PlayStation.Community

2018.04.10. 07:56 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: Kisfrancz
Értékeld a cikket!
Színezd újra, színezd újra, Prisma City-t, ha megfakulna…

Egy puzzle platformert-teszteltünk ma, ami eredetileg 2011-ben látta meg a napvilágot a Blue Tounge fejlesztőcsapatától. A szoftver több platformon is megjelent, majd úgy döntöttek, hogy 2018-ban kap egy remake-et PS4-re is THQ Nordic kiadásával.
A történetben egy (szó szerint) sötét diktátorral, Comrade Blackkel kell felvennünk a harcot. Az INKT vállalat vezetője szürkeségbe akarja borítani a világot és hipnózis segítségével irányítani a jónépet. A professzor ezért értesíti Blobot, aki, mint tudjuk, nem hagyja ezt szín... akarom mondani, szó nélkül.

Az első pályán a tutorialban találjuk magunkat, ahol megtanítanak minket az alapokra. Itt már a játék felajánlja a co-op lehetőséget, a második játékos Pinky-t irányíthatja, Blob szárnysegédjét.
Minden pályát 15 perccel indítunk, amit folyamatosan tudunk növelni a küldetések és a kihívások teljesítésével. A questek egyszerűek, nincsenek túlbonyolítva: néha kissé szájbarágósan mutatja meg a program, hogy mit is kell csinálni, így egy kicsit olyan érzésünk van mint ha a játék végig fogná a kezünket.
Tízenként különböző helyszínen vehetjük fel a harcot a gonosszal. Ha minden küldetést megcsinálunk, az kb. 1 órát vesz igénybe az életünkből.
Érdemes ezeket a küldetéseket megcsinálni, mert kapunk érte "inspirációt" (kis villanykörtéket, amiket még lehet elszórtan is találni a térképen), amivel tudjuk fejleszteni a karakterünket. Ami még összeszedhető, az a "style", amivel még stílusosabban festhetjük az épületeket.

A grafika átlagos, viszont a látványvilág és a hang kombinációja nagyon megdobja az élményt. A háttérben egy laza funky, vagy egy nyugis jazz szól. Ahogy változtatjuk a színünket és elkezdjük megfesteni a környezetet, úgy a zene is teljesen megváltozik.
A gombkiosztás kényelmes, nem összezavaró, nem kell sok kombinációt megjegyezni. Az irányítás és a kamerakezelés sokszor körülményes, egy-két helyen bosszantó tud lenni. De könnyen hozzá lehet szokni...
A történet el lett találva és az átvezető videók nagyon jók. A karakterek jópofák, könnyen megszerethetőek.

Összességében egy nagyon jó folytatás let a de Blob 2. Remek szórakozást tud nyújtani mint egyedül, mind társaságban!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: THQ Nordic
Fejlesztő: Blue Tounge
Megjelenés: 2018.02.27.
Ár: 8990Ft
Játékosok száma: 1-2 (offline multiplayer, co-op)
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 10.46GB
Web: https://thqnordic.com/games/de-blob-2
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.04.12. 04:39:00
LV14
Válasz 1. Zsolt üzenetére:
Ezt a mázlit! Pont most lett akciós PS Plus tagsággal rendelkezőknek Double Discount keretén belül. 5394 Ft, április 26-ig. Nem tudom ez jó ár-e érte.

Teszthez is szóljak, szerintem kezdésnek és egyébként is egész jó. Kedvelem ha szóviccek, kellemes rímek szerepelnek egy írásban. Csak kicsit rövid. Sok sikert a folytatáshoz.
Nil Satis Nisi Optimum
3. Noob  PlayStation.Community tag
2018.04.10. 22:26:32
LV5
ODDbods
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
2. martin  Főszerkesztő
2018.04.10. 13:51:56
LV27
Válasz 1. Zsolt üzenetére:
Meglepően drága.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.04.10. 10:48:04
LV11
Tök jó meg minden, de 8990 Ft? Picit sokallom az árát. Plusz elég későn írták át PS4-re. De azért jó, hogy van. Valami leárazásban vagy PS pluszban kipróbáljuk később.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››

MARTIN BELESZÓL
Kisfrancz "Játéktesztelőket keresünk" felhívásunkra jelentkezett. Fogadjátok - olvassátok, véleményezzétek - bemutatkozó írását szeretettel!