsönadom.
72. TCr64EU  Choose life
2018.05.17. 08:02:44
LV22
Válasz 71. Ruzsi üzenetére:
Abból kopizták azt a jelenetet a COD-hoz.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
71. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.05.17. 07:53:38
LV10
+1
Válasz 70. TCr64EU üzenetére:
Nincs meg, de láttam. :)
70. TCr64EU  Choose life
2018.05.17. 07:51:12
LV22
Válasz 69. Ruzsi üzenetére:
Ellenség a Kapuknál megvan?
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
69. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.05.17. 07:08:32
LV10
Sajnos utóbbi években olyan szinten leamortizálódott az agyam, hogy néha arra sem emlékszem, hogy mit ettem reggelire, így ez egy igen nehéz feladat számomra, de pár emlék azért előugrott.

COD 1. Sztálingrád. Kirázott a hideg, amikor egyik ember csak fegyvert kapott a mögötte lévő meg csak töltényt. Nagyon elkapott a pillanat és teljesen letaglózott, hogy mit érezhettek akkor ott az emberek a valóságban.

Medal of Honor partraszállás akkoriban valami hihetetlen adrenalint pumpált belém

Witcher 3 Vörös bárós szörnygyerekes küldi úgy ahogy van kinyírt. Teljesen rólam szólt, persze átvitten.

NFS első részét, hogy mutogattam mindenkinek, hogy milyen jól néz ki, erre tessék, hol tartunk most. :)

Első online multi élményem a Diablo első részében, sosem fogom elfelejteni.

Far cry első része, amikor is életemben elsőnek éreztem úgy, hogy az ellenfelek mintha gondolkodnának. 5-en jöttek rám, 3 lőtt fedezék mögül szemből, kettő meg közben mögém került. Persze script volt, de ettől még meglepett a dolog. Előtte mindig csak a bújnak kikandikálnak megoldás ment (sajnos pár cég még mindig itt tart).
68. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.05.17. 06:59:50
LV12
Válasz 67. martin üzenetére:
Elvonultam a sarokba sírni.:(
"Si vis pacem, para bellum."
67. martin  Főszerkesztő
2018.05.16. 23:10:37
LV27
Válasz 54. zodiac55 üzenetére:
Nesze még egy.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
66. PSti  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 22:21:32
LV5
Lehet zsiráfot simizni Last of Us-ban, itt a videó:

https://youtu.be/NfapMy-mIXo?t=148
65. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 21:22:31
LV4
1. Nekem a Metal Gear Solid 3 befejezése a number one.
2. Killzone első része, az a háborús hangulat mindent visz.
3. Shadow of Colossus egészében!
4. Witcher 3 hónapokig csak azzal játszottam!
5. Heavy Rain jobb mint egy film!
I love games!
64. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.05.16. 19:29:04
LV28
Válasz 62. Penge70 üzenetére:
Most nem a zsiráfról van szó. ;)
63. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 19:18:21
LV22
+1
Válasz 54. zodiac55 üzenetére:
pff, szerintem hagyd rá, az ilyeneknek, ennyi öröm kijár neki is, pláne a kamuprofiljával
62. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 19:17:05
LV22
Válasz 61. martin üzenetére:
Háromszög, báttya, háromszög :)
61. martin  Főszerkesztő
2018.05.16. 19:12:30
LV27
Én erről a simogatásról nem is hallottam.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
60. Sakamoto_14  A bölcs
2018.05.16. 16:27:49
LV20
+1
Válasz 55. KURO üzenetére:
Talán nem tudsz lekésni róla, de ha továbbmész simogatás nélkül, visszatérve már nem lesz ott a jószág.
59. Palmatex  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 16:26:55
LV1
+1
1. Witcher 3: mikor megtalálod Cirit az Isle of Mists-en.
2. Warcraft 3: Frozen Throne ending cinematic, fcking EPIC!
3. Bioshock Infinite: Hallelujah: https://www.youtube.com/watch?v=DfbukR7DpqU
4. Final Fantasy 7 Crisis Core ending
5. Okami ending.
"Never tell me the odds."
58. TCr64EU  Choose life
2018.05.16. 15:59:34
LV22
Válasz 56. Dark-Fu üzenetére:
"Végig Revan tetteiről hallasz"

Bakker, ezt hogy felejthettem el... :(
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
57. xerox  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 15:54:37
LV18
Válasz 51. foulier üzenetére:
Igaz, kivéve ha neki valóban ezek voltak a videojátékozás adta WTF és WOW pillantok. :D
psn id: zomimi78
56. Dark-Fu  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 15:49:40
LV4
5. RDR: Amikor először fogsz be lovat lasszóval, meg utána is bármikor. Az a hangulat. Istenien megcsinálták.

