PlayStation.Community

2018.04.29. 12:25 PlayStation.Community
111 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
...mint brandről, üzletpolitikájáról, játékairól, hőseiről.

Volt a videojátékok történelmének egy olyan szegmense, amikor a PlayStation 2 volt "A KONZOL". A világon mindenütt ugyanabban az évben, mindössze pár hónap késéssel megjelent - Európa: 2000. november 24. - masinát a kis szürke PlayStation diadalmenetelése után tárt karokkal fogadta a nagyközönség, még úgy is, hogy a PS2-t kezdetben pontosan ugyanúgy aranyárban mérték, mint elődjét, ráadásul a miniatűr sci-fi atomerőműre hajazó konzol kiállását tekintve egy jóval felnőttesebb színvonalat hozott, mint ahhoz akkor a nagyérdemű hozzá volt szokva. A Sony alig egy év után iszonyatosan beindulva, gyakorlatilag szétrobbantotta a piacot brutálisan elsöprő játékkínálatával, korszakalkotó szériák felejthetetlen epizódjaival, mindenki PS2-vel játszott, így teljesen úgy nézett ki, hogy a PlayStation 2 egy korszak meghatározó otthoni videojáték gége lesz. A japán szamurájbecsület videojátékos kivetülése norma lett a gémerek körében.
Így aztán a 2001 novemberében piacra kerülő Xbox-ra, mely igen hosszú idő után az első - minden szempontból - tisztán amerikai konzol volt, nagyon furcsán néztek a népek. Sokak számára egy kicsit érthetetlennek is tűnt, mi a fenét keres egy totálisan új szereplő ezen a piacon, ahol már úgysem lehet újat mutatni a PlayStation 2 mellett, plusz a gép mögött álló Microsoft a PC-s bizniszben betöltött szerepe miatt amúgy sem volt a konzolos játékosok szíve csücske.

Az első Xbox méretét tekintve túl nagy volt, túl otromba, túl idegen, túl amerikai, és egyben "túl minden", ami a Sony, a PS2 nem volt. Azonban az Xbox brand mögött álló gépezet vasakaratával, potenciáljával és profizmusával senki sem számolt. Minden kezdeti bukdácsolás ellenére a redmondiak vég nélkül és számolatlanul öntötték a pénzt a márkába, ráadásul teljes pályás, elsöprő letámadást indítottak egy olyan fronton, ahol a Sony mindig csak finomkodva és művészkedve, sőt mondjuk ki, ügyetlenül szédelgett: ez volt a promóció, a PR, a közvetlen kommunikáció a vásárlók felé.
Míg a PlayStation - kicsit távolságtartó attitűddel - midig is azt kommunikálta a piacnak, hogy "itt van egy fantasztikus gép különleges játékokkal, ha tetszik vedd meg, aztán kirándulj ezekbe a megfoghatatlan világokba", addig az Xbox azt mondta: "ha megveszed ezt a király gépet végre te is király lehetsz egy király világban, része a királyok családjának". Ez a nagyon közvetlen, jól fogalmazott, erősen direkt, például az amerikai playerek számára pont könnyen értelmezhető üzenet szépen lassan beérett az Xbox számára.
Bár az Xbox-nak sokáig (sőt, igazából soha) nem álltak rendelkezésére olyan mennyiségben dedikált hősök, mint a PlayStationnek, egy brutálisan komoly ütőkártyájuk mégis volt 2001 óta: Master Chief, a HALO cmű sci-fi FPS főhőse. Sokan a mai napig meg vannak győződve róla, hogy ha nincs MC, az Xbox soha nem jut sikerre, amiben egyébként szerintem is van igazság. A fejlesztő Bungie akkor ott oly mértékben brutálisan beletalált ezzel a fantasztikus, méltán ikonikus lövöldével a céltábla közelébe, amire talán, ha 5-10 évente van példa a videojátékok világában.

Amikor 2005 novemberében kijött az Xbox 360, a Microsoft már tudta, hogy ezen a piacon finomkodással semmire sem fog menni, és a langyos vasat is erőből ütni kell, így All-In-t mondott. Példa nélkül álló kampányt nyitott az Xbox brand és az új gép további népszerűsítése érdekében: amerikai sportolók, zenészek, celebek, hírességek adták arcukat az Xbox márkához, játékfejlesztők álltak át oldalára, és persze friss, exkluzív szerződések garantáltak az X360-nak egyedi tartalmakat. Az meg aztán különösen a malmukra hajtotta a vizet, hogy a kissé túlgondolt PlayStation 3 olyan ügyetlenül kezdte meg életciklusát, amit a világ marketing iskoláiban a "na ezt ne csináld egy termék bevezetésekor" címszó alatt tananyagként oktatnak azóta is.
A 360-nak volt egy olyan időszaka, amikor övé volt a piac. Egyesek még azt a jóslatot is megkockáztatták, hogy Redmond annyi év után kifekteti... nem, nemhogy kifekteti, de egyenesen kivérezteti a PlayStationt.
A PS3 - X360 éra végére aztán, hogy, hogy nem, mégis helyrebillent egy bizonyos egyensúly. A PlayStation brandet üzemeltető gépezet valahol a 24. óra környékén rájött, hogy gyökeres szemléletváltásra van szükség, melynek alapja a vásárlók felé intézett kommunikáció hangszíne.

...és itt vagyunk most, 2018-ban. A jelenlegi helyzet szerint a PlayStation 4 a piacvezető konzol. Érdekes ugyanakkor azt látni, hogy az Xbox brand most látványos mértékben elvesztette korábbi lendületét, olyannyira, hogy most épp a Nintendót emlegetik a piac kettes számú szereplőjeként. A redmondiak kiadtak egy szupererős gépet, ami nem túlságosan izgatja a piacot, nincsenek exkluzív húzócímeik, ráadásul minden kulcsszoftvert megjelentetnek PC-re is, ami inkább tűnik megfáradt mentőötletnek, mint háborús taktikának. Az Xbox márka ma csak árnyéka korábbi önmagának.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, neked mi a véleményed a Xbox-ról, mint brandről, üzletpolitikájáról, játékairól, hőseiről. Mit jelentenek neked az Xbox konzolok, az Xbox játékok, az Xbox hősök.
Mit képvisel szerinted az Xbox a videojátékok zsánerében?
Mi az, amit bírsz az Xbox-ban, és mi az, amit nem. Melyik termékük tetszett, és melyiket röhögted ki? Van-e Xbox géped jelenleg, és melyik az. Ha van, használod? Mit tolsz rajta? Ha nincs, miért nincs, miért nem volt, miért nem lesz?

Meséljetek!

Elmélkedő - Mi a véleményed a Nintendo-ról...
Van kapcsolat politika és videojátékok között?
Mit szólnál egy olyanhoz, hogy Magyar Videojátékos Párt?
Hogy viszonyul környezeted ahhoz, hogy videojátékos vagy?
Mi a véleményed a magyar és külföldi játékosokról?
Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
111. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2018.05.11. 21:18:52
LV7
Hmmm. Érdekes ez a topik. Úgy nagyjából elhangzott, amit gondolok én is.

Az X jelenlegi gyengélkedését a felsoroltak mellett abban látom, hogy nincs meg az a vonal mondjuk úgy fejlesztési és vezetői vérvonal, ami az egész konzoltörténelmen végigvonul, ami 1-2 emberhez köthető. OK. a Sony is kibaxta Kutaragi sant, amikor az beleállította a földbe a PS3-at, de volt második generáció, akik nem külsősék voltak, hanem az előd árnyékában azért fel tudtak nőni és sok köszönet mellett kivették a kezéből a gyeplőt. Ha a M$-nél valaki hibázott, szinte azonnal lecserélték. És a részleg fejére ültettek egy külsőst.

A PS3 X360 konzolháború bizonyos szempontból epikus volt, legalább olyan érdekes volt a számomra, mint a játékok maguk. Épp ezért volt döbbenetes, hogy amit a premiernél a Mikró jól csinált azt a Sony a PS4-nél megismételte, mert ugyan azok az emberek vitték még mindig a céget, akik kihúzták az előző konzolt a sárból, és ellesték a másiktól a jó dolgokat. A Mikrónál meg szinte lekopizták a PS3 hibáit: multimédiacenter koncepció (a kutyának sem kell), játékosok fingatása, alacsonyabb teljesítményű de drágább gép, és végül a legfontosabb, ami el is hangzott többször az exkluzív címek elkótyavetyélése.