4. Silent Hill: Ufós vég. Vissza kellett töltenem és vagy 10x megnéznem. Persze inkább poén, mintsem illene a játékba, de amikor órákon keresztül játszod végig sokadjára és nyomasztó meg izgulsz és hirtelen a játék felénél jön ez a faszság :D:D:D

3. Mortal Kombat: 14 éves lehettem, először láttam életemben a Mortal Kombat játékgépet és egy játékost épp kivégzett Sub-Zero.

2. Shadow of the Colossus: Az egész játék, de főleg a harmadik meg az utolsó bossfight.

1. Knight of the Old Republic: Végig Revan tetteiről hallasz, meg keresed, és a végén kiderül, hogy te vagy az. Odabaszós csavar.
Gőg és Magőg fia vagyok én!
55. KURO  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 15:49:28
LV1
A topik hatására újra kedvet kaptam a Last of Us-hoz, és meglepődtem, hogy a zsiráfot lehet simogatni is, nem csak messziről gyönyörködni bennük. Elképzelhető, hogy első végigjátszásnál nem rohantam elég gyorsan Ellie után és ezért lemaradtam a közeli, barátságos zsiráfról? Vagy a simogatás mindig ott van, csak tré a memóriám? Mit tudtok erről?
54. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 14:52:39
LV12
Válasz 52. martin üzenetére:
Kaptam egy mínuszt. Mi lesz most?
"Si vis pacem, para bellum."
53. videk  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 14:24:22
LV1
Válasz 51. foulier üzenetére:
+1
52. martin  Főszerkesztő
2018.05.16. 13:07:34
LV27
+1
Válasz 51. foulier üzenetére:
Rejtett üzenet van mögötte.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
51. foulier  PlayStation.Community tag
2018.05.16. 12:59:06
LV1
+5
-2
Válasz 44. martin üzenetére:
Van egy tök jó téma, miért kell lemenni retardáltba? A sok agyatlan meg megy utánad. Elég ha a chat-en nyomjátok a kretént.
50. martin  Főszerkesztő
2018.05.16. 11:27:34
LV27
Válasz 49. sonerone üzenetére:
Nem mind tiszta.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
49. sonerone  PlayStation.Community tag
2018.05.15. 22:28:22
LV11
+1
1 Aerith halála
2 zsiráfok
3 vizes lett a gatyája
4 Dagger levágja a hajàt
5 1st time in Rapture
hehe
48. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.05.15. 13:53:02
LV12
+1
-1
Válasz 47. martin üzenetére:
És a segíly fojósíttása? Dik tesa, mi van veled?
"Si vis pacem, para bellum."
47. martin  Főszerkesztő
2018.05.15. 11:42:39
LV27
-1
Válasz 46. TCr64EU üzenetére:
De! Akkor, az már több, lene mint ött!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
46. TCr64EU  Choose life
2018.05.15. 11:07:52
LV22
+1
-1
Válasz 44. martin üzenetére:
Kicsid meg a törpéid kimaradtak.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
45. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.05.15. 09:59:21
LV1
Diablo3
Deckard Cain halála. Egészen a játék végéig vártam a jelenetet ahol majd kiderül, hogy mégsem halt meg. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a Blizz megölt egy ilyen karaktert.

https://www.youtube.com/watch?v=vBkNuDM5QUw
44. martin  Főszerkesztő
2018.05.15. 08:54:08
LV27
+1
-1
1 - Megszületem és felsirrtam.
2 - Kaptam biciglit anyámtó.
3 - Látam puncitt ÖKM ujjságba. ető felált a pöcsöm elösszőr.
4 - Kint votunk Bécsbe vetünk hüttőgép.
5 - Meglet a salyát Suzuki Sfiwtem.