Ma már kicsit értetlenül nézek a korábbi magamra, hogy mennyire negatívan láttam az X-et. Mára szimplán nem érdekel, de inkább némi pozitív kíváncsiság van bennem, valahogy most az M$-nek drukkolok kicsit, hogy ne legyen már ilyen pöcs. Az exkluzív játékaik általában nem mozgattak, viszont pl a Forza-t én is úgy értékelem, mint olyan címet, ami bizony jól kinőtte magát, és szerintem a PS-en nincs vele teljesen paritásba állítható játék, hiányzik egy ilyen a repertoárból.
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
110. Tuco  PlayStation.Community tag
2018.05.07. 16:49:47
LV1
Sose értettem meg ezt a gondolkodásmódot, hogy fanatizáljunk egy konzolt! Már a hőskorban is volt nintendom is meg segam is! Jól megfértek egymás mellett! Arról nem is beszélve,hogy Hülyeség az a gondolatmenet amit a cikk sugall,hogy a sony a jófiú az ms meg a nagy gonosz mamutvállalat. Mindkét cég csak a pénzünkre hajt és ha lehetősége van rá akkor minél jobban próbálja lehúzni a játékosokat! Jó példa erre a ps3 rajtja aminél pofátlanabb szemetebb dolgot még nem igen láttam.
Amúgy is ezek csak gépek amik arra valók,hogy játszunk rajtuk.
Nem kéne ebbe semmilyen platformháborút meg gyűlölködést belevinni!
Hiszen a játék a lényeg nem az,hogy épp milyen dobozon játszuk épp!
Jómagam nem vagyok elkötelezett egyik cég oldalán sem! Hosszú játékos pályafutásom alatt megfordult nálam szinte minden. Jelenleg ps3 és ps4-em van. De volt xbox360-am is csak tönkrement. Sajnos az első változatok hajlamosak voltak erre de ugyanez igaz a fat ps3-ra is amiből szintén kifeküdt egy nálam.
Sztem.mindkét jelenlegi gép nagyon jó és mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai:
Xbox one: minőségibb masina jobb hűtéssel,jobb kontroller,jobb szolgáltatások
Ps4: jobb játékok
Nekem mivel a játékok a legfontosabbak ezért nem volt kérdés,hogy ps-t veszek de tökéletesen megértem akinek az xbox szolgáltatásai a fontosabbak!
Szóval sztem.nincs értelme egy ilyen vitának,hogy melyik a jobb.
109. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.05.07. 12:57:35
LV10
Válasz 100. ALF22 üzenetére:
Miért XBOX-ot vettek, miért nem egy másik PS4-et? Én már alig várom, hogy valami komolyabb coopot játszhassunk a gyerekekkel.
108. ZsupiDav  PlayStation.Community tag
2018.05.06. 09:29:54
LV2
Én nagyon sokáig PC-s voltam. 386-os, 486-os, P4-es gépeim voltak, majd valamikor a középiskolás éveim alatt rakattam össze az utolsó gépemet ami egy viszonylag erős AMD-s gép volt (kb. 150k volt olyan 12 évvel ezelőtt). Ezek után áttértem laptopra és mikor elkezdtem az egyetemet (kb. 10 évvel ezelőtt) vettem egy MSI GX600-at. 2 évvel ez előtti haláláig teljesen megfelelt az egyre csökkenő PC-s játékaimhoz. Nekem is (mint gondolom sok más embernek) a régi sárgakazettás volt az első "játékkonzolom".
Még kisiskolás koromban kaptam az elsőt és elfogyasztottunk a haverokkal párat. PS-el az egyik gyerekkori haveromnál találkoztam először, akinek a faterja németországból hozott egyet az újabb fajtából. Rengeteget nyomtuk rajta osztott képernyőn a GT-t (azt hiszem a második részt) és a Dino Crisis 2-t. Biztos volt más is, de nekem ezek maradtak meg. Saját konzolt először a középiskola végén vettem, amikor megjelent a 2000-es PSP. Egyik osztálytársamnak volt már egy régi 1000-es és nagyon megtetszett. Azon főként a FlatOut-ot nyomtuk.
Nagy konzolok közül PS3-am volt először, amikor megjelent a Slim. Sokat nem kellett vacilálnom, hogy mit vegyek. A legtöbb havernak X360-a volt, de számomra nem volt egyetlen egy értelmes cím sem rá. Viszont PS-en ott volt az Uncharted első része, amival megvettek kilóra és a régi GT-s emlékek is előjöttek. Nem bántam meg és még a mai napig megvan a gép. Az olvasója már elég gyenge, van amit nem is olvas be csak másodszorra, de sohasem adnám el. Kb. ekkor szoktam rá a játékok megvásárlására is. Előtte a kalózok életét éltem. Ez után jött a PS Vita, majd most a PS4. Nem bántam meg, hogy ezt a konzolcsaládot választottam és amíg a Sony kiáll az egyszemélyes játékok mellett, addig én is maradok.
107. ALF22  Son of Liberty
2018.05.05. 14:20:15
LV26
Válasz 103. HUN_GERGO üzenetére:
Rosszul mertek fel a helyzetet. Egy volt microsoftos gyerek beszelt vmelyik podcastben ,hogy mi jott be nekik es mi az amit felrertelmeztek. Tuldimenzionaltak magukat. Korforgas. Elso xbox hogy indult? A magasabb szolgaltatast meg kell fizetni. Premier utan fel evvel csokkent az ara. Ps3 hogy indult? Detto igy. A ps2 utan mindenki kicsengeti a dragabb ps3at mert jobb. Xbox one? Oh, ,ha az x360 sikeres volt ezt is venni fogjak, 100%.
Azt hiszi mindket ceg,hogy itt markahuseg van kizarolag. Elfelejtik,hogy mi a fontos: legyen jatek es megfizetheto gep. Ennyi!!
106. legolas  PlayStation.Community tag
2018.05.05. 10:37:15
LV1
Válasz 105. HUN_GERGO üzenetére:
Kapufa volt. A Nintedót fel is akarták vásárolni anno. Most elmondhatják, hogy övék a világ legerősebb konzolja amire fele vagy negyedannyi szoftvert adnak el mint PS4-re. Ha a Nintendó összerakna egy jobb hardvert mint a switch és tolná a további ex címeket nagy bajban lennének....
Nem véletlen ez az előfizetősdis játékhasználat náluk....
105. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.05.05. 10:29:57
LV15
Válasz 104. legolas üzenetére:
Volt egy olyan időszakuk is hogy a Nintendo sikereit akarták elérni a Kinectel, meg közbe a hardcore réteget is a PS tábortól... de egyik se sikerült
104. legolas  PlayStation.Community tag
2018.05.05. 10:04:44
LV1
Válasz 103. HUN_GERGO üzenetére:
Arrogancia, nagyképűség és még lehetne sorolni. Akárcsak Kutaragi beszólása a drága PS3-ra, hogy "dolgozz többet" , ha venni akarsz.
Én a 360-ig nagyon szerettem a játékaikat szerencsére egyik szektához sem tartoztam sosem, de már nem érzek késztetést, hogy ott játszak, mert nincs olyan egyedi és széles szoftverkinálata mint a PS4-nek.:)
103. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.05.05. 09:44:10
LV15
Válasz 102. legolas üzenetére:
A mai napig nem értem, hogy tudták így elbaltázni az egész konzolbizniszüket... Pénzük volt rengeteg (elvileg) minden ki volt építve, marketing, logisztika, erős márkanév gyakorlatilag minden! Mikor a 360 "berobbant" komoly piaci szereplővé váltak, sőt akár benne is volt hogy ők lesznek az új trónkövetelők... de szépen engedték lecsúszni az egészet...gyakorlatilag minden szegmensen visszaestek! És már a játékosok is elpartoltak (lassan végleg)!

De hogy? Ez a kérdés...
102. legolas  PlayStation.Community tag
2018.05.05. 08:44:49
LV1
Válasz 100. ALF22 üzenetére:
Kaotikus lassú, tele rengeteg felesleges funkcióval a mixer 480-1080p-ig ugráló felbontással egy vicc. Egyetlen pozitivum hogy kapnak a 360-as játékok 4K patch-et és akinek van egy komolyabb digit könyvtára az tud nosztalgiázni.
101. tagor  PlayStation.Community tag
2018.05.04. 21:46:45
LV3
Legyen ez a "101", van még kis hülye huszonéves csaj (kapartam a falat a szépségétől) akik erre lágyulnak el. Én is meglepődtem.

https://www.youtube.com/watch?v=4uY6XYWmDSw

Az x-ről, bár ez személyes hiányosságom, nem tudok nyilatkozni
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
100. ALF22  Son of Liberty
2018.05.04. 19:26:00
LV26
+2
Sztem baromi atlathatatlan a menuje. Karacsony ota van xbox,de szornyu. Ma jutottunk el oda,hogy vettunk live-t (wallet feltoltesrol) Aktivalas. Ird be a lakcimed. He? Bassza meg. Ok,megvan. Semmi nyoma nincs,hogy most el vagy nem. Irany a fortnite. Nem jogosult. He? Miafasz??? Irany a store vissza. Gold tagsaggal ezt es ezt tolthetem le. Na ,minden ok. Vissza a fortnite, erre ugyanaz. Irany unokaocsemhez. Xboxot inditsam ujra. Aaarrgh.
Ok ez csak neha elofordulo ,de a tobbi is. A gyerek adatait adtam meg profilnal,ne legyen gebasz. 3honap kinlodas utan uj profil keszitese felnott adatokkal. Kibaszott idegesito,aprolekos minden rakerdezes a gyerek vedelme miatt.
Akkor volt hogy dumalt a gep. 1ora tokoles hol kell azt kikapcsolni.
Rest mode ps4en logikus. Itt meg filozok,hogy instant on vagy energy save. Es kikapcsolas utan is percekig zug a tap. Nem tudja az ember hogy most mi van. Amugy rest modeban non stop zug.

Szoval ritka korulmenyes es atlathatatlan psn-hez kepest.
99. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.05.04. 15:00:25
LV16
Az X-el az a bajom mint a Nintendoval. Ugyan azokkal a címekkel akarják eladni a gépet. Halo,Gears, Forza. Ebből csak a gears érdekel, ezért meg nem veszek gépet.
R.I.P. Brúnó :-(
98. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.05.03. 12:44:52
LV10
Válasz 91. ralphcliff75 üzenetére:
Ez sajnos nem életkor függvénye.
97. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.05.03. 00:40:26
LV28
Válasz 93. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Így már világos.
96. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.03. 00:13:14
LV7
Válasz 94. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Bocsánat elírtam Wadarr, és az X-Média oldalt is talán ő csinálta nem tudom, olyasmi volt mint a PSC csak Xbox arcoknak:)
Lehet amúgy még mindig van, már régóta csak ide "járok".
"Örökké nem eshet"
95. Kuresz  PlayStation.Community tag
2018.05.03. 00:06:40
LV1
A 360-nál nekem is szerencsém volt, 3 gépből egy sem ment tönkre, viszont a játékidőm 80%- multi volt és folyamatosan hiányzott valaki, mert épp szervízelték a gépét. Ki kellett fogni... de hogy a 70% hibás volt, az tuti. One-nál csak a kontroller silány minősége miatti folyamatos recsegés és a havonta érkező csodaupdate-ek kergettek őrületbe. Volt egyszer egy update, miután 2 hétig random BEkapcsolt a gép. Nem, nem ki.... Be. Már ott nagyon tele volt vele a ...m.
Psn: Kuresz_HUN
94. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.03. 00:00:46
LV7
Válasz 93. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Hozzáteszem akkoriban napi szinten jártam Vadarr-hoz elég nagy név volt a "szakmában" és minden gépbe tett nekem plusz hűtés tuningot többek között:)
Lehet ezért sem lett bajuk!
"Örökké nem eshet"
93. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.02. 23:52:51
LV7
Válasz 92. mentoloshypo üzenetére:
Mert a munkám mellett akkoriban foglalkoztam konzolok adás-vételével is többek között.
Amiket én eladtam és nálam megfordultak gépek, soha egyetlen egynél sem volt visszajelzés, hogy elromlottak volna!
Persze ez nem jelent semmit, lehet szerencsém volt lehet, hogy ha el is romlott valamelyik szervízbe vitték és nem nekem szóltak, nem tudom.
Én konkrétan premierkor vettem egy Fat gépet magamnak és több mint 1 évig használtam, semmi baja nem volt úgy adtam el majd váltottam slimre amit szintén több mint 1 évig használtam nagy megelégedéssel!
Még annyi, hogy az ismerettségi körben sem romlott el senkinek, ennyit tudok erről mondani.
"Örökké nem eshet"
92. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.05.02. 23:35:51
LV28
Válasz 90. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Ha egy géped se romlott el akkor miért volt jó pár X360-ad?
Csak kíváncsiságból kérdem.
91. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 22:10:43
LV3
+1
Válasz 90. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Pontosan.
Én például megértem aki csak az egyiken tolja, viszont a köpködést mivel elmúltam 10, egyszerűen nem tudom felfogni.
90. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.02. 22:02:06
LV7
Válasz 86. Penge70 üzenetére:
Én nem tudom, nekem volt jó pár darab x360-am Fat és Slim is egyikkel sem volt soha semmi baj!
A mostani X-et pedig már használtan 100K körül megkapod ami igen baráti ár szerintem! De újonnan is 135K, soha nem volt 200K 165000 volt a nyitó ára.
De mint írtam kinek mi, játszani kell békében és örülni, hogy van mivel!
Szerintem aki ennek a hobbinak él az nem szárazkenyeret eszik, és itt a lényeg, örüljünk együtt, hogy ilyen szerencsés helyzetben vagyunk!
"Örökké nem eshet"
2018.05.02. 21:15:59
LV1
Van mind a kettő. Ps4 és xbox one is. Alapvetően xbox on játszom a multiplatform címeket, de az exkluzívok miatt nem rég vettem egy slim ps4et. Így nem maradok ki semmi jóból :)
psn: HunDesolator
88. martin  Főszerkesztő
2018.05.02. 19:25:06
LV27
Válasz 85. Matild üzenetére:
Én ugy láttam osszessegeben pozitiv kommentek jöttek. Szeretik az emberek a Nintendot.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
87. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 19:10:27
LV22
Válasz 83. Matild üzenetére:
Semmi faszméregetés, nincs, pl nekem is volt mindenféle konzolom (DC, GC, N64, xbox, 360) és a 360 kivételével, mindet szerettem, pont az egyediségük és a szuper exkluzív címeik miatt, amiről most az MS nem igen duskál.
86. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 19:07:35
LV22
+1
Válasz 82. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Milyen szépet lássak egy olyan géptől, ami 2 év alatt 3 db is beszarik, mert trehányul van összerakva?
A másik, milyen szépséget lássak a "világ legerősebb konzolától", amire gyakorlatilag nincs normális exkluzív cím, mégis majd 200 ezer ft darabja?
85. Matild  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 18:59:05
LV3
Válasz 84. martin üzenetére:
Kamikaze leírta, de konkrét példákért le lehet menni itt vagy a Nintendo-elmélkedős cikk alatti hozzászólásokhoz.
PSN_ID: Travis_HUN
84. martin  Főszerkesztő
2018.05.02. 18:06:27
LV27
Válasz 83. Matild üzenetére:
Mire gondolsz?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
83. Matild  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 17:43:21
LV3
Válasz 82. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
Így-így.