Lya, hátt nem ez is volt a kérdéss?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
43. Kenny29  PlayStation.Community tag
2018.05.15. 07:48:38
LV1
1. A legnagyobb élmény Ps2-n a Shadow of memories.
Az egyetlen játék amit minden létező módon végigvittem.
Filmet kellene csinálni belőle... annyira jó a sztorija

2. Resident Evil első része, amikor a kutyák beugranak az ablakon... olyan volt mint egy hidegzuhany.

3. Gran Turismo első rész, valamelyik éjszakai több órás
verseny amit úgy nyertem meg, hogy eggyel kevesebbszer voltam
kint a boxban és a kopott kerekekkel faltól falig pattogtam.

4. F1 97 Hockenheim teljes nagydíj szimuláció, majdnem két óra versenyzés után Schumival,két körrel a vége előtt elfüstölt a motor...

5. Resident Evil Survivor 4-5 óra játék után meghaltam a vége felé.
Soha többet nem tettem be a gépbe. :-)
42. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.05.15. 06:43:49
LV28
Válasz 34. jime üzenetére:
A kurvázás miért rosszabb? :)
Költségesebb, maradjunk ennyiben.
41. Itachi  PlayStation.Community tag
2018.05.15. 00:30:39
LV2
40. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2018.05.15. 00:02:33
LV3
Csilaggos ötös a téma.

-Metal Gear Solid. Nagyon nehéz választani, hiszen annyi emlékezetes momentum van ebben játékban, de talán az első trailer amit láttam égett bele a tudatomba leginkább. Lenyűgözött a látvány és a hangulat.

-Golden Eye. 4 fős multiplayer 97-ben, leeset az állam amikor először megláttam.

-Bioshock. Megérkezés Rapture-be. Hihetetlen hangulat és érzés. Az a fajta bizar horror ami egyből rabul ejtett.

-The Witcher 3. Az a pillanat amikor Geralt megöleli az akkor halottnak hitt Sirit aki épp "visszaszáll" a lélek és visszaölel. Mesteri. Meg is könnyeztem.

Red Dead Redemption. Amikor bosszút állhatsz Jack-vel édesapja halálán. Rendkívül jóleső érzés ugyanis John Marston egy Legenda.
39. casualgamer  PlayStation.Community tag
2018.05.14. 23:53:28
LV1
+ 1 guitar hero... karácsonyra vettem magamnak,több mint 1 évig majdnem minden nap játszottam vele. ... Mikor normalon minden szám ment 99% felett és rendesen azt érezted,hogy te gitározol a zenében... miatta kezdtem el gitározni tanulni
38. tihibaby  PlayStation.Community tag
2018.05.14. 22:28:35
LV1
Mindig is szerettem a videojátékokat,de nekem a Playstation 1 hozta el az igazi érzést a 3D-s játékokkal,az volt az igazi "első alkalom"!

1.,Resident Evil 2:Mikor beléptem a rendőrség épületébe...az a zene a látvánnyal,egyből érezte az ember a java most következik,ritka nyomasztó volt.
2.,Legacy of Kain: Soul Reaver:már egy teljesen 3D-s játék,az egész úgy,ahogy volt,frankó volt,rendszeresen fejfájással tettem le az agyalás,na meg a "látvány" miatt. :)
3.,Silent Hill:lásd az előző pontot+bekakkantás,+ kamerakezelés,és az a nyitó zene!
4.,Final Fantasy VIII:Az elejétől a végéig...ennyi,nekem nagyon bejött.Mikor éjjel fél kettőkor befejeztem és jött a több mint 20 perces cgi,hát könnybe lábadt a szemem!
5.,Vagrant Story:Nyitó cgi,és az egész játék.
+1.,Gt2 nyitóvideo:The Cardigans:My Favourite Game,nem stílusom,de a mai napig egyik kedvenc számom.
+2 Abe kalandjai/Spyro első része,na ezek meg játékilag nem a stílusaim nem vagyok nagy platformer,de valamiért mégis beszippantottak(zene/környezet)Abe mindkét végét láttam,Spyro-t pedig 100%-ra kijátszottam,ami pedig nem volt egyszerű!
Ezekről a mai napig olyan emlékek jutnak eszembe mellékesen,mint:
Hogy a fiam születése körül akkoriban a Resi2 ment.
Hogy volt olyan,a Soul Reaver-t vihar közben próbáltam végigvinni,de elment az áram...fuck!
Hogy volt olyan,haverral már szinte összevesztem,mert állandóan az FF8 sztoriját meséltem neki,őt meg nem nagyon érdekelte. :)
Hú de sok lenne még,hiszen az újabb generációkból is volt bőven élmény,de nekem ezek maradtak meg zsigerileg.
37. Nova  vas Normandy
2018.05.14. 22:21:16
LV14
Metal Gear Solid:

Itt sorolhatnám vakulásig.
De ha egy dolgot kellene kiemelnem, akkor mindenképpen a Psycho Mantis harc. HIDEO felirat beugrik, szórakozás a kontrollerrel, a memóriakártya olvasása. Hihetetlen élmény volt. Nem is tudom, talán 15-16 éves lehettem. Ezzel fárasztottam mindenkit hetekig, akár játékos volt akár nem.