Elhiszem, hogy jó néha egyeseknek farokméregetni és mutogatni a másikra, én is szoktam néha jót nevetni, de az már súlyosan banális, hogy egyesek ezt a konzolháborúsdit nem képesek kinőni.
PSN_ID: Travis_HUN
82. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2018.05.02. 17:13:08
LV7
+5
25 éve csak konzol gépekkel játszom, soha nem játszottam PC-n!
Minden adott generációban voltam olyan szerencsés és hálát adok a sorsnak, hogy mindig az összes adott platformot kipróbálhattam, és birtokolhattam!
Soha nem tettem le egyik mellé sem a voksom, mert mindig mindegyiknek megvolt/van az előnye hátránya!
Meg kell találni az adott gépnek a jó tulajdonságait/szépségeit ha lehet ilyet mondani, és elfogadni a hiányosságait, és ami a lényeg JÁTSZANI KELL és élvezni ezt a hobbit, nem pedig fikázni szídni a másikat, ennyi.
"Örökké nem eshet"
81. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 15:57:43
LV5
+4
Xbox és PS-ért is rajongtam úgyanúgy, nem éreztem semmi különbséget mert csak a játékokra koncentráltam, egészen addig míg nem nyitottam meg az 576.hu fórumait, megbénította az agyamat a szánalmas "háború" :D Szerintem egyik sem jobb vagy szimpatikusabb a másiknál, mindkettőnek ugyanaz a célja, a pénzünk. Viszont az tény hogy a MS tényleg hatalmas luftott rúgott ezzel a generációval és nem látom esélyét hogy ebből valaha felépül.
..loading, please wait..
80. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 12:45:23
LV5
Eleinte a box a DC örököse (is) szeretett volna lenni, és ez az árkádosabb vonal még jó is lehetett volna. Aztán betaláltak olyan címekkel, mint az említett Halo, a Gow, és volt Fable, meg Lost Odyssey ... Volt értelme a gépnek.