Metal Gear Solid 3:

Ez sem egyszerű. Mellesleg a kedvenc részem a szériából.
A The Boss elleni harcot mondanám. Ezt felesleges kifejteni szerintem. A környezet, a zene, az érzelmek. Imádtam.

Batman Arkham játékok.

Szintén egy nehéz eset, milyen meglepő.
Persze ehhez Batman rajongónak kell lenni, és mivel én annak tartom magamat, így számomra egyszerű felejthetetlen momentumokat találni ebben a szériában.
Örök hálám a Rocksteady csapatának ezúton is.
De akkor legyen.
Imádom a Batman és Joker közötti kapcsolatot az Arkham Knight-ban. Végig jelen van, szinte az egész játékon keresztül. Itt ott megjelenik a bennünk rejlő pici gonosz Joker, hogy az őrületbe kergessen minket. De amikor végül Joker bőrébe bújunk, és irányíthatjuk a beteges kis lelkét, az hatalmas. A befejezése is.

Star Wars-Knights of the Old Republic:

Az egész játék fantasztikus volt. Bármit odaadnék egy folytatásért.
Az emlékezetes pillanat pedig a nagy leleplezés volt a játék végéhez közeledve. Ezt viszont nem akarom lelőni. Hátha valaki még kedvet kap hozzá, és eddig nem tudta volna. Persze valaki csak legyint rá, én tudtam stb. Hát én pedig nem, és nálam betalált.

Conker's Bad Fur Day:

Ez lehet sokaknak nem mond semmit. De számomra ez a játék is hatalmas élmény volt. Az agyatlan poénokkal, ellenfelekkel és nem utolsó sorban egy elég jónak mondható játékmenettel. Szerintem.
A végső boss harcot emelném ki, konkrétan a kicseszett Alien ellen kellett megküzdeni abban a sárga rakodó mech öltözetben.
(a pontos nevét nem tudom, bocs)
Természetesen itt is volt egy kis "4th wall breaking".
Ami még mellette szól, hogy szinte az egészet apámmal toltuk közösen. Ő is élvezte, jókat nevettünk.

+ említés
Mass Effect játékok(1,2,3):

Lehetetlen csak egyet írni. Halál jelenetek, a föld inváziója és elhagyása, Shepard beszéde, a Normandy elpusztulása, az űrcsata, a döntés a 3. rész végén stb. Egyik kedvencem lett a trilógia.
Rengeteg a felejthetetlen pillanat. Ezért nem is próbálkozom vele, hogy kiemeljek ezt azt.

A bónusz pedig a Metal Gear Solid szérián átívelő Johnny jelenség. Mindenhol ott van. :D

Hirtelen ennyi. De biztos akadna még legalább egy tucat.
" I'm my own worst enemy "
36. Kuresz  PlayStation.Community tag
2018.05.14. 21:19:59
LV1
+1
1: Silent Hill 2 - Apartmanok. A hangulata mai napig verhetetlen
2: Silent Hill 1 - Vidámpark
3: Bloodborne - DLC: megérkezés a faluba. Tökéletes tisztelgés Lovecraft előtt
4: Halo 2: első multi meccs a zanzibar-on. Basszus még mindig emlékszek rá.
5: RE3: Nemesis - Rendőrség előtti parkolóban "bossfight" Nemesis-el.
Psn: Kuresz_HUN
35. jime  non-alcoholic
2018.05.14. 20:22:03
LV29
Válasz 30. xerox üzenetére:
örülök, hogy valaki emlitette a Parasite Eve-et, nekem már 3. listát kellett volna irnom xD
"wake up, you're dead!"
34. jime  non-alcoholic
2018.05.14. 20:20:21
LV29
+1
Válasz 31. gergely1209 üzenetére:
pedig sokan rosszallják, gondolom jobban örülnének ha drogoznánk, kurváznák vagy horgásznánk :D
"wake up, you're dead!"
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.