Számomra akkor lettek unszimpatikusak, amikor PS exkluzívokat vettek maguknak (FF, Tekken, MGS). Míg a Sony jellemzően belső műhelyiben fejleszt, az MS hajlamos exkluzivitást venni. Mára semmi érdekes nincs számomra abban a gépben, és korábban sem kacérkodtam a gondolattal (a GT miatt - szerintem a Forza a kanyarban se volt/sincs...)
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
79. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 11:00:46
LV5
Válasz 73. Greg üzenetére:
Aláírom,a Fable és a Woodoo Vince nálam is nagy kedvencek voltak.És azt hiszem volt egy álomszép RPG is,Sudeki(?),ha jól emlékszem.De a PS2 játékfelhozatala lényegesen erősebb volt.De ettől függetlenül nem bántam meg a beszerzését. Most tervezem egy Xbox360 Slim vásárlását a gyerkőcnek.
Az életben legfontosabb a Család.
78. Richard  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 10:21:56
LV5
Szerintem baromi jó konzol az Xbox One. PS4 mellett tettem le a voksom, mert szimpatikusabb a Sony világa, de a One-al se lő mellé szerintem senki.
77. foulier  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 09:56:45
LV1
+1
-2
Ja, egyébként X-et csak képen látta, de azért csakaszoni, assetudom miazazikszbox, szar májkroszoft, stb-stb... maradhatok?
76. foulier  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 09:55:38
LV1
+4
-1
Válasz 72. Greg üzenetére:
Ez ilyen, ha valami szebb a konkurens gépen, akkor pföhh, kit érdekel a grafika, csakajátékélmény, de amikor épp a PS az erősebb akkor megy a pöcsméregetés hogy ki mennyi P felbontás meg hány FPS
75. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.05.02. 09:00:49
LV15
Válasz 72. Greg üzenetére:
A kutyát nem érdekli már, hogy "induripindurit" szebb volt, ahogy most sem érdekel senkit sem. xD
74. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.05.02. 06:16:45
LV28
Válasz 72. Greg üzenetére:
Ilyen aprónak tűnő dolgok most is vannak a PS4 Pro meg a One X között.
73. Greg  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 22:53:04
LV25
Válasz 68. Attis37 üzenetére:
Ne viccelj már ott volt a Fable mint kalandjáték vagy a Broken Sword és még lehetne sorolni. Ugri-bugriból meg ott volt a Woodoo Vince az mindent vitt.
LV426
72. Greg  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 22:46:40
LV25
Válasz 66. mentoloshypo üzenetére:
Nyugodtan lehet ironizálni de láthatóan szebb volt. És ezek az aprónak tűnő dolgok sokat számítottak...
LV426
71. Kuresz  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 19:41:48
LV1
Válasz 70. PSti üzenetére:
Pontosabban: The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Ebben benne van az eredeti Escape from Butcher Bay és a DLC is.
Psn: Kuresz_HUN
70. PSti  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 16:41:26
LV5
Válasz 67. VictorVance üzenetére:
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay - ez van PS3-ra is, ha gondolod pótold be.
69. tDr1v3r  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 14:36:47
LV1
Hmm, működik még a profilom, és még a jelszót is eltaláltam elsőre...

Nekem csak Xbox One-om van, a magyar megjelenés óta - egyszerűen sok ismerősöm ugrott rá és akkor ténylegesen több pajtim tolta azon a gépen. Előző generációban volt PS3-X360 egymás mellett (előbbire nagyon büszke vagyok, 2006 karácsonya óta működik!), mindkettőt nagyon szerettem, aztán az új generációval meghalt nálam valami... lehet az hogy 2014-re már beléptem a munkavállalók piacára és kevesebb időm maradt játszani, nem tudom. De most jelen esetben nem látom magam előtt azt hogy vegyek még egy konzolt... de akár még következő generációsat se feltétlen.

PS4 van haveri körben, ironikus módon még játékaim is vannak rá (Persona 5 Collector's Edition, a két Steins;Gate, Tales of Berseria, Nioh, Nier, Kingdom Hearts 2.5) de egyszerűen nem visz rá a lélek hogy vegyek gépet magamnak. Remek játék mind, végig is lettek játszva de erre elég volt kölcsönkérni a gépet... így hogy a CoD-os és BF1-es társaság Xboxon van nem látom értelmét venni, mert az egyetlen multiban közkedveltebb játék ami átvonzana, a Killzone ki lett nyírva a Sony által, más meg nem igazán érdekel a platformról JRPG-ken meg az aktuális Quantic Dream címeken kívül más - amikor meg ezekkel akarok játszani csak egy telefonba és bő 'kilóméter gyalogolásba kerül elhozni a gépet és csapathatom is ameddig akarom.

Amúgy nem olyan rossz Xbox-on se az élet, az hogy nincs annyi exklúzív - vagy ami van az PC-n is jelen van - nem olyan nagy tragédia amikor megéli az ember, úgyis nagyrészt multiplatform játékokba öli az ember az időt. Meg ahogy észrevettem, a visszafele kompatibilitás inkább kompenzál, mostanában pl. a Black-et, a PS2-ről megismert egyik kedvencemet játszom újra. Meg ott az EA Access is, ami megint nem rossz dolog... ez azért kompenzál valamennyire az exklúzívok miatt, bár nyilván ha egyszerűen érdekel egy másik cím akkor bizony oldalt kell váltani. De ez van.
Véleményem magánvélemény.
68. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 12:24:58
LV5
Válasz 49. Greg üzenetére:
Erősebbnek erősebb volt,de a játékfelhozatala jóval gyengébb volt.FPS-sel tengert lehetett rekeszteni,viszont nem igazán volt rá egy jó kaland,vagy akció-kaland gáma. A jópofa kis ugri-bugri mászkálós játékokat nem is említve. A Dzson által megemlített Primal egy tökéletes példa arra,miről maradtak le anno a megrögzött Xbox-fanboyok.
Az életben legfontosabb a Család.
67. VictorVance  Szerkesztő
2018.05.01. 12:00:40
LV19
+1
Amiért igazán irigyeltem az Xbox Classic-ot, az a Star Wars: Republic Commando és a The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay volt.
Örülünk?
66. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.05.01. 11:57:15
LV28
-1
Válasz 64. Greg üzenetére:
"fluoreszkáló mohák is jóval szebbek voltak mint a PS2-nél."

Geccc azért ez nem semmi!!!!444
Mi a francnak vettem én PS2-t anno...
65. Greg  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 11:34:04
LV25
+1
Válasz 57. tihibaby üzenetére:
A Condemned-et én is imádtam. Iszonyat patent játék. Akkora volt a para faktor benne hogy én csak két órás adagokban tudtam végigjátszani.
LV426
64. Greg  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 11:28:07
LV25
Válasz 50. Dzson üzenetére:
Nem csak jobban futtatta hanem pl a Splinter Cell Chaos Theory-ban az elején a barlangban a fluoreszkáló mohák is jóval szebbek voltak mint a PS2-nél.
LV426
63. Karesz75  PlayStation.Community tag
2018.05.01. 11:06:34
LV1
+1
PS 1-2 tulajként, 2009-ben beszereztem egy 360-at, és nem bántam meg. Fantasztikus exclusive játékokkal: Tales of Vesperia, Fable 1-2, Lost Odyssey, Halo és Halo Wars, Forzák, Gears of War-ok, Mass Effect-ek, Alan Wake, State of Decay, Witcher 2. Nagyon jól megvoltak egymás mellett a PS3 nagyágyúival. Az aktuális generációban kezdetben a PS4-et választottam a játékfelhozatal miatt, de tavaly sikerült nagyon olcsón beszereznem egy One-t. Gyorsan kipörgettem az exlusive-okat. A Quantum Break-et toljátok ki PC-n! Viszont március óta nem kapcsoltam be, a State of Decay 2-t várom. Amit igazán lehet irigyelni az Xbox-tól az a Game Pass, havi 2500 Ft-ért 100+ játékot és exclusive-okat csapathatsz. Ebben a generációban egyértelműen PS4 a nyerő, de ha mindenevő vagy, és olcsón be tudsz szerezni egy One-t, a game pass miatt megérheti.
62. zola0306  SonsOfSaRock
2018.05.01. 10:52:45
LV16
+2
Bárcsak olyan ingerszegény lennék,hogy beérjem azzal a kínálattal amit a Microsoft nyújt.
Több pénzem maradna...többet tudnék elinni,elkurvázni...
De az már nem vonzz,marad az otthon süppedős élvezetfaktor amit a Sony egyre magasabbra emel,számomra legalábbis.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.
DRAGON BALL Z: KAKAROT (PLAYSTATION 4)
2020.02.05. 16:42 Komment
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Son Goku legendája.
Jurassic World Evolution - a kiegészítő csomagok (PS4, PSN)
2020.02.04. 14:07 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A rövid, a bosszantó és a jó